Wandelvakantie Mosel- en Eifelsteig Perl-Kordel

8 dagen
niveau 2
eigen vervoer óf
trein
vanaf
€ 569 per persoon
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 09-10-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

met de Eifelsteig én de Moselsteig
ontdek de mooie binnenstad van Trier
inclusief bagagevervoer van hotel naar hotel
route: vlak tot glooiend en heuvelachtig. Per wandeldag wordt gemiddeld ca. 19 km afgelegd.
minimum aantal reizigers: 2
aankomst: dagelijks van 3 april t/m 10 oktober
hond mee: het is bij deze reis mogelijk om uw hond mee te nemen, de kosten verschillen per accommodatie van € 2,- tot € 5,- per nacht. We verzoeken u dit bij boeking aan ons door te geven.

Wandelreis over de Moselsteig en de Eifelsteig van Perl via Trier naar Kordel
Waar de rivier de Moezel, zoals wij die noemen, door Duitsland stoomt, heet die "Mosel" en dát is daar haar échte naam. En een "Steig" heeft helemaal niets met stijgen en dalen te maken maar betekent in het Duits gewoon (wandel-)pad of -route.

Deze wandelreis start in Perl dat tegenover Schengen (Luxemburg) ligt. Een wereldberoemde naam die het dorp natuurlijk niet verdiend heeft met zijn 425 inwoners maar met het daar ondertekende Verdrag van Schengen (1985) op een schip dat lag afgemeerd in….de Mosel!

Eindpunt van de reis is Trier, Duitslands oudste stad, uit de Romeinse tijd zelfs: Augusta Treverorum. Een prettige stad ook, compact van omvang, met een mooie binnenstad met een van de mooiste pleinen van het land: de Hauptmarkt. Interessante bezienswaardigheden zijn er ook, zoals de Romeinse stadspoort Porta Nigra, het Rheinisches Landesmuseum en de Romeinse thermen. En natuurlijk veel gezellige horeaca om bijvoorbeeld te genieten van een echte Eifeler Bauernschmaus en een goed glas Bitburg-bier van wel een halve liter.

Gaandeweg de tocht wordt de Mosel steeds iets breder. Logisch, want die wordt "gevoed" door zijrivieren zoals de Sûre, de Saar en de Ruwer. Iets minder bekend is misschien de wijnstreek van Luxemburg aan de overkant : ook tussen Remich en Grevenmacher zijn de heuvels aan de zonkant tot grote hoogte bedekt met wijngaarden en brengen de wingerds kwalitatief uitstekende soorten voort zoals de Müller-Thurghau en ook de moesserende Crémant.

Vanaf Trier Volgen we een deel van de Eifelsteig naar Kordel.

Het parcours van de Moselsteig is wisselend : soms dicht langs de rivier dus tamelijk vlak, dan weer iets stijgend naar hoger in de heuvels met prachtig panoramauitzicht over de river en haar omgeving. De wandelroute van deze wandelvakantie is goed gemarkeerd.Dag 1
Perl, aankomst per eigen vervoer (afstand Utrecht-Perl ca. 350 km). Reizigers die arriveren met eigen auto kunnen deze gratis parkeren bij het hotel. Perl ligt bij het Drielandenpunt Duitsland-Frankrijk-Luxemburg en tegenover Schengen.

Dag 2
Perl-Palzem (ca. 22 km/5,5 uur, 400 meter stijgen, 450 meter dalen) met mooie uitzichten over de Obermosel. De wijnplaatsjes Remich en Stadtbredimus liggen aan de overkant, bereikbaar over een brug. Ook Palzem is een Mosel-wijnplaatsje.

Dag 3
Palzem-Nittel (ca. 16 km/4,5 uur, 300 meter stijgen, 350 meter dalen), route over bos- en veldpaden langs diverse kapellen langs bos- en veldpaden o.a. de Heilig Kreuz Kapelle bij Köllig.

Dag 4
Nittel-Konz (ca. 22 km/5,5 uur, 450 meter stijgen, 450 meter dalen), aan het begin een rotsachtig pad de « Nitteler Felsen » met spectaculair uitzicht over Luxemburgs grondgebied, en door het mooie Albachtal. De oude plaats Konz ligt aan de samenvloeiing van de Saar en de Mosel, bezienswaardig zijn er o.a. de Keizervilla, de Romeinse brug, het openluchtmuseum Roscheider Hof en de Marktplatz met het oude Rathaus.

Dag 5
Konz-Trier (ca. 18 km/5 uur,350 meter stijgen, 350 meter dalen), route door het mooie Hallenwald, eventueel is een omweg over Herresthal mogelijk.

Dag 6
Trier-Petrisberg-Trier (ca. 10 km/2,5 uur,150 meter stijgen, 150 meter dalen) Voldoende tijd om vandaag Trier uitgebreid te bezichtigen, Porta Nigra, Amphitheater en de Dom. Over de Traumsteig wandelt u naar Petrisberg, waar u een prachtig uitzicht heeft over het moezeldal.’s Middags staat een boottocht over de Moezel op het programma.

Dag 7
Trier-Kordel (ca. 19 km/5 uur,550 meter stijgen, 500 meter dalen) 
Vandaag voert de wandeling over een stuk van de Eifelsteig. Onderweg komt u langs indrukwekkende natuurmonumenten zoals de Genoveva- en Klausengrotten en het imposante kasteel Ramstein.

Dag 8
Kordel-Perl per trein (niet inbegrepen, kosten ca. € 15,-, reistijd ca. 90 min., frequentie 1 x per uur, 1 x overstappen) naar de geparkeerde auto. Vertrek per eigen vervoer.

Wandelvakantie Mosel- en Eifelsteig Perl-Kordel

accommodatie: middenklasse hotels/pensions  Alle kamers hebben bad of douche en toilet. De verzorging is op basis van logies en ontbijt. Hieronder vindt u de meest gebruikte hotels tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.

Perl
* Hotel Hammes

Palzem
* Hotel Zur Moselterrasse

Nittel
*Hotel Culinarium Nittel

Wasserliesch bei Konz
* Hotel Albach Muhle

Trier
* Hotel Deutscher Hof

Kordel
* Hotel Neyes am Park
 

inclusief:
* 7 overnachtingen in hotels/pensions (2-persoonskamer met bad of douche en toilet) logies/ontbijt
* bagagevervoer
* wandelgids met kaartmateriaal + routebeschrijving 
* gratis parkeerplaats

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* treinretour elk Nederlands of Belgisch station - Perl en Kordel - elk Nederlands of Belgisch station incl. zitplaatsreservering € 145,-
* toeslag 1-persoonskamer € 169,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* transfer naar het station in Trier
* treinkaartje Kordel-Perl (ca. € 15,-, ter plaatse te betalen)
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten

extra:
* het is bij deze reis mogelijk om uw hond mee te nemen, de kosten verschillen per accommodatie van € 2,- tot € 5,- per nacht. We verzoeken u dit bij boeking aan ons door te geven.
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook