Wandelvakantie Lahn Wanderweg

6 dagen
niveau 2
eigen vervoer óf
trein
beoordeling: 8
vanaf € 375,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 31-12-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

langs de oevers van de Lahn
gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen
bagagevervoer inclusief

route: door heuvels en middelgebergte met regelmatige stijgingen en dalingen. Per wandeldag wordt ca. 16-19 km afgelegd.
minimum aantal deelnemers: 2
aankomst: dagelijks van 1 januari t/m 31 december 
hond mee: het is bij deze reis mogelijk om uw hond mee te nemen indien u dit bij boeking aangeeft, de kosten verschillen per accommodatie van € 2,- tot € 5,- per nacht (ter plaatse te betalen).

Wandelreis langs de oevers van de Lahn
De streek waardoor de Lahn stroomt, de grens van het Westerwald en de Taunus, ligt op slechts enkele uurtjes rijden vanuit Nederland. Langs de noord- en zuidzijde van de meanderende rivier loopt de Lahnwanderweg: een met aandacht uitgezette wandelroute die perfect gemarkeerd is. De route ’loopt’ afwisselend beneden dicht bij de rivier en op hogere niveaus met vaak schitterende uitzichten over de Lahn, die zich dan ver beneden u westwaarts richting de Rijn slingert.

Het landschap waardoor zich de wandelroute beweegt, is heel gevarieerd. Op één en dezelfde dag loopt u door boerenlandschap, door loof- en dennenbossen en langs wijnvelden, dichter bij of juist verder weg van de Lahn.

De wat slaperige plaatsjes onderweg kunnen bogen op een verleden dat eerder roemrucht was dan roemrijk. Op veel plaatsen tijdens de wandelvakantie herinneren versterkte vestingen en burchten, al dan niet verworden tot ruïne, aan roerige tijden in voorbije eeuwen. De Nederlandse link met de regio is het adellijke Huis Oranje-Nassau dat al genoemd werd ten tijde van Willem van Oranje (1544). Het graafschap Diez of Dietz kwam later in handen van de Nassaus. Nassau en Diez zijn het middel- en startpunt van deze wandelroute die daardoor een koninklijk tintje heeft.

 

Dag 1
Nassau, aankomst per eigen vervoer (afstand Utrecht-Nassau ca. 320 km). Reizigers die arriveren met de eigen auto kunnen deze gratis parkeren op de parkeerplaats van het hotel. Mogelijkheid voor een korte rondwandeling (ca. 8 km/2,5 uur) in de directe omgeving van Nassau zoals naar de Schleuse Hollerich, de Hohe Lay, het Kaltbachtal of de Hömberger Höhe, dan wel een rondwandeling door Nassau met o.a. Het Rathaus Adelsheimner Hof, de Burgberg met Burg Nassau, de Grauer Turm, de Pfarrkirche en de 19e-eeuwse kettingbrug over de Lahn.

Treinreis
Wanneer u de treinreis via Aktiva Tours reserveert reist u vandaag vanaf elk station in Nederland of België naar Nassau. Vanaf het station van Nassau reist u op eigen gelegenheid (niet inbegrepen, ter plaatse te betalen) naar het hotel.

Dag 2
Per trein naar Diez (niet inbegrepen, ter plaatse te betalen) (ca. 30 min.). Diez-Laurenburg (ca. 18 km/6 uur). U start in het historische centrum van Diez. De Lahnhöhenweg loopt de stad uit in de richting van Fachingen. Hier komt het beroemde geneeskrachtige water vandaan, waarvan de bron in 1740 werd ontdekt en korte tijd later internationaal verkocht werd in kannen gemaakt in Kannenbäckerland. De volgende bestemming is Balduinstein met zijn pittoreske kasteelruïne. Kasteel Balduinstein werd gebouwd vanaf 1319. De buitenmuren, die tot 1,60 m dik zijn, zijn nog gedeeltelijk bewaard gebleven. Niet ver van de kasteelruïne Balduinstein bereikt u Schloss Schaumburg. De bouwgeschiedenis gaat terug tot de 10e eeuw. De Schaumburg dankt zijn huidige uiterlijk echter aan aartshertog Stefan van Oostenrijk. In de loop van de revolutie in 1848 moest hij zijn geboorteland Hongarije verlaten en van 1850-55 herbouwde hij de Schaumburg uitvoerig in neogotische stijl. U loopt door naar de Camberger Bogen, een 700 m lange tunnel die in 1926 gemaakt is om de Lahn beter door te laten stromen. Via Steinsberg loopt u verder naar Hohen Ley, waar de Lahnhöhenweg samenkomt met het Europese langeafstandswandelpad E1. Vanaf hier heeft u weer een indrukwekkend uitzicht op de Lahn, het kleine Rupbachtal en de Schaumburg, voordat u de eindbestemming van deze etappe - Laurenburg - bereikt.

Dag 3
Laurenburg-Weinähr (ca. 16 km/5 uur), prachtige route met schitterende vergezichten over het Lahndal. De route brengt u naar het Goethe uitzichtpunt waar Goethe na een verloren liefde nog een spreuk zou hebben achtergelaten. Ook zou zijn roman ’Die Leiden des jungen Werthers’ hier zijn ontstaan. U loopt vandaag ook langs rustieke wijngaarden in de omgeving van Obernhof en daarna het laatste stukje naar Weinähr met wat sterker stijgende en dalende stukken erin.

Dag 4
Weinähr-Bad Ems (ca. 19 km/6 uur). Cultuurwandelaars zullen genieten van deze etappe. Of het nu gaat om het kasteel van Nassau, de scheve toren, het gevleugelde altaar uit de 15e eeuw of het op een na oudste vakwerkstadhuis van Duitsland - de dag is eigenlijk veel te kort om alles te zien. Daarnaast zijn er in Nassau genoeg plekken om te stoppen voor een hapje en een drankje. Liefhebbers van mooie uitzichtpunten komen vandaag ook aan hun trekken op de Hohen Lay, de Kuxlay of de Concordia toren. Er moeten vandaag wel 720 hoogtemeters afgelegd worden, dus ook aan de sportievelingen is gedacht.

Dag 5
Bad Ems-Lahnstein (ca. 16 km/6 uur). De laatste etappe van de Lahnwanderweg toont opnieuw alle diversiteit die de Lahnwanderweg kenmerkt: idyllische oeverlandschappen, prachtige gemengde beukenbossen, mooie uitzichtpunten en ongerepte natuur. U wandelt vandaag via de Ruppertsklamm en de Romaanse Sint Johanneskerk naar Lahnstein waar de Lahn in de Rijn uitmondt. Lahnstein-Nassau per trein (niet inbegrepen, ter plaatse te betalen) (ca. 30 minuten).

Dag 6
Uw wandelvakantie is alweer ten einde. Indien u nog geen rondwandeling door Nassau gemaakt heeft, is dat zeker nog de moeite waard voordat u weer huiswaarts keert. Wilt u vandaag nog een lange wandeling maken, dan zou u de Viertälertour kunnen lopen. Deze wandeling start vanuit Nassau en loopt allereerst door het Mühlbachtal, waar u over een smal rotsachtig pad door een zowel wild als romantisch ogend landschap loopt. Het pad gaat over in het Dermbachtal en leidt u naar het centrum van Singhofen. Het Dörsbachtal staat vanaf het opvallende kerkplein al aangegeven. Allereerst voert de route langs de Kummernbach, die u volgt tot aan de Dörsbach. Kort voor Obernhof komt u het imposante Arnstein-klooster tegen. Abdij Arnstein torent hoog boven de Lahn uit op een fantastische locatie. Uniek zijn zowel het uitzicht van bovenaf op het Lahndal als van de rivier naar het klooster. Een kloosterwinkel is elke dag open. De geschiedenis van het klooster gaat terug tot de tweede helft van de 11e eeuw. U wandelt verder naar Obernhof, het eindpunt van vandaag. De wijngaarden rondom Obernhof vallen direct op. Vanaf Obernhof neemt u de trein terug naar Nassau (ca. 5 min.)

Treinreis
Indien u de treinreis via Aktiva Tours reserveert reist u vandaag vanaf Nassau terug naar het door u opgegeven station in Nederland of België.

Wandelvakantie Lahn Wanderweg

Tijdens deze reis verblijft u in prima middenklasse hotels. Alle kamers hebben bad of douche en toilet. De verzorging is naar keuze op basis van logies en ontbijt of halfpension.

okt 2022 | nov 2022 | dec 2022 |

Wat is er inbegrepen?


inclusief:
* 5 overnachtingen in hotels (2-persoonskamer met bad of douche en toilet) logies/ontbijt
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* Duitstalige pocketguides (met kaartjes) Wandern im Nassauerland / Lahnwanderweg
* gratis parkeerplaats 

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* treinticket elk Nederlands of Belgisch station-Nassau v.v. € 145,-
* toeslag halfpension € 125,-
* toeslag 1-persoonskamer € 190,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* overige maaltijden
* treinkaartjes Nassau-Diez en Lahnstein-Nassau 
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten
8

De Lahnwanderweg biedt een uitdagende route, nauwelijks langs de rivier zelf, maar door/over de bergen links en rechts van de Lahn.

anoniem, reisperiode september 2022
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook