Wandelvakantie in Griekenland Athene en Aegina

8 dagen
niveau 2 van 3
vliegtuig
beoordeling: 8
vanaf € 729,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
10-01-2024. Excl. reserveringskosten (€ 15,00 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

verblijf in eenvoudige, gezellige (familie)hotels
uitgebreid de tijd om Athene te verkennen
met Nederlandse routebeschrijving

route: bergachtig landschap, wandelroutes onregelmatig vlak, stijgend en dalend. Per dag wordt gemiddeld ca. 11 tot 18 km afgelegd.
aantal reizigers: minimaal 2 / maximaal 4 personen per boeking

Wandel in Griekenland over eeuwenoude paden die sinds kort weer ontdekt werden
Deze wandelreis start in Athene en eindigt op een klein groen eiland, Aegina, gelegen op een uur varen. In Athene heeft elke straat, elke wijk zijn eigen charme en eigen bedrijvigheid. Net buiten de bruisende stad kan er ook fantastisch gewandeld worden, over eeuwenoude paden, midden in de stilte en natuur terwijl de drukte toch nog zo dichtbij is.

Halverwege de week verhuist u naar Aegina, dé plek voor Atheners om de drukte van de stad even te ontvluchten. Zodra u voet aan wal zet voelt u meteen de Griekse eilandsfeer, het tempo ligt lager, kleurrijke houten vissersbootjes dobberen aan de kade en oude mannetjes spelen backgammon op het terras. ‘Siga siga’ (langzaam, langzaam), is de lijfspreuk op Aegina. Op het eiland zijn twee prachtige wandelingen uitgezet. Onderweg komt u langs het Byzantijnse ruïnedorp van Paleochora en de 5e eeuwse tempel van Aphaia. Het pad loopt door gaarden met pistachebomen, maar ook door olijfgaarden en druivenvelden. De laatste nacht verblijft u weer op het vasteland, in een van de populairste badplaatsen nabij Athene: Glyfada. Een bruisende afsluiter van deze fijne reis.

Dag 1
Amsterdam-Athene per Transavia
Vandaag begint uw wandelvakantie in Griekenland! Uw hotel staat in de wijk Psirri, dé plek van de stad om te zijn. Afhankelijk van de aankomsttijd is er gelegenheid de buurt te verkennen. Hét symbool van Griekenland, de Akropolis, ziet u om elke hoek, tussen de huizen door. De late namiddag, na het vertrek van de massa, is een geschikt moment om het Parthenon te bezoeken. Het uitzicht over de miljoenenstad rondom is fantastisch. Om de hoek van het hotel zijn meerdere traditionele taverna's en kunt u met een ouzo proosten op het komende wandelavontuur.

Dag 2
Stadswandeling Athene centrum (ca. 11 km)
’s Ochtends begint u met een lange stadswandeling door het centrum van het fascinerende Athene. Op de Evripidou zijn winkels gespecialiseerd in kruiden, olijven of worst. Om de hoek is de vlees-, vis- en groentemarkt, een drukte van belang met marktkooplui die luidkeels hun waar aanprijzen. Op weg naar Kolonaki, een chique buurt tegen de Likavittos berg aangeplakt, passeert u de statige universiteitsgebouwen. Achter het parlement, met de fotogenieke wisseling van de wacht, liggen de Nationale Tuinen. In dit schitterende park kunt u heerlijk picknicken voordat u verder loopt naar de wijk Anafonitika. Via smalle steegjes met witte huisjes en onder het Parthenon door naar de Aeropagus heuvel loopt u letterlijk in de voetsporen van apostel Paulus. De wandeling eindigt in Psirri, waar het hotel staat, een wijk met overdag veel werkplaatsen voor ambachtslieden, 's avonds met populaire terrasjes voor locals om te zien en gezien te worden.

Dag 3
Wandeling Parnitha berg & Fort Fyli (ca. 15 km/5 uur)
Na het ontbijt reist u per metro en taxi naar de rand van de stad. In de buitenwijk Fyli begint een prachtige wandeling over flanken van de Parnitha berg. Het pad loopt eerst door de vallei van Theodoro, tijdens klassieke tijden het beste pad van Athene naar Thebe. Nu ligt het pad verscholen tussen de dichte begroeiing en springt u soms van rots naar rots om de Giannola beek over te steken. Aan de voet van de imposante Theodoro-rots is een ideale plek voor een pauze. Na een klimmetje bereikt u het strategisch gelegen Fort van Pyli met een mooi uitzicht over de omgeving. Via een dalend pad omlaag naar de wijk Fyli. Na eventueel een drankje en een broodje bij de dorpsbakker gekocht te hebben, duurt de reis terug naar het centrum van Athene nog hooguit een half uurtje.

Dag 4
Overtocht naar Aegina
Na lekker uitgeslapen te hebben is het tijd om de koffer in te pakken. U reist op eigen gelegenheid naar de haven van Piraeus. Hier vertrekt de veerboot naar het eiland Aegina, gelegen in de helder blauwe Saronische Golf. In ruim een uur vaart u van de drukke stad naar het rustige eilandleven.

Dag 5
Aegina van west naar oost (ca. 15 km/4 uur)
Na een stevig ontbijt vertrekt u voor een afwisselende en avontuurlijke wandeling via de oude hoofdstad Paleochora. Dit ruïnestadje is aangetast door de jaren, met als stille getuigen de tientallen Byzantijnse kerkjes verspreid over de bergflank. Geniet van de serene rust en ontdek het weelderige interieur van enkele kerkjes, versierd met kleurige fresco's en iconen. De volgende halte is de Dorische tempel van Aphaia, een bijzonder goed bewaarde Akropolis, misschien wel een van de mooiste van Griekenland, schitterend gelegen met weidse uitzichten over groene bossen en blauwe zee. De route enidigt in Agia Marina, een idyllisch plekje met een paar tavernes aan een lang zandstrand. In de zomer is het hier een drukte van belang, maar buiten het seizoen heeft u het strand voor uzelf. U wordt met een taxi terug naar uw hotel gebracht (inbegrepen).

Dag 6
Aegina van zuid naar noord (ca. 12 km/5 uur)
’s Ochtends gaat u met de taxi naar het zuidelijke kustplaatsje Perdika. Vanuit hier gaat het pad meteen de bergen in, hoe hoger en verder u van de kust af loopt, hoe ruiger de natuur. Het landschap is bezaaid met Byzantijnse ruïnes en muurtjes van nederzettingen uit klassieke tijden. Op een eiland komt gevaar van zee en ooit leefden de bewoners in dit gebied ver weg van rovende piraten. Via de eeuwenoude olijfgaarden van Elaionas en de eindeloze pistachegaarden van Kakoperato komt u weer uit bij de kust. Het lange zandstrand van Marathonas is ideaal voor een pauze. Verder over rustige asfaltweggetjes naar Aegina Stad. U kunt eventueel de laatste avond genieten van verse vis in de vistaverna van Jorgos op de boulevard. Hij vangt, kookt, serveert en zal samen met u proosten op het mooie Aegina.

Dag 7
Kaisariani klooster & Hymittus berg (ca. 18 km/5 uur)
Vandaag vertrekt u per veerboot (niet inbegrepen) weer terug naar Piraeus. Vanuit hier wordt uw bagage alvast naar Glyfada aan de Atheense Riviera gebracht en zet u zelf per taxi koers richting de zuidelijke rand van Athene (inbegrepen). Hier liggen de Hymittus heuvels, een prachtig onderhouden bosrijk park. Verscholen in het bos liggen vele Byzantijnse kerkjes, sommigen mooi gerestaureerd, anderen nog ruïnes. Hoogtepunt is het klooster van Kaisariani. Alleen door de weidse uitzichten over de stad beseft u dat u dicht bij de drukte zit, maar in het park overheerst de stilte en rust. De route stijgt tot de Adelaars-top op 875 m hoogte, waar de donkerrode aarde de rijkdom aan ijzer, zilver en lood verraadt. Uiteindelijk loopt u Glyfada binnen, met in het centrum het overnachtingshotel. 

Dag 8
Athene-Amsterdam met Transavia
Na een enerverende week komt er alweer een einde aan deze wandelvakantie in Griekenland. Op eigen gelegenheid reist u naar de luchthaven van Athene voor de vlucht van Athene naar Amsterdam per Transavia. Goede reis (Καλό ταξίδι)!

Wandelvakantie in Griekenland - Athene en Aegina

Tijdens deze reis verblijft u in eenvoudige, gezellige (familie)hotels. Alle kamers hebben eigen douche en toilet. Het ontbijt is tijdens de reis inbegrepen. Het diner is 's avonds op eigen gelegenheid en voor eigen kosten. Overal in de overnachtingsplaatsen zijn leuke taverna's met lekker eten. Reken hiervoor ca. € 15,-  per avond (excl. drankjes). Hieronder vindt u de meestgebruikte hotels tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.
 
Dagen Plaats Accommodatie
Dag 1 t/m 3 Athene Arion Hotel
Evripides Hotel
Dag 4 t/m 6  Aegina Plaza Hotel
Danae Hotel
Dag 7 Glyfada Minavra
Parthenis Riviera

Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Deze zijn op aanvraag en kunt u direct bij boeken opgeven in het veld opmerkingen. Mocht u het reisverloop willen wijzigen en kan dat niet via de website? We helpen u graag, u kunt dit telefonisch aan ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.

jan 2024 | feb 2024 | mrt 2024 | apr 2024 | mei 2024 | jun 2024 | jul 2024 | aug 2024 | sep 2024 | okt 2024 |
inclusief: 
* Amsterdam-Athene v.v. met Transavia
* transfer luchthaven-accommodatie v.v
* 7 overnachtingen in een 2-persoonskamer
* 7 x ontbijt
* kaartmateriaal en Nederlandstalige routebeschrijving

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* in te checken bagage € 38,- per enkele reis (20 kg)

exclusief: 
* transfers per openbaar vervoer of taxi op dag 3, 4 en 8 (ca. € 14,- per openbaar vervoer / ca. € 55,- per taxi)
* kosten veerboot Pireaus-Aegina v.v. (ca. € 30,- per persoon)
* toeristenbelasting (ca. € 1,50 per persoon per nacht)
* eten en drinken onderweg
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 15,- per persoon (max. € 25,- per boeking)
8

Verassend mooie wandeltochten in de buurt van Athene.

anoniem, reisperiode april 2022
8

De hotels zijn eenvoudig tot zeer eenvoudig. We hebben genoten, alle inclusief de vele transfers prima georganiseerd. In het voorjaar prima wandelweer.

anoniem, reisperiode april 2022
inclusief: 
* Amsterdam-Athene v.v. met Transavia
* transfer luchthaven-accommodatie v.v
* 7 overnachtingen in een 2-persoonskamer
* 7 x ontbijt
* kaartmateriaal en Nederlandstalige routebeschrijving

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* in te checken bagage € 38,- per enkele reis (20 kg)

exclusief: 
* transfers per openbaar vervoer of taxi op dag 3, 4 en 8 (ca. € 14,- per openbaar vervoer / ca. € 55,- per taxi)
* kosten veerboot Pireaus-Aegina v.v. (ca. € 30,- per persoon)
* toeristenbelasting (ca. € 1,50 per persoon per nacht)
* eten en drinken onderweg
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 15,- per persoon (max. € 25,- per boeking)
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook