Wandelvakantie Donausteig

7 dagen
niveau 2.5
eigen vervoer óf
trein
vanaf
€ 477 per persoon
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 15-10-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

incl. bagagevervoer van hotel naar hotel
verlengen in elke plaats mogelijk
gedetailleerde routebeschrijving/kaart

route: over de Donausteig met af en toe een pittige klim. Per wandeldag wordt ca.10-19 km afgelegd. Elke route is in te korten door trajecten per bus, trein en boot af te leggen. Info daarover treft u aan in de reisbescheiden.
minimum aantal deelnemers: 1
aankomst: dagelijks met uitzondering van zondag, van 1 mei t/m 16 oktober

Van het Bayerischer Wald naar het Mühlviertel
Na de Duits-Oostenrijkse grens gaat het Bayerischer Wald over in het Mühlviertel. Omzoomd door glooiende heuvels slingert de Donau zich door het mooie dal. Europa’s langste rivier is hier rustig, romantisch en afwisselend tegelijk.

Naast het Donaufietspad is er sinds enige jaren ook een wandelroute van Passau naar Linz. Tijdens deze reis loopt u het eerste traject van de Donausteig naar Linz. Het pad loopt soms langs de oevers van de Donau maar meestal over mooie wandelpaden in de bergen met uitzicht op de Donau. Een "Steig" is in de Duitse taal een wandelpad of -route en heeft dus niets met stijgen te maken.

Het Donaugebied is uniek vanwege de Schlögener Schlinge en de natuurgebieden Rannatal en Kösslbachtal. Maar ook cultureel gezien biedt het Donaudal een "schat" aan bezienswaardigheden! Passau met de Kathedraal en het klooster Niedernburg. Engelhartszell met het barokke trappistenklooster. De kastelen Stauffenberg en Ottensheim. Het klooster van Wilhering. De kerken van Eferding en Linz. 

De wandelvakantie is niet zwaar maar in de ochtend zijn er vaak stijgingen en in de middag juist dalingen, want overnachtingsplaatsen liggen meestal in het dal en de wandeltrajecten gaan soms boven door de bergen. Tijdens verschillende dagtrajecten maakt u gebruik van de boot of de trein, zodat het maximale aantal kilometers per dag nooit meer dan 20 bedraagt. 

Dag 1
Passau, aankomst per eigen vervoer (afstand Utrecht-Passau ca. 900 km). Reizigers kunnen de auto  parkeren op een speciale omheinde parkeerplaats voor ca. € 5,- per dag. Overnachting in Hotel IBB City**** of gelijkwaardig.

Treinreis
Indien u de treinreis via Aktiva Tours reserveert reist u vandaag vanaf elk station in Nederland of België naar Passau.

Dag 2
Passau-Engelhartszell (ca. 16 km/5 uur + ca. 45 minuten per boot, 750 m stijgen en dalen). Per boot over de Donau naar Obernzell. Vervolgens wandeling langs het barokke kasteel Obernzell, door het Krottental en langs het uitzichtpunt Penzenstein naar Ebenstein. Via Penzenstein met zijn prachtig uitzicht over de Donau naar Kramesau. Overtocht per veerpont naar Engelhartszell (inclusief). Overnachting in Hotel Goldenes Schiff***.

Dag 3
Engelhartszell-Wesenufer (ca. 10 km/ 5 uur, 650 m stijgen en dalen). Van Engelhartszell met het klooster met een kerk in rococostijl naar Wesenufer. Per veerboot naar de overzijde van de Donau en omhoog via de Donauleiten. Verder naar Perzenstein en de ruïne Rannariedl naar Wesenufer. Overnachting in Hotel Seminarkultur****. 

Dag 4
Wesenufer-Schlögen (ca. 13 km/5,5 uur, 700 m stijgen en dalen). Van Wesenufer loopt u door het beschermde natuurgebied Kösslbachtal. Prachtig uitzicht in alle richtingen vanaf de Vier-Viertel-Blick. Overnachting in Hotel Donauschlinge****.

Dag 5
Schlögen-Aschach (ca. 19 km/6,5 uur). Per veerpont naar de overkant (Mühlviertel). Wandeling met prachtig panoramisch uitzicht naar Grafenau, Obermühl en Donauleiten. Via uitzichtpunt Burgstall naar Untermühl, een oud handelsstadje aan de voet van Schloss Neuhaus. Vervolgens naar Aschach an der Donau. Overnachting in Hotel Faust Schlössl**.

Dag 6
Aschach-Linz (ca. 16 km/6 uur, 14 km per bus). Per bus van Aschach naar Ottensheim. Dan wandelen via klooster Wilhering en de Pöstlinngberg naar Linz. Overnachting in Hotel Schillerpark****.

Dag 7
Linz, terugreis per trein naar de geparkeerde auto in Passau.

Treinreis
Indien u de treinreis via Aktiva Tours reserveert reist u vandaag vanaf Linz naar elk station in Nederland of België.

Donausteig

Tijdens deze reis verblijft u in 3- en 4-sterrenhotels. Alle kamers hebben bad of douche en toilet. De verzorging is naar keuze op basis van logies en ontbijt of halfpension. Verlengen is mogelijk in Passau en Linz.
 
  2-persoonskamer toeslag 1-persoonskamer
Passau**** € 69,- € 20,-
Linz**** € 69,- € 20,-
* de genoemde prijzen zijn per persoon per nacht o.b.v. logies/ontbijt


inclusief:
* 6 overnachtingen in hotels (2-persoonskamer met bad of douche en toilet) logies/ontbijt
* bagagevervoer
* gedetailleerde routebeschrijving/kaart
* per boot: Passau-Obernzell (dag 2)
* 2 x overtocht per veerboot bij Engelhartszell
* likeurproeverij in klooster Engelszell met individuele bezichtiging
* bootovertocht bij Schlögen
* stadsexcursie met de Linz-City-Express
* transfer Linz-Passau per trein

optioneel (direct bij reservering te boeken):
* treinreis elk station Nederland of Belgie - Passau en Linz - elk station Nederland of Belgie (incl. zitplaatsreservering) € 197,-
* toeslag halfpension € 169,-
* toeslag 1-persoonskamer € 170,-
* reis- en annuleringsverzekering.

exclusief:
* overige maaltijden
* toeristenbelasting
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook