Wandelvakantie in het Reuzengebergte

8 dagen
niveau 2 van 3
eigen vervoer
vanaf € 729,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
30-09-2023. Excl. reserveringskosten (€ 15,00 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

van hotel naar hotel door afwisselende gebieden
overnachten in goede 3- en 4-sterrenhotels in de bergdorpen
met Nederlandstalige routebeschrijvingen
route: er staat iedere dag een dagwandeling op het programma die u naar het volgende hotel brengt. De dagetappes zijn tussen de 10-25 kilometer. De wandelingen voeren over goed gemarkeerde paden en zijn niet gevaarlijk, maar het is een middelgebergte en het gaat echt op en af.
minimum aantal reizigers: 1
vertrek: dagelijks van 1 juni t/m 30 september

Wandelen in het hoogste gebergte van Tsjechië
Het gebergte Krkonoše (Reuzengebergte) ligt in het noordoosten van de Bohemen en grenst in het noorden aan Polen. Het Boheemse deel van het gebergte heeft een oppervlakte van 454 km² en beslaat daarmee tweederde deel van het gehele gebergte. De gemiddelde hoogte van de toppen is 1200 m. De Snezka is met 1602 m de hoogste berg van Krkonoše. In 1963 werd het hele Reuzengebergte tot beschermd natuurgebied verklaard. De onvruchtbare bodems en het ruige klimaat in het gebergte zorgen er mede voor dat de bebouwing begrensd blijft tot de lager gelegen dalen.

De routes die voor u zijn uitgezet voeren van hotel naar hotel door afwisselende gebieden met grillige bergtoppen, zacht glooiende heuvels, diepe dalen met beken en beekjes, almen en door donkere uitgestrekte bossen. Onderweg geniet u van schitterende vergezichten bij de kamwandelingen welke worden afgewisseld door de verweerde rotsformaties en wandelingen door romantische dalen. Pauzeren doet u onderweg bij een van de karakteristieke hutten. U hoeft geen topatleet te zijn om de dagetappes te kunnen afleggen, maar een goede conditie heeft u wel nodig. 

Dag 1
Aankomst in Harrachov
Vandaag reist u op eigen gelegenheid naar Harrachov (afstand Utrecht - Harrachov ca. 900 kilometer). Het bergdorp ligt op bijna 700 meter hoogte en is om die reden in zowel in de zomer als in de winter een populaire vakantiebestemming. Wanneer u de tijd heeft is een bezoek aan de glasblazerij Novosad in Harrachov de moeite waard. De glasfabriek is een van de oudste in Tsjechië en tot op de dag van vandaag worden hier niet alleen luxe drinkglazen op ambachtelijke wijze geproduceerd, maar ook kristallen kroonluchters. 

Dag 2
Rondwandeling Harrachov (ca. 14,5 of 16 km / 4 of 4,5 uur / hoogteverschil 480 of 560 meter)
Voor de eerste wandeling van deze reis heeft u keuze uit twee mogelijkheden. U kunt kiezen voor een wandeling waarbij u de stoeltjeslift naar de bergtop Certova Hora (Duivelsberg) neemt. De wandeling voert door het landschap van de glasblazers en de springschansen en u wandelt over de kam en door de dalen van Harrachov en Rokytnice (ca. 14,5 km). De andere mogelijkheid is een aangename route door het bos. Eerst een lange stijging waarna u wordt beloond met prachtige vergezichten. Daarna volgt een lange afdaling langs de grootste waterval van het Reuzengebergte (ca. 16 km). Vanavond verblijft u nog een nacht in Harrachov.
  

Dag 3
Harrachov - Spindleruv Mlyn (ca. 22 km / 6 uur / hoogteverschil 820 meter)
Een pittige wandeling door de bossen langs de waterval Mumlavsky Vodopad. De route gaat voor een groot deel over de kam, waarbij u verre uitzichten heeft over Tsjechië en Polen. De rotsformaties onderweg hebben de meest mooie namen. Vanaf de berghut Spindlerova Bouda kunt u met de bus (niet inbegrepen) naar het hotel in Spindleruv Mlyn. Het is uiteraard ook mogelijk om het laatste stuk te voet af te leggen. U loopt dan het dal in naar Spindleruv Mlyn.
 

Dag 4
Rondwandeling Spindelruv Mlyn (ca. 21 km / 5 uur / hoogteverschil 520 meter)
Na een goede nachtrust begint u aan een mooie rondwandeling in de omgeving van Spindelruv Mlyn. Het eerste deel overbrugt u met de stoeltjeslift naar Medvedin. Vanaf hier wandelt u via een bergkam naar de bron van de Elbe. Het tweede deel van de wandeling leidt door een diepe kloof van een voormalige gletsjer voordat u weer terugkeert naar Spindelruv Mlyn.
 

Dag 5
Spindleruv Mlyn - Pec pod Snezkou (ca. 17 km / 6 uur / hoogteverschil 700 meter)
Een schitterende, maar wel pittige wandeltocht, waarbij de eerste 7 km sterk stijgen via het gehucht Svaty Petr naar de Witte Alm. Onderweg geniet u van indrukwekkende vergezichten met uitzicht op de hoogste top van Tsjechië: Snezka (1602 m). Vervolgens daalt u af via een van de smalste en mooiste dalen naar Pec pod Snezkou.
 

Dag 6
Rondwandeling Pec pod Snezkou (ca. 9 km / 3,5 uur / hoogteverschil 330 meter)
Voor vandaag staat een relatief korte en makkelijke tocht op het programma in de buurt van Pec pod Snezkou. Geniet van schitterende uitzichten, evenals genoeg mogelijkheden voor een heerlijke pauze in een van de hutten onderweg.
 

Dag 7
Rondwandeling Pec pod Snezkou (ca. 21 km / 6 uur / hoogteverschil 850 meter)
Vandaag is alweer de laatste wandeldag van uw reis. U neemt de stoeltjeslift naar de impossante top Snezka en loopt een mooie en niet al te inspannende kamwandeling met uitzichten tot diep in Polen en Tsjechië. Het tweede deel van de wandeling voert geleidelijk bergaf door de pittoreske dalen van de riviertjes Upa en Cernavoda. Overnachting in Pec pod Snezkou.

Dag 8
Terugreis
Na het ontbijt eindigt uw reis. Wij hopen dat u een onvergetelijke week heeft gehad en volop heeft kunnen genieten van veel zonneschijn en de mooiste vergezichten. U reist op eigen gelegenheid terug naar uw geparkeerde auto in Harrachov. Tegen een toeslag kunt u een taxitransfer boeken (zie het tabblad 'Data en Prijzen' voor meer informatie).
 

Wandelvakantie Reuzengebergte

Tijdens deze reis verblijft u in goede 3- en 4-sterrenhotels in de genoemde plaatsen in het dagprogramma. De hotels zijn centraal gelegen in de bergdorpen. Het ontbijt is inbegrepen. Het is mogelijk om tegen een toeslag de diners bij te boeken. Tijdens de wandeltochten kunt u in de berghutten onderweg lunchen (niet inbegrepen). Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.

sep 2023 |
inclusief:
* 7 overnachtingen in een 2-persoonskamer
* 7 x ontbijt
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* gedetailleerde wandelkaart met goede markering en Nederlandstalige routebeschrijving
* GPS-data (op aanvraag)
* toeristenbelasting

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* transfer Pec pod Snezkou - Harrachov aan het einde van de reis € 115,- per gezelschap voor max. 4 personen
* toeslag halfpension € 175,-
* toeslag 1-persoonskamer € 320,-

exclusief:
* eventuele parkeerkosten
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 15,- per persoon (max. € 25,- per boeking)
 
inclusief:
* 7 overnachtingen in een 2-persoonskamer
* 7 x ontbijt
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* gedetailleerde wandelkaart met goede markering en Nederlandstalige routebeschrijving
* GPS-data (op aanvraag)
* toeristenbelasting

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* transfer Pec pod Snezkou - Harrachov aan het einde van de reis € 115,- per gezelschap voor max. 4 personen
* toeslag halfpension € 175,-
* toeslag 1-persoonskamer € 320,-

exclusief:
* eventuele parkeerkosten
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 15,- per persoon (max. € 25,- per boeking)
 
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook