Wandelvakantie Pieterpad 3 van Ommen naar Vorden

6 dagen
niveau 1
eigen vervoer
vanaf € 449,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 31-12-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

verblijf in goede hotels en bed & breakfasts
met o.a. de Sallandse Heuvelrug, de Achterhoek en Laren
inclusief bagagetransport

route: u loopt de routes via de bewegwijzering van het Pieterpad. U krijgt geen routebeschrijving. Uitsluitend de omschrijving vanaf de accommodatie naar het Pieterpad en terug naar de accommodatie krijgt u van ons. We adviseren om het routeboekje van het Pieterpad aan te schaffen. Een absolute aanrader, want op de punten waar de markering ontbreekt of onduidelijk is, helpt het boekje u verder. Het routeboek van de NIVON (ISBN-nummer 9789491142055) is bij elke boekhandel in Nederland te bestellen en kost ca. € 19,-. Het boekje beschrijft de noordelijke 13 etappes van het Pieterpad. We hebben er bewust voor gekozen om dit boekje niet in te calculeren bij de reissom, omdat veel mensen dit boekje al hebben en/of meerdere etappes willen lopen. U hoeft het boekje dan maar 1 keer aan te schaffen. 
minimum aantal reizigers: 2
aankomst: elke dag van 1 maart t/m 31 december

Wandel de bekendste wandelroute van Nederland - etappe 10 t/m 13
Het Pieterpad voert van Pieterburen in Noord-Groningen naar de Sint-Pietersberg in Zuid-Limburg en is daarmee de langste aaneengesloten wandelroute van Nederland (492 kilometer).

Het Pieterpad is tussen 1978 en 1983 bedacht, gelopen en beschreven door Toos Goorhuis-Tjalsma uit Tilburg en Bertje Jens uit Groningen. Twee vriendinnen die vonden dat Nederland wel een serieus lange- afstands-pad kon gebruiken. Ze waren geïnspireerd door een wandeltocht in het Duitse Zwarte Woud en wilden iets vergelijkbaars in Nederland tot stand brengen.

Het Pieterpad werkt verslavend! Zodra u één etappe heeft gewandeld, bent u benieuwd naar de volgende. Het pad is de afgelopen jaren een aantal malen verbeterd; minder asfalt en meer natuurpaden, dat is de grootste winst.

Dag 1
U reist vandaag op eigen gelegenheid naar Ommen. U overnacht in Hotel Paping in Ommen.

Dag 2
Van Ommen naar Hellendoorn (ca. 21 km)
Vanaf Ommen loopt het Pieterpad zuidwaarts. Bij buurtschap Besthmen en de gelijknamige berg begint het landschap te golven. De Regge is hier door de heuvels heen gebroken en liet een hele steile oever na. Dan begint het pad te steigen naar de hoogste top van de Sallandse Heuvelrug, de Archemerberg van 77,9 meter. Wat een uitzicht! Daarna volgt de tocht over de heuvels. Alleen bij Lemele is er een laagte, waar ooit het Overijssels Kanaal door heen is aangelegd. Over de Eelerberg bereikt u Hellendoorn. U overnacht in Fletcher Hotel-Restaurant Hellendoorn.

Dag 3
Van Hellendoorn naar Holten (ca. 16 km)
Vanuit Hellendoorn zoekt de route weer de weg omhoog naar de kam van de Sallandse Heuvelrug. Na de spoorlijn en een drukke weg loop je de stilte weer in. Geniet van de vergezichten bij de open heidevelden op de Haarlerberg. Daarna daalt u weer af langs soms steile paden en loopt u door de stilte over beboste hellingen en de oude wegen van de Holterberg naar Holten. U overnacht in B&B Het Echte Buitenleven.

Dag 4
Van Holten naar Laren (ca. 15 km)
Na Holten ligt er nog een laatste plooi van de Sallandse Heuvelrug, de Beuseberg. Wat volgt is vlak boerenland en onverwachte pracht van de beukenlanen langs de indrukwekkende Schipbeek. Hierna loopt u bijna ongemerkt de Achterhoek in over lange rustige wegen door boerenland. Het oude Landgoed Verwolde kunt u best een parel noemen. Het is er vol verrassende afwisseling van boerderijen, weiden en bossen met enorme oude bomen, een wandelparadijs. Bij Laren komt u weer in de gewone wereld. U overnacht in hotel De Achterhoek.

Dag 5
Van Laren naar Vorden (ca. 14 km)
Na het plattelandsplaatsje Laren, wel met alle toeristische voorzieningen, loopt u meteen door boerenland. Voorbij het Twentekanaal en de Berkel begint een tocht over vooral onverharde wegen door landgoederen met afwisselend bos en doorkijkjes over weilanden; alles is hier natuurreservaat. Dicht bij Vorden ziet u de oude grote landhuizen, hier heten ze ‘kastelen’. Dan bereikt u Vorden, een wat groter dorp met alles wat u maar wenst als wandelaar. U overnacht in Hotel-Restaurant Bakker.

Dag 6
Na het ontbijt eindigt uw wandelvakantie. Met het openbaar vervoer gaat u terug naar huis, naar uw auto in Ommen of staat uw auto al klaar in Vorden? Als u met het openbaar vervoer  terug naar Ommen gaat bent u ca. 1 uur en 20 minuten onderweg. 

Wandelvakantie Pieterpad 3 van Ommen naar Vorden

U verblijft in goede accommodaties. Alle kamers beschikken over een bad/douche en toilet. De accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet. Het verblijf is op basis van logies met ontbijt. Het bagagetransport tussen de accommodaties wordt voor u geregeld. In sommige gevallen moet u gebruik maken van het openbaar vervoer om naar de accommodatie te reizen.
 
dag 1 Hotel Paping in Ommen
dag 2 Fletscher Hotel-Restaurant Hellendoorn
dag 3 B&B Het Echte Buitenleven in Holten
dag 4 Hotel de Achterhoek in Laren (Gld)
dag 5 Hotel Bakker in Vorden


nov 2021 | dec 2021 |incusief:
* 5 nachten verblijf in een 2- persoonskamer o.b.v. logies/ontbijt 
* bagagetransport tussen de accommodaties van Ommen naar Vorden

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 140,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* de heen- en terugreis
* vervoer van de laatste accommodatie naar het beginpunt 
* trajecten per openbaar vervoer (zie dagprogramma)
* toeristenbelasting (ca. € 2,- per persoon per nacht, ter plaatse te betalen)
* eventuele entreegelden en niet genoemde maaltijden
* bijdrage SGR
* reserveringskosten

Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook