Wandelvakantie Kerry Way

8 dagen
niveau 2
eigen vervoer
vanaf
€ 637 per persoon
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 31-10-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

verblijf in bed & breakfasts
inclusief bagagevervoer
met Nederalndse routebeschrijving en wandelkaart

route: glooiend tot heuvelachtig over uitstekend gemarkeerde wandelpaden en rustige landweggetjes. Per dag wordt ca. 14-21 (1 x 25 km) afgelegd.  
aankomst: dagelijks van 1 april t/m 31 oktober (let op: er is maar beperkt openbaar vervoer op zondag van Killarney naar Glenbeigh)
minimum aantal reizigers: 2

Wandelen en genieten van de vlaktes, heuvels, heide en bos van Ierland!
Dingle, Iveragh en Beara zijn de namen van de drie grillig gevormde schiereilanden aan de zuidwestkust van Ierland. Vanaf de rafelrand van Europa lijken ze zo de Atlatische Oceaan in te duiken. Op Iveragh, het middelste van de drie, bevindt zich de Kerry Way, een goed gemarkeerde wandelroute van in totaal 215 kilometer, in deze reis de mooiste 128 kilometer. Een fascinerende wandelvakantie door een mystiek groen-grijs-geel gekleurd landschap, over bergpaadjes en landweggetjes met vaak spectaculaire uitzichten op de Atlantische Oceaan.

De Kerry way is bekend vanwege zijn bergen - de hoogste van Ierland liggen er! Die bieden een prachtig decor, want de wandelingen zelf gaan door lager  gelegen heuvelterrein en soms over hoogvlaktes. Er is weinig bewoning, dus dorpjes en boerderijen op eenzame plekken vallen extra op, soms ook door hun kleuren. De kust is afwisselend vlak aflopend in zee met brede zandstranden, en dan weer ruig en onregelmatig met kliffen en kapen, en met baaien en kreken.

Dankzij de Golfstroom kent het gebied een uitgesproken mild klimaat met maritieme trekjes. Een gematigde temperatuur, en in alle eerlijkheid moet gezegd dat wind en neerslag daar bijhoren, hoewel beslist niet dagelijks. En omdat het er kan regenen, is het eiland in alle jaargetijden zo groen, een kleur die niet voor niets terugkomt in Ierlands nationale symbool: de shamrock, het klavertje-drie.... 

 

Dag 1
Glenbeigh, aankomst per eigen vervoer. 

Dag 2
Gleinbeigh-Cahirciveen (ca. 19 km/5,5 uur, 420 m stijgen totaal over de dag). De rivier Behy oversteken en verder over Rossbeigh Hill met fantastisch uitzicht over Dingle Bay en het gelijknamige schiereiland. Via Drung hill over een oude postkoetsweg met uitzicht op de Atlantische Oceaan naar Cahirciveen.

Dag 3
Cahirciveen-Waterville (ca. 21 km/6 uur, 900 m stijgen totaal over de dag). Vraag uw gastvrouw eventueel voor een korte wegbrengrit om de route iets in te korten. Landinwaarts over glooiende heuvelkammen met geheimzinnige namen als Keelmagore, Coomduff en Knag door de Inny Valley. Over rustige weggetjes verder naar Waterville met het standbeeld van Charlie Chaplin, wiens familie Waterville als vaste zomervakantieplaats koos.

Dag 4
Waterville-Caherdaniel (ca. 14 km/4 uur, 300 m stijgen totaal over de dag). Korte maar prachtige route door een bos met prachtige flora zoals hazelaars en fuchsias. Een omweg is mogelijk over Derrynane House, eens woonhuis van de belangrijkste 19e eeuwse politicus van het land (katholieke emancipatie) Daniel O’Connell.

Dag 5
Caherdaniel-Sneem (ca. 18 km/5 uur, 350 m stijgen totaal over de dag). Eerst door het binnenland, rond de voet van Ballycarnahan Hill en door landerijen met vervolgens zicht op de landtong bij Kenmare. U loopt over "The old butter road", die vroeger werd gebruikt om o.a.  boter naar Cork te transporteren, verder naar het prachtige plaatsje Sneem. 

Dag 6
Sneem-Kenmare (ca. 21 km/6 uur, 650 m stijgen totaal over de dag). Eenvoudige route door Derryquin Forest. U passeert Dromore Castle (begin 19e eeuw). Na een korte klim bereikt u de top van Gortamullin Hill en volgt een afdaling naar Kenmare.

Dag 7
Kenmare-Killarney (ca. 25 km/7 uur, 550 m stijgen totaal over de dag) door een schilderachtig landschap via de Kenmare Road, die door Killarney National Park slingert, door akkers en langs deels vervallen en verlaten boerderijtjes. Verder over een bospad langs Muckross House en de ruïne van Muckross Abbey naar de brug over de rivier de Flesk in Killarney.

Dag 8
Killarney, terugreis per eigen vervoer. 

Wandelvakantie Kerry Way

Tijdens deze reis verblijft u in bed & breakfast accommodaties. Alle kamers hebben douche en toilet. De verzorging is op basis van logies en ontbijt.

okt 2021 |inclusief:
* 7 overnachtingen in bed & breakfast-accommodaties (2-persoonskamer met bad of douche en toilet) logies/ontbijt
* bagagevervoer
* Nederlandse routebeschrijving en wandelkaart
* uitgebreid informatiepakket met o.a. openbaar vervoer info
* eigen vervoer: gratis parkeerplaats.
 
optioneel (direct bij boeking te reserveren):

* toeslag 1-persoonskamer € 350,-
* reis- en annuleringsverzekering 

exclusief:
* overige maaltijden
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook