Wandelvakantie Kerry Way

8 dagen
niveau 2 van 3
eigen vervoer
beoordeling: 9
vanaf € 789,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
31-10-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.,
max. € 30,- per boeking), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

verblijf in bed & breakfasts
inclusief bagagevervoer
met Nederlandse routebeschrijving en wandelkaart

route: glooiend tot heuvelachtig over uitstekend gemarkeerde wandelpaden en rustige landweggetjes. Per dag wordt ca. 14-21 (1 x 25 km) afgelegd.  
aankomst: dagelijks van 1 april t/m 31 oktober (let op: er is maar beperkt openbaar vervoer op zondag van Killarney naar Glenbeigh)
minimum aantal reizigers: 2

Wandelen en genieten van de vlaktes, heuvels, heide en bos van Ierland!
Dingle, Iveragh en Beara zijn de namen van de drie grillig gevormde schiereilanden aan de zuidwestkust van Ierland. Vanaf de rafelrand van Europa lijken ze zo de Atlantische Oceaan in te duiken. Op Iveragh, het middelste schiereiland van de drie, bevindt zich de Kerry Way, een goed gemarkeerde wandelroute van in totaal 215 kilometer, in deze reis de mooiste 128 kilometer. Een fascinerende wandelvakantie door een mystiek groen-grijs-geel gekleurd landschap, over bergpaadjes en landweggetjes met vaak spectaculaire uitzichten op de Atlantische Oceaan.

De Kerry Way is bekend vanwege zijn bergen - de hoogste van Ierland liggen er! Die bieden een prachtig decor, want de wandelingen zelf gaan door lager  gelegen heuvelterrein en soms over hoogvlaktes. Er is weinig bewoning, dus dorpjes en boerderijen op eenzame plekken vallen extra op, soms ook door hun kleuren. De kust is afwisselend vlak aflopend in zee met brede zandstranden, en dan weer ruig en onregelmatig met kliffen en kapen, en met baaien en kreken.

Dankzij de Golfstroom kent het gebied een uitgesproken mild klimaat met maritieme trekjes. Een gematigde temperatuur, en in alle eerlijkheid moet gezegd dat wind en neerslag daar bijhoren, hoewel beslist niet dagelijks. En omdat het er kan regenen, is het eiland in alle jaargetijden zo groen, een kleur die niet voor niets terugkomt in Ierlands nationale symbool: de shamrock, het klavertje-drie.... 

 

Dag 1
Heenreis
Vanaf de luchthaven van Cork, Shannon of Kerry reist u per openbaar vervoer naar uw eerste accommodatie in Glenbeigh. U wordt verzocht uw vluchtgegevens bij boeking aan ons doorgeven zodat we u kunnen informeren over de vervoersmogelijkheden ter plaatse. Glenbeigh is een dorp dat u verwelkomt met traditionele muziek en dans in de ouderwetse pubs.

Dag 2
Gleinbeigh-Cahirciveen (ca. 23 km/6 tot 8  uur, 640 m stijgen totaal over de dag).
U steekt de rivier de Behy over en loopt vervolgens over een oud spoorwegtracé door Behy Forest. Onderweg passeert u Rossbeigh Hill met een fantastisch uitzicht over Dingle Bay en het gelijknamige schiereiland. Verder loopt u via de vallei van Foilmore met uitzicht op de Atlantische Oceaan naar Cahirciveen.

Dag 3
Cahirciveen-Waterville (ca. 21 km/6,5 uur, 900 m stijgen totaal over de dag).
De wandeling brengt u landinwaarts langs een glooiende bergkam die bedekt is met heide en veen. U steekt een reeks kleine heuvels over, waaronder Keelmagore, Kanckayahaun, Coomduff en Knag en gaat door de Inny Valley. De dag biedt u een mix van fantastische uitzichten op zowel land als zee. U loopt verder over landweggetjes naar Waterville. De Gaelic vertaling voor Waterville is "An Coirean" wat "de kleine draaikolk" betekent. Een van de beroemdste inwoners van Waterville was Charlie Chaplin. Het was hier dat hij en zijn familie lange vakantieperiodes doorbrachten en een bronzen standbeeld staat op de promenade als eerbetoon aan zijn liefde voor het gebied.

Dag 4
Waterville-Caherdaniel (ca. 15 km/4 tot 5 uur, 400 m stijgen totaal over de dag).
Een korte maar prachtige route door een bos met prachtige flora zoals hazelaars en fuchsias. Een omweg is mogelijk over Derrynane House, eens woonhuis van een van de belangrijkste 19e eeuwse politici van het land (i.v.m. katholieke emancipatie) Daniel O’Connell.

Dag 5
Caherdaniel-Sneem (ca. 19 km/5 tot 6 uur, 460 m stijgen totaal over de dag).
Eerst loopt u door het binnenland, rond de voet van Ballycarnahan Hill en langs landerijen met vervolgens zicht op de landtong bij Kenmare. U loopt over "The old butter road", die vroeger werd gebruikt om o.a.  boter naar Cork te transporteren, U wandelt tenslotte verder naar het prachtige plaatsje Sneem. 

Dag 6
Sneem-Kenmare (ca. 21 km/6 uur, 650 m stijgen totaal over de dag). 
Na het ontbijt neemt u een taxi naar Blackwater Bridge (ca. € 30,-, niet inbegrepen). De wandeling neemt u mee langs de kustlijn van Kenmare Bay, gevolgd door een gemakkelijke wandeling door het bos en landgoed van Dromore Castle voordat u Kenmare binnen wandelt.

Noot: wanneer u besluit om de wandeling vanuit Sneem te starten is de afstand van vandaag ca. 34 kilometer / 9 tot 11 uur.

Dag 7
Kenmare-Killarney (ca. 25 km/7 uur, 720 m stijgen totaal over de dag).
Een mooie route door een schilderachtig landschap via de Kenmare Road, die door Killarney National Park slingert, door akkers en langs deels vervallen en verlaten boerderijtjes. Verder over een bospad langs Muckross House en de ruïne van Muckross Abbey naar de brug over de rivier de Flesk in Killarney.

Dag 8
Terugreis
Na een Iers ontbijt is het tijd om te koffers te pakken en reist u op eigen gelegenheid weer naar huis.

Wandelvakantie Kerry Way

Tijdens deze reis verblijft u in bed & breakfast accommodaties. Alle kamers hebben douche en toilet. Uw verblijf is inclusief (uitgebreid Iers) ontbijt. ieronder vindt u de meestgebruikte hotels tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.
 
Dag(en) Plaats Hotel(s)
dag 1 Glenbeigh * Emirview House
dag 2 Cahersiveen * Southern Sun B&B
dag 3 Waterville * Golf Links View
dag 4  Killarney * The Olde Forge B&B
dag 5 Sneem * Sneem River Lodge
dag 6 Kenmare * The Rose Garden B&B
dag 7 Killarney * Killarney Inn


mei 2024 | jun 2024 | jul 2024 | aug 2024 | sep 2024 | okt 2024 |
inclusief:
* 7 overnachtingen in bed & breakfast-accommodaties in een 2-persoonskamer
* 7 x ontbijt
* bagagevervoer
* Engelstalige routebeschrijving en wandelkaart
* uitgebreid informatiepakket met o.a. openbaar vervoer info
* GPS data

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 395,-

exclusief:
* taxikosten van Sneem naar Blackwater Bridge ca. € 30,-
* overige maaltijden
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)

** Noot: het minimum aantal deelnemers bij deze reis is 2 personen. Wilt u toch alleen boeken dan is er een extra bagagetoeslag van toepassing van € 120,-
9

De routes waren prachtig en afwisselend. De B&B’s keurig, de routebeschrijvingen en het bagagevervoer waren prima verzorgd.

Frits Kruiswijk, reisperiode april 2023
inclusief:
* 7 overnachtingen in bed & breakfast-accommodaties in een 2-persoonskamer
* 7 x ontbijt
* bagagevervoer
* Engelstalige routebeschrijving en wandelkaart
* uitgebreid informatiepakket met o.a. openbaar vervoer info
* GPS data

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 395,-

exclusief:
* taxikosten van Sneem naar Blackwater Bridge ca. € 30,-
* overige maaltijden
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)

** Noot: het minimum aantal deelnemers bij deze reis is 2 personen. Wilt u toch alleen boeken dan is er een extra bagagetoeslag van toepassing van € 120,-
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook