Wandelvakantie Pieterpad 4 van Holten naar Braamt

6 dagen
niveau 1
eigen vervoer
vanaf € 549,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 30-10-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

verblijf in een 3-sterrenhotel
ontbijt inbegrepen
transfer naar begin- en van eindpunt wandelingen inbegrepen

route: Tijdens de reis volgt u de bewegwijzering van het Pieterpad, dus u ontvangt geen complete routebeschrijving van ons. Wij voorzien u uitsluitend van de omschrijving van het hotel naar het Pieterpad en terug naar het hotel.

Een absolute aanrader is om zelf het routeboekje van het Pieterpad aan te schaffen. Op de punten waarop de markering ontbreekt of onduidelijk is helpt het boekje u verder. Deel 1 omschrijft de noordelijke 13 etappes en in deel 2 vindt u de beschrijvingen van etappe 14 t/m 26. De routeboekjes van NIVON zijn bij elke boekhandel te bestellen en kosten ca. € 19,- per stuk. Wij hebben er bewust voor gekozen om de boekjes niet in te calculeren bij de reissom, omdat veel mensen ze al hebben en/of meerdere etappes willen lopen. U hoeft de boekjes dan maar één keer aan te schaffen. 

minimum aantal reizigers: 8, dit minimum aantal deelnemers is nodig om de transfer van het hotel naar het begin- en vanaf het eindpunt uit te voeren. U wandelt verder alleen of met uw eigen reisgenoot op uw eigen tempo zonder begeleiding. De overige deelnemers ziet u weer bij het eindpunt om de transfer terug naar het hotel te nemen.


Wandel de bekendste wandelroute van Nederland - etappe 12 t/m 15
Het Pieterpad voert van Pieterburen in Noord-Groningen naar de Sint-Pietersberg in Zuid-Limburg en is daarmee de langste aaneengesloten wandelroute van Nederland (492 kilometer). Het pad is tussen 1978 en 1983 bedacht, gelopen en beschreven door Toos Goorhuis-Tjalsma uit Tilburg en Bertje Jens uit Groningen. Twee vriendinnen die vonden dat Nederland wel een serieus lange-afstands-pad kon gebruiken. Ze waren geïnspireerd door een wandeltocht in het Duitse Zwarte Woud en wilden iets vergelijkbaars in Nederland tot stand brengen. En dat is een succes gebleken, want het Pieterpad werkt verslavend! Zodra u één etappe heeft gewandeld, bent u benieuwd naar de volgende. Gaat u de uitdaging aan om alle etappes af te vinken? 

 title=

Dag 1
Heenreis
U reist op eigen gelegenheid naar Hotel Landgoed Ehzerwold in Almen, waar u gratis kunt parkeren op de parkeerplaats van het hotel. Het mooie dorpje Almen grenst aan de rivier de Berkel en wordt omringd door verschillende landgoederen en natuurgebieden. Kenmerkend aan dit gebied is het coulissenlandschap; een halfopen landschap wat door de heggen, houtwallen en muurtjes het karakter krijgt van een toneel met coulissen.

Dag 2
Van Holten naar Laren (Gld) (ca. 15 km)
Vanaf Holten wandelt u over de laatste plooi van de Sallandse Heuvelrug, de Beuseberg. Wat volgt is vlak boerenland en een schilderachtige route langs de Schipbeek over de dijken met een dubbele rij beuken aan weerszijden. Hierna loopt u bijna ongemerkt de Achterhoek in over lange rustige wegen door boerenland. Op een mooi gelegen landgoed, omringd door een tuin en park met bijzondere bomen, is Huis Verwolde gelegen. Hier staat ook de dikste eik van Nederland, met een omvang van 7,52 meter. Over een pad langs akkers vervolgt u uw wandeling richting Laren (Gld). Een klein voormalig esdorp met ongeveer 3500 inwoners.
 

Dag 3
Van Laren (Gld) naar Vorden (ca. 13 km)
Na het plattelandsplaatsje Laren loopt u door Groot Dochteren: een buurtschap van verspreide boerderijen. Voorbij het Twentekanaal en de Berkel begint een tocht over vooral onverharde wegen door landgoederen met afwisselend bos en doorkijkjes over weilanden; alles is hier natuurreservaat. Dicht bij Vorden ziet u de oude grote landhuizen, hier heten ze 'kastelen'. Deze plaats telt er maar liefst 8 in de nabije omgeving. Kasteel Vorden is een belangrijke plek voor het Pieterpad. In 1983 is het pad hier namelijk officieel geopend.

Dag 4
Van Vorden naar Zelhem (ca. 17 km)
Op een steenworp vanaf het kasteel kruist het Pieterpad een ander langsafstandwandelpad, het Trekvogelpad. Na de brug over de Vordense Beek wandelt u door de lange zichtlaan van het kasteel naar het zuiden. Aan het begin staat het monument van Toos Goorhuis-Tjalsma en Bertje Jens, de bedenkers van het Pieterpad. Afdrukken van hun wandelschoenen zijn in brons gegoten op de grond. Door afwisselend landelijk gebied bereikt u buurtschap Linde gevolgd door Landgoed en Huis 't Zelle; dan weer een buurtschap, Varssel. Hier voorbij begint het uitgestrekte bos van Landgoed 't Zand. Eenmaal uit het bos loopt u door jong boerenland. Via een erf, waar u als Pieterpad-wandelaar overheen mag, komt u uit op een mooi pad door oud boerenland. Vanaf hier duurt het niet lang voordat u Zelhem bereikt.

Dag 5
Van Zelhem naar Braamt (ca. 18 km)
Wanneer u Zelhem verlaat komt u terecht op het Kolkstroeterpad, een voetpad langs een oude houtwal welke bijna was verdwenen als de buurtbewoners niet in actie waren gekomen. De omgeving hier is sterk gericht op melkveehouderij, met weilanden, gespreid liggende boerderijen en velden vol mais. De route neemt u verder mee langs de gracht van Kasteel Slangenburg en door een verrassend smalle, kronkelende laan met hoog opgaande dikke eikenbomen. Na de oversteek van de lokale spoorlijn tussen Doetinchem en Winterswijk daalt het pad af naar het dal van de Oude IJssel. Bij sluiscomplex de Pol steekt u de rivier over en wandelt u voornamelijk over verharde plattelandswegen naar eindpunt Braamt.

Dag 6
Terugreis
Na het ontbijt eindigt deze vakantie. U reist op eigen gelegenheid weer naar huis.

Hotel Landgoed Ehzerwold ***

ligging: het hotel is prachtig gelegen op een historisch landgoed, midden in de Gelderse Achterhoek, in het dorpje Almen.
faciliteiten: het hotel beschikt over een receptie, een restaurant met serre en een gezellige bar met lounge en twee zonnige terrassen. 
kamers: de kamers zijn gelegen in twee aparte hotelgebouwen in de parktuin. Alle kamers zijn voorzien van tv, gratis wifi en een badkamer met bad en/of douche en toilet. 

Het hotel is onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer dit hotel niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren.Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs


inclusief:
* 5 x overnachting in een 2-persoonskamer
* 5 x ontbijt
* transfer naar het beginpunt en vanaf het eindpunt van de wandelingen

optioneel (direct bij boeking te reserveren)
* toeslag 1-persoonskamer € 160,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* eventuele toeristenbelasting (ca. € 2,50 p.p.p.n. ter plaatse te betalen)
* eventuele entreegelden en niet genoemde maaltijden
* eventuele parkeerkosten
* bijdrage SGR
* reserveringskosten
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook