Wandelvakantie Loferer Steinberge - 5 dagen

5 dagen
niveau 3
eigen vervoer
vanaf
€ 312 per persoon
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 15-10-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

inclusief bagagevervoer
verblijf in sfeervolle pensions
met toegang tot Vorderkaserklamm, Lamprechtshöhle en Seisenbergklamm

route: bergachtig met af en toe een pittige stijging. Hoogteverschillen van 100 tot 700 m per dag (1 keer 900 m dalen). Per wandeldag wordt ca. 15 tot 20 km afgelegd.
aankomst: dagelijks van 22 mei t/m 15 oktober
hond mee: Het is bij deze reis mogelijk om uw hond mee te nemen, eventuele kosten ter plaatse te betalen. Kosten verschillen per accommodatie van € 5,- tot € 10,- per nacht. Dit bij boeking doorgeven a.u.b.

Op de grens van Beieren en Salzburgerland
Deze reis is een bijzonder afwisselende tocht op de grens van Beieren en Salzburgerland door de Loferer Steinberge en aan de voet van de bekende Steinplatte. U passeert tijdens de wandelvakantie niet alleen lieflijke dorpen als Lofer, Sankt Martin en Weissbach, maar ook een aantal "Klammen": diep uitgesleten rivierkloven, waar u over houten bruggen doorheen kunt lopen.

In het noorden van het gebied, in het komvormige Saalachtal, liggen de twee dorpen Lofer en Sankt Martin. Die zijn omringd door grotendeels beboste hellingen met aan de westkant imposante kale toppen van de Loferer Steinberge. Aan de andere kant van het dal ligt het dorpje Weissbach dat bekend staat om de daar gelegen Seisenbergklamm en Vorderkaserklamm.

De route is zeer gevarieerd en voert u langs ruisende beken, door dichte bossen en over glooiende bergweiden. Er zijn wel soms pittige hoogteverschillen te overwinnen, maar de stijgingen en dalingen gaan meestal geleidelijk. U wandelt over goed gemarkeerde wandelpaden en dankzij de uitgebreide routebeschrijving is de route gemakkelijk te vinden.

Met de auto bent u vlot in de ‘Mozartstad’ Salzburg of bij de Königssee in Duitsland, in welke plaatsen u indien gewenst nog een dag kunt verblijven.

Dag 1
Lofer (639 m), aankomst per eigen vervoer (afstand Utrecht-Lofer ca. 1000 km). Reizigers kunnen de eigen auto gratis parkeren bij het hotel.

Dag 2
Lofer-Sankt Martin (ca. 20 km/5 uur). Per lift naar Loderbichl (1002 m), dan via de Bräugföllalm naar de Loferer Alm, en bergafwaarts via de Wasserfallweg naar Lofer en verder naar Sankt Martin.

Dag 3
Sankt Martin-Weissbach (ca. 18 km/6 uur). Eerst bergopwaarts door de Wildenbachkloof naar de Mühlgrabenkapel (816 m), daarna via de Möserbosweg naar de Eiblkapel en Hufnagel (1275 m) en door het bos naar de Litzlalm (1334 m) waar een aantal almhutten staat. Afdalen naar Hirschbichl (1176 m) dichtbij de Duitse grens en vervolgens door het Hintertal en via bergweiden naar Gasthof Lohfeyer (915 m) aan het begin van de Seisenbergkloof. Vanaf het einde van de kloof is het nog een klein stukje naar Weissbach (665 m).

Dag 4
Weissbach-Lofer (ca. 15 km/5,5 uur). Start met een bezoek aan de Lamprechtshöhle, waar veel speleologie beoefent wordt. Daarna naar het natuurbad Vorderkaser bij de grootste kloof in deze reis. In dit gebied groeien verschillende soorten orchideeën. Dan langs de Saalach naar Sankt Martin en vervolgens stroomafwaarts naar Scheffsnoth en over de Hubertusroute terug naar Lofer.

Dag 5
Lofer, terugreis per eigen vervoer. 

Noot: vanwege beperkte beschikbaarheid in de overnachtingsplaatsen kan het voorkomen dat u meerdere nachten in dezelfde accommodatie verblijft. Het wandelprogramma blijft gelijk. U kunt namelijk gemakkelijk met de lokale bus (lijn 260) tussen de diverse plaatsen reizen. Het gebruik van de bus is gratis met de Salzburger Saalachtal Card welke u ter plaatse (gratis) ontvangt.

Wandelvakantie Loferer Steinberge - 5 dagen


Tijdens deze reis verblijft u in sfeervolle pensions (indien logies en ontbijt) of middenklasse gasthofen (indien halfpension). Alle kamers hebben bad of douche en toilet.

Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Deze kunt u direct bij boeken opgeven. Mocht u het reisverloop willen wijzigen en kan dat niet via de website? We helpen u graag, u kunt dit telefonisch aans ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.
 
  2-persoonskamer toeslag 1-persoonskamer
elke plaats € 56,- € 11,-
* de genoemde prijzen zijn per persoon per nacht o.b.v. logies/ontbijt


inclusief:
* 4 overnachtingen in pension of gasthofen, 2-persoonskamer met eigen douche en toilet
* bagagevervoer
* gedetailleerde wandelkaart en Engels- of Duitstalige routebeschrijving
* liftkaartje voor de Loferer gondelbaan
* busvervoer in de regio
* entree: Vorderkaserklamm, Lamprechtshöhle en Seisenbergklamm
* gratis parkeerplaats

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag halfpension € 75,- (overnachting in gasthofen)
* toeslag 1-persoonskamer € 45,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* overige maaltijden
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten 
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook