Wandelvakantie door de Brabantse Sahara

5 dagen
niveau 1 van 3
eigen vervoer
vanaf € 319,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 28-11-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

met o.a. de Loonse- en Drunense Duinen en Den Bosch
bagagevervoer inclusief
verblijf in goede hotels inclusief ontbijt
route: de dagelijkse wandelroutes zijn ca. 18 tot ca. 22 km lang.
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: elke maandag van maart t/m november

Struinen door de woestijn van Nederland!
Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen is ruim 3500 hectare groot, waarvan 270 hectare stuifzand, en wordt ook wel de Brabantse Sahara genoemd. Naast zand komt er ook bos en heide voor, wat zorgt voor een grote verscheidenheid aan planten en diersoorten. Behalve natuur kent Brabant ook een rijke culturele historie. Den Bosch staat niet voor niets bekend als de cultuurstad van het zuiden. In de middeleeuwse binnenstad vindt u gezellige steegjes, de Binnendieze die onder de huizen doorstroomt en de machtige Sint-Jans Kathedraal. Ook wandelt u door de sfeervolle vestingstad Heusden.

Dag 1
Aankomst in Vlijmen
U reist op eigen gelegenheid naar uw hotel in Vlijmen, waar u de komende twee nachten verblijft.

Dag 2
Wandeling door natuurgebied De Moerputten en Den Bosch
Vandaag wandelt u om en door ’s-Hertogenbosch heen. Allereerst komt u door natuurgebied De Moerputten. Dit gebied bestaat uit hooilanden, rietvelden, moerassen, open wateren en heeft een bijzondere flora en fauna. De naam Moerputten komt van moeren, wat turfsteken betekent. Door het gebied loopt een 600 meter lange spoorlijn, de Moerputtenbrug. In 1972 reed hier voor het laatst een trein overheen en tegenwoordig is het bijzondere Rijksmonument te gebruiken door wandelaars. De (lange) route vervolgt door natuurgebied Het Bossche Broek. Hier vindt u ook het kunstwerk Woeste Stilte van Camela Bogman. Deze kleine kapel biedt uitzicht over dit mooie natuurgebied. In de verte ziet u vestingstad ’s Hertogenbosch liggen. In deze historische binnenstad vindt u prachtige eeuwenoude monumenten en leuke winkels. Daarnaast is het zeker aan te raden om een vaartocht over de Binnendieze te maken. Door het eeuwenoude stelsel van waterlopen van de stad vaart u afwisselend door open lucht en onder de bebouwing van de stad door. Het Noord-Brabants Museum is een eigentijds museum voor de kunst, geschiedenis en cultuur van Noord-Brabant met vernieuwende presentaties en tentoonstellingen. Langs het Engelermeer wandelt u de stad weer uit en terug naar Vlijmen.

Dag 3
Wandeling van Vlijmen naar Waalwijk
De wandeling van vandaag brengt u van Vlijmen naar Waalwijk. Via Haarsteeg loopt u eerst langs het Haarsteegse Wiel. Een wiel is een plas welke is ontstaan door een plaatselijke dijkdoorbraak. Het Haarsteegse Wiel is ontstaan door meerdere dijkdoorbraken en is één van de grootste en diepste wielen van Nederland. In dit natuurgebied komen veel verschillende dieren en planten voor. U vervolgt uw wandeling richting Heusden. Dit is een sfeervolle vestingstad, welke door een grondige renovatie de hoogste Europese onderscheiding hiervoor heeft ontvangen: de Europa Nostra. Wandelend door de schilderachtige straatjes en smalle steegjes ontdekt u tal van eeuwenoude, goed bewaarde panden en gevels met mooie gevelstenen. Boven op de vestingwallen heeft u een mooi uitzicht over het Brabantse en Gelderse landschap, de Bergsche Maas en de gerestaureerde stad.

Dag 4
Wandeling Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen
Onder Waalwijk ligt het Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen. Dit gebied bestaat uit bos, heide en veel zand. Het is één van de grootste stuifzandgebieden van West-Europa en wordt ook wel de Brabantse Sahara genoemd. Misschien komt u tijdens uw wandeling de schaapskudde nog tegen. De schapen houden de heide kort en eten de jonge boompjes op, zodat het gebied open blijft. Daarnaast leven er reeën, dassen en vossen in dit gebied, maar die houden zich meestal goed verscholen.

Dag 5
Wandeling van Waalwijk naar Vlijmen
Op deze laatste dag loopt u nogmaals door Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen. Vervolgens komt u langs de Emmamolen in Nieuwkuijk. In deze korenmolen kunt u genieten van brood wat gemaakt is van graan wat in de molen gemalen is. Ook kunt u in de streekwinkel diverse biologische producten kopen om mee naar huis te nemen. Bovendien is het een gezellige pleisterplaats voor fietsers, wandelaars en motorrijders. Via de Nieuwkuijkse Wiel en de rand van Vlijmen wandelt u terug naar uw auto, waar uw vakantie helaas alweer ten einde is.

Noot: het is wegens organisatorische redenen ook mogelijk dat deze reis start en eindigt in een andere plaats (afhankelijk van de beschikbaarheid van de hotels). De routes blijven gelijk, echter worden dan gewandeld in een andere volgorde.

Wandelvakantie door de Brabantse Sahara

Tijdens deze reis verblijft u in de onderstaande hotels. Het ontbijt tijdens uw verblijf inbegrepen. De hotels en de volgorde ervan zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren. Het bagagetransport tussen de hotels is inbegrepen.
 

dag 1 t/m 3 Fletcher Hotel Prinsen in Vlijmen
dag 3 t/m 5 Fletcher Hotel Waalwijk in Waalwijk


nov 2022 |

Wat is er inbegrepen?


inclusief:
* 4 nachten verblijf in een 2-persoonskamer
* 4 x ontbijt
* parkeerplaats bij het eerste hotel
* routebeschrijving inclusief kaartmateriaal
* bagagevervoer van hotel naar hotel

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 230,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* eventuele toeristenbelasting 
* eventuele entreegelden en niet genoemde maaltijden
* bijdrage SGR
* reserveringskosten
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook