Wandelvakantie Kerry Way

8 dagen
niveau 2
eigen vervoer
vanaf € 668,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 31-10-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

verblijf in bed & breakfasts
inclusief bagagevervoer
met Nederlandse routebeschrijving en wandelkaart

route: glooiend tot heuvelachtig over uitstekend gemarkeerde wandelpaden en rustige landweggetjes. Per dag wordt ca. 14-21 (1 x 25 km) afgelegd.  
aankomst: dagelijks van 1 april t/m 31 oktober (let op: er is maar beperkt openbaar vervoer op zondag van Killarney naar Glenbeigh)
minimum aantal reizigers: 2

Wandelen en genieten van de vlaktes, heuvels, heide en bos van Ierland!
Dingle, Iveragh en Beara zijn de namen van de drie grillig gevormde schiereilanden aan de zuidwestkust van Ierland. Vanaf de rafelrand van Europa lijken ze zo de Atlantische Oceaan in te duiken. Op Iveragh, het middelste schiereiland van de drie, bevindt zich de Kerry Way, een goed gemarkeerde wandelroute van in totaal 215 kilometer, in deze reis de mooiste 128 kilometer. Een fascinerende wandelvakantie door een mystiek groen-grijs-geel gekleurd landschap, over bergpaadjes en landweggetjes met vaak spectaculaire uitzichten op de Atlantische Oceaan.

De Kerry Way is bekend vanwege zijn bergen - de hoogste van Ierland liggen er! Die bieden een prachtig decor, want de wandelingen zelf gaan door lager  gelegen heuvelterrein en soms over hoogvlaktes. Er is weinig bewoning, dus dorpjes en boerderijen op eenzame plekken vallen extra op, soms ook door hun kleuren. De kust is afwisselend vlak aflopend in zee met brede zandstranden, en dan weer ruig en onregelmatig met kliffen en kapen, en met baaien en kreken.

Dankzij de Golfstroom kent het gebied een uitgesproken mild klimaat met maritieme trekjes. Een gematigde temperatuur, en in alle eerlijkheid moet gezegd dat wind en neerslag daar bijhoren, hoewel beslist niet dagelijks. En omdat het er kan regenen, is het eiland in alle jaargetijden zo groen, een kleur die niet voor niets terugkomt in Ierlands nationale symbool: de shamrock, het klavertje-drie.... 

 

Dag 1
Glenbeigh, aankomst per eigen vervoer. 
Vanaf de luchthaven van Cork, Shannon of Kerry reist u per openbaar vervoer naar uw eerste accommodatie in Glenbeigh. U wordt verzocht uw vluchtgegevens bij boeking aan ons doorgeven zodat we u kunnen informeren over de vervoersmogelijkheden ter plaatse. 

Dag 2
Gleinbeigh-Cahirciveen (ca. 21 km/6,5  uur, 300 m stijgen totaal over de dag).
U steekt de rivier de Behy over en loopt vervolgens over een oud spoorwegtracé door Behy Forest. Onderweg passeert u Rossbeigh Hill met een fantastisch uitzicht over Dingle Bay en het gelijknamige schiereiland. Verder loopt u via de vallei van Foilmore met uitzicht op de Atlantische Oceaan naar Cahirciveen.

Dag 3
Cahirciveen-Waterville (ca. 21 km/6,5 uur, 900 m stijgen totaal over de dag).
Vraag de accommodatie eventueel voor een korte wegbrengrit om de route iets in te korten. De wandeling brengt u landinwaarts langs een glooiende bergkam die bedekt is met heide en veen. U steekt een reeks kleine heuvels over, waaronder Keelmagore, Kanckayahaun, Coomduff en Knag en gAAt door de Inny Valley over. De dag biedt u een mix van fantastische uitzichten op zowel land als zee. U loopt verder over landweggetjes naar Waterville. De Gaelic vertaling voor Waterville is "An Coirean" wat "The Little Whirlpool" betekent. Een van de beroemdste inwoners van Waterville was Charlie Chaplin. Het was hier dat hij en zijn familie lange vakantieperiodes doorbrachten en een bronzen standbeeld staat op de promenade als eerbetoon aan zijn liefde voor het gebied.

Dag 4
Waterville-Caherdaniel (ca. 14 km/4 uur, 300 m stijgen totaal over de dag).
Een korte maar prachtige route door een bos met prachtige flora zoals hazelaars en fuchsias. Een omweg is mogelijk over Derrynane House, eens woonhuis van een van de belangrijkste 19e eeuwse politici van het land (i.v.m. katholieke emancipatie) Daniel O’Connell.

Dag 5
Caherdaniel-Sneem (ca. 18 km/5,5 uur, 350 m stijgen totaal over de dag).
Eerst loopt u door het binnenland, rond de voet van Ballycarnahan Hill en langs landerijen met vervolgens zicht op de landtong bij Kenmare. U loopt over "The old butter road", die vroeger werd gebruikt om o.a.  boter naar Cork te transporteren, U wandelt tenslotte verder naar het prachtige plaatsje Sneem. 

Dag 6
Sneem-Kenmare (ca. 21 km/6 uur, 650 m stijgen totaal over de dag). 
Een eenvoudige route door Derryquin Forest. U passeert Dromore Castle (gebouwd in het begin vAn de 19e eeuw). Na een korte klim bereikt u de top van Gortamullin Hill en volgt er een afdaling naar Kenmare.

Dag 7
Kenmare-Killarney (ca. 25 km/7 uur, 550 m stijgen totaal over de dag).
Een mooie route door een schilderachtig landschap via de Kenmare Road, die door Killarney National Park slingert, door akkers en langs deels vervallen en verlaten boerderijtjes. Verder over een bospad langs Muckross House en de ruïne van Muckross Abbey naar de brug over de rivier de Flesk in Killarney.

Dag 8
Killarney, vertrek per eigen vervoer. 

Wandelvakantie Kerry Way

Tijdens deze reis verblijft u in bed & breakfast accommodaties. Alle kamers hebben douche en toilet. Uw verblijf is inclusief (uitgebreid Iers) ontbijt.

okt 2022 |

Wat is er inbegrepen?


inclusief:
* 7 overnachtingen in bed & breakfast-accommodaties in een 2-persoonskamer
* 7 x ontbijt
* bagagevervoer
* Nederlandstalige routebeschrijvingm, wandelkaart
* uitgebreid informatiepakket met o.a. openbaar vervoer info
* GPS data
* eigen vervoer: gratis parkeerplaats.
 
optioneel (direct bij boeking te reserveren):

* toeslag 1-persoonskamer € 350,-
* reis- en annuleringsverzekering 

exclusief:
* overige maaltijden
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook