Wandelvakantie Pieterpad 6 van Swalmen naar Maastricht

6 dagen
niveau 1
eigen vervoer
vanaf € 399,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 31-12-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

verblijf in goede hotels en bed & breakfasts
met o.a. het eindpunt van Het Pieterpad op de Sint-Pietersberg
inclusief bagagetransport tussen de hotels
route: u loopt de routes via de bewegwijzering van het Pieterpad. U krijgt geen routebeschrijving. Uitsluitend de omschrijving vanaf de accommodatie naar het Pieterpad en terug naar de accommodatie krijgt u van ons. We adviseren om het routeboekje van het Pieterpad aan te schaffen. Een absolute aanrader, want op de punten waar de markering ontbreekt of onduidelijk is, helpt het boekje u verder. Het routeboek van de NIVON (ISBN-nummer 9789491142055) is bij elke boekhandel in Nederland te bestellen en kost ca. € 19,-. Het boekje beschrijft de noordelijke 13 etappes van het Pieterpad. We hebben er bewust voor gekozen om dit boekje niet in te calculeren bij de reissom, omdat veel mensen dit boekje al hebben en/of meerdere etappes willen lopen. U hoeft het boekje dan maar 1 keer aan te schaffen.
minimum aantal reizigers: 2
aankomst: elke dag van 1 januari t/m 31 december

 

Dag 1
U reist vandaag op eigen gelegenheid naar Swalmen. U overnacht in Hotel Asselt in Swalmen.

Dag 2
van Swalmen naar Montfort (ca. 21 km)
Voorlopig loopt de route door landschap dat door de Maas is gevormd. Naast Swalmen ligt het trotse Kasteel Hillenraedt. Alles hier heeft met dit kasteel te maken, ook het dorpje Boukoul en de hoeve Zuidewijk Spick, even verderop. Hier volgt het Pieterpad weer oude rivierlopen van de Maas tot de plek waar het pad de in onbruik geraakte spoorlijn de ‘IJzeren Rijn’ kruist. Vervolgens zoekt de route via Melick het dal van de kronkelende Roer tot Sint Odiliënberg met de hooggelegen abdij; wat een mooi beeld. Door bossen op opgestoven rivierduinen en het dal van de Vlootbeek bereikt u Montfort. Onderweg passeert u plekken waar sporen uit de Romeinse Tijd zijn gevonden, ook muntschatten. Montfort werd in 1944 getroffen door een bombardement. Het massagraf op het kerkhof getuigt er van. De wederopbouwkerk met de losstaande toren is in sobere stijl opgebouwd van Maaskeien. U overnacht in B&B De Meule in Montfoort.

Dag 3
van Montfort naar Sittard (ca. 23 km)
De ruïne van kasteel Montfort was ooit een machtige burcht aan de rand van een groot moeras. In de vorige eeuw is dit ontgonnen. Naast intensieve landbouw krijgt natuurontwikkeling weer meer kans. Dit is een streek waar veel bekende groente ‘in de volle grond’ worden gekweekt. Over vooral onverharde veldwegen loopt u door stille kleine dorpen langs Susteren en het IJzerenbos. Dichtbij ligt de plek waar Nederland het smalste is. Het Pieterpad wijkt hier uit naar Duitsland; ineens is alles rustig. Door Isenbruch bereikt u Millen en bent u weer in Nederland. Langs de Roode Beek en verderop de Geleenbeek loopt u tot in het centrum van Sittard, nog door een oude vestingwal omringd. U overnacht in Hotel Limbourgh in Sittard.

Dag 4
van Sittard naar Valkenburg (Strabeek) (ca. 22 km)
Vanaf de Middeleeuwse Markt in Sittard begint het Pieterpad te stijgen. Voorbij de ringweg beginnen op de klim naar de Kollenberg zeven voetvallen tot aan de Sint Rosakapel. Bovenop het plateau is er mooi uitzicht over Duitse heuvels. Dan gaat het flink naar beneden en weer pittig omhoog naar Windraak. Dan liggen de Wanenberg en de Puthberg voor u. Het zijn geen lange klimmen, en op elk hoog gelegen punt zijn er mooie vergezichten. Dit is Zuid-Limburg! Voorbij Spaubeek, buurtschap Hegge, wacht een grubbe, eigenlijk een droge bergbeek, naar het plateau bij Schimmert. Weer dalend loopt u door Terstraten, het meest geschilderde vakwerkdorp van Limburg, en vervolgens over een bijzonder pad langs de diepliggende Platsbeek en een weilandpad van de ‘Boze Moeders’. De watertoren van Schimmert is als een baken. Langs de indrukwekkende hoeve Bockhof daalt u af in het dal van de Ravensbeek naast een hellingbos tot Strabeek, een deel van Valkenburg. U overnacht in Hotel Janssen in Valkenburg.

Dag 5
van Valkenburg (Strabeek) naar Sint-Pietersberg Maastricht (ca. 17 km)
Vanaf Strabeek en Valkenburg volgt het Pieterpad de Geul langs een heel mooi ‘wild’ stuk. De rivier kan er zijn gang gaan; oevers storten in, bomen vallen om in het water. Het wandelpad langs de rivier is op een plek hoger gelegd met de stroom ver beneden u. Dan weer loopt u laag, naast het water, gevolgd door een klim naar boven. Even voor Terblijt is een opengestelde verlaten diepe mergelgroeve te zien. De lange afdaling door de Bemelergrubbe voert u langs kleine mergelgrotten en langs de voet van de Bemelerberg. Van bovenaf heeft u uitzicht over het Maasdal en Maastricht. Al spoedig loopt u door straten van buitenwijken van Maastricht. De oude stad begint voorbij het station en de Middeleeuwse stad ligt over de oude brug op de westoever van de Maas. Nog maar een paar kilometer, de laatste berg op langs Fort Sint-Pieter naar de top! Dáár is het eindpunt van het Pieterpad. U overnacht weer Hotel Janssen in Valkenburg. Vanaf de Sint-Pietersberg gaat u nog een stukje met de bus en de trein. In ca. 30 tot 45 minuten staat u weer in Valkenburg.

Dag 6
Na het ontbijt eindigt uw wandelvakantie. Met het openbaar vervoer gaat u terug naar huis, naar uw auto in Swalmen of staat uw auto al klaar in Valkenburg? Als u met het openbaar vervoer terug gaat naar Swalmen, bent u ca. 1 uur onderweg.

Wandelvakantie Pieterpad 6 van Swalmen naar Maastricht

U verblijft in goede accommodaties. Alle kamers beschikken over een bad/douche en toilet. De accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet. Het verblijf is op basis van logies met ontbijt. Het bagagetransport tussen de accommodaties wordt voor u geregeld. In sommige gevallen moet u gebruik maken van het openbaar vervoer om naar de accommodatie te reizen.
 

dag 1 

Hotel Asselt in Swalmen

dag 2

B&B De Meule in Montfort

dag 3

Hotel Limbourgh in Sittard

dag 4 en 5

Hotel Janssen in Valkenburgnov 2021 | dec 2021 |incusief:
* 5 nachten verblijf in een 2- persoonskamer o.b.v. logies/ontbijt 
* bagagetransport tussen de accommodaties van Swalmen naar Valkenburg

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 160,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* de heen- en terugreis
* vervoer van de laatste accommodatie naar het beginpunt 
* openbaar vervoer naar Valkenburg op dag 5
* toeristenbelasting (ca. € 2,- per persoon per nacht, ter plaatse te betalen)
* eventuele entreegelden en niet genoemde maaltijden
* reis- en annuleringsverzekering
* bijdrage SGR
* reserveringskosten

Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook