Wandelvakantie Lahn Wanderweg vanuit Hotel Lahnromantik

4 dagen
niveau 2
eigen vervoer óf
trein
vanaf
€ 265 per persoon
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 31-12-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

verblijf in comfortabel familiehotel
3 x ontbijt, 2 x lunchpakket en 3 x diner inbegrepen
inclusief treinkaartjes van en naar de startpunten

route: door heuvellandschap met regelmatige stijgingen en dalingen. Per wandeldag wordt ca. 18-19 km (op de aankomstdag ca. 8 km) afgelegd. 
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: dagelijks van 1 januari t/m 31 december

Koninklijk wandelen in Nassauer Land
Juist achter Koblenz, aan de overkant van de Rijn, stroomt de Lahn die daar de natuurlijke scheiding vormt van het Westerwald en de Taunus. Een rustig heuvellandschap waardoor zich beneden in het dal de rivier beweegt. Beurtelings langs de Lahns noord- en zuidzijde ’loopt’ de Lahnwanderweg: een met aandacht uitgezette wandelroute die perfect gemarkeerd is. U loopt soms dicht langs de rivier en dan weer over grotere hoogte met vaak schitterende uitzichten over de Lahn en het Naturpark Nassau.

De streek wordt de bakermat van het Huis van Oranje-Nassau genoemd omdat Walram von Laurenburg, door welke gelijknamige plaats u wandelt, daar in de 12e eeuw Schloss Die Laurenburg bouwde. Burg Nassau, bijna even oud, thans deels een ruïne, doet door zijn markante toren nog sprookjesachtiger aan.

De Deutsche Bahn helpt u deze reis op relaxte wijze uit te voeren: u ontvangt treinkaartjes voor de korte ritten tussen Nassau, waar u verblijft, en de begin- en eindpunten van de wandelingen. De Lahntalbahn die door het dal loopt, kent op de lijn Koblenz-Limburg/Lahn een uurdienst, en de ritjes duren tussen 5 en 10 minuten.

Alle overnachtingen tijdens de wandelvakantie zijn in het stadje Nassau, dus u heeft geen omkijken naar dagelijks in- en uitpakken van bagage. Na een halve of hele dag wandelen, keert u elke middag voldaan terug in het comfortabele Hotel Lahnromantik, waar u, wellicht na een Zwetchgenbrand (38°) of een witschuimende Königsbacher, een heerlijke avondmaaltijd kunt laten serveren.

Lahn wanderweg

Dag 1
Nassau, aankomst per eigen vervoer (afstand Utrecht-Nassau ca. 320 km). Reizigers die arriveren met de eigen auto kunnen deze gratis parkeren op de parkeerplaats van het hotel. Mogelijkheid voor een korte rondwandeling (ca. 8 km/2,5 uur) in de directe omgeving van Nassau zoals naar de Schleuse Hollerich, de Hohe Lay, het Kaltbachtal of de Hömberger Höhe, dan wel een rondwandeling door Nassau met o.a. Het Rathaus Adelsheimner Hof, de Burgberg met Burg Nassau, de Grauer Turm, de Pfarrkirche en de 19e-eeuwse kettingbrug over de Lahn.

Treinreis
Wanneer u de treinreis bij ons boekt dan reist u vanaf elk Nederlands of Belgisch station naar het station van Nassau. Vanaf het station van Nassau is het ca. 15 minuten wandelen naar Hotel Lahnromantik.

Dag 2
Viertälertour oftewel vier valleientocht (ca. 19 km/5 uur)
Deze wandeling start vanuit Nassau en loopt allereerst door het Mühlbachtal, waar u over een smal rotsachtig pad door een zowel wild als romantisch ogend landschap loopt. Het pad gaat over in het Dermbachtal en leidt u naar het centrum van Singhofen. Het Dörsbachtal staat vanaf het opvallende kerkplein al aangegeven. Allereerst voert de route langs de Kummernbach, die u volgt tot aan de Dörsbach. Kort voor Obernhof komt u het imposante Arnstein-klooster tegen. Abdij Arnstein torent hoog boven de Lahn uit op een fantastische locatie. Uniek zijn zowel het uitzicht van bovenaf op het Lahndal als van de rivier naar het klooster. Een kloosterwinkel is elke dag open. De geschiedenis van het klooster gaat terug tot de tweede helft van de 11e eeuw. U wandelt verder naar Obernhof, het eindpunt van vandaag. De wijngaarden rondom Obernhof vallen direct op. Vanaf Obernhof neemt u de trein terug naar Nassau (ca. 5 min.)

Dag 3
Laurenburg naar Nassau (ca. 18 km/4,5 uur)
Na een lekker ontbijt, neemt u vandaag de trein van Nassau naar Laurenburg (ca. 10 min). U wandelt vanaf Laurenburg over de Lahnwanderweg terug naar Nassau. Onderweg komt u diverse mooie uitzichtpunten tegen, zoals de MarienHöhe en het Goethepunkt, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over het Lahndal en het klooster Arnstein. Ook komt u een oude bunker van steen tegen. Hoogtepunt van vandaag is de Hohe Lay, een rots vanwaar u een schitterend uitzicht heeft over klooster Arnstein, slot Langenau en Burg Nassau.

Dag 4
Uw korte wandelvakantie is alweer ten einde. Indien u nog geen rondwandeling door Nassau gemaakt heeft, is dat zeker nog de moeite waard voordat u weer huiswaarts keert.

Treinreis
Wanneer u de treinreis bij ons boekt dan reist u vanaf het station van Nassau terug naar het door u opgegeven station in Nederland of België.

Hotel Lahnromantik  (of gelijkwaardig, bijv. hotel Mediterran) ***

ligging: het 3-sterrenhotel ligt ca. 1 km van het centrum van Nassau, aan de rivier de Lahn. Het is een klein, keurig en comfortabel familiehotel, met een persoonlijke sfeer en ontvangst.
faciliteiten: het hotel heeft een eigen parkeerplaats, gratis wifi, ontbijtruimte/restaurant, barretje en een prachtig terras.
kamers: alle kamers hebben bad of douche en toilet, tv.
maaltijden: tijdens de reis is het onbijt en het diner inbegrepende evenals 2 keer een lunchpakket.

okt 2021 | nov 2021 | dec 2021 |inclusief:
* 3 hotelovernachtingen in een 2-persoonskamer met bad of douche en toilet)
* 3 x ontbijt
* 3 x diner
* 2 x lunchpakket (voor de wandeling van dag 2 en 3) zelf samen te stellen van de ontbijttafel
 * treinkaartjes Obernhof- Nassau en Nassau- Laurenburg
* pocketguide (routeboekje) en Nederlandse routebeschrijving
* indien gewenst: persoonlijke uitleg over de wandelingen met koffie bij de VVV (centrum Nassau) op de aankomstdag
* gratis parkeerplaats

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* treinretour elk Nederlands of Belgisch station - Nassau vv. incl. zitplaatsreservering € 145,-
* toeslag 1-persoonskamer € 76,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook