Wandelvakantie Hachenburger Westerwald

4 dagen
niveau 2
eigen vervoer
vanaf € 245,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 27-09-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

verblijf in een prachtig authentiek klooster
3 x ontbijt en diner inbegrepen 
een van de mooiste heuvellandschappen dicht bij Nederland

route: flink heuvelachtig. Per wandeldag kan naar eigen keuze een korte wandeling (ca. 5-10 km) of een lange wandeling (ca. 10-15 km) worden gemaakt. U ontvangt bij de reisbescheiden een wandelgidsje met suggesties.
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: mei t/m september: iedere dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag; april, oktober en november: iedere woensdag, donderdag en vrijdag.

Meren en bossen van de Westerwälder Seenplatte
Een wandelvakantie door het hart van het Westerwald: precies tussen de Ober-, Unter-, Hoch- en Nieder-variant in. Exact in het geografische midden, en ook gemiddeld qua hoogte- en wandelniveau, ligt het gezellige provincieplaatsje Hachenburg. En vier kilometer verderop, op een prachtige locatie in het dal van de Nister, het grote Cisterciënzer kloostercomplex Marienstatt, de verblijfsplaats van deze korte wandelreis.

Van het oosten naar het westen van het Westerwald loopt de Westerwaldsteig, van alle Duitse langeafstandswandelingen waarschijnlijk de mooist uitgezette en best gemarkeerde. Het is ongelooflijk hoe eenvoudig en gemakkelijk u steeds de groene W’s kunt volgen. Om ondertussen alleen maar te hoeven genieten van het landschap: loof- en dennenbos, afgewisseld met stukjes gras- en heideland, doorkliefd met kleinere en grotere beekjes en riviertjes. Het is eigenlijk zonde (of juist niet!?) dat deze uitgesproken wandelstreek in Nederland en zelfs in Duitsland zo relatief onbekend is…

De zalige rust van de natuur geldt ook voor Abtei Marienstatt. Alle gasten van het gebouw: pelgrims, toeristen en deelnemers aan vergaderingen en seminars, waarderen de rust, de sfeer en de ambiance van het gebouw en ook van de omliggende tuin. Voor u aan een lange wandeling begint, is het belangrijk goed te ontbijten, en daarin wordt prima voorzien met een goed ontbijtbuffet. En omdat een dag lang buiten wandelen hongerig maakt, is een lekkere en uitgebreide maaltijd welkom: die driegangenmaaltijd nuttigt u in het Marienstatter Brauhaus, een gezellig restaurant dat tot klooster Marienstatt behoort maar open is voor iedereen.

Bij de reisbescheiden ontvangt u het wandelgidsje "Rad- und Wandertouren Hachenburger Westerwald" dat is uitgegeven door de gemeente Hachenburg. De wandelingen zijn, gebruikmakend van stukjes Westerwaldsteig en Wiedweg, alle hele- of halve-dag- rondjes. U kunt zo eenvoudig uw eigen auto bij het start- en tevens eindpunt parkeren en daar later op de dag terug komen. Onderweg is niet altijd en overal gelegenheid om iets te eten en te drinken, we adviseren u daarom een lunchpakket mee te nemen, uiterlijk de avond tevoren bij de receptie te bestellen. En als u toch even onder de mensen wilt zijn, bent u in een mum van tijd in het leuke plaatsje Hachenburg. Bezienswaardig zijn er de historische Alter Markt dat in de schaduw ligt van het hoge Schloss Hachenburg, de idyllische steegjes met mooie pandjes veelal in vakwerkbouw en het Landschaftsmuseum Westerwald.

Dag 1
Marienstatt, aankomst per eigen vervoer (afstand Utrecht-Marienstatt ca. 300 km). Reizigers kunnen de eigen auto gratis op het parkeerterrein van Abtei Marienstatt parkeren. Wandeling (suggestie): Rundweg ab Marienstatt (ca. 9 km/2,5 uur) over de Westerwaldsteig en de Druidensteig, via de historische dagbouwmijn Dachschiefergrube Assberg, het fraai uitziende dorpje Limbach en het dal van de Kleine Nister langs de watermolens de Limbachermühle, de Streithäusermühle en de Kempismühle.

Dag 2
Rit naar Dreifelden (14 km) per eigen auto. Wandeling (suggestie): 7-Weiher-wanderweg (7-vijvers-wandeling) (ca. 13 km/3,5 uur) door het natuurgebied Dreifelder Weiher met een grote vogelkolonie, Steinebach an der Wied met het Talbergruine-Monument en de kleinere meertjes Hofmannsweier en Haidenweiher.

Dag 3
Rit naar Dreifelden (14 km) per eigen auto. Wandeling (suggestie): Erlebnisschleife Romantische Seenplatte (ca. 15 km/4,5 uur), deels over de wandelroute de Wiedweg, langs de  Postweier en de Wölferlinger Weiher en de hoge punten Wölferlinger Kopf (454 m) en Schwengersberg (463 m).

Dag 4
Rit naar Hachenburg (4 km) per eigen auto. Wandeling (suggestie): Wasser-Erlebnispfad Dem Wasser auf der Spur (ca. 11 km/3 uur) door het Hachenburgerwald met de Rothbach-Grotte, het hoogste punt met en uitzichttoren de Gräbersberg (513 m) waar vele bergbeekjes ontspringen, en de oude mijn Kaolingrube Böhmsfund. Vertrek per eigen vervoer.

Gästehaus Abtei Marienstatt

ligging: in het dal van de Nister bij het dorp Streithausen, ca. 4 km van het provincieplaatsje Hachenburg.  
faciliteiten: 2 verschillende gasten-eetkamers (klein en groot) voor het ontbijt, het naastgelegen restaurant Marienstatter Brauhaus voor de avondmaaltijd, gastenhuiskamer met een tv, grote tuin rondom, eigen parkeerplaats.
kamers: 1- en 2- persoonskamers altijd met eigen douche/toilet.
maaltijden: avondmaaltijd (3 gangen, uitgeserveerd) in het naastgelegen Marienstatter Brauhaus ontbijt (buffet) in een van de gasten-eetkamers inbegrepen.

sep 2022 | okt 2022 |

Wat is er inbegrepen?


inclusief: 
* 3 overnachtingen op basis van halfpension (logies, ontbijt en diner)
* wandelgidsje met routes/kaarten
* gratis parkeerplaats

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 30,-
* reis- en annuleringsverzekering
* verlengingsnacht (halfpension) € 75,- (niet mogelijk op maandag; niet mogelijk in april, oktober en november op maandag en dinsdag); toeslag 1-persoonskamer € 10,-

exclusief:
* versnaperingen onderweg of lunchpakket
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook