Wandelvakantie Pieterpad 1 van Pieterburen naar Assen (Rolde)

6 dagen
niveau 1
eigen vervoer
vanaf
€ 379 per persoon
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 01-11-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

verblijf in goede hotels 
met o.a.de Groningen, Zuidlaren en Winsum
inclusief bagagetransport

route: u loopt de routes via de bewegwijzering van het Pieterpad. U krijgt geen routebeschrijving. Uitsluitend de omschrijving vanaf het hotel naar het Pieterpad en terug naar het hotel krijgt u van ons. We adviseren om het routeboekje van het Pieterpad aan te schaffen. Een absolute aanrader, want op de punten waar de markering ontbreekt of onduidelijk is, helpt het boekje u verder. Het routeboek van de NIVON (ISBN-nummer 9789491142055) is bij elke boekhandel in Nederland te bestellen en kost ca. € 19,-. Het boekje beschrijft de noordelijke 13 etappes van het Pieterpad. We hebben er bewust voor gekozen om dit boekje niet in te calculeren bij de reissom, omdat veel mensen dit boekje al hebben en/of meerdere etappes willen lopen. U hoeft het boekje dan maar 1 keer aan te schaffen. 
minimum aantal reizigers: 2
aankomst: dagelijks januari t/m december (er is een toeslag van toepassing bij aankomst van donderdag t/m zaterdag)

Wandel de bekendste wandelroute van Nederland - etappe 1 t/m 4
Het Pieterpad voert van Pieterburen in Noord-Groningen naar de Sint-Pietersberg in Zuid-Limburg en is daarmee de langste aaneengesloten wandelroute van Nederland (492 kilometer).

Het Pieterpad is tussen 1978 en 1983 bedacht, gelopen en beschreven door Toos Goorhuis-Tjalsma uit Tilburg en Bertje Jens uit Groningen. Twee vriendinnen die vonden dat Nederland wel een serieus lange-afstands-pad kon gebruiken. Ze waren geïnspireerd door een wandeltocht in het Duitse Zwarte Woud en wilden iets vergelijkbaars in Nederland tot stand brengen.

Het Pieterpad werkt verslavend! Zodra u één etappe heeft gewandeld, bent u benieuwd naar de volgende. Het pad is de afgelopen jaren een aantal malen verbeterd; minder asfalt en meer natuurpaden, dat is de grootste winst.

Dag 1
Aankomst op eigen gelegenheid in Pieterburen, aankomst in hotel Waddenweelde. 

Dag 2
Van Pieterburen naar Winsum (ca.12 km/3 uur)
Langs wierdedorpen wandelt u door het uitgestrekte Groninger landschap. Vanuit Pieterburen loopt u naar Eenrum, waar hoog op de woerd de mooie kerk pronkt en smalle straatjes met kleine huisjes het beschermde dorpsgezicht bepalen. Verder naar Mensingeweer en Maarhuizen, tot u eindigt in Winsum met haar gemetselde stenen brug ’de Boog’. Met de bus (niet inbegrepen) keert u terug naar Pieterburen, waar u overnacht in Hotel Waddenweelde. De bus naar Pieterburen rijdt elk uur en u bent ca. 30 min. onderweg.

Dag 3
Van Winsum naar Groningen (ca.19 km/5 uur)
Na het ontbijt stapt u weer in de bus terug naar Winsum. De oude meanders van de Hunze of Reitdiep liggen in het oudste cultuurlandschap van West-Europa met sporen van de invloed van de zee en getijden en 25 eeuwen bewoningsgeschiedenis. Garnwerd ligt aan het schilderachtige Reitdiep waar de molen pronkt waarna u zuidwaarts wandelt naar Oostum, waar u de meest geschilderde en gefotografeerde wierde van Groningen passeert. Het enige wat hier de afgelopen eeuwen is veranderd, is de hoogte van de bomen. Op het kerkdak van het Romaanse kerkje liggen nog de originele holle en bolle pannen. Neem de rest van de dag tijd om Groningen te beleven. De stad heeft een knus en gezellig autovrij centrum met een gevarieerd aanbod aan winkels, terrasjes en cafés. Hét gezicht van de stad is natuurlijk de 97 meter hoge Martinitoren, in de volksmond ’d’Olle Grieze’ genoemd. Wie de toren beklimt, wordt getrakteerd op een prachtig uitzicht over Groningen. Door het groene hart van de stad Groningen, het Noorderplantsoen, wandelt u naar Martinihotel in Groningen. 

Dag 4
Van Groningen naar Zuidlaren (ca. 21 km/5 uur)
Over het kronkelige dijkje langs het Hoornsdiep verlaat u de stad Groningen naar het Paterswoldsemeer. De inwoners van Groningen, de Stadjers, recreëerden hier vroeger al. Met in de verte de natuur, wandelt u nu naar Midlaren en Zuidlaren in Drenthe. Onderweg passeert u de hunebedden en de Appelbergen, waar karresporen herinneren aan de Herenweg, een oerweg en onderdeel van een oude handelsroute van Groningen naar Coevorden. In eindpunt Zuidlaren wandelt u langs een van de zeven brinken in het dorp. Overnachting in het Brinkhotel.
 

Dag 5
Van Zuidlaren naar Assen (ca. 21 km/5 uur)
Vanuit uw hotel wandelt u zo naar het Pieterpad. Het hart van de etappe wordt gevormd door Nationaal Landschap de Drentsche Aa. Rond de beek is ook het oude esdorpenlandschap bewaard gebleven, waar Saksische boerderijen op brinken, akkers op bolle essen en hooilanden in de lager gelegen beekdalen de sfeer bepalen. U wandelt van Zuidlaren via Schipborg naar Gasteren. Voor u in eindpunt Rolde bent, wandelt u langs bijzondere grafheuvels, middeleeuwse karrensporen en tankgrachten uit de Tweede Wereldoorlog op het Balloërveld. Het is niet alleen een geschiedenisboek, maar ook een groot heidegebied waar in augustus de heide paars kleurt. Vanaf Rolde neemt u de bus (+/- 10 minuten) naar Assen. U overnacht in het centrum van Assen.

Dag 6
Vertrek per openbaar vervoer naar huis of naar uw geparkeerde auto in Pieterburen. Voor € 50,- (per rit) kunt u een transfer krijgen naar Pieterburen (kosten ter plaatse betalen).

Wandelvakantie Pieterpad 1 van Pieterburen naar Assen (Rolde)

U verblijft in goede accommodaties. Alle kamers beschikken over een bad/douche en toilet. De hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet. Het verblijf is op basis van logies met ontbijt. Het bagagetransport tussen de accommodaties wordt voor u geregeld. In sommige gevallen moet u gebruik maken van het openbaar vervoer om naar het hotel te reizen.
 

Pieterburen Hotel Waddenweelde***
Groningen Martinihotel***
Zuidlaren Brinkhotel***
Assen Hotel De Jonge (indien geen beschikbaarheid kan er worden uitgeweken naar de Herberg van Anderen)
 


 

 

 

 

 sep 2021 | okt 2021 | nov 2021 | dec 2021 |incusief:
* 5 nachten verblijf in hotels logies/ontbijt 
* bagagetransport tussen de hotels

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 140,- (op aanvraag)
* vervoer van het laatste hotel naar het beginpunt (voor € 50,- kunnen we voor u een transfer regelen (per rit, ter plaatse betalen). 
* trajecten per openbaar vervoer (zie dagprogramma)
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* eventuele toeristenbelasting (ter plaatse te betalen)
* eventuele entreegelden en niet genoemde maaltijden
* bijdrage SGR
* reserveringskosten

Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook