Wandelvakantie over het Nederlands Kustpad

5 dagen
niveau 1
eigen vervoer
vanaf
€ 390 per persoon
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 01-10-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

met toegangskaart tot het Noord-Hollands Duinreservaat
inclusief bagagevervoer van hotel naar hotel
verblijf in hotels dicht aan de route

route: wandelingen van 12 tot 20 km, vlak maar met in de duinen licht reliëfverschil.
vertrek: dagelijks van 1 maart t/m 31 december

Over het kustpadvan Haarlem naar Egmond aan Zee
Het Nederlands Kustpad (LAW 5) loopt van Sluis bij de Belgische grens tot aan Bad Nieuweschans bij de grens met Duitsland. Deze route heeft veel te bieden: rijke natuur, hier en daar wat reliëf, veel onverharde paden en weinig last van grote wegen. Aan de duinrand passeert u mooie buitenplaatsen en (in het voorjaar) bloeiende bollenvelden. U wandelt langs de mooiste stukjes van Nederland, door bossen, over heide en langs historische stadjes. 

Met deze bijzondere wandelvakantie langs de Nederlandse kust loopt u langs prachtige en verrassende plekken terwijl uw bagage voor u wordt vervoerd. Met het Nederlands Kustpad struint u door de duinen, waait u uit op het strand, vergaapt u zich aan statige oude panden en geniet u van de rijke natuur met soms wat reliëf.

Wandelen door de duinen en langs rijke geschiedenis
Het Nederlands Kustpad pad voert u door prachtige duingebieden zoals de Kennemerduinen en het Noord-Hollands Duinreservaat. Het is hier mooi in alle seizoenen. Duintoppen worden afgewisseld door vochtige valleien, meertjes, heide en geurig dennenbos. Op de route pakt u zo nu en dan een stukje strand mee en de zee is vaak binnen handbereik. De Nederlandse kust heeft echter meer te bieden dan duin en strand. De wandelroute brengt u in het historische centrum van Haarlem met haar grachten, mooie oude panden, hofjes en musea. Aan de duinrand passeert u prachtige buitenplaatsen waar in de 18e eeuw rijke Amsterdammers vertoefden. Via het prachtige landgoed Duin & Kruidberg in Santpoort loopt u verder naar het markante dorp Wijk aan Zee. De tocht leidt u verder door de duinen naar de boulevard van Egmond met haar karakteristieke witte vuurtoren. Achter de duinen vindt u in het voorjaar bloeiende bollenvelden in alle kleuren. 

Het Nederlands Kustpad
Sinds 2013 zijn verschillende kustpaden aan elkaar geregen en omgedoopt tot het lange-afstand-wandelpad  (LAW) Nederlands Kustpad. Het pad is met een lengte van 721 kilometer veruit de langste wandelroute van ons land.

Dag 1
Haarlem, aankomst per eigen vervoer. Advies: heen- en terugreis per OV. U overnacht hier in een fijn hotel in het centrum. Neem de tijd om de historische binnenstad te verkennen. U vindt hier meer dan 1000 beschermde monumenten waaronder de St. Bavo Kathedraal en de Waag. Het Frans Hals Museum en het Teylersmuseum zijn ook zeker een bezoek waard.

Dag 2
Wandeling Haarlem – Santpoort Noord (ca. 18 km/6 uur). Vanuit Haarlem loopt u naar Overveen. In een grote boog wandelt u naar Santpoort-Noord door Nationaal Park Zuid Kennemerland met hoge duintoppen, meertjes, vennen en bossen met eeuwenoude eiken. U komt o.a. op de Hazenberg. Deze ‘berg’ ligt 27 meter boven NAP. Vanaf dit punt heeft u een mooi uitzicht over de omgeving. Aan het eind van de route loopt u door naar het prachtig gelegen en mooie Landgoed Duin en Kruidberg (ca.1,5 km) waar u verblijft.  U kunt zich hier vergapen aan het rijke interieur. U waant zich even in lang vervlogen tijden.

Dag 3
Wandeling Santpoort Noord – Wijk aan Zee (ca.15 km/5 uur). Tijdens dit traject loopt u o.a. via de buitenplaatsen Beeckestijn en Velserbeeck. Hier vindt u prachtige bloemenwaaiers in rococostijl, kersenboomgaarden en eeuwenoude beuken- en kastanjelanen. In de 18e eeuw ontvluchtten rijke Amsterdammers de benauwde stad en brachten hier veel tijd door. We raden aan om de tijd te nemen voor deze twee mooie landgoederen en hier een extra rondje te maken.
U steekt met de pont het Noordzeekanaal over en wandelt in een groene strook richting de dorpsweide van Wijk aan Zee. Tot op heden is deze weide onbebouwd gebleven, tezamen met de hoge duinen en de twee kerktorens geeft dat extra charme aan het dorp.

Dag 4
Wandeling Wijk aan Zee – Egmond aan Zee (ca. 20 km/6 uur). U wandelt deze etappe door een prachtig duingebied langs de flanken van Castricum en Egmond-Binnen. Het Noord-Hollands Duinreservaat is een enorm groot gebied van 20 kilometer lang en 2,5 kilometer breed. Dit gebied wordt gebruikt voor drinkwaterwinning. Nabij Egmond aan Zee slingert de route prachtig over hoge grasduinen. De markante witte vuurtoren van Egmond aan Zee (de Jan van Speijk) is al van verre te zien.

Dag 5
Wandeling Egmond aan Zee – Bergen – Egmond aan Zee (ca. 12 km/4 uur). De vuurtoren Jan van Speijk staat fier op een hoge duin in de badplaats Egmond aan Zee. U begint met een strandwandeling langs de Noordzee waarna u de duinen inloopt. De Wimmenummerduinen tonen nog een zeedorpenlandschap met stukjes land die in gebruik zijn als volkstuin. U loopt verder naar het mooie kunstenaarsdorp Bergen aan Zee waar u via de ruige duinen terug kunt lopen naar Egmond aan Zee. 

Wandelvakantie over het Nederlands Kustpad

U verblijft in hotels, dicht aan de route gelegen, o.b.v. een 2-persoonskamer met eigen badkamer. Het verblijf is op basis van logies met ontbijt(buffet). Vegetarisch is mogelijk, opgeven bij boeking. Hieronder vindt u de meestgebruikte hotels tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.
 
Haarlem * Hotel Malts
Santpoort-Noord * Duin & Kruidberg
Wijk aan Zee * Het Hoge Duin
Egmond aan Zee * Prins Appartementen
* Hotel Zuiderduin


sep 2021 | okt 2021 | nov 2021 | dec 2021 |inclusief
* 4 nachten verblijf in een 2-persoonskamer (met badkamer met douche/toilet) op basis van logies met ontbijt
* bagagevervoer
* toegangskaart Noord- Hollands Duinreservaat
* gids Nederlands Kustpad deel 2

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 250,-
* 3 x diner (Santpoort-Noord, Wijk aan Zee & Egmond aan Zee) € 80,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief: 
* toeristenbelasting
* bijdrage SGR
* reserveringskosten
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook