Wandelvakantie Pieterpad 6 van Vierlingsbeek naar Swalmen

5 dagen
niveau 1.5 van 3
eigen vervoer
vanaf € 419,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 06-11-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

verblijf in een 3-sterrenhotel incl. ontbijt
met o.a. Venlo en Swalmen
transfer naar begin- en van eindpunt wandelingen inbegrepen

route: Tijdens de reis volgt u de bewegwijzering van het Pieterpad, dus u ontvangt geen complete routebeschrijving van ons. Wij voorzien u uitsluitend van de omschrijving van het hotel naar het Pieterpad en terug naar het hotel.

Een absolute aanrader is om zelf het routeboekje van het Pieterpad aan te schaffen. Op de punten waarop de markering ontbreekt of onduidelijk is helpt het boekje u verder. Deel 1 omschrijft de noordelijke 13 etappes en in deel 2 vindt u de beschrijvingen van etappe 14 t/m 26. De routeboekjes van NIVON zijn bij elke boekhandel te bestellen en kosten ca. € 19,- per stuk. Wij hebben er bewust voor gekozen om de boekjes niet in te calculeren bij de reissom, omdat veel mensen ze al hebben en/of meerdere etappes willen lopen. U hoeft de boekjes dan maar één keer aan te schaffen. 

minimum aantal reizigers: 8, dit minimum aantal deelnemers is nodig om de transfer van het hotel naar het begin- en vanaf het eindpunt uit te voeren. U wandelt verder alleen of met uw eigen reisgenoot op uw eigen tempo zonder begeleiding. De overige deelnemers ziet u weer bij het eindpunt om de transfer terug naar het hotel te nemen.

Wandel de bekendste wandelroute van Nederland - etappe 20 t/m 22
Het Pieterpad voert van Pieterburen in Noord-Groningen naar de Sint-Pietersberg in Zuid-Limburg en is daarmee de langste aaneengesloten wandelroute van Nederland (492 kilometer). Het pad is tussen 1978 en 1983 bedacht, gelopen en beschreven door Toos Goorhuis-Tjalsma uit Tilburg en Bertje Jens uit Groningen. Twee vriendinnen die vonden dat Nederland wel een serieus lange-afstands-pad kon gebruiken. Ze waren geïnspireerd door een wandeltocht in het Duitse Zwarte Woud en wilden iets vergelijkbaars in Nederland tot stand brengen. En dat is een succes gebleken, want het Pieterpad werkt verslavend! Zodra u één etappe heeft gewandeld, bent u benieuwd naar de volgende. Gaat u de uitdaging aan om alle etappes af te vinken? 
 title=

Dag 1
Heenreis
U reist op eigen gelegenheid naar Venlo waar u de komende nachten verblijft in Hotel Wilhelmina. De parkeerkosten van het hotel bedragen ca. € 5,- per dag (indien beschikbaar, ter plaatse te regelen en te betalen). Venlo is een bruisende groene stad gelegen aan de Maas met een mooie historische kern en vele kleine straatjes met prachtige unieke boetiekjes. Zeker de moeite waard om even doorheen te wandelen. 

Dag 2
Van Vierlingsbeek naar Swolgen (ca. 22 km)
Vandaag volgt u het Pieterpad langs de voormalige Maasbedding Molenbeek. De rivier heeft hier het landschap gevormd. Na buurtschap Holthees, bij het dorpje Smakt, ligt de provinciegrens met Limburg. Dit bekende pelgrimsoord trekt jaarlijks zo'n 30.000 bezoekers vanuit de hele wereld voor de verering van Sint Jozef. Het pad loopt verder langs de noordzuidspoorlijn en buigt af naar de natuur van de Boschhuizerbergen met zijn grote populatie jeneverbessen. Dit reservaat grenst aan Landgoed Geysteren waar u een oude watermolen en de Sint Willibrordus kapel vindt. Vervolgens wandelt u wederom via de oude Maasbedding naar Wansum, een 'havenplaats' met containeroverslag aan de Maas. Van Meerlo langs de Grote Molenbeek naar Tienray rijgen de dorpen zich aaneen en door het bos bereikt u Swolgen. 

Dag 3
van Swolgen naar Venlo (ca. 21 km)
Vanuit Swolgen loopt u het bos in, allereerst langs begroeide stuifduinen met heiderestanten en dan lager gelegen langs een oude Maasarm. Over vlonders langs stil water en ontoegankelijke moerassige bossen; een platte jungle waar nu de bever een mooie leefplek heeft. U volgt de voormalige rivierbocht tot de weilanden rond Zwaanenheike. Dit gebied bestaat voornamelijk uit platteland met boom- en heesterkwekerijen. Ook is dit de rozenstreek van ons land met Lottum als absoluut rozendorp. Verderop passeert u het centrum van Limburgs 'witte goud', Grubbenvorst, en steekt u de Maas over naar Velden. Door de uiterwaarden en dicht langs de rivier wandelt u naar Venlo, het eindpunt van vandaag. 

Dag 4
Van Venlo naar Swalmen (ca. 23 km)
Venlo is al sinds de Middeleeuwen een belangrijke handelsstad vanwege de strategische ligging aan de Maas. In de Tweede Wereldoorlog kwam Venlo in de vuurlinie van het Maasfront te liggen en werd de stad zwaar getroffen. Na de oorlog werd de stad weer snel opgebouwd, maar hierbij werd slordig omgesprongen met wat we tegenwoordig erfgoed noemen. De gemeente heeft echter veel geïnvesteerd in het achterstallig onderhoud van de stad en nu mag het zich met recht historische binnenstad noemen. Vanaf Venlo loopt het Pieterpad tot even voor Swalmen pal op en langs de grens met Duitsland. In het begin tamelijk hoog op de afzettingen van de Rijn. De Maas maakte naast de Rijn haar eigen dal en de steile rand is de grens. Langzaam loopt het pad omlaag naar het Maasdal en u blijft, ook door Duits bos, dichtbij de grens. Eenmaal bij de Swalm loopt u met dit riviertje mee naar Swalmen, waar het in de Maas eindigt.

Dag 5
Terugreis
Na het ontbijt eindigt uw wandelvakantie en keert u op eigen gelegenheid huiswaarts. 

Hotel Wilhelmina ***

ligging: Hotel Wilhelmina is gelegen in het centrum van de charmante stad Venlo, tegenover het centraal station. 
faciliteiten: het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar, terras en lift. 
kamers: de kamers zijn voorzien van televisie, radio, telefoon, haardroger, een zitje of bureau, gratis wifi en badkamer met bad of douche en toilet. 

Het hotel is onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer dit hotel niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren.

Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs


inclusief:
* 4 x overnachting in een 2-persoonskamer
* 4 x ontbijt
* transfer naar het beginpunt en vanaf het eindpunt van de wandelingen

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 110,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* eventuele toeristenbelasting (ca. € 2,50 p.p.p.n. ter plaatse te betalen)
* eventuele entreegelden en niet genoemde maaltijden
* eventuele parkeerkosten
* bijdrage SGR
* reserveringskosten

Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook