Wandelvakantie langs de hunebedden - 5 dagen

5 dagen
niveau 1 van 3
eigen vervoer
beoordeling: 8
vanaf € 329,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
03-11-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.,
max. € 30,- per boeking) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

ontdek grafheuvels, hunebedden, vennen en heidevelden
verblijf in goede hotels inclusief ontbijt 
bagagevervoer tussen de hotels inbegrepen
route: vlakke route. Per wandeldag kunt u kiezen tussen verschillende routes via de wandelknooppunten. De afstanden die variëren van ca. 12 tot 22 km. Alle routes staan ook in een app die u op uw telefoon kunt zetten. 
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: iedere zondag en dinsdag van maart tot en met november

Wandel in het spoor van de Hunebedbouwers door Drenthe
Wandel over de uitgestrekte heide en de bossen van de Hondsrug. De Hondsrug is een langgerekte zandrug die loopt van Emmen tot Groningen en is ontstaan tijdens een van de 18 ijstijden duizenden jaren geleden. In Drenthe zijn er op dit moment nog 52 hunebedden te vinden en de meeste hiervan vindt u op de Hondsrug. Hunebedden zijn de oudste monumenten van Nederland en zijn gebouwd van zwerfkeien die in de ijstijd naar Drenthe zijn meegevoerd. De keien waren in het verleden niet zichtbaar, want ze waren bedekt met zand en graszoden. Tijdens deze reis verkent u het gedeelte tussen Odoorn en Ees. Mooie routes brengen u langs de vele grafheuvels, hunebedden, vennetjes en uitgestrekte heidenvelden.

Dag 1
Heenreis
Vandaag start uw wandelvakantie in Nederland. U reist op eigen gelegenheid naar het eerste hotel in Odoorn. Een bezoek aan het veenpark in Barger-Compascuum of Wildlands Adventure Zoo wordt bijzonder aanbevolen. Vanavond verblijft u in Hotel de Oringer Marke of Hotel de Stee. 

Dag 2
Rondom Odoorn (ca. 14, 16 of 22 km)
U wandelt vandaag langs diverse hunebedden en grafheuvels en door het Valtherbos richting Emmen. Eventueel kunt u deze route verlengen door de Emmerdennen, waar u één van de grootste hunebedden van Drenthe kunt bewonderen.

Dag 3
Van Odoorn naar Ees (ca. 12, 16 of 21 km)
Aan de overkant van de N34 (Hunebed Highway) ligt het Schapenpark. Dit is een fraai heideveld welke wordt begraasd door ca. honderd Drentse heideschapen. In dit park bevindt zich ook uitkijktoren De Poolshoogte en het gelijknamige theehuis, waar het goed toeven is. Na een welverdiende pauze wandelt u verder naar eindpunt Ees waar u vanavond overnacht.

Dag 4
Rondom Ees (ca. 13, 15, 18 of 20 km)
Na een stevig ontbijt heeft u de keus uit verschillende routes. Tijdens de langste wandeling loopt u o.a. langs het Boomkroonpad. Dit unieke wandelpad neemt u mee door de toppen van de bomen, waardoor u het bos vanuit een heel ander perspectief kunt bewonderen. Of volgt u liever het spoor van de hunebedbouwes tijdens een wandelroute rondom Borger? Vanavond overnacht u wederom in Hotel Eeserhof in Ees.

Dag 5
Van Ees naar Odoorn (ca. 14, 17 of 19 km)
Deze laatste dag wandelt u vanaf Ees langs een heuse pingo-ruïne. Dit zijn overblijfselen uit de laatste ijstijd, waarbij het water vlak onder het oppervlak bevroor, ook wel een ijslens genoemd. Pingo betekent 'heuvel die groeit' en door die groei barstte de bodem open en kon het zonlicht de ijslens doen smelten. Het smeltwater zakte vervolgens langs de helling naar beneden en waardoor een ringvormige krater ontstond: de pingo-ruïne. Vlak voor Odoorn wandelt u nog langs de niet te missen en met eikenbomen begroeide grafheuvel Eppies Bargie (Eppiesbergje). Na aankomst op het eindpunt van de wandeling komt deze wandelreis in Nederland ten einde en reist u op eigen gelegenheid naar huis.

Noot: Bij vertrek op zondag begint de reis in Odoorn en bij vertrek op woensdag is de start in Ees. U loopt de routes dan in een andere volgorde.

Wandelvakantie langs de hunebedden - 5 dagen

Tijdens deze reis verblijft u in onderstaande hotels inclusief ontbijt. De hotels en de volgorde ervan zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren. Het bagagetransport tussen de hotels is inbegrepen.

Dagen Plaats Hotel
Dag 1 & 2 Odoorn De Oringer Marke of Hotel de Stee
Dag 3 & 4 Ees Hotel Eeserhof


jun 2024 | jul 2024 | aug 2024 | sep 2024 | okt 2024 | nov 2024 |
inclusief:
* 4 nachten verblijf in een 2-persoonskamer
* 4 x ontbijt
* routes via wandelknooppunten en via een app op de telefoon
* bagagevervoer tussen de hotels

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 240,-

exclusief:
* toeristenbelasting (ca. € 3,00 p.p.p.n., ter plaatse te betalen)
* eventuele entreegelden en niet genoemde maaltijden
* bijdrage SGR € 5,- per persoon
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
8

anoniem, reisperiode maart 2024
inclusief:
* 4 nachten verblijf in een 2-persoonskamer
* 4 x ontbijt
* routes via wandelknooppunten en via een app op de telefoon
* bagagevervoer tussen de hotels

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 240,-

exclusief:
* toeristenbelasting (ca. € 3,00 p.p.p.n., ter plaatse te betalen)
* eventuele entreegelden en niet genoemde maaltijden
* bijdrage SGR € 5,- per persoon
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook