Wandelvakantie Loferer Steinberge - 8 dagen

8 dagen
niveau 3 van 3
eigen vervoer
beoordeling: 8
vanaf € 519,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
28-09-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.,
max. € 30,- per boeking), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

inclusief bagagevervoer
verblijf in sfeervolle pensions
met toegang tot de Vorderkaserklamm, Lamprechtshöhle en Seisenbergklamm

route: bergachtig met af en toe een pittige stijging. Hoogteverschillen van 100 tot 700 m per dag (1 keer 900 m dalen). Per wandeldag wordt 13 tot 22 km afgelegd. Hoogteverschillen kunnen met de lift overbrugd worden (gratis met de Salzburger Saalachtal Card)
aankomst: dagelijks van 19 mei t/m 28 september
hond mee: het is bij deze reis mogelijk om uw hond mee te nemen, eventuele kosten ter plaatse te betalen. Kosten verschillen per accommodatie van € 5 tot € 10 per nacht. Dit bij boeking doorgeven a.u.b.

Op de grens van Beieren en Salzburgerland
Deze reis is een bijzonder afwisselende tocht op de grens van Beieren en Salzburgerland door de Loferer Steinberge en aan de voet van de bekende Steinplatte. U passeert tijdens deze wandelvakantie niet alleen lieflijke dorpen als Lofer, Unken, Reith en Sankt Martin, maar ook een aantal 'Klammen': diep uitgesleten rivierkloven, waar u over houten bruggen doorheen kunt lopen.

In het noorden van het gebied, in het komvormige Saalachtal, liggen de twee dorpen Lofer en Sankt Martin. Ze zijn omringd door merendeels beboste hellingen met aan de westkant de imposante kale toppen van de Lofererer Steinberge. Aan de andere kant van het dal ligt het dorpje Weissbach dat bekend staat om de nabij gelegen Seisenbergklamm en Vorderkaserklamm.

De route is zeer gevarieerd en voert u langs ruisende beken, door dichte bossen en over glooiende bergweiden. Er zijn wel pittige hoogteverschillen te overwinnen, maar de stijgingen en dalingen gaan meestal geleidelijk.  

Dag 1
Heenreis
Vandaag begint uw wandelreis in Oostenrijk en Duitsland. U reist op eigen gelegenheid naar Lofer (afstand vanaf Utrecht ca. 1000 km). U kunt uw auto gratis parkeren bij het hotel. Hoewel Lofer een klein dorp is met weinig inwoners, zijn er vele bezienswaardigheden en activiteiten te bekijken en te doen. Loop bijvoorbeeld eens langs de ruïne van de vesting Strub of de gotische kerk met fresco's uit de 15e eeuw. 

Dag 2
Lofer-Loferer Alm (ca. 16 km/5 uur)
De vakantie gaat meteen goed van start! Via het Salzburger-bergpad wandelt u door het bos omhoog naar het bedevaartskerkje Maria Kirchental (880 m), waar u een prachtig uitzicht heeft over de Reifhorn. Daarna voert het Tiroler-bergpad u weer bergafwaarts terug naar Lofer.

Dag 3
Lofer-Unken (ca. 24 km/8 uur)
Vandaag neemt u de lift omhoog naar bergstation Loderbichl. Via de Wasserfallweg wandelt u, zoals de naam al zegt, langs verschillende watervallen naar Loferer Alm. Daarna loopt de route dalend over een breed bospad via de Schwarzbergkloof (1075 m) naar het dal van de Unkenbach. Langs de beek, die hier door de Eiblkloof stroomt, wandelt u via Friedlwirt naar Unken.

Dag 4
Unken-Reith (ca. 15 km/5 uur)
Een wandeling over de grens van Oostenrijk naar Duitsland vanuit Unken over het pad langs de Saalach. Op Beiers grondgebied wandelt u vanaf Haiderhof (544 m) naar de volgende grensovergang (845 m) omhoog en passeert daarbij een niet zo bekende Beierse parel: de Aschauerkloof. Via de Reither Mähder is er een afdaling naar Reith (577 m) waar de kleine, maar zeer mooie Innersbachkloof het sluitstuk van de wandeling vormt. 

Dag 5
Reith-Sankt Martin (ca. 18 km/7 uur)
De wandeling van vandaag brengt u van Reith naar het dorpje Au (617 m) en daarna door de Mayrbergkloof omhoog naar het weidegebied van Au (812 m). U vervolgt de route bergopwaarts naar de Kematsteinalm (1100 m), de Jochingalm en de Hundalm waarna de afdaling volgt naar Wildental. Vervolgens wandelt u door natuurpark Strowolln langs de Wildenbach en Saalach naar eindpunt Sankt Martin (634 m). 

Dag 6
Sankt Martin-Weissbach (ca. 18 km/6 uur)
In het eerste deel van de route wandelt u bergopwaarts door de Wildenbachkloof naar de Mühlgrabenkapel (816 m). Daarna via de Möserbosweg naar de Eiblkapel en Hufnagel (1275 m) en door het bos naar de Litzlalm (1334 m) waar u even een pauze kunt nemen bij een van de almhutten. Eenmaal uitgerust pakt u de route weer op en daalt u af naar Hirschbichl (1176 m) dichtbij de Duitse grens. Door het Hintertal en via bergweiden loopt u naar Gasthof Lohfeyer (915 m) aan het begin van de Seisenbergklamm. In deze kloof wandelt u over bruggetjes, langs verschillende kliffen, watervallen en bizarre rotswanden. Vanaf het einde van de kloof is het nog een klein stukje naar Weissbach (665 m). 

Dag 7
Weissbach-Lofer (ca. 19 km/6 uur)
Start met een bezoek aan de Lamprechtshöhle. Dit grottenstelsel is maar liefst 51 km lang en behoort daarmee tot een van de grootste in Europa. Ongeveer 700 meter van het stelsel is geopend voor toeristen, waarbij u via trappen en bruggen door de grot slingert. Daarna door naar het natuurbad Vorderkaser bij de grootste kloof van deze wandelreis, waar verschillende soorten orchideeën groeien. Vervolgens loopt u langs de Saalach naar Sankt Martin, stroomafwaarts naar Scheffsnoth en over de Hubertusroute terug naar Lofer.

Dag 8
Terugreis
Na het ontbijt komt deze wandelreis in Oostenrijk en Duitsland ten einde en reist u op eigen gelegenheid terug naar huis. 

Noot: vanwege beperkte beschikbaarheid in de overnachtingsplaatsen kan het voorkomen dat u meerdere nachten in dezelfde accommodatie verblijft. Het wandelprogramma blijft gelijk. U kunt namelijk gemakkelijk met de lokale bus (lijn 260) tussen de diverse plaatsen reizen. Het gebruik van de bus is gratis met de Salzburger Saalachtal Card die inbegrepen is bij deze reis.

Wandelvakantie Loferer Steinberg - 8 dagen

Tijdens deze reis verblijft u in pensions of gasthofen in de genoemde plaatsen. Alle kamers hebben bad of douche en toilet. Vanwege de beperkte beschikbaarheid in de overnachtingsplaatsen kan het voorkomen dat u meerdere nachten in dezelfde accommodatie verblijft. Het wandelprogramma blijft gelijk. U kunt namelijk gemakkelijk met de lokale bus (lijn 260) tussen de diverse plaatsen reizen. Het gebruik van de bus is gratis met de Salzburger Saalachtal Card die u ter plaatse ontvangt.

Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Deze kunt u direct bij boeken opgeven. Mocht u het reisverloop willen wijzigen en kan dat niet via de website? We helpen u graag, u kunt dit telefonisch aan ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.
 
  2-persoonskamer toeslag 1-persoonskamer
elke plaats € 59,- € 13,-
* de genoemde prijzen zijn per persoon per nacht inclusief ontbijt


mei 2024 | jun 2024 | jul 2024 | aug 2024 | sep 2024 |
inclusief:
* 7 overnachtingen in pensions of gasthofen in een 2-persoonskamer
* 7 x ontbijt
* bagagevervoer
* gedetailleerde wandelkaart en Engels- of Duitstalige routebeschrijving
* de Salzburger Saalachtal Card:
   - rit met de gondel I en II naar Almenwelt Lofer
   - busvervoer in de regio
   - toegang Steinbergbad Lofer en het Freizeitzentrum in Unken (buitenzwembaden)
   - toegang Vorderkaserklamm, Lamprechtshöhle en Seisenbergklamm
* gratis parkeerplaats
  
optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag halfpension € 158,- (het kan voorkomen dat het diner plaatsvindt in een nabijgelegen restaurant)
* toeslag 1-persoonskamer € 130,-

exclusief:
* overige maaltijden
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking) 
8

Mooie selectie van gevarieerde wandelingen. Bewegwijzering onderweg laat te wensen over! Soms een gok waar je heen moet, soms een speurtocht naar bordjes of tekens. Nedeelandse routebeschrijvingen van Aktiva mager en niet volledig. De Duitse versie is veel beter. Ondanks dit ongemak toch een prachtige week gehad, mede door het goede weer.

anoniem, reisperiode juli 2022
8

De routebeschrijvingen waren ronduit slecht. Op twee dagen was het beginpunt onvindbaar. Vaak waren aanwijzingen niet aanwezig. We hebben veel zelf uit moeten zoeken. Erg jammer. Onze eerste ervaring met Aktiva Tours twee jaar geleden was namelijk erg goed. Vorig jaar zijn we via SNP Natuurreizen geweest en toen liepen we via een app, een soort tomtom, dat was ideaal. Ook kregen we geen hoesje voor de routebeschrijving dat je om de nek kan hangen, zoals we dat de eerste keer wel kregen, zodat je de hele tijd met een boekje in de hand rond moest lopen. Niet echt ideaal. Ik zal met het oog op de ervaring van afgelopen vakantie niet snel meer boeken bij Aktiva Tours. Zonde eigenlijk, want de accomodaties waren verder prima.

Germy van der Sterren, reisperiode september 2021

Reactie van Aktiva Tours:
Hartelijk dank voor uw terugkoppeling, inmiddels hebben wij naar de routebeschrijvingen gekeken.
inclusief:
* 7 overnachtingen in pensions of gasthofen in een 2-persoonskamer
* 7 x ontbijt
* bagagevervoer
* gedetailleerde wandelkaart en Engels- of Duitstalige routebeschrijving
* de Salzburger Saalachtal Card:
   - rit met de gondel I en II naar Almenwelt Lofer
   - busvervoer in de regio
   - toegang Steinbergbad Lofer en het Freizeitzentrum in Unken (buitenzwembaden)
   - toegang Vorderkaserklamm, Lamprechtshöhle en Seisenbergklamm
* gratis parkeerplaats
  
optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag halfpension € 158,- (het kan voorkomen dat het diner plaatsvindt in een nabijgelegen restaurant)
* toeslag 1-persoonskamer € 130,-

exclusief:
* overige maaltijden
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking) 
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook