Wandelvakantie Pieterpad 1 van Pieterburen naar Rolde

6 dagen
niveau 1 van 3
eigen vervoer
vanaf € 459,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 30-10-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

verblijf in 3-sterrenhotel incl. ontbijt
met o.a. Groningen, Zuidlaren en Winsum
transfer naar begin- en van eindpunt wandelingen inbegrepen

route: Tijdens de reis volgt u de bewegwijzering van het Pieterpad, dus u ontvangt geen complete routebeschrijving van ons. Wij voorzien u uitsluitend van de omschrijving van het hotel naar het Pieterpad en terug naar het hotel.

Een absolute aanrader is om zelf het routeboekje van het Pieterpad aan te schaffen. Op de punten waarop de markering ontbreekt of onduidelijk is helpt het boekje u verder. Deel 1 omschrijft de noordelijke 13 etappes en in deel 2 vindt u de beschrijvingen van etappe 14 t/m 26. De routeboekjes van NIVON zijn bij elke boekhandel te bestellen en kosten ca. € 19,- per stuk. Wij hebben er bewust voor gekozen om de boekjes niet in te calculeren bij de reissom, omdat veel mensen ze al hebben en/of meerdere etappes willen lopen. U hoeft de boekjes dan maar één keer aan te schaffen. 

minimum aantal reizigers: 8, dit minimum aantal deelnemers is nodig om de transfer van het hotel naar het begin- en vanaf het eindpunt uit te voeren. U wandelt verder alleen of met uw eigen reisgenoot op uw eigen tempo zonder begeleiding. De overige deelnemers ziet u weer bij het eindpunt om de transfer terug naar het hotel te nemen.

Wandel de bekendste wandelroute van Nederland - etappe 1 t/m 4
Het Pieterpad voert van Pieterburen in Noord-Groningen naar de Sint-Pietersberg in Zuid-Limburg en is daarmee de langste aaneengesloten wandelroute van Nederland (492 kilometer). Het pad is tussen 1978 en 1983 bedacht, gelopen en beschreven door Toos Goorhuis-Tjalsma uit Tilburg en Bertje Jens uit Groningen. Twee vriendinnen die vonden dat Nederland wel een serieus lange-afstands-pad kon gebruiken. Ze waren geïnspireerd door een wandeltocht in het Duitse Zwarte Woud en wilden iets vergelijkbaars in Nederland tot stand brengen. En dat is een succes gebleken, want het Pieterpad werkt verslavend! Zodra u één etappe heeft gewandeld, bent u benieuwd naar de volgende. Gaat u de uitdaging aan om alle etappes af te vinken? 

 title=

Dag 1
Heenreis
U reist op eigen gelegenheid naar het Martini Hotel in Groningen. Tegen betaling en indien er plek is kunt u de auto bij het hotel parkeren (ca. € 15,- per dag). Wij raden u aan om uw auto te parkeren op de P&R Haren/A28 en vervolgens met de bus naar Groningen te gaan (ca. € 6,-). De hoofdstad van de gelijknamige provincie is een bruisende stad met vele steegjes en hofjes. Beklim de 97 meter hoge Martinitoren voor een prachtig uitzicht over de stad of bezoek het forum en zoek het hoogste dakterras van Groningen op. Daarnaast kunt u zich prima vermaken in een van de vele winkels of op de terrasjes. 

Dag 2
Van Pieterburen naar Winsum (ca. 12 km / 3 uur)
Per bus wordt u naar het startpunt van de eerste wandeling gebracht. Langs wierdedorpen wandelt u door het uitgestrekte Groninger landschap. Vanuit Pieterburen loopt u o.a. naar Eenrum, waar hoog op de woerd de mooie kerk pronkt en smalle straatjes met kleine huisjes het beschermde dorpsgezicht bepalen. De route eindigt in Winsum met haar gemetselde stenen brug  'de Boog'. Hier haalt de bus u op en brengt u weer terug naar het hotel. 

Dag 3
Van Winsum naar Groningen (ca. 19 km / 5 uur)
Vanochtend stapt u weer in de bus terug naar Winsum. De oude meanders van de Hunze of Reitdiep liggen in het oudste cultuurlandschap van West-Europa met sporen van de invloed van de zee en getijden en 25 eeuwen bewoningsgeschiedenis. Garnwerd ligt aan het schilderachtige Reitdiep waar de molen pronkt. Hierna wandelt u zuidwaarts naar Oostum, waar u de meest geschilderde en gefotografeerde wierde van Groningen passeert. Het enige wat hier de afgelopen eeuwen is veranderd, is de hoogte van de bomen. Op het kerkdak van het Romaanse kerkje liggen nog de originele holle en bolle pannen. Door het groene hart van de stad Groningen, het Noorderplantsoen, wandelt u weer terug naar het hotel. Neem de rest van de dag tijd om Groningen te beleven. De stad heeft een knus en gezellig autovrij centrum met een gevarieerd aanbod aan winkels, terrasjes en cafés. Hét gezicht van de stad is natuurlijk de 97 meter hoge Martinitoren, in de volksmond ’d’Olle Grieze’ genoemd. Wie de toren beklimt, wordt getrakteerd op een prachtig uitzicht over Groningen.

Dag 4
Van Groningen naar Zuidlaren (ca. 21 km / 5 uur)
Over het kronkelige dijkje langs het Hoornsdiep verlaat u de stad Groningen en wandelt u naar het Paterswoldsemeer. De inwoners van Groningen, de Stadjers, recreëerden hier vroeger al. Met in de verte de natuur, wandelt u nu naar Midlaren en Zuidlaren in Drenthe. Onderweg passeert u de hunebedden en de Appelbergen, waar karresporen herinneren aan de Herenweg, een oerweg en onderdeel van een oude handelsroute van Groningen naar Coevorden. Karakteristiek zijn de naaldhoutbosjes en een heideveenplas. In eindpunt Zuidlaren wandelt u langs een van de zeven brinken in het dorp. Transfer terug naar het hotel.

Dag 5
Van Zuidlaren naar Rolde (ca. 18 km / 4 uur)
Vandaag wordt u voor de laatste keer naar het startpunt van de wandeling gebracht. Het hart van de etappe van vandaag wordt gevormd door Nationaal Landschap de Drentsche Aa. Rond de beek is ook het oude esdorpenlandschap bewaard gebleven, waar Saksische boerderijen op brinken, akkers op bolle essen en hooilanden in de lager gelegen beekdalen, de sfeer bepalen. U wandelt van Zuidlaren via Schipborg naar Gasteren. Voor u in eindpunt Rolde bent, wandelt u langs bijzondere grafheuvels, middeleeuwse karrensporen en tankgrachten uit de Tweede Wereldoorlog op het Balloërveld. Het is niet alleen een geschiedenisboek, maar ook een groot heidegebied waar in augustus de heide paars kleurt. Tranfser terug naar het hotel.

Dag 6
Terugreis
Na het ontbijt eindigt deze vakantie. U reist op eigen gelegenheid weer naar huis. 
 

Martini Hotel ***

ligging: het Martini Hotel is een karakteristiek hotel in het centrum van Groningen. Wanneer u het hotel uitloopt staat u in de binnenstad en op korte afstand van het Groninger Museum, de Martinitoren en de sfeervolle winkelstraten. 
faciliteiten: in het hotel vindt u een receptie, lift, lounge, restaurant en bar. 
kamers: de kamer beschikt over een tv, bureau, gratis wifi en een badkamer met douche en toilet. 

Het hotel is onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer dit hotel niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren.

 

Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs


inclusief:
* 5 x overnachting in een 2-persoonskamer
* 5 x ontbijt
* transfer naar het beginpunt en vanaf het eindpunt van de wandelingen

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 160,- 
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* eventuele toeristenbelasting (ca. € 2,50 p.p.p.n. ter plaatse te betalen)
* eventuele entreegelden en niet genoemde maaltijden
* eventuele parkeerkosten
* bijdrage SGR
* reserveringskosten

Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook