Wandelvakantie Pieterpad 5 van Gennep naar Swalmen

6 dagen
niveau 1
eigen vervoer
vanaf € 379,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 31-12-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

verblijf in goede hotels en bed & breakfasts
met o.a. Swolgen, Venlo en Grubbervorst
inclusief bagagetransport tussen de hotels
route: u loopt de routes via de bewegwijzering van het Pieterpad. U krijgt geen routebeschrijving. Uitsluitend de omschrijving vanaf de accommodatie naar het Pieterpad en terug naar de accommodatie krijgt u van ons. We adviseren om het routeboekje van het Pieterpad aan te schaffen. Een absolute aanrader, want op de punten waar de markering ontbreekt of onduidelijk is, helpt het boekje u verder. Het routeboek van de NIVON (ISBN-nummer 9789491142055) is bij elke boekhandel in Nederland te bestellen en kost ca. € 19,-. Het boekje beschrijft de noordelijke 13 etappes van het Pieterpad. We hebben er bewust voor gekozen om dit boekje niet in te calculeren bij de reissom, omdat veel mensen dit boekje al hebben en/of meerdere etappes willen lopen. U hoeft het boekje dan maar 1 keer aan te
schaffen.
minimum aantal reizigers: 2
aankomst: elke dag van 1 januari t/m 31 december
 

Wandelreis de bekendste wandelroute van Nederland - etappe 19 t/m 22
Het Pieterpad voert van Pieterburen in Noord-Groningen naar de Sint-Pietersberg in Zuid-Limburg en is daarmee de langste aaneengesloten wandelroute van Nederland (492 kilometer).

Het Pieterpad is tussen 1978 en 1983 bedacht, gelopen en beschreven door Toos Goorhuis-Tjalsma uit Tilburg en Bertje Jens uit Groningen. Twee vriendinnen die vonden dat Nederland wel een serieus lange- afstands-pad kon gebruiken. Ze waren geïnspireerd door een wandeltocht in het Duitse Zwarte Woud en wilden iets vergelijkbaars in Nederland tot stand brengen.

Het Pieterpad werkt verslavend! Zodra u één etappe heeft gewandeld, bent u benieuwd naar de volgende. Het pad is de afgelopen jaren een aantal malen verbeterd; minder asfalt en meer natuurpaden, dat is de grootste winst.

Dag 1
U reist vandaag op eigen gelegenheid naar Gennep. U overnacht in Hotel de Kroon in Gennep.

Dag 2
van Gennep naar Vierlingsbeek (ca. 19 km)
Het Pieterpad volgt vanaf Gennep de dijk van de Niers. Dan gaat het verder in zuidelijke richting door voormalige heidevelden en stuifduinen, zoals de Gennepse Heide. Dit voormalige NAVO-terrein is nu ‘teruggegeven’ aan de natuur. Dit hele gebied is voor recreatie bestemd met een grote camping en een bungalowpark. Na de oversteek van de snelweg A72 naar Duitsland volgt een boeiend landschap vol afwisseling met het bijzondere natuurreservaat Het Quin, prachtige heidevennen. Bij Afferden steekt u de Maas over en bent u in een verre uithoek van provincie Noord-Brabant. Uniek is het landschap van de Maasheggen. De heggen, ook vlechtheggen, zijn geplant voor de tijd dat prikkeldraad , einde 19e eeuw, werd toegepast. Nu is het gebied tot Vierlingsbeek een kostbaar landschappelijk monument. Vooral in het voorjaar, wanneer meidoorn bloeit, weiden vol bloemen staan en overal vogels te horen zijn, doet u hier blijvende herinneringen op. U overnacht in Herberg Thijssen in Vierlingsbeek.

Dag 3
van Vierlingsbeek naar Swolgen (ca. 22 km)
Tot Grubbenvorst blijft het Pieterpad ten westen van de Maas. De rivier vormde het landschap. Na Vierlingsbeek volgt de route de Molenbeek, een voormalige Maasbedding. Na buurtschap Holthees ligt de provinciegrens met Limburg bij Smakt. Dit is een bekend pelgrimsoord rond de Sint Jozefkapel. Het pad loopt dan naast de noord-zuidspoorlijn en buigt af naar de natuur van de Boschhuizerbergen met een grote populatie jeneverbessen. Dit reservaat grenst aan Landgoed Geysteren met een watermolen en de Sint Willibrordus kapel. Dan volgt het pad weer een oude Maasbedding naar Wanssum, een ‘havenplaats’ met containeroverslag aan de Maas. Hierna rijgen dorpen zich aaneen van Meerlo langs de Grote Molenbeek naar Tienray. Door het bos bereikt u Swolgen, waar vooral rust heerst. U overnacht in B&B Villa Vandra.

Dag 4
van Swolgen naar Venlo (ca. 21 km)
Vanuit Swolgen loopt u het bos in. Eerst langs begroeide stuifduinen met heiderestanten en dan, wat lager gelegen, weer langs een oude Maasarm. Over vlonders langs stil water en ontoegankelijke moerassige bossen; een platte jungle waar nu de bever een mooie leefplek heeft. U volgt de voormalige rivierbocht tot de weilanden rond Zwaanenheike. Het is weer helemaal platteland met boom- en heesterkwekerijen en vooral ook rozen. Dit is de rozenstreek van ons land met Lottum als centrum. Richting Grubbenvorst loopt u tussen aspergevelden. Grubbenvorst is het centrum van Limburgs ‘witte goud’ met jaarlijks wedstrijden aspergeschillen. U steekt hier de Maas over naar Velden en dan loopt u door de uiterwaarden dicht langs de rivier naar het centrum van Venlo. Bij hoog water in de Maas is er een droog alternatief. U overnacht in Hotel Puur in Venlo.

Dag 5
van Venlo naar Swalmen (ca. 23 km)
Venlo dankt zijn ontstaan aan de ligging aan de Maas. De stad was de overslagplaats voor goederen die over de slecht bevaarbare Maas naar Maastricht en Luik werden vervoerd met andere, kleinere schepen, dan de schepen die voeren vanuit Holland naar Venlo. Nu bepaalt een nieuwe jachthaven het gezicht van de stad. Het centrum van Venlo, in 1944 aan het Maasfront tussen Gennep en Susteren, leed zwaar onder oorlogsgeweld. De wandelaar blijft op de oostoever van de Maas tot Maastricht. Vanaf Venlo loopt de route tot even voor Swalmen pal op en langs de grens met Duitsland. In het begin tamelijk hoog op de afzettingen van de Rijn. Bij Tegelen liggen vanouds zand- en kleiputten voor steenbakkerijen. De Maas maakte naast de Rijn haar eigen dal. De steile rand is de grens. Langzaam loopt u omlaag naar het Maasdal en u blijft, ook door Duits bos, dichtbij de grens. De bewoonde wereld is op afstand. Eenmaal bij de Swalm loopt u met dit riviertje mee naar Swalmen, waar het in de Maas eindigt. U overnacht in Hotel Asselt in Swalmen.

Dag 6
Na het ontbijt eindigt uw wandelvakantie. Met het openbaar vervoer gaat u terug naar huis, naar uw auto in Gennep of staat uw auto al klaar in Swalmen? Als u met het openbaar vervoer terug gaat naar Gennep, bent u ca. 1 uur en 15 minuten onderweg. 

Wandelvakantie Pieterpad 5 van Gennep naar Swalmen

U verblijft in goede accommodaties. Alle kamers beschikken over een bad/douche en toilet, behalve de B&B in Vierlingsbeek, daar moet de badkamer gedeeld worden met andere gasten. De accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren. Het verblijf is op basis van logies met ontbijt. Het bagagetransport tussen de accommodaties wordt voor u geregeld. In sommige gevallen moet u gebruik maken van het openbaar vervoer om naar de accommodatie te reizen.

 

dag 1 

Hotel Kroon in Gennep

dag 2

Herberg Thijssen in Vierlingsbeek

dag 3

B&B Villa Vandra in Swolgen

dag 4

Hotel Puur in Venlo

dag 5

Hotel Asselt in Swalmennov 2021 | dec 2021 |incusief:
* 5 nachten verblijf in een 2- persoonskamer o.b.v. logies/ontbijt 
* bagagetransport tussen de accommodaties van Gennep naar Swalmen

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 160,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* de heen- en terugreis
* vervoer van de laatste accommodatie naar het beginpunt 
* toeristenbelasting (ca. € 2,- per persoon per nacht, ter plaatse te betalen)
* eventuele entreegelden en niet genoemde maaltijden
* reis- en annuleringsverzekering
* bijdrage SGR
* reserveringskosten
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook