Wandelvakantie Moselsteig van Perl naar Trier

6 dagen
niveau 2
eigen vervoer óf
trein
vanaf
€ 439 per persoon
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 09-10-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

gemakkelijk te verlengen in Perl en Trier
inclusief bagagevervoer
ontbijt inbegrepen

route: vlak tot glooiend en heuvelachtig. Per wandeldag wordt gemiddeld ca. 19 km afgelegd.
minimum aantal reizigers: 2.
aankomst: dagelijks van 3 april t/m 10 oktober

Wandelreis van Schengen naar Trier
Waar de rivier de Moezel, zoals wij die noemen, door Duitsland stoomt, heet die "Mosel" en dát is daar haar échte naam. En een "Steig" heeft helemaal niets met stijgen en dalen te maken maar betekent in het Duits gewoon (wandel-)pad of -route.

Deze wandelvakantie start in Perl dat tegenover Schengen (Luxemburg) ligt. Een wereldberoemde naam die het dorp natuurlijk niet verdiend heeft met zijn 425 inwoners maar met het daar ondertekende Verdrag van Schengen (1985) op een schip dat lag afgemeerd in….de Mosel!

Eindpunt van de reis is Trier, Duitslands oudste stad, uit de Romeinse tijd zelfs: Augusta Treverorum. Een prettige stad ook, compact van omvang, met een mooie binnenstad met een van de mooiste pleinen van het land: de Hauptmarkt. Interessante bezienswaardigheden zijn er ook, zoals de Romeinse stadspoort Porta Nigra, het Rheinisches Landesmuseum en de Romeinse thermen. En natuurlijk veel gezellige horeaca om bijvoorbeeld te genieten van een echte Eifeler Bauernschmaus en een goed glas Bitburg-bier van wel een halve liter.

Gaandeweg de tocht wordt de Mosel steeds iets breder. Logisch, want die wordt "gevoed" door zijrivieren zoals de Sûre, de Saar en de Ruwer. Iets minder bekend is misschien de wijnstreek van Luxemburg aan de overkant : ook tussen Remich en Grevenmacher zijn de heuvels aan de zonkant tot grote hoogte bedekt met wijngaarden en brengen de wingerds kwalitatief uitstekende soorten voort zoals de Müller-Thurghau en ook de moesserende Crémant.

Het parcours van de Moselsteig is wisselend : soms dicht langs de rivier dus tamelijk vlak, dan weer iets stijgend naar hoger in de heuvels met prachtig panoramauitzicht over de river en haar omgeving. De wandelroute van deze wandelvakantie is goed gemarkeerd.

 

Moselsteig

Dag 1
Perl, aankomst per eigen vervoer (afstand Utrecht-Perl ca. 350 km). Reizigers die arriveren met eigen auto kunnen deze gratis parkeren bij het hotel. Perl ligt bij het Drielandenpunt Duitsland-Frankrijk-Luxemburg en tegenover Schengen.

Treinreis
Indien u de treinreis via Aktiva Tours reserveert reist u vandaag vanaf elk station in Nederland of België naar Perl. Vanuit het station van Perl reist u op eigen gelegenheid naar uw hotel (niet inbegrepen). 

Dag 2
Perl-Palzem (ca. 22 km/5,5 uur, 400 meter stijgen, 450 meter dalen) met mooie uitzichten over de Obermosel. De wijnplaatsjes Remich en Stadtbredimus liggen aan de overkant, bereikbaar over een brug. Ook Palzem is een Mosel-wijnplaatsje.

Dag 3
Palzem-Nittel (ca. 16 km/4,5 uur, 300 meter stijgen, 350 meter dalen), route  over bos- en veldpaden langs diverse kapellen langs bos- en veldpaden o.a. de Heilig Kreuz Kapelle bij Köllig.

Dag 4
Nittel-Konz (ca. 22 km/5,5 uur, 450 m stijgen, 450 m dalen), aan het begin een rotsachtig pad de « Nitteler Felsen » met spectaculair uitzicht over Luxemburgs grondgebied, en door het mooie Albachtal. De oude plaats Konz ligt aan de samenvloeiing van de Saar en de Mosel, bezienswaardig zijn er o.a. de Keizervilla, de Romeinse brug, het openluchtmuseum Roscheider Hof en de Marktplatz met het oude Rathaus.

Dag 5
Konz-Trier (ca. 18 km/4,5 uur, 350 m stijgen, 350 m dalen), route door het mooie Hallenwald, eventueel is een omweg over Herresthal mogelijk.

Dag 6
Transfer naar het station. Trier-Perl per trein (niet inbegrepen, kosten ca. € 10,-, reistijd ca. 50 min., frequentie 1 x per uur) naar de geparkeerde auto. Vertrek per eigen vervoer.

Treinreis
Indien u de treinreis via Aktiva Tours reserveert reist u vandaag vanaf Trier naar elk station in Nederland of België.

Wandelvakantie Moselsteig van Perl naar Trier

Tijdens deze reis verblijft u in middenklasse hotels/pensions  Alle kamers hebben bad of douche en toilet. De verzorging is op basis van logies en ontbijt. Hieronder vindt u de meestgebruikte hotels tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.

Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen in Perl en Trier. Deze kunt u direct bij boeken opgeven. Mocht u het reisverloop willen wijzigen en kan dat niet via de website? We helpen u graag, u kunt dit telefonisch aans ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.
 
Dag(en) Plaats Hotel Prijzen verlenginsnacht **
dag 1 Perl Hotel Hammes 2-persoonskamer € 59,-
toeslag 1-persoonskamer € 25,-
dag 2 Palzem Hotel Zur  Moselterrasse  
dag 3 Nittel Hotel Culinarium Nittel  
dag 4 Wasserliesch bei Konz Hotel Albach Muhle  
dag 5 Trier Hotel Deutscher Hof 2-persoonskamer € 75,-
toeslag 1-persoonskamer € 29,-
* de genoemde prijzen zijn per persoon per nacht o.b.v. logies/ontbijt


inclusief:
* 5 overnachtingen in hotels/pensions (2-persoonskamer met bad of douche en toilet) logies/ontbijt
* bagagevervoer·
* transfer naar het station in Trier
* wandelgids met kaartmateriaal + routebeschrijving 
* gratis parkeerplaats

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* treinreis elk Nederlands of Belgisch station-Perl/Trier-elk Nederlands of Belgisch station (incl. zitplaatsreservering) € 144,-
* toeslag 1-persoonskamer € 129,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* transfer naar het station in Trier
* treinkaartje Trier-Perl (ca. € 10,-, ter plaatse te betalen)
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten
 
We hadden een heel fijne tijd, ondanks de regen. Het was de tweede keer dat we met Aktiva tours een reis hebben geboekt en het is wederom goed bevallen. Maar jullie willen review dus zal ik wat noemen wat me is opgevallen. Allereerst hotel Hamme dat totaal niet op de route Moselsteig lag. Het hotel was in orde, maar waarom niet voor een hotel gekozen wat dicht(er) bij de route lag? op dag nummer 2 verbleven we in Gaststatte Sauerwein in Palzem. Heerlijke wijnen, maar wel een vrij sober gasthuis. Later hoorden we van andere wandelaars die bij een ander hotel/gaststatte verbleven wat wat beter was. Dag 3 verbleven we bij Zilliken in Nittel: dit was een topper. Het mag gezegd, wat een luxe verblijf. Helemaal fijn. Ook dicht bij het station en andere restaurants. het verblijf in Konz was ook vrij sober, maar de wellness daar maakte dat wel goed. E?n punt wat niet goed geregeld bleek: het transfer van hotel Deutscher Hof in Trier naar het station bleek niet geregeld en moesten we ter plaatse nog arrangeren (met de receptie van het hotel). Ondanks het weer was het een geslaagde (en zorgeloze) vakantie. Achteraf hadden we wel spijt dat we niet voor het halfpension-arrangement hebben gekozen, maar dat is voor ons voor de volgende keer. Bedankt en groeten, Margaret van den Hurk
Margaret van den Hurk
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook