Wandelvakantie Jordanië

8 dagen
niveau 1.5 van 3
vliegtuig
beoordeling: 9
vanaf € 2.189,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
29-08-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.,
max. € 30,- per boeking), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

ontdek de Wadi Rum per jeep en te voet
wandel over de Petra Madras Trail en de Wadi Dana Trail
drijf in de Dode Zee en overnacht in een bedoeïenenkamp
minimum aantal reizigers: 2
aankomst: het gehele jaar door op donderdag en zondag. In april, mei, juni, september en oktober ook op dinsdag. 

Jordanië is super veelzijdig
Jordanië is perfect voor een eerste kennismaking met het Midden-Oosten. De hoofdstad Amman ligt op slechts 4,5 uur vliegen vanaf Amsterdam. Tijdens deze reis van één week, bezoekt u Romeinse steden, wandelt u door de ruige natuur, verkent u de roze stad Petra en rijdt u in een jeep door het woestijnlandschap van de Wadi Rum. U brengt hier zelfs de nacht door in een bedoeïenenkamp, een onvergetelijke ervaring! Nog zo'n onvergetelijke ervaring is drijven in de Dode Zee, ook dat ontbreekt uiteraard niet tijdens deze super veelzijdige reis.

Dag 1
Heenreis
Vandaag vliegt u met Transavia van Amsterdam naar Amman. Na aankomst volgt de transfer van ca. 40 min. naar uw hotel in Amman. Indien de vluchttijd het toelaat kunt u de hoofdstad van Jordanië bezoeken. De stad is gebouwd op 19 heuvels waarbij elke wijk vernoemd is naar de heuvel waarop deze ligt. De belangrijkste historische hoogtepunten liggen handig genoeg zeer dicht bij elkaar, in en rondom de citadel. 

Inbegrepen maaltijden: geen

Dag 2
Wandeling Ajloun en stadsbezoek Jerash
Vandaag wandelt u door een van de rustigste en mooiste delen van de Jordaanse hooglanden, Al Ayoun - een vallei met olijfgaarden, boomgaarden en kliffen van kalksteen net ten noorden van Ajloun. Na het ontbijt vertrekt u vanuit Amman naar het noorden om uw lokale gids te ontmoeten. Vanuit het uitkijkpunt boven het dorp Rasun loopt u door het bos en komt u langs de ruïnes van hunebedden uit de vroege bronstijd en een Romeinse wijnpers. In Rasun heeft u de kans om enkele projecten te bezoeken die worden gerund door lokale vrouwen zoals het Calligraphy House (waar u kunt leren om uw naam in het Arabisch te schrijven) en het Soap House (waar zeep met de hand wordt gemaakt). De wandeling gaat verder door de vallei over een boerenpad naar Orjan. Hier wordt u verwelkomd door een lokale familie voor de lunch. Na de lunch loopt u verder naar een verlaten watermolen en volgt een korte transfer naar de oude Romeinse stad Jerash. Gesticht tijdens de heerschappij van Alexander de Grote bloeide deze stad op als handelscentrum op de weg tussen Damascus en Petra. De oude stad staat daarom vol met imposante ruïnes uit de Romeinse tijd. Denk aan tempels, amfitheaters en grote pleinen. Na een bezoek aan Jerash wordt u naar Madaba gebracht voor de overnachting.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt en lunch

Dag 3
Madaba & de Dode Zee
Madaba is een levendig stadje met als bekendste trekpleister de Sint-Joriskerk. Of beter gezegd, de mozaïekvloer gelegen binnen in deze Byzantijnse kerk. Het is namelijk tot op de dag van vandaag de oudste kaart van het Midden-Oosten en dateert uit de 6e eeuw na Christus. De kaart geeft de hele regio in verbluffend nauwkerige details weer, van de vissen in de Jordaan tot de straten van Jeruzalem en biedt een goed inzicht in de wereld van de eerste christelijke pelgrims die door de regio trokken. Ook het nabijgelegen archeologische park is de moeite waard voor een bezoek. De reis gaat verder naar de berg Nebo. Vanaf de top heeft u weidse uitzichten tot aan de Dode Zee en de rivier de Jordaan richting Palestina. Als het helder weer is kunt u met geluk zelfs Jeruzalem zien liggen! In de vroegchristelijke periode werd de berg Nebo een bedevaartsoord, en het was in deze tijd dat ambachtslieden prachtige mozaïekvloeren maakten die hier de afgelopen 80 jaar zijn opgegegraven. U rijdt verder naar de Dode Zee en krijgt de kans om te drijven in het intens zoute water. Het is een onvergetelijke ervaring! Het blauwe water, de witte met zout bedekte kust en de rode woestijnbergen maken het tot een buitengewoon mooie plek. Na een bezoek rijdt u naar Dana waar u de nacht zult doorbrengen.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt en diner

Dag 4
Wadi Dana Trail
Vandaag staat een van de mooiste wandelingen van Jordanië op het programma (ca. 14 km 5-7 uur). De wandeling start op zo'n 1200 meter boven de zeespiegel en eindigt in de laaggelegen woestijn bij Feynan. Onderweg geniet u van adembenemende uitzichten over de vallei. Het is een woest landschap, maar niet onbewoond. Er leven bedoeïnenherders met hun geiten en misschien wordt u uitgenodigd om even bij ze uit te rusten met een kop zoete thee. Vanavond verblijft u in een eco-lodge in Feynan.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch en diner

Dag 5
Wadi Ghuweir
Vanuit Feynan vertrekt u in een 4x4 jeep voor een korte off-road rit naar de Ghuweir-kloof. Vanaf hier gaat u te voet verder en volgt u de rivierbedding stroomopwaarts over een gravelpad. Door de spectaculaire rode ravijn bereikt u een verborgen oase van palmbomen, acacia's en roze oleanders. Een uitstekende plek om even uit te rusten en te genieten van een picknicklunch voordat u via dezeldfe weg weer terugloopt naar het startpunt (5 km, ca. 3-4 uur). Met de jeep wordt u weer terug gebracht naar de eco-lodge in Feynan en aansluitend naar Petra voor de overnachting. 

Inbegrepen maaltijden: ontbijt en lunch

* Noot: het pad is gesloten in het geval van (zware) regenval in de omliggende bergen vanwege de kans op plotselinge overstomingen. 

Dag 6
Petra Madras Trail & Wadi Rum Bedouin Camp
U begint de dag met een wandeling en volgt de menigte door de hoofdpoorten van Petra. Snel daarna laat u de menigte achter u en wandelt u een stil, ongerept woestijnlandschap in. U volgt een oude Nabatese processieroute naar wat ooit het heilige centrum van de stad was, de Hoge Offerplaats. Onderweg komt u sporen van oude stenen trappen en reliëfsnijwerken in de rotswanden tegen. De route brengt u boven de Hoge Offerplaats, vanwaar u heel Petra kunt zien. Vanaf hier daalt u af door de Wadi Farasa en komt langs een aantal van de beste tempels van de stad zoals de Garden Tomb en de Roman Soldier's Tomb. Het is een prachtige wandeling, ver weg van de drukte, met genoeg tijd om de graven en tempels van Petra te verkennen. Uiteraard kan een bezoek aan de adembenemende Al Khazneh (de schatkamer) niet ontbreken voordat u de Siq (de hoofdweg) uit loopt. In de namiddag ontmoet u uw bedoeïnengids en rijdt u per 4x4 jeep de woestijn in. Eenmaal aangekomen bij het kamp in het hart van het beschermde gebied kunt u heerlijk uitrusten terwijl de zon onder gaat. Vanavond geniet u van een ware bedoeïnenmaaltijd van vlees en groenten gekookt in een 'zerb', een oven van zand en steen. Wanneer u nog niet moe bent van de avonturen van vandaag kunt u rond het vuur blijven om de bedoeïnen beter te leren kennen onder de nachtelijke sterrenhemel.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt en diner

Dag 7
Wadi Rum
Het programma van vandaag bestaat uit enkele korte wandelingen en jeepritten zodat u het beste van Wadi Rum ziet. Een off-road rit van ongeveer een half uur brengt u verder de woestijn in waarna u een wandeling van ongeveer 45 minuten maakt naar de rotsboog bij Jebel Umm Fruth. Daarna verder naar de Abu Khashaba-kloof, waar u een wandeling maakt langs kliffen met indrukwekkende vormen en kleuren. De jeep brengt u dan rond het massief van Jebel Burda, waar u over het zandsteen kunt lopen en de rotsboog op de top kunt zien. Niet ver hiervandaan geniet u van een picknick in de schaduw met bedoeïnenthee gemaakt op het vuur. Na de lunch en een kleine siësta vertrekt u weer per jeep richting de rode duinen. Aan het einde van de dag wordt u naar het dorp Rum gebracht door uw gids en volgt de transfer naar Amman.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt en lunch

Dag 8
Vertrek
Vandaag komt er een einde aan uw avontuur in Jordanië en wordt u naar de luchthaven van Amman gebracht voor de vlucht naar Amsterdam met Transavia.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt

Wandelvakantie Jordanië

Tijdens deze reis verblijft u 2 nachten in een 2/3-sterrenhotel, 3 nachten in een 3-sterrenhotel, 1 nacht in een eco-lodge en 1 nacht in een bedoeïenkamp. Hieronder vindt u de meestgebruikte accommodaties tijdens deze reis. Deze accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.
 
Dagen Plaats Accommodatie
Dag 1 Amman Toledo Hotel
Dag 2 Madaba Mariam Hotel
Salomeh Hotel
Dag 3 Tafilah Dana Hotel
Dag 4 Dana Biospehere Reserve Feynan eco-lodge
Dag 5 Petra Petra Palace
Dag 6 Wadi Rum Rum Shines
Dag 7 Amman Toledo Hotel


jun 2024 | jul 2024 | aug 2024 | sep 2024 | okt 2024 |
inclusief:
* retourvlucht Amsterdam - Amman met Transavia
* handbagage (max. 40 x 30 x 20 cm)
* transfer luchthaven - hotel v.v.
* 7 x overnachting in een 2-persoonskamer
* 7 x ontbijt, 4 x lunch en 3 x diner
* lokale wandelgids in Ajloun en een lokale bedoeïnen host in Wadi Rum
* alle genoemde transfers in het dagprogramma (incl. Engelssprekende chauffeur)

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* cabinebagage (max. 55 x 35 x 25 cm) € 22,- per enkele reis
* ruimbagage (max. 20 kg) € 47,- per enkele reis

exclusief:
* entreegelden (ca. USD 119 per persoon voor entree Jerash, Madaba, O Beach Dode Zee, Dana, 1 dag Petra en Wadi Rum)
* overige maaltijden
* het visum voor Jordanië (deze vraagt u eenvoudig aan op de luchthaven van Amman)
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
9

De reis was geweldig. Door de omstandigheden in de nabij gelegen landen was het extreem rustig bij alle activiteiten. De wandeltrip bij Wadi Ghweir is op aanraden van de gids geannuleerd. Na de fikse Danatrail de dag ervoor was deze tocht voor 7 best fitte maar 58 tot 67 jarigen een maatje te groot. Daarover hadden we voorafgaande aan de reis wel wat meer geïnformeerd willen worden. Enkele dagen na die dag zagen we een promotiefilmpje over de Wadi Ghweir trail en dat leek meer een militaire expeditie dan een hike. Onze gids Nashat Almasri en onze Chauffeur Mo waren geweldig.

anoniem, reisperiode april 2024
inclusief:
* retourvlucht Amsterdam - Amman met Transavia
* handbagage (max. 40 x 30 x 20 cm)
* transfer luchthaven - hotel v.v.
* 7 x overnachting in een 2-persoonskamer
* 7 x ontbijt, 4 x lunch en 3 x diner
* lokale wandelgids in Ajloun en een lokale bedoeïnen host in Wadi Rum
* alle genoemde transfers in het dagprogramma (incl. Engelssprekende chauffeur)

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* cabinebagage (max. 55 x 35 x 25 cm) € 22,- per enkele reis
* ruimbagage (max. 20 kg) € 47,- per enkele reis

exclusief:
* entreegelden (ca. USD 119 per persoon voor entree Jerash, Madaba, O Beach Dode Zee, Dana, 1 dag Petra en Wadi Rum)
* overige maaltijden
* het visum voor Jordanië (deze vraagt u eenvoudig aan op de luchthaven van Amman)
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook