Wandelvakantie over de Sallandse Heuvelrug

5 dagen
niveau 1 van 3
eigen vervoer
beoordeling: 8
vanaf € 289,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 28-11-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

verblijf in goede hotels inclusief ontbijt
paarse heiden en uitgestrekte bossen
inclusief bagagetransport tussen de hotels

minimum aantal reizigers: 1
aankomst: elke maandag van maart t/m november

Wandelreis door natuurgebied de Borkeld en over het Pieterpad
Paarse heide zo ver het oog reikt. Het is één van de grootste aaneengesloten heidegebieden van Europa. De imposante heuvels stammen al uit de ijstijd. Zandverstuivingen en naaldbomen maken het indrukwekkende landschap af. De grond waar u op loopt is zanderig en heuvelig. Zeldzame, grillig gevormde jeneverbessen geven diepte. Het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug is de perfecte plek voor wie op zoek is naar rust en ontspanning. De routes slingeren links- en rechtsom de vele heuvels die het gebied kent en lopen o.a door De Borkeld en over een deel van het Pieterpad. 

Dag 1
heenreis
U reist op eigen gelegenheid naar Fletcher Hotel-Restaurant Sallandse Heuvelrug in Rijssen, het startpunt van uw ontdekkingstocht over de Sallandse Heuvelrug.

Dag 2
rondje Rijssen (ca. 19 km/5 uur) 
Vandaag gaat de wandeling door het natuurgebied De Borkeld. Dit natuurgebied bestaat uit jong bos, grote heidevelden, leemkuilen, akkers, graslanden en zelfs een stukje hoogveen. Het bos is tussen 1930 en 1950 aangeplant. Hier ligt ook het grootste jeneverbesstruweel van Nederland. Het terrein is glooiend: de hoogste top, de Friezenberg ligt op veertig meter, het laagste punt op dertien meter boven de zeespiegel. De Borkeld is ook een archeologisch reservaat, waar zo'n 13000 jaar geleden al jagers en verzamelaars actief waren. De bewijzen zijn door hen achtergelaten in de vorm van stenen bijlen, huidenschrapers en andere stenen werktuigen. De prehistorische grafheuvels en nederzettingsplaatsen die zijn gevonden zijn tussen de 6000 en 4000 jaar oud. In 1997 zijn door de Rijksdienst voor het Oudheidkundig Bodemonderzoek een tiental grafheuvels gerestaureerd. Vanavond overnacht u weer in Rijssen.

Dag 3
Rijssen - Hellendoorn (ca. 24 km/6 uur)
De route die deze dag voor u in petto heeft, gaat eerst langs de rand van Rijssen en daarna naar de Sallandse Heuvelrug. Door de plaats Nijverdal vervolgt u de route naar Hellendoorn, waar u overnacht in Fletcher Hotel-Restaurant Hellendoorn.

Dag 4
Rondje Hellendoorn (ca. 24 km/6 uur)
Aan het begin van de wandeling loopt u over een gedeelte van het Pieterpad richting Lemele. Daarna wandelt u deels langs de Midden Regge terug naar Hellendoorn. U overnacht wederom in het Fletcher Hotel-Restaurant in Hellendoorn.

Dag 5
Hellendoorn - Rijssen (ca. 23 km/6 uur)
Over het Pieterpad loopt u door bergen van natuur terug naar Rijssen, waar deze unieke wandelvakantie helaas al weer ten einde is.

Noot: het is wegens organisatorische redenen ook mogelijk dat deze reis start en eindigt in een andere plaats (afhankelijk van de beschikbaarheid van de hotels). De routes blijven gelijk, maar worden dan gewandeld in een andere volgorde.

Wandelvakantie over de Sallandse Heuvelrug

Hieronder vindt u de hotels tijdens deze reis. Deze hotels en de volgorde ervan zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren. Het bagagetransport tussen de hotels is inbegrepen.

Fletcher Hotel-Restaurant Sallandse Heuvelrug****
Het 4-sterren Fletcher Hotel-Reustaurant Sallandse Heuvelrug is gevestigd in een voormalig landhuis bovenop de Rijsserberg in Rijssen. Het hotel beschikt over een receptie, lift, loungebar, restaurant, terras, binnenzwembad, gratis wifi en verschillende luxe faciliteiten zoals uitgebreide wellness en tennisbaan (beide tegen betaling). De kamers zijn voorzien van flatscreen televisie, bureau, zitje en badkamer met bad en/of douche, toilet en föhn.

Fletcher Hotel-Restaurant Hellendoorn***
Het 3-sterren Fletcher Hotel-Restaurant Hellendoorn is gelegen aan de voet van het naruurgebied Sallandse Heuvelrug. Het hotel beschikt over een receptie, lift, bar, restaurant, terras, wellness met o.a. sauna en zonnebank (tegen betaling) en gratis parkeerplaats. De kamers zijn voorzien van een flatscreen televisie, bureau, en badkamer met bad en/of douche, toilet en fohn.

nov 2022 |

Wat is er inbegrepen?


inclusief:
* 2 nachten verblijf in Fletcher Hotel-Restaurant Sallandse Heuvelrug in Rijssen
* 2 nachten verblijf in Fletcher Hotel-Restaurant Hellendoorn
* parkeerplaats bij het eerste hotel
* 4 x ontbijt
* routebeschrijving inclusief kaartmateriaal
* bijdrage SGR
* bagagetransport tussen de hotels

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 230,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* eventuele toeristenbelasting (ca. € 2,50 p.p.p.n. ter plaatse te betalen)
* eventuele entreegelden en niet genoemde maaltijden
* bijdrage SGR
* reserveringskosten
8

Ondanks de warme dagen toch heel prettig gewandeld op de Sallandse heuvelrug. De heide stond overal in bloei, en ik heb onderweg een Koninginnepage zien fladderen!

anoniem, reisperiode augustus 2022
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook