Wandelvakantie langs de hunebedden - 3 dagen

3 dagen
niveau 1
eigen vervoer
vanaf € 199,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 01-11-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

ontdek grafheuvels, hunebedden, vennen en heidevelden
verblijf inclusief ontbijt en welkomstdiner 
bagagevervoer tussen de hotels inbegrepen
Route: vlakke route. Per wandeldag kunt u kiezen tussen verschillende routes die u loopt met een GPS. De afstanden die variëren van ca. 13 tot 21 km. U krijgt dus geen routebeschrijving. Alle routes staan voor u in het GPS apparaat. De GPS ligt in het hotel voor u klaar.
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: dagelijks van 1 maart t/m 30 november

Uitgestrekte heidevelden, bossen en hunebedden: Drenthe heeft alles! 
Maak uw hoofd leeg en wandel over de uitgestrekte heide en door de bossen van de Hondsrug. De Hondsrug is een langgerekte zandrug die loopt van Emmen tot Groningen en is ontstaan tijdens een van de achttien ijstijden duizenden jaren geleden. Een ander overblijfsel uit deze ijstijden zijn hunebedden; de oudste monumenten van Nederland en gebouwd van zwerfkeien die destijds naar Drenthe zijn meegevoerd. De keien waren in het verleden niet zichtbaar aangezien ze bedekt waren met zand en graszoden, maar tegenwoordig zijn ze in vol ornaat zichtbaar. Momenteel zijn er in Drenthe nog 52 hunebedden te vinden, waarvan het meerendeel op de Hondsrug. Tijdens deze reis verkent u het gedeelte tussen Ees en Odoorn, waarbij u kunt genieten van de afwisselende routes langs vele grafheuvels, hunebedden, bossen, vennetjes en heidevelden.

Dag 1
heenreis
Uw wandelvakantie gaat van start met een overnachting in Hotel De Oringer Marke of het tegenover gelegen Hotel De Oringer Stee in Odoorn. U reist hier op eigen gelegenheid naar toe en het diner is vanavond inbegrepen. 

Dag 2
van Odoorn naar Ees (ca. 13, 16 of 21 km)
De eerste wandelroute van deze reis neemt u mee van Odoorn naar Ees, waarbij u de keuze heeft uit een aantal wandelroutes met verschillende lengtes. U wandelt via het 150 jaar oude Odoornerveen en het schapenpark langs theehuis Poolshoogte. Dit is een gezellige tussenstop, waar u weer even kunt ontspannen met een heerlijke kop koffie of thee. Naast het theehuis staat bovenop de hoogste ‘berg’ in het bos de uitkijktoren, met een interessante geschiedenis en een mooi uitzicht over het gebied. Als u de route verder volgt richting Ees komt u langs de Beeldentuin Harwi, een bijzondere tussenstop met gratis entree en een lunchroom voor een eventuele pauze. Bijna bij Ees aangekomen is er nog een heerlijk plekje om even op te warmen, namelijk Lucy’s Inn (high-tea/restaurant). Vannacht overnacht u in Hotel Eeserhof in Ees.

Dag 3
van Ees naar Odoorn (ca. 15, 17 of 20 km)
Na het ontbijt trekt u de wandelschoenen weer aan en is het tijd voor de laatste wandeling van dit arrangement. Onderweg passeert u o.a. een pingoruïne. Dit zijn overblijfselen uit de laatste ijstijd, waarbij het water vlak onder het oppervlak bevroor, ook wel een ijslens genoemd. Pingo betekent 'heuvel die groeit' en door die groei barstte de bodem open en kon het zonlicht de ijslens doen smelten. Het smeltwater zakte vervolgens langs de helling naar beneden en waardoor een ringvormige krater ontstond. Later groeide dit vol met veen. Tenzij de bodem uit grof zand bestond, want dan bleef er geen water in de kuil staan. Deze droge pingoruïnes worden vaak ‘gletsjerkuilen’ genoemd. Diegene waar u langskomt op het Buinerveld, wordt gezien als één van de mooiste gletsjerkuilen. Vlak voor Odoorn wandelt u nog langs de niet te missen en met eikenbomen begroeide grafheuvel Eppies Bargie (Eppiesbergje). Na aankomst op het eindpunt van de wandeling komt dit arrangement ten einde en reist u op eigen gelegenheid naar huis. 

Wandelvakantie langs de hunebedden - 3 dagen

Tijdens deze reis verblijft u in de onderstaande hotels inclusief 2 x ontbijt (dag 2 en 3) en 1 x diner (dag 1). De hotels en de volgorde ervan zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren. Het bagagetransport tussen de hotels is inbegrepen.
 

dag 1  Hotel de Oringer Marke of Hotel de Oringer Stee in Odoorn
dag 2  Hotel Eeserhof in Ees


okt 2022 | nov 2022 |

Wat is er inbegrepen?


inclusief:
* 2 nachten verblijf inclusief ontbijt
* 1 x welkomstdiner op dag 1
* GPS tracks en gebruik GPS + instructie  

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 110,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* toeristenbelasting (ca. € 2,50 p.p.p.n., ter plaatse te betalen)
* eventuele entreegelden en niet genoemde maaltijden
* bijdrage SGR
* reserveringskosten
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook