Wandelvakantie Pieterpad 2 van Rolde naar Coevorden

5 dagen
niveau 1 van 3
eigen vervoer
vanaf € 469,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 06-11-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

verblijf inclusief ontbijt
met o.a. Drentsche Aa, Sleen en Coevorden
transfer naar begin- en van eindpunt wandelingen inbegrepen

route: Tijdens de reis volgt u de bewegwijzering van het Pieterpad, dus u ontvangt geen complete routebeschrijving van ons. Wij voorzien u uitsluitend van de omschrijving van het hotel naar het Pieterpad en terug naar het hotel.

Een absolute aanrader is om zelf het routeboekje van het Pieterpad aan te schaffen. Op de punten waarop de markering ontbreekt of onduidelijk is helpt het boekje u verder. Deel 1 omschrijft de noordelijke 13 etappes en in deel 2 vindt u de beschrijvingen van etappe 14 t/m 26. De routeboekjes van NIVON zijn bij elke boekhandel te bestellen en kosten ca. € 19,- per stuk. Wij hebben er bewust voor gekozen om de boekjes niet in te calculeren bij de reissom, omdat veel mensen ze al hebben en/of meerdere etappes willen lopen. U hoeft de boekjes dan maar één keer aan te schaffen. 

minimum aantal reizigers: 8, dit minimum aantal deelnemers is nodig om de transfer van het hotel naar het begin- en vanaf het eindpunt uit te voeren. U wandelt verder alleen of met uw eigen reisgenoot op uw eigen tempo zonder begeleiding. De overige deelnemers ziet u weer bij het eindpunt om de transfer terug naar het hotel te nemen.

Wandel de bekendste wandelroute van Nederland - etappe 5 t/m 7
Het Pieterpad voert van Pieterburen in Noord-Groningen naar de Sint-Pietersberg in Zuid-Limburg en is daarmee de langste aaneengesloten wandelroute van Nederland (492 kilometer). Het pad is tussen 1978 en 1983 bedacht, gelopen en beschreven door Toos Goorhuis-Tjalsma uit Tilburg en Bertje Jens uit Groningen. Twee vriendinnen die vonden dat Nederland wel een serieus lange-afstands-pad kon gebruiken. Ze waren geïnspireerd door een wandeltocht in het Duitse Zwarte Woud en wilden iets vergelijkbaars in Nederland tot stand brengen. En dat is een succes gebleken, want het Pieterpad werkt verslavend! Zodra u één etappe heeft gewandeld, bent u benieuwd naar de volgende. Gaat u de uitdaging aan om alle etappes af te vinken? 

 
 title=

Dag 1
Heenreis
U reist vandaag op eigen gelegenheid naar Odoorn, waar u de komende nachten verblijft in Hotel de Oringer Marke. Dit hotel ligt in het hart van Odoorn, beschikt over een ruime gratis parkeerplaats en staat bekend om zijn rust, gastvrijheid en gezelligheid. Odoorn ligt op de Drentse Hondsrug, een uitgestrekte zandrug dat als enig gebied in Nederland door UNESCO is benoemd tot Geopark. 

Dag 2
Van Rolde naar Schoonloo (ca.18 km)
Op naar de eerste wandeling van deze reis! De route start langs een voormalige spoorlijn en brengt u langs twee grote hunebedden. Vervolgens loopt u in het beekdal van de Drentse Aa dat eerst het Rolder Diep heet en dan overgaat in het Andersche Diep. Voormalige natte hooilanden zijn nu weiden waar een grote kudde 'blonde koeien' graast. Hierna wachten er uitgestrekte bossen met af en toe moerassige heideplassen. De bossen zijn vorige eeuw aangeplant op heidevelden. Voor het kleine dorpje Schoonloo gaat het pad door een hakhoutbos, de Schoonloër strubben. Dit bos leverde ondermeer hout voor gereedschap, bezemstelen en kachels en dankt zijn opvallende vorm aan de schaapskudde die in het verleden regelmatig aan de takken van de jonge boompjes knabbelde. 

Dag 3
Van Schoonloo naar Sleen (ca. 24 km)
Per bus wordt u weer naar Schoonloo gebracht. Meteen na Schoonloo loopt u het bos in. Onderweg ziet u iets van de geschiedenis van deze bossen. Deze zijn namelijk zo'n 100 jaar geleden aangelegd als werkverschaffing. De heide werd omgespit met spierkracht om er later bomen in te kunnen planten. De stenen en keien die hierbij werden opgegraven, ook wel flinten gegenoemd, zijn verwerkt in boswegen: de zogenaamde flintenwegen. Na het Oranjekanaal loopt het pad door boswachterij Sleenerzand. Het grootste deel van deze etappe voert door het bos. Ter hoogte van Noord-Sleen beginnen de akkers van Sleen. Ook hier is de kerktoren van het dorp een baken. Transfer terug naar het hotel in Odoorn.

Dag 4
Van Sleen naar Coevorden (ca. 21 km)
Na een lekker ontbijt wordt u naar Sleen gebracht. Sleen is een van de meest authentieke brinkdorpen van Drenthe; oude boerderijen zijn verbouwd tot indrukwekkende woonhuizen. Vanuit Sleen loopt u zuidelijk Drenthe in waar vroeger een ontoegankelijk veenmoeras lag. Het pad volgt oude turfvaarten zoals de Verlengde Hoogeveensevaart. Turfschepen brachten de gedroogde turven als brandstof naar de steden. Vanaf Dalerveen wandelt u door een 'leeggeschept' land op weg naar Coevorden. Dit was eeuwenlang een sterke vestingstad in het uitgestrekte moeras ter bewaking en verdediging van de grenzen van het land. In Coevorden zijn nog maar enkele sporen van dit militaire verleden te herkennen in het compacte centrum. Transfer terug naar het hotel.

Dag 5
Terugreis
Na het ontbijt eindigt uw wandelvakantie en reist u op eigen gelegenheid weer naar huis.

Hotel De Oringer Marke ***

ligging: het hotel is gelegen in het hart van Odoorn en wordt omschreven met de woorden rust, gastvrijheid en gezelligheid. 
faciliteiten: het hotel beschikt over een receptie, lift, terras, restaurant, bar, bowlingbaan (tegen betaling) en sauna (tegen betaling). 
kamers: de kamers zijn voorzien van een tv, gratis wifi, kluisje en een badkamer met bad en/of douche en toilet. 

Het hotel is onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer dit hotel niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren.
 Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs


inclusief:
* 4 x overnachting in een 2-persoonskamer
* 4 x ontbijt
* transfer naar het beginpunt en vanaf het eindpunt van de wandelingen

optioneel (direct bij boeking te reserveren)
* toeslag 1-persoonskamer € 150,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* eventuele toeristenbelasting (ca. € 2,50 p.p.p.n. ter plaatse te betalen)
* eventuele entreegelden en niet genoemde maaltijden
* eventuele parkeerkosten
* bijdrage SGR
* reserveringskosten
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook