Wandelvakantie Noord-Ierland - Mourne Mountains 8 dagen

8 dagen
niveau 2
eigen vervoer
vanaf
€ 674 per persoon
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 31-12-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

kleinschalige accommodaties
Nederlandse routebeschrijving
inclusief bagagevervoer
route: glooiend tot heuvelachtig met stijgingen en dalingen tot enkele honderden meters. Per wandeling wordt ca. 8-18 km afgelegd. 
minimum aantal reizigers: 2
aankomst: dagelijks van 1 januari t/m 31 december

Noord-Ierland is feitelijk een geografische naam met een dubbele betekenis. Het noorden van het eiland dat Ierland of Eire heet, globaal het gebied boven de denkbeeldige lijn Dublin-Galway. En het landsdeel van het Verenigd Koninkrijk dat op Ierland ligt, ook wel Ulster genoemd. Deze wandelvakantie gaat aan weerszijden van "The Republic of Ireland - United Kingdom border". Ook wel "The Irish border" - want het land heeft immers geen andere! - of "The border" genoemd. Een grens die qua gevoel in de 20e eeuw nog beladen was, waarvan later in figuurlijke zin de scherpe randen waren afgesleten en nu (Brexit) weer heel actueel is.

De Mourne Mountains, ook wel The Mournes genoemd, is een granieten bergketen in het zuidoosten van Noord- Ierland, behorend tot de beroemdste in Ierland. Dit grensgebied, bekend als de Gullion / Cooley & Mourne Mountains ligt precies halverwege (en slechts een uur) tussen de luchthavens van Dublin en Belfast. Het wandelgebied tussen de Ierse Republiek en Noord-Ierland was lange tijd verborgen. Sinds het vrede is, wordt het gebied door de wandelaars ontdekt; Slieve Gullion, Cooley Mountains, Mourne Mountains, stuk voor stuk wandelparadijsjes met niet te hoge bergen, rijke natuur en overal Ierse vriendelijkheid en gastvrijheid. Hier kunt u wandelen in het land van de legenden: Cú Chulainn en Queen Maeve, de hunebedden, Cairns. Met prachtige uitzichten over met heide bedekte bergen, groene valleien, rivieren, meren en natuurlijk de zee.

De Mourne Mountains
Het gebied, van uitzonderlijk natuurschoon, is het eerste Nationale park in Noord-Ierland. De Mournes zijn gedeeltelijk eigendom van de National Trust en trekken vele bezoekers per jaar.
De naam Mourne is afgeleid van de clann van Múghdorna. De Mourne Wall is een van de attracties in het door wandelaars en bergbeklimmers bezochte natuurpark. Het is een 35 km lange stenen muur die over 15 bergtoppen gaat en de grenzen aangeeft van het, in de eind 19e eeuw, door de Belfast Water Commissionairs aangekochte land. De in die tijd snelgroeiende industriële stad Belfast had een goede watervoorziening nodig. De bouw van de Mourne Wall begon in 1904 en werd voltooid in 1922. Sommige namen van bergen beginnen met ‘Slieve’ afgeleid van het Ierse ‘Sliabh’, hetgeen ‘berg’ betekend. Je vindt er ook merkwaardige namen zoals: Pigeon Rock, Buzzard Roost, Brandy Pad, The Cock and Hen, Percy Bysshe, The Devils Coach Road en Pollaphuca hetgeen ‘holte van de feëen en geesten’ betekent.

De reis start in Blackrock en eindigt in Newcastle, beide gelegen aan de Ierse Zee, en daartussen zijn de andere overnachtingsplaatsen steeds uniek. Bij deze reis is het op veel plekken mogelijk extra "loops"  te maken, dus de relatief korte dagafstanden naar keuze met een omweg uit te breiden. Het verblijf is  in bed & breakfast-accommodaties die precies goed gelegen zijn. Die Ierse "B&B’s" zijn eigenlijk familiale pensions waar u meestal ook kunt eten, doorgaans met maximaal een tiental gastenkamers met eigen sanitair. 

Dag 1
Blackrock/Dundalk, aankomst per eigen vervoer. 

Dag 2
Wandeling (ca. 12 km/4 uur) Ravensdale-Lumpers / Cooley Peninsula. Privé transfer naar het startpunt van de wandeling in Ravensdale Forest. Via de top van Black Mountain en langs de heuvelrug aan de westzijde van de Cooley Mountains naar de Lumpers. Tijdens deze wandeling heeft u mooi uitzicht over Slieve Gullion, de Mourne Mountains en vaak, met goed zicht, de Dublin Mountains naar het zuiden. Privé transfer terug naar de B&B in Blackrock/Dundalk.

Dag 3
Wandeling (ca. 16 km/5 uur) Lumpers-Carlingford. U wandelt vanuit de Lumpers naar het middeleeuwse Carlingford. Na de eerste heuvelrug wandelt u door een mooie vallei met voornamelijk schapenboeren. U eindigt bij uw B&B in Carlingford. Carlingford is een ideale plaats om de reis met één of twee nachten te verlengen. 

Dag 4
Ontdek Middeleeuws Carlingford. Het middeleeuwse dorp Carlingford is een wandelparadijs.  Vanuit uw B&B zijn er verschillende wandelingen (ca. 8 tot 20 km) mogelijk. Of geniet van de sfeer in het dorp, de winkeltjes, pubs en restaurants. Carlingford is niet alleen beroemd vanwege zijn middeleeuwse kastelen en ruïnes maar ook vooral om zijn geweldige restaurants met de befaamde oesters op het menu. 

Dag 5
Wandeling (ca. 17 km/5 uur) Mourne Way deel 1 Rostrevor-Spelga. Transfer naar Rostrevor en vervolgens via de Mourne Way naar de Mourne Mountains. Deze wandeling geeft een mooi en gevarieerd beeld van wat de Mourne Mountains te bieden hebben, van bospaden en heide tot ruige bergen. Aan het einde van de wandeling wordt u opgehaald en naar uw B&B in Attical gebracht, een klein dorpje midden in de Mournes. 

Dag 6
Wandeling Mourne Mountains. Er zijn vanuit Attical meerdere schitterende wandelingen mogelijk en met gebruik van de Rambler bus in de zomermaanden zijn de Mourne Mountains in zijn geheel te bereiken. Wandelbeschrijvingen voor deze dag zijn in het Engels. 

Dag 7
Wandeling (ca. 18 km/6 uur) Mourne way deel 2 van Spelga naar Newcastle.  Transfer naar het beginpunt van de wandeling en verder langs de noordrand van de Mourne Mountains en door het schitterende bos van Tollymore Forest Park. U overnacht naast het bos van Tollymore en een paar kilometer buiten Newcastle met een grote variatie aan restaurants en pubs. Deze wandeling zal u zeker inspireren om snel terug te komen en meer mooie wandelingen in deze omgeving te maken. 

Dag 8
Newcastle, vertrek per eigen vervoer.

Wandelvakantie Noord-Ierland, Mourne Mountains 8 dagen

Tijdens deze reis verblijft u in bed & breakfast- accommodaties. Alle kamers hebben douche en toilet. De verzorging is op basis van logies en ontbijt.

jan 2022 | feb 2022 | mrt 2022 | apr 2022 | mei 2022 | jun 2022 | jul 2022 | aug 2022 | sep 2022 | okt 2022 | nov 2022 | dec 2022 |inclusief:
* 7 overnachtingen in bed & breakfast-accommodaties op basis van logies/ontbijt
* transfers zoals beschreven tijdens de wandeldagen
* bagagevervoer
* Nederlandse routebeschrijving en wandelkaart
* Nederlandse ondersteunig ter plaatse

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* overige maaltijden
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten
 
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook