Wandelvakantie Lahn Wanderweg vanuit Hotel Lahnromantik

4 dagen
niveau 2 van 3
trein óf
eigen vervoer
beoordeling: 8.3
vanaf € 240,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 20-12-2023.
Excl. reserveringskosten (€ 15,00 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

verblijf in een comfortabel familiehotel
3 x ontbijt en 2 x lunchpakket inbegrepen
met o.a. Nassau, Mühlbachtal en Lahnwanderweg

route: door heuvellandschap met regelmatige stijgingen en dalingen. Per wandeldag wordt ca. 18-19 km (op de aankomstdag ca. 8 km) afgelegd. 
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: dagelijks van 1 januari t/m 20 december

Koninklijk wandelen in Nassauer Land
Juist achter Koblenz, aan de overkant van de Rijn, stroomt de Lahn die daar de natuurlijke scheiding vormt van het Westerwald en de Taunus. Een rustig heuvellandschap waardoor zich beneden in het dal de rivier beweegt. Beurtelings langs de Lahns noord- en zuidzijde ’loopt’ de Lahnwanderweg: een met aandacht uitgezette wandelroute die perfect gemarkeerd is. U loopt soms dicht langs de rivier en dan weer over grotere hoogte met vaak schitterende uitzichten over de Lahn en het Naturpark Nassau. Een andere wandeling: de 'Viertälertour' gaat juist een stukje het binnenland in. 

De streek wordt de bakermat van het Huis van Oranje-Nassau genoemd omdat Walram von Laurenburg, door welke gelijknamige plaats u wandelt, daar in de 12e eeuw Schloss Die Laurenburg bouwde. Burg Nassau, bijna even oud, thans deels een ruïne, doet door zijn markante toren nog sprookjesachtiger aan.

De Deutsche Bahn helpt u deze reis op relaxte wijze uit te voeren: u koopt zelf de treinkaartjes van een paar euro voor de korte ritten tussen Nassau, waar u verblijft, en de begin- en eindpunten van de wandelingen. De Lahntalbahn die door het dal loopt, kent op de lijn Koblenz-Limburg/Lahn een uurdienst, en de ritjes duren tussen 5 en 10 minuten.

Alle overnachtingen tijdens de wandelvakantie zijn in het stadje Nassau, dus u heeft geen omkijken naar dagelijks in- en uitpakken van bagage. Na een halve of hele dag wandelen, keert u elke middag voldaan terug in het comfortabele Hotel Lahnromantik, waar u wellicht een Zwetchgenbrand (38%!) of een witschuimende Königsbacher nuttigt.

Dag 1
Vandaag begint uw wandelvakantie in Duitsland en reist u op eigen gelegenheid naar Nassau (afstand Utrecht-Nassau ca. 320 km). Reizigers die arriveren met de eigen auto kunnen deze gratis parkeren op de parkeerplaats van het hotel. Mogelijkheid voor een korte rondwandeling (ca. 6-8 km/2-3 uur, 6 varianten) in de directe omgeving van Nassau zoals naar de Schleuse Hollerich, de Hohe Lay, het Kaltbachtal of de Hömberger Höhe, dan wel een rondwandeling door Nassau met o.a. Het Rathaus Adelsheimner Hof, de Burgberg met Burg Nassau, de Grauer Turm, de Pfarrkirche en de 19e-eeuwse kettingbrug over de Lahn.

Treinreis
Wanneer u de treinreis bij Aktiva Tours boekt, reist u vanaf elk Nederlands of Belgisch station naar het station van Nassau. Vanaf het station van Nassau is het ca. 15 minuten wandelen naar Hotel Lahnromantik.

Dag 2
Viertälertour (vier valleientocht) (ca. 19 km/6 uur)
De wandeling start vanuit Nassau en loopt eerst door het Mühlbachtal, waar u over een smal rotsachtig pad door een zowel wild als romantisch ogend landschap loopt. Het pad gaat over in het Dermbachtal en leidt u naar het centrum van Singhofen. Het Dörsbachtal staat vanaf het opvallende kerkplein al aangegeven. Allereerst voert de route langs de Kummernbach, die u volgt tot aan de Dörsbach. Kort voor Obernhof komt u het imposante Arnstein-klooster tegen. Abdij Arnstein torent hoog boven de Lahn uit op een fantastische locatie. Uniek zijn zowel het uitzicht van bovenaf op het Lahndal als van de rivier naar het klooster. De kloosterwinkel is elke dag open. De geschiedenis van het klooster gaat terug tot de tweede helft van de 11e eeuw. U wandelt verder naar Obernhof, het eindpunt van de wandeling. De wijngaarden rondom Obernhof vallen direct op. Vanaf Obernhof neemt u de trein terug naar Nassau (ca. 5 min.)

Dag 3
Wandeling van Laurenburg naar Nassau (ca. 18 km/4,5 uur)
Na het ontbijt neemt u de trein van Nassau naar Laurenburg (ca. 10 min). U wandelt vanaf Laurenburg over de Lahnwanderweg terug naar Nassau. Onderweg komt u diverse mooie uitzichtpunten tegen, zoals de Marienhöhe en het Goethepunkt, vanwaar u een prachtig vergezicht heeft over het Lahndal en het klooster Arnstein. Ook komt u een oude bunker van steen tegen. Hoogtepunt van de wandeling is de Hohe Lay, een rots vanwaar u een schitterend uitzicht heeft over klooster Arnstein, slot Langenau en Burg Nassau.

Dag 4
Na het ontbijt komt uw wandelreis in Duitsland ten einde. Er is nog een mogelijkheid voor een korte wandeling door het historische centrum van Nassau, zeker de moeite waard. Vertrek naar huis per eigen vervoer.  

Treinreis
Wanneer u de treinreis bij Aktiva Tours boekt, reist u vanaf het station van Nassau terug naar het door u opgegeven station in Nederland of België.

Hotel Lahnromantik (of gelijkwaardig, bijv. hotel Mediterran) ***

ligging: het 3-sterrenhotel ligt ca. 1 km van het centrum van Nassau. Het is een klein, keurig en comfortabel familiehotel, met een persoonlijke sfeer en ontvangst.
faciliteiten: het hotel heeft een eigen parkeerplaats, gratis wifi, ontbijtrestaurant, barretje en een prachtig terras.
kamers: alle kamers hebben bad of douche en toilet, tv.
maaltijden: tijdens de reis is het onbijt en 2 keer een lunchpakket (op dag 2 en 3) inbegrepen


 

feb 2023 | mrt 2023 | apr 2023 | mei 2023 | jun 2023 | jul 2023 | aug 2023 | sep 2023 | okt 2023 | nov 2023 | dec 2023 |

Wat is er inbegrepen?


inclusief:
* 3 hotelovernachtingen in een 2-persoonskamer met bad of douche en toilet
* 3 x ontbijt
* 2 x lunchpakket (op dag 2 en 3) (zelf samen te stellen van de ontbijttafel)
* pocketguides (Duitstalige routeboekjes) Wandern in Nassauerland en Lahnwanderweg
* indien gewenst: persoonlijke uitleg over de wandelingen bij de VVV (centrum Nassau) op de aankomstdag (geopend maandag t/m vrijdag 09.00-17.00 uur)
* gratis parkeerplaats

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* treinretour elk Nederlands of Belgisch station-Nassau vv. incl. zitplaatsreservering € 145,-
* toeslag 1-persoonskamer € 104,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* treinkaartjess naar/van de wandelingen
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten
9

Mooie wandelingen. Accommodatie Mediterran am Marktplatz net gerenoveerd, dus top, en hele aardige en attente gastvrouw en gastheer. Gezellig terras bij accommodatie in centrum Nassau. Maaltijden fantastisch verzorgd.

anoniem, reisperiode juli 2022
8

anoniem, reisperiode december 2021
8

Mooie wandelingen en aardig hotel in leuke plaats, Nassau. Maaltijden summier, maar in overleg uitgebreid naar keuzes uit de kaart (onder voorwaarden).

anoniem, reisperiode augustus 2021
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook