Wandelvakantie in Griekenland Athene en Aegina

8 dagen
niveau 2
vliegtuig
beoordeling: 8
vanaf € 889,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 23-10-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

verblijf in eenvoudige, gezellige (familie)hotels
uitgebreid de tijd om Athene te verkennen
met Nederlandse routebeschrijving

route: bergachtig landschap, wandelroutes onregelmatig vlak, stijgend en dalend. Per dag wordt gemiddeld ca. 15 km afgelegd in ca. 4-4,5 uur.
aantal reizigers: minimaal 2 / maximaal 4 personen per boeking

Wandel in Griekenland over eeuwenoude paden die sinds kort weer ontdekt werden
Deze wandelreis start in Athene en eindigt op een klein groen eiland, Aegina, gelegen op een uur varen. In Athene heeft elke straat, elke wijk zijn eigen charme en eigen bedrijvigheid. Net buiten de bruisende stad kan er ook fantastisch gewandeld worden, over eeuwenoude paden, midden in de stilte en natuur terwijl de drukte toch nog zo dichtbij is.

Halverwege de week verhuist u naar Aegina, dé plek voor Atheners om de drukte van de stad even te ontvluchten. Zodra u voet aan wal zet voelt u meteen de Griekse eilandsfeer, het tempo ligt lager, kleurrijke houten vissersbootjes dobberen aan de kade en oude mannetjes spelen backgammon op het terras. ‘Siga siga’ (langzaam, langzaam), is de lijfspreuk op Aegina. Op het eiland zijn twee prachtige wandelingen uitgezet. Onderweg komt u langs het Byzantijnse ruïnedorp van Paleochora en de 5e eeuwse tempel van Aphaia. Het pad loopt door gaarden met pistachebomen, maar ook door olijfgaarden en druivenvelden. De laatste nacht verblijft u nabij Sounio, bekend om de mooiste zonsondergang van Griekenland en een geweldige afsluiter van deze fijne reis.

Dag 1
Amsterdam-Athene per Transavia
Welkom in Athene! Uw hotel staat in de wijk Psirri, dé plek van de stad om te zijn. Afhankelijk van de aankomsttijd is er gelegenheid de buurt te verkennen. Hét symbool van Griekenland, de Akropolis, ziet u om elke hoek, tussen de huizen door. De late namiddag, na het vertrek van de massa, is een geschikt moment om het Parthenon te bezoeken. Het uitzicht over de miljoenenstad rondom is fantastisch. Om de hoek van het hotel zijn meerdere traditionele taverna’s en kunt u met een ouzo proosten op het komende wandelavontuur.

Dag 2
Stadswandeling Athene centrum (ca. 10 km)
’s Ochtends begint u met een lange stadswandeling door het centrum van het fascinerende Athene. Op de Evripidou zijn winkels gespecialiseerd in kruiden, olijven of worst. Om de hoek is de vlees-, vis- en groentemarkt, een drukte van belang met marktkooplui die luidkeels hun waar aanprijzen. Op weg naar Kolonaki, een chique buurt tegen de Likavittos berg aangeplakt, passeert u de statige universiteitsgebouwen. Achter het parlement, met de fotogenieke wisseling van de wacht, liggen de Nationale Tuinen. In dit schitterende park kunt u heerlijk picknicken voordat u verder loopt naar de wijk Anafonitika. Via smalle steegjes met witte huisjes en onder het Parthenon door naar de Aeropagus heuvel loopt u letterlijk in de voetsporen van apostel Paulus. De wandeling eindigt in Psirri, waar het hotel staat, een wijk met overdag veel werkplaatsen voor ambachtslieden, ’s avonds met populaire terrasjes voor locals om te zien en gezien te worden.

Dag 3
Wandeling Parnitha berg & Fort Fyli (ca. 15 km/5 uur)
Na het ontbijt reist u per metro en taxi naar de rand van de stad. In de buitenwijk Fyli begint een prachtige wandeling over flanken van de Parnitha berg. Het pad loopt eerst door de vallei van Theodoro, tijdens klassieke tijden het beste pad van Athene naar Thebe. Nu ligt het pad verscholen tussen de dichte begroeiing van een pijnbomenbos. De voet van de imposante Theodoro-rots is een ideale plek voor een pauze. Na een klimmetje bereikt u het strategisch gelegen Fort van Pyli met een mooi uitzicht over de omgeving. Via een dalend pad omlaag naar de wijk Fyli. Na eventueel een drankje en een broodje bij de dorpsbakker gekocht te hebben, duurt de reis terug naar het centrum van Athene nog hooguit een half uurtje.

Dag 4
Hymittus berg & Kaisariani klooster (ca. 10 km/3 uur)
Transfer naar het beginpunt van de wandeling. Aan de zuidelijke rand van de stad liggen de Hymittus heuvels, een prachtig onderhouden bosrijk park. Verscholen in het bos liggen vele Byzantijnse kerkjes, sommige mooi gerestaureerd. Hoogtepunten zijn het klooster van Kaisariani en het kleurrijke grotkerkje van Alalypsi. Eenmaal terug in het centrum haalt u uw bagage op en reist u naar de haven van Piraeus. Hier vertrekt de veerboot naar het eiland Aegina, gelegen in de helder blauwe Saronische Golf. In ruim een uur vaart u van de drukke stad naar het rustige eilandleven. 

Dag 5
Aegina van west naar oost (ca. 20 km/5 uur)
Na een stevig ontbijt vertrekt u voor een afwisselende en avontuurlijke wandeling via de oude hoofdstad Paleochora. Dit ruïnestadje is aangetast door de jaren, met als stille getuigen de tientallen Byzantijnse kerkjes verspreid over de bergflank. Geniet van de serene rust en ontdek het weelderige interieur van enkele kerkjes, versierd met kleurige fresco’s en iconen. De volgende halte is de Dorische tempel van Aphaia, een bijzonder goed bewaarde Akropolis, misschien wel één van de mooiste van Griekenland, schitterend gelegen met weidse uitzichten over groene bossen en blauwe zee. Terug naar Agia Marina, een idyllisch plekje met een paar tavernes aan een lang zandstrand. In de zomer is het hier een drukte van belang, maar buiten het seizoen heeft u het strand voor uzelf. Met een taxi wordt u weer naar uw hotel teruggebracht.

Dag 6
Aegina van zuid naar noord (ca. 20 km/5 uur)
’s Ochtends gaat u met de taxi naar het zuidelijke kustplaatsje Perdika. Vanuit hier gaat het pad meteen de bergen in, hoe hoger en verder u van de kust af loopt, hoe ruiger de natuur. Het landschap is bezaaid met Byzantijnse ruïnes en muurtjes van nederzettingen uit klassieke tijden. Op een eiland komt gevaar van zee en ooit leefden de bewoners in dit gebied ver weg van rovende piraten. Via de eeuwenoude olijfgaarden van Elaionas en de eindeloze pistachegaarden van Kakoperato komt u weer uit bij de kust. Het lange zandstrand van Marathonas is ideaal voor een pauze. Verder over rustige asfaltweggetjes naar Aegina Stad. U kunt eventueel de laatste avond genieten van verse vis in de vistaverna van Jorgos op de boulevard. Hij vangt, kookt, serveert en zal samen met u proosten op het mooie Aegina.

Dag 7
Het Ravijn van Chaos en de Tempel van Poseidon (ca. 13 km/4 uur)
Vandaag vertrekt u vroeg met een van de eerste veerboten naar Piraeus. Vanuit hier gaat u verder naar Lavrio, een vissersplaatsje in het zuiden van Attika voor de laatste wandeling via het Ravijn van Chaos, een enorme sinkhole met hoge wanden. Dit is ooit een grot geweest waarvan het plafond is ingestort. Verder door het weinig bezochte nationale park van Sounio. De donkerrode aarde verraadt de rijkdom aan ijzer en andere metalen zoals zilver en lood in dit gebied. Al in de oudheid werd hier volop gemijnd, waarvan de vele oude schachten, putten en vervallen nederzettingen getuigen. Naarmate u dichter bij de kaap komt wordt het uitzicht over de Egeïsche Zee weidser, aan de horizon ziet u duidelijk de eilanden Kea en Makronisi. Net voor het donker komt u aan bij de Tempel van Poseidon, gelegen op het uiterste puntje van de kaap van Attika. De zonsondergang is spectaculair. De oranje zon verdwijnt langzaam achter de donkerblauwe zilveren zee, een ideaal moment om de wandeling af te sluiten. U wordt per taxi naar uw hotel in Lavrio gebracht.

Dag 8
Athene-Amsterdam per Transavia
Transfer naar de luchthaven van Athene. Athene-Amsterdam per Transavia. Goede reis (Καλό ταξίδι)!

Wandelvakantie in Griekenland - Athene en Aegina

Tijdens deze reis verblijft u in eenvoudige, gezellige (familie)hotels. Alle kamers hebben eigen douche en toilet. Het ontbijt is tijdens de reis inbegrepen. Het diner is ’s avonds op eigen gelegenheid en voor eigen kosten. Overal in de overnachtingsplaatsen zijn leuke taverna’s met lekker eten. Reken hiervoor ca. € 14,-  per avond (excl. drankjes). 

Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Deze kunt u direct bij boeken opgeven. Mocht u het reisverloop willen wijzigen en kan dat niet via de website? We helpen u graag, u kunt dit telefonisch aan ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.
 
Plaats Hotel(s) Prijzen verlengingsnacht **
Athene  2-pers. kamer € 85,-**
Lavrio 2-pers.kamer € 70,-**
    ** de genoemde prijzen voor de verlengingsnachten zijn per persoon per nacht inclusief ontbijt


okt 2022 |

Wat is er inbegrepen?


inclusief: 
* Amsterdam-Athene v.v. met Transavia
* transfer luchthaven-accommodatie v.v.
* 7 overnachtingen in een 2-persoonskamer
* 7 x ontbijt
* dagelijkse transfers** per privé taxi naar het begin- en het eindpunt van de de wandelingen (min. 2 - max. 4 personen)
* Nederlandse vertegenwoordiging ter plaatse
* kaartmateriaal en Nederlandstalige routebeschrijving
 
** Noot: de taxi transfers op dag 3 en 4 zijn niet inbegrepen in de reissom. De totale kosten hiervan bedragen ca. € 55,-.

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* in te checken bagage € 31,- per enkele reis (20 kg)
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief: 
* transfers per taxi op dag 3 en 4 (ca. € 55,- in totaal)
* kosten veerboot Pireaus-Aegina v.v. (ca. € 24,- per persoon)
* toeristenbelasting ca. € 1 per persoon per nacht
* eten en drinken onderweg
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten
8

Verassend mooie wandeltochten in de buurt van Athene.

anoniem, reisperiode april 2022
8

De hotels zijn eenvoudig tot zeer eenvoudig. We hebben genoten, alle inclusief de vele transfers prima georganiseerd. In het voorjaar prima wandelweer.

anoniem, reisperiode april 2022
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook