Wandelvakantie over de Hondsrug - 4 dagen

4 dagen
niveau 1
eigen vervoer
vanaf
€ 249 per persoon
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 29-11-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

verblijf in 3-sterren (superior) hotels
3 x ontbijt en diner op de aankomstdag inbegrepen 
inclusief bagagetransport

route: vlakke route. Per wandeldag kunt u kiezen tussen verschillende routes die u loopt met een GPS. De afstanden die variëren van ca.12 en 23 km. U krijgt dus geen routebeschrijving. Alle routes staan voor u in het GPS apparaat. De GPS ligt in het eerste hotel voor u klaar.
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: elke maandag en donderdag van 1 maart t/m 29 november

Wandelreis door Drenthe, dé natuurprovincie van Nederland
De Hondsrug is een langgerekte zandrug, ontstaan tijdens een van de 18 ijstijden duizenden jaren geleden. Het gebied loopt van Emmen tot Groningen en is een van de hoogste delen van Drenthe. Tijdens deze reis verkent u het gedeelte tussen Exloo, Borger en Odoorn. Mooie routes brengen u langs de vele grafheuvels, hunebedden, vennetjes, uitgestrekte heiden en mooie esdorpen met rietgedekte huizen. Wist u dat de Hondsrug als het enige gebied in Nederland door UNESCO benoemd is tot Geopark? Hiermee is de regio niet alleen van geologisch belang, maar ligt ook de archeologische, ecologische en culturele waarde zeer hoog.

Dag 1
Aankomst per eigen vervoer in het karakteristieke esdorp Exloo, gelegen op de Drentse zandgronden. Inchecken in het 3-sterren Hotel De Meulenhoek. Diner op de aankomstdag is inbegrepen. 

Dag 2
Exloo - Borger (ca. 15,0 km, 16,8 km, 17,8 km of 23,4 km / 4 uur, 5 uur of 6 uur)
U kunt kiezen uit diverse wandelroutes. De langste wandeling gaat langs LOFAR. LOFAR is een uniek ICT-project dat is ontstaan uit de ambitie van Nederlandse sterrenkundigen om het prille begin van ons heelal waar te nemen. Daarvoor is een radiotelescoop nodig die honderd maal gevoeliger is dan de huidige telescopen. LOFAR is zo’n radiotelescoop, met een netwerk van duizenden sensoren. Alle routes komen langs het unieke esdorp Bronneger. Het dorp wordt in 1381 voor het eerst genoemd. In de omgeving van Bronneger bevindt zich een vijftal hunebedden. In het onlangs geheel vernieuwde Hunebedcentrum waant u zich in de prehistorie, de tijd van uw vroegste voorouders. Op steenworp afstand van het grootste hunebed liggen de verhalen voor het oprapen en komt u interactief in contact met de hunebedbouwers. Bent u nieuwsgierig naar het leven van de hunebedbouwers, met deze nieuwe expositie geniet u volop. En buiten, in het Oertijdpark, staat u oog in oog met de oermens. U overnacht in Hotel Bieze in Borger. 

Dag 3
Borger - Odoorn (ca. 15,8 km,18,4 km of 21,0 km / 4 uur, 4,5 uur of 5 uur)
Ook vandaag zijn er verschillende wandelroutes beschikbaar. Vanuit het hotel wandelt u door de bossen en over de heide naar Odoorn. Misschien loopt u hier nog wel tegen de grote schaapskudde van Exloo aan. Onderweg passeert u tevens een echte pingoruïne. Letterlijk betekent pingo ‘heuvel die groeit’ en omdat ze worden veroorzaakt door ondergrondse druk van een ijslens bestaan pingo’s alleen maar in gebieden met een zeer koud klimaat. Duizenden jaren geleden heerste er in Nederland een toendraklimaat, dus ook hier kwamen ze voor. In de loop der jaren smolt het ijs in de ondergrond, waardoor er alleen maar een ringvormige krater overbleef; de zogenaamde pingoruïne. U overnacht in Hotel De Oringer Marke.

Dag 4
Odoorn - Exloo (ca. 12,6 km, 16,3 km of 19,3 km / 3 uur, 4 uur of 5 uur)
Welke wandeling u vandaag ook kiest, alle routes gaan door het schapenpark bij het dorp Odoorn. Aan de overkant van de N34 "Hunebed Highway" is een fraai heideveld. Een parkachtig landschap en natuurlijk lopen er heel veel schapen. Midden in het Schapenpark staat het megalithische kunstwerk ‘Ode aan de Zon’ van Rob Schreefel. Vanaf de kunstmatige heuvel ‘Poolshoogte’ met zijn hoge uitkijktoren heeft u een prachtig uitzicht over het gebied. Naast de heuvel, midden in het bos, is het unieke theehuis Poolshoogte. Het is beslist geen straf om hier te lunchen! Na aankomst in Exloo is er een einde gekomen aan deze wandelvakantie. Op eigen gelegenheid keert u huiswaarts. 

Noot: het is wegens organisatorische redenen ook mogelijk dat deze reis start en eindigt in een andere plaats (afhankelijk van de beschikbaarheid van de hotels). De routes blijven gelijk, echter worden dan gewandeld in een andere volgorde.

Wandelen over de Hondsrug - 4 dagen ***

Tijdens deze reis verblijft u in 3-sterren (superior) hotels. Deze hotels en de volgorde ervan zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen we een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren. Het bagagetransport tussen de hotels is inbegrepen.
 

Exloo
Hotel Restaurant De Meulenhoek***
https://www.hotel-meulenhoek.nl/
 

Borger
Hotel Bieze***
https://hotelbieze.nl/
 

Odoorn
Hotel Restaurant Bowling de Oringer Marke*** / De Oringer Stee***
https://www.deoringermarke.nl/hotel/sep 2021 | okt 2021 | nov 2021 |incusief:
* 3 nachten verblijf in hotels logies/ontbijt en diner op de aankomstdag
* GPS tracks en gebruik GPS apparaat + instructie  
* bagagevervoer
* gratis parkeerplaats bij het starthotel 

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 80,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* eventuele toeristenbelasting ca. € 2,- p.p.p.n. (ter plaatse te voldoen)
* eventuele entreegelden en niet genoemde maaltijden
* bijdrage SGR
* reserveringskosten

Mooie gast vriendelijke hotels. Prachtig kamers. Bagage vervoer uitmuntend. Prachtige wandelingen met gps. Gekregen in het hotel echt gaaf. Een aanrader. Persoonlijk willen we Pim nog bedanken.
Pieter
We liepen met Gps, dat ging prima. Moesten wel in ieder hotel (3 in totaal) om nieuwe batterijen vragen (we liepen steeds de langste afstand). Misschien handig om meteen een heel pakje mee te krijgen. Meest mooie routes over onverharde paden. Fijn! Het zou helemaal mooi zijn als we ter ondersteuning ook wat kaartmateriaal hadden gekregen. Dan weet je wat er gaat komen, en heb je meer overzicht. Dat geeft zo&#8217,n gps niet. Zou ook fijn zijn om &#8216, s avonds nog even na te kunnen kijken waar we allemaal geweest zijn. Daar hebben we nu eerlijk gezegd weinig beeld bij.
Loes Egbers
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook