Wandelvakantie Nationaal Park Drentsche Aa & Groningen

5 dagen
niveau 1 van 3
eigen vervoer
vanaf € 319,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 30-11-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

bagagevervoer inbegrepen
wandelen van Paterswoldsemeer tot aan het Zuidlaardermeer
met centraal gelegen hotel in Groningen
route: vlakke route. Per wandeldag kunt u kiezen tussen verschillende routes die u loopt met een GPS. De afstanden die variëren van ca.14 en 27 km. U krijgt dus geen routebeschrijving. Alle routes staan voor u in het GPS apparaat. De GPS ligt in het eerste hotel voor u klaar.
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: dagelijks (m.u.v. donderdag) van 1 maart t/m 30 november

Door stad en ommeland
Tijdens deze vakantie verkent u het gebied tussen Groningen en Zuidlaren. U wandelt door Nationaal Park Drentsche Aa , vanaf het Paterswoldsemeer tot aan het Zuidlaardermeer.

Dag 1
Aakomst in Zuidlaren
U reist op eigen gelegenheid naar uw hotel in Zuidlaren. U verblijft de komende twee nachten in het Brinkhotel. Een brink is een open ruimte in een dorp waar vroeger het vee op werd verzameld om ze vervolgens naar de gemeenschappelijke weide te leiden. Tegenwoordig zijn de brinken vaak veranderd in pleinen met bomen en gras. Zuidlaren heeft de meeste brinken (namelijk 7) en is daardoor al eens verkozen tot groenste dorp van Europa.

Dag 2
Rondje Zuidlaren (ca. 14 tot 19 km)
U heeft de keuze uit meerdere wandelroutes. Twee routes gaan langs Zeegse, de Zeegser Duinen en Schipborg. Een andere mogelijkheid is een rondje rondom het Zuidlaardermeer. Dit grootste meer van Drenthe is niet door vervening ontstaan zoals andere meren in de omgeving; het is een natuurlijk water. Het is een zeer vogelrijk gebied met onder andere de zeldzame moerasvogels Witwanstern. Vanaf de uitkijktoren heeft een mooi uitzicht heeft over het meer.

Dag 3
van Zuidlaren naar Groningen (ca. 17 tot 27 km)
Vandaag wandelt u naar Groningen over het Drenthepad. De route gaat door Nationaal Park Drentsche Aa en u kruist meerdere malen de gelijknamige rivier tot aan Friescheveen. Dit laagveengebied bestaat voornamelijk uit moerasbos, rietlanden en water. Op een klein eilandje aan de zuidkant staat een vogelkijkhut die via een bruggetje bereikt kan worden. U kunt ervoor kiezen om vanaf Haren met de bus naar Groningen te gaan (buskaartje niet inbegrepen) of u wandelt verder langs het Paterswoldsemeer en door het Stadspark tot u bij uw hotel aankomt. Groningen is een bruisende stad met veel steegjes en hofjes. Beklim de 97 meter hoge Martinitoren voor een prachtig uitzicht over de stad of bezoek het forum en zoek het hoogste dakterras van Groningen op. Daarnaast kunt u zich prima vermaken in één van de vele winkels of op de terrasjes. U verblijft de komende twee nachten in het 3-sterren Martini Hotel.

Dag 4
Rondom Groningen (ca. 17 tot 19 km)
Vandaag wandelt u een prachtige route door en rondom Groningen. Via het Stadspark wandelt u de stad uit naar De Onlanden. Dit Natura 2000 gebied zorgt er bij langdurige regenval voor dat de stad-Groningers droge voeten houden. Het dragen van waterdichte schoenen is dan ook aan te bevelen. In dit gebied leven veel moerasvogels en bijzondere Exmoorpony’s. U kunt er ook voor kiezen om langs het Paterswoldsemeer te wandelen en langs de rand van De Onlanden weer terug te gaan naar de stad.

Dag 5
van Groningen naar Zuidlaren (ca. 15 tot 21 km)
Over de Hoornsedijk laat u de stad Groningen weer achter u. Deze bochtige weg is de dijk langs het Hoornse Diep, de plaatselijke naam van de Drentsche Aa. Hier heeft u fraaie uitzichten op de Hoornseplas en het Paterswoldsemeer. U kunt er ook (nogmaals) voor kiezen om met de bus naar Haren te gaan en vanaf daar de wandeling te starten. Voorbij Haren beginnen de eerste zandwegen en het landschap van de zandgronden. U vervolgt uw wandeling naar Appèlbergen. Dit is een voormalig militair oefenterrein, maar tegenwoordig een bos met heide- en veenrestanten. Vlak voor Zuidlaren komt u langs twee hunebedden. Hunebedden zijn de oudste monumenten van Nederland en zijn gebouwd van zwerfkeien die in de ijstijd naar Drenthe zijn meegevoerd. Van de in totaal 54 overgebleven hunebedden staan er nog 52 in Drenthe. Eenmaal aangekomen bij uw auto, komt uw vakantie ten einde en reis u op eigen gelegenheid naar huis.

Wandelvakantie Nationaal Park Drentsche Aa & Groningen

Tijdens deze reis verblijft u in de onderstaande hotels. Deze hotels en de volgorde ervan zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen we een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren. Het bagagetransport tussen de hotels is inbegrepen.
 
Dag(en) Plaats Hotel(s)
dag 1 t/m 3 Zuidlaren Brinkhotel
dag 3 t/m 5 Groningen Martinihotel


nov 2022 |

Wat is er inbegrepen?


inclusief:
* 4 nachten verblijf in een 2-persoonskamer
* 4 x ontbijt
* GPS tracks en gebruik GPS + instructie  

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 190,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* toeristenbelasting (ca. € 2,50 p.p.p.n., ter plaatse te betalen)
* eventuele entreegelden en niet genoemde maaltijden
* bijdrage SGR
* reserveringskosten
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook