Wandelvakantie Pieterpad 3 van Coevorden naar Holten

6 dagen
niveau 1 van 3
eigen vervoer
beoordeling: 9
vanaf € 549,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 13-11-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

overnachtingen inclusief ontbijt
met o.a. het Vechtdal, Coevorden en de Sallandse Heuvelrug
transfer naar begin- en van eindpunt wandelingen inbegrepen

route: Tijdens de reis volgt u de bewegwijzering van het Pieterpad, dus u ontvangt geen complete routebeschrijving van ons. Wij voorzien u uitsluitend van de omschrijving van het hotel naar het Pieterpad en terug naar het hotel.

Een absolute aanrader is om zelf het routeboekje van het Pieterpad aan te schaffen. Op de punten waarop de markering ontbreekt of onduidelijk is helpt het boekje u verder. Deel 1 omschrijft de noordelijke 13 etappes en in deel 2 vindt u de beschrijvingen van etappe 14 t/m 26. De routeboekjes van NIVON zijn bij elke boekhandel te bestellen en kosten ca. € 19,- per stuk. Wij hebben er bewust voor gekozen om de boekjes niet in te calculeren bij de reissom, omdat veel mensen ze al hebben en/of meerdere etappes willen lopen. U hoeft de boekjes dan maar één keer aan te schaffen. 

minimum aantal reizigers: 8, dit minimum aantal deelnemers is nodig om de transfer van het hotel naar het begin- en vanaf het eindpunt uit te voeren. U wandelt verder alleen of met uw eigen reisgenoot op uw eigen tempo zonder begeleiding. De overige deelnemers ziet u weer bij het eindpunt om de transfer terug naar het hotel te nemen.

Wandel de bekendste wandelroute van Nederland - etappe 8 t/m 11
Het Pieterpad voert van Pieterburen in Noord-Groningen naar de Sint-Pietersberg in Zuid-Limburg en is daarmee de langste aaneengesloten wandelroute van Nederland (492 kilometer). Het pad is tussen 1978 en 1983 bedacht, gelopen en beschreven door Toos Goorhuis-Tjalsma uit Tilburg en Bertje Jens uit Groningen. Twee vriendinnen die vonden dat Nederland wel een serieus lange-afstands-pad kon gebruiken. Ze waren geïnspireerd door een wandeltocht in het Duitse Zwarte Woud en wilden iets vergelijkbaars in Nederland tot stand brengen. En dat is een succes gebleken, want het Pieterpad werkt verslavend! Zodra u één etappe heeft gewandeld, bent u benieuwd naar de volgende. Gaat u de uitdaging aan om alle etappes af te vinken? 

 title=

Dag 1
Heenreis
U reist vandaag op eigen gelegenheid naar Ommen, waar u de komende nachten verblijft in Paping Hotel & Spa. Het hotel ligt op loopafstand van het treinstation en het centrum is 10 minuten lopen. Ook is er een gratis parkeergelegenheid. Ommen ligt in het hart van het Vechtdal en is een van de oudste Hanzesteden van Overijssel. Het is een karakteristiek stadje met kleine straatjes, pittoreske steegjes en een gezellig centrum.

Dag 2
Van Coevorden naar Hardenberg (ca. 19 km)
Op de route tussen Coevorden en Hardenberg ervaart u bijzondere overgangen in het landschap. Eerst zijn er nog typische boerderijen en zandgronden met grote bomen. Dan loopt u door een omgeving waar het water overheerst. Kanalen en de Overijsselse Vecht vormen een ingewikkeld knoopppunt van vaarwegen met sluizen bij de Haandrik. Gramsbergen is het eerste oude centrum van Overijssel op uw tocht. De Vecht stroomt in ruime bochten richting Hardenberg en is nooit ver weg van het pad.
 

Dag 3
Van Hardenberg naar Ommen (ca. 21 km)
Deze etappe toont veel afwisseling. Vanuit Hardenberg loopt de route verder door het Vechtdal. Hier zijn bijna alle Nederlandse landschappen te vinden. Rheeze is een prachtig bewaard gebleven esdorp, met statige boerderijen rondom de brink. Hierna loopt de route over een hoge oever van de getemde Vecht, wat nu vooral bos is met rechte onverharde wegen. Tussen Stegeren en Junne steekt u via een stuw de Vecht over en wandelt u vervolgens door beboste stuifduinen. Soms kijkt u uit over de lager gelegen weiden in de uiterwaarden langs de rivier. Over een landelijke weg bereikt u Ommen, een historische handelsplaats en hanzestad aan de Vecht.
 

Dag 4
Van Ommen naar Hellendoorn (ca. 21 km)
Vanaf Ommen loopt het Pieterpad naar het buurtschap Bestmen aan de voet van de Besthmenerberg. Hier begint het landschap te golven. De Regge is hier door de heuvels heen gebroken en liet een hele steile oever na. Daarna begint het pad met stijgen naar de hoogste top van de Sallandse Heuvelrug, de Archemerberg. Dit is een stuwwal van ruim 75 meter hoog en ontstaan in de laatste ijstijd. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht! Daarna volgt de tocht over de heuvels. Alleen bij Lemele vindt u een laaggelegen gebied, waar ooit het Overijssels Kanaal doorheen is aangelegd. Over de Eelerberg bereikt u Hellendoorn.
 

Dag 5
Van Hellendoorn naar Holten (ca. 16 km)
Vanuit Hellendoorn wandelt u omhoog naar de kam van de Sallandse Heuvelrug. Na de spoorlijn en een drukke weg loopt u de stilte weer in. Het totale gebied is ongeveer 35 hectare groot en bestaat voornamelijk uit zandverstuivingen, heidevelden en bossen. U wandelt over een van de kenmerkende heuvels; de Haarlerberg. Daarna daalt u weer af langs soms steile paden en loopt u door de stilte over beboste hellingen en de oude wegen van de Holterberg naar Holten.
 

Dag 6
Terugreis
Na het ontbijt eindigt uw wandelvakantie en reist u op eigen gelegenheid weer naar huis.

Paping Hotel & Spa ***

ligging: het hotel is gelegen midden in het Vechtdal en ligt op loopafstand van het treinstation en het centrum. Ook is er gratis parkeergelegenheid bij het hotel. 
faciliteiten: het hotel beschikt over een receptie, lift, terras, restaurant, grand café, zwembad en een uitgebreide wellness. 
kamers: de kamers zijn voorzien van een tv, gratis wifi en een badkamer met bad en/of douche en toilet. 

Het hotel is onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer dit hotel niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren.Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs


inclusief:
* 5 x overnachting in een 2-persoonskamer
* 5 x ontbijt
* transfer naar het beginpunt en vanaf het eindpunt van de wandelingen

optioneel (direct bij boeking te reserveren)
* toeslag 1-persoonskamer € 230,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* eventuele toeristenbelasting (ca. € 2,50 p.p.p.n. ter plaatse te betalen)
* eventuele entreegelden en niet genoemde maaltijden
* eventuele parkeerkosten
* bijdrage SGR
* reserveringskosten

9

Combinatie van goed hotel en 4 hele mooie pieterpad wandelingen was voor ons zeer geslaagd. Wandelen langs de Vecht en over de Sallandse Heuvelrug. Nederland op zijn mooist!

Rick Zeilstra, reisperiode juni 2022
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook