Wandelvakantie door het Nationaal Park Drentsche Aa

5 dagen
niveau 1 van 3
eigen vervoer
vanaf € 319,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
03-11-2023. Excl. reserveringskosten (€ 15,00 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

verblijf inclusief ontbijt en een welkomstdiner op dag 1
bagagevervoer tussen de hotels inbegrepen
ontdek Nationaal Park Drentsche Aa 
route: vlakke route. Per wandeldag kunt u kiezen tussen verschillende routes die u loopt met een GPS. De afstanden die variëren van ca. 14 en 22 km. U krijgt dus geen routebeschrijving. Alle routes staan voor u in het GPS apparaat. De GPS ligt in het hotel voor u klaar.
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: elke vrijdag van 1 januari t/m 30 november en elke dinsdag van 1 april t/m 30 september

Wandelen langs de Drentsche Aa, over uitgestrekte heidevelden, langs veenmeren en hooilanden
Ontdek in een paar dagen wat voor moois Drenthe te bieden heeft. Het landschap rondom de Drentsche Aa ontstond vele duizende jaren geleden en bestaat uit uitgestrekte heidevelden, veenmeren en hooilanden. Het brede beekdallandschap zorgt voor prachtige uitzichten. Deze beek heeft als enige in Nederland de oorspronkelijke meanderende vorm behouden en de vele zandpaden het een uitstekende omgeving voor een wandelreis. Kortom, na een paar dagen wandelen in natuurgebied Drentsche Aa heeft u het gevoel er even helemaal tussenuit te zijn geweest.

Dag 1
heenreis
Uw wandelvakantie in Nederland gaat van start! U reist op eigen gelegenheid naar Hotel de Koningsherberg in Anloo, waar u de komende twee nachten te gast bent. 's Avonds staat er een welkomstdiner voor u klaar.

Dag 2
Rondje Anloo (ca. 15, 19 of 21 km)
Alle routes gaan vandaag door het Evertsbos / Boswachterij Anloo. De langste route brengt u ook naar het Balloërveld. Dit heideveld ligt op een hooggelegen plateau, tussen de dalen van het Looner Diep en het Rolderdiep. Bijzonder is dat de heide als onderdeel van het Nationaal Beek- en Esdorpenlandschap Drentsche Aa samen met de omringende beekdalen als reservaat kan worden beheerd. De overwegende heide -en vergraste begroeiing wordt spaarzaam afgewisseld met veenmeertjes, wat plukjes dennenbos en her en der zandverstuivingen. De herders van Balloo beweiden in opdracht van Staatsbosbeheer het Balloërveld, deze herders gaan het hele jaar door op pad met de kudde schapen. Het veld wordt doorkruist met een netwerk van zandwegen en karrensporen die deels nog dateren van voor de middeleeuwen. Deze zijn nog afkomstig van de handelsroute van Groningen naar Münster.

Dag 3
van Anloo naar Zuidlaren (ca. 15 of 21 km)
Na het ontbijt is het weer tijd om de wandelschoenen aan te trekken voor de wandeling naar Zuidlaren. Het eerste deel van de route gaat via het Kniphorstbosch en de Strubbenbossen. Wist u dat het Kniphorstbosch het enige archeologische reservaat van Nederland is? Onderweg komt u hier langs verschillende hunebedden en grafheuvels. De Strubbenbossen zijn een karakteristiek stukje Drenthe, bestaand uit lage, grillig gevormde eikenboompjes waarvan veel zware takken bijna over de grond lopen. In de middag wandelt u door het fraai aangelegde natuurgebied Dennenoord naar Zuidlaren, waar u de komende 2 nachten verblijft.

Dag 4
Rondje Zuidlaren (ca. 14, 15, 21 of 23 km)
Vandaag heeft u de keuze uit diverse wandelingen. De korte route gaat door Midlaren, Noordlaren en het Noorderlaarderbos. De lange wandeling gaat eveneens door Midlaren, Noordlaren, maar ook langs het Zuidlaardermeer en Appèlbergen. In de buurt van Noordlaren komt u langs een van de weinige hunebedden van de provincie Groningen. Wandel verder naar het Zuidlaardermeer, waar u vanuit de uitkijktoren een prachtig uitzicht heeft over het natuurgebied. Vervolg de route richting voormalig militair oefenterrein Appèlbergen, dat tegenwoordig voornamelijk bestaat uit bos met heide- en veenrestanten. 

Dag 5
van Zuidlaren naar Anloo (ca. 14, 16 of 19 km)
In de loop van de ochtend laat u via de karakteristieke brink Zuidlaren achter u. De wandelroute naar Anloo is er een vol afwisseling. Heidevelden, weilanden, houtwallen en bosranden volgen elkaar in rap tempo op. Wanneer u denkt alle gezichten van de streek gezien te hebben, staat u plots in oog met de levensader van het Noordenveld: de Drentsche Aa. Geen brede rivier of klaterende waterstroom, maar een stel beken die als kameleons door het land slingeren. Steeds als ze een dorp passeren, nemen ze daarvan de naam aan (Gastersche diep, Oudmolensche diep, Schipborgsche diep). Onderweg naar Anloo ziet u de toren van de Magnuskerk steeds dichterbij komen. Eenmaal aangekomen bij het hotel in Anloo komt er een einde aan deze wandelvakantie in Nederland en reist u op eigen gelegenheid naar huis. 

Wandelvakantie door het Nationaal Park Drentsche Aa ***

Tijdens deze reis verblijft u in de onderstaande 3-sterrenhotels. Op dag 1 en 3 van het beschreven programma is het diner inbegrepen. De hotels en de volgorde ervan zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren. Het bagagetransport tussen de hotels is inbegrepen.
 

dag 1 t/m 3  Hotel de Koningsherberg in Anloo
dag 3 t/m 5  Brinkhotel Zuidlaren


sep 2023 | okt 2023 | nov 2023 |
inclusief:
* 4 nachten verblijf inclusief ontbijt
* welkomstdiner op dag 1
* bagagetransfers
* GPS tracks en gebruik GPS + instructie  
* parkeerplaats

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 170,-

exclusief:
* toeristenbelasting (ca. € 2,50 p.p.p.n., ter plaatse te betalen)
* eventuele entreegelden en niet genoemde maaltijden
* bijdrage SGR € 5,- per persoon
* reserveringskosten € 15,- per persoon (max. € 25,- per boeking)
inclusief:
* 4 nachten verblijf inclusief ontbijt
* welkomstdiner op dag 1
* bagagetransfers
* GPS tracks en gebruik GPS + instructie  
* parkeerplaats

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 170,-

exclusief:
* toeristenbelasting (ca. € 2,50 p.p.p.n., ter plaatse te betalen)
* eventuele entreegelden en niet genoemde maaltijden
* bijdrage SGR € 5,- per persoon
* reserveringskosten € 15,- per persoon (max. € 25,- per boeking)
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook