Wandelvakantie Lahn Wanderweg

6 dagen
niveau 2 van 3
trein óf
eigen vervoer
beoordeling: 8
vanaf € 479,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
20-12-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.,
max. € 30,- per boeking), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

langs de oevers van de Lahn
in het spoor van de Oranje-Nassaus
bagagevervoer inclusief

route: door heuvels en middelgebergte met regelmatige stijgingen en dalingen. Per wandeldag wordt ca. 16-19 km afgelegd.
minimum aantal deelnemers: 2
aankomst: dagelijks van 1 januari t/m 31 december 
hond mee: het is bij deze reis mogelijk om uw hond mee te nemen, indien u dit bij boeking aangeeft in het veld 'opmerkingen'. De kosten variëren per hotel van € 2,- tot € 5,- per nacht (ter plaatse te betalen).

Wandelreis langs de oevers van de Lahn
De streek waardoor de Lahn stroomt, de grens van het Westerwald en de Taunus, ligt op slechts enkele uurtjes rijden vanuit Nederland. Langs de noord- en zuidzijde van de meanderende rivier loopt de Lahnwanderweg: een met aandacht uitgezette wandelroute die perfect gemarkeerd is. De route ’loopt’ afwisselend beneden dicht bij de rivier en op hogere niveaus met vaak schitterende uitzichten over de Lahn, die zich dan ver beneden u westwaarts richting de Rijn slingert.

Het landschap waardoor zich de wandelroute beweegt, is heel gevarieerd. Op één en dezelfde dag loopt u door boerenlandschap, door loof- en dennenbossen en langs wijnvelden, dichter bij of juist verder weg van de Lahn.

De wat slaperige plaatsjes onderweg kunnen bogen op een verleden dat eerder roemrucht was dan roemrijk. Op veel plaatsen tijdens de wandelvakantie herinneren versterkte vestingen en burchten, al dan niet verworden tot ruïne, aan roerige tijden in voorbije eeuwen. De Nederlandse link met de regio is het adellijke Huis Oranje-Nassau dat al genoemd werd ten tijde van Willem van Oranje (1544). Het graafschap Diez of Dietz kwam later in handen van de Oranje-Nassau familie. De plaatsen Nassau en Diez zijn het middel- en startpunt van deze wandelroute die daardoor een koninklijk tintje heeft.

Dag 1
Uw wandelvakantie in Duitsland begint in Nassau, waar u op eigen gelegenheid naartoe reist (afstand Utrecht-Nassau ca. 320 km). Reizigers die arriveren met de eigen auto kunnen deze gratis parkeren. Mogelijkheid voor een korte rondwandeling (ca. 3,5 km/1,5 uur) door en rondom het oranjestadje Nassau met o.a. Het Rathaus Adelsheimner Hof, de Burgberg met Burg Nassau, de Grauer Turm, de Pfarrkirche en de 19e-eeuwse kettingbrug over de Lahn.

Treinreis
Wanneer u de treinreis via Aktiva Tours reserveert, reist u vandaag vanaf elk station in Nederland of België naar Nassau. Vanaf het station van Nassau loopt u in enkele minuten naar het hotel.

Dag 2
Per trein naar Diez (niet inbegrepen, ter plaatse te betalen) (ca. 30 min.). Diez-Laurenburg (ca. 18 km/6 uur). U start in het historische centrum van Diez. De Lahnwanderweg loopt de stad uit in de richting van Fachingen. Hier komt het beroemde geneeskrachtige water vandaan, waarvan de bron in 1740 werd ontdekt, en korte tijd later internationaal verkocht werd in kannen gemaakt in Kannenbäckerland. De volgende bestemming is Balduinstein met haar pittoreske kasteelruïne. Kasteel Balduinstein werd gebouwd vanaf 1319. De buitenmuren, die tot 1,60 m dik zijn, zijn nog gedeeltelijk bewaard gebleven. Niet ver van de kasteelruïne Balduinstein bereikt u Schloss Schaumburg. De bouwgeschiedenis gaat terug tot de 10e eeuw. De Schaumburg dankt het huidige uiterlijk echter aan aartshertog Stefan van Oostenrijk. In de loop van de revolutie in 1848 moest hij zijn geboorteland Hongarije verlaten en van 1850-55 herbouwde hij de Schaumburg uitvoerig in neogotische stijl. U loopt door naar de Camberger Bogen, een 700 m lange tunnel die in 1926 gemaakt is om de Lahn beter door te laten stromen. Via Steinsberg loopt u verder naar Hohen Ley, waar de Lahnhöhenweg samenkomt met het Europese langeafstandswandelpad E1. Vanaf hier heeft u weer een indrukwekkend uitzicht op de Lahn, het kleine Rupbachtal en de Schaumburg, voordat u de eindbestemming Laurenburg van deze etappe bereikt.

Dag 3
Laurenburg-Weinähr (ca. 16 km/5 uur), prachtige route met schitterende vergezichten over het Lahndal. De route brengt u naar het Goethe-uitzichtpunt waar Goethe na een verloren liefde nog een spreuk zou hebben achtergelaten. Ook zou het idee van zijn roman ’Die Leiden des jungen Werthers’ hier zijn ontstaan. U loopt vandaag ook langs rustieke wijngaarden in de omgeving van Obernhof en daarna het laatste stukje naar Weinähr met wat sterker stijgende en dalende stukken erin.

Dag 4
Weinähr-Bad Ems (ca. 19 km/6 uur). Cultuurwandelaars zullen genieten van deze etappe. Of het nu gaat om het kasteel van Nassau, de scheve toren, het gevleugelde altaar uit de 15e eeuw of het op een na oudste vakwerkstadhuis van Duitsland - de dag is eigenlijk veel te kort om alles te zien. Daarnaast zijn er in Nassau genoeg plekken om te stoppen voor een hapje en een drankje. Liefhebbers van mooie uitzichtpunten komen vandaag ook aan hun trekken op de Hohen Lay, de Kuxlay of de Concordia toren. Er moeten wél 720 hoogtemeters afgelegd worden, dus ook aan de sportievelingen is gedacht.

Dag 5
Bad Ems-Lahnstein (ca. 16 km/6 uur). De laatste etappe van de Lahnwanderweg toont opnieuw alle diversiteit die de Lahnwanderweg kenmerkt: idyllische oeverlandschappen, prachtige gemengde beukenbossen, mooie uitzichtpunten en ongerepte natuur. U wandelt vandaag via de Ruppertsklamm en de Romaanse Sint Johanneskerk naar Lahnstein waar de Lahn in de Rijn uitmondt. Lahnstein-Nassau per trein (niet inbegrepen, ter plaatse te betalen) (ca. 30 minuten).

Dag 6
Uw wandelvakantie in Duitsland is alweer ten einde. Indien u nog geen rondwandeling door Nassau gemaakt heeft, is dat zeker nog de moeite waard voordat u weer huiswaarts keert. Wilt u vandaag nog een lange wandeling maken, dan zou u de Viertälertour (ca. 19 km/6 uur) kunnen lopen. Deze wandeling start vanuit Nassau en loopt allereerst door het Mühlbachtal, waar u over een smal rotsachtig pad door een zowel wild als romantisch ogend landschap loopt. Het pad gaat over in het Dermbachtal en leidt u naar het centrum van Singhofen. Het Dörsbachtal staat vanaf het opvallende kerkplein al aangegeven. Allereerst voert de route langs de Kummernbach, die u volgt tot aan de Dörsbach. Kort voor Obernhof komt u het imposante Arnstein-klooster tegen. Abdij Arnstein torent hoog boven de Lahn uit op een fantastische locatie. Uniek zijn zowel het uitzicht van bovenaf op het Lahndal als van de rivier naar het klooster. Een kloosterwinkel is elke dag open. De geschiedenis van het klooster gaat terug tot de tweede helft van de 11e eeuw. U wandelt verder naar Obernhof, het eindpunt van vandaag. De wijngaarden rondom Obernhof vallen direct op. Vanaf Obernhof neemt u de trein terug naar Nassau (ca. 5 min.)

Treinreis
Indien u de treinreis via Aktiva Tours reserveert reist u vandaag vanaf Nassau terug naar het door u opgegeven station in Nederland of België.

Wandelvakantie Lahn Wanderweg

U verblijft in gezellige familiehotels inclusief ontbijt. Hieronder vindt u de meestgebruikte hotels tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.

Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen in alle plaatsen (prijs op aanvraag). Mocht u het reisverloop willen wijzigen en kan dat niet via de website? We helpen u graag, u kunt dit telefonisch aan ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.
 
HOTELS 
Dag(en) Plaats Hotel(s)
dag 1 Nassau Hotel Mediterran
dag 2 Laurenburg  Gasthof zum Lahntal
dag 3 Weinähr Landhotel Weinhaus Treis
dag 4  Bad Ems Hotel-restaurant "Adria"
dag 5 Nassau Hotel Mediterran


mei 2024 | jun 2024 | jul 2024 | aug 2024 | sep 2024 | okt 2024 | nov 2024 | dec 2024 |
inclusief:
* 5 overnachtingen in hotels (2-persoonskamer met bad of douche en toilet) logies/ontbijt
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* Duitstalige pocketguides (met kaartjes) Wandern im Nassauerland / Lahnwanderweg
* gratis parkeerplaats 

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* treinticket elk Nederlands of Belgisch station-Nassau v.v. € 165,-
* toeslag 1-persoonskamer € 264,-

exclusief:
* overige maaltijden
* treinkaartjes Nassau-Diez en Lahnstein-Nassau 
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
9

Mooie maar best pittige wandelingen, prima accommodaties. Handig gebruik van de trein langs het hele traject.

anoniem, reisperiode oktober 2023
8

Fraaie wandelroute door afwisselend gebied. Goede hotels. Begin route in Dietz niet goed aangegeven, evenals laatste stuk naar Lahnstein.

anoniem, reisperiode juli 2023
8

De Lahnwanderweg biedt een uitdagende route, nauwelijks langs de rivier zelf, maar door/over de bergen links en rechts van de Lahn.

anoniem, reisperiode september 2022
7

Op de eerste dag was het spannend of alles goed zou komen: er waren geen vouchers voor de volgende hotels en geen labels voor onze bagage. Bovendien was het zaterdagmiddag en dus was ons 1e aanspreekpunt ter plaatse, de VVV, gesloten. De volgende ochtend bleek alles toch goed te komen. De route zou gemakkelijk te volgen zijn volgens de informatie. Dat bleek in het startpunt Diez voor ons echter niet het geval. Na veel zoeken vonden we de uitweg uit deze plaats. Nadat ik de GPX- bestanden had gedownload op mijn telefoon, was het prima te doen. Dat is wel een tip voor toekomstige wandelaars.

Jan, reisperiode september 2022
inclusief:
* 5 overnachtingen in hotels (2-persoonskamer met bad of douche en toilet) logies/ontbijt
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* Duitstalige pocketguides (met kaartjes) Wandern im Nassauerland / Lahnwanderweg
* gratis parkeerplaats 

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* treinticket elk Nederlands of Belgisch station-Nassau v.v. € 165,-
* toeslag 1-persoonskamer € 264,-

exclusief:
* overige maaltijden
* treinkaartjes Nassau-Diez en Lahnstein-Nassau 
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook