Wandelvakantie Cornwall

7 dagen
niveau 2 van 3
eigen vervoer
beoordeling: 8
vanaf € 919,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
31-12-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.,
max. € 30,- per boeking), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

bagagevervoer van hotel naar hotel
inclusief Engels ontbijt
wandelapp met GPS-data
route: voornamelijk over smalle en onverharde voetpaden met soms enige korte maar flinke hoogteverschillen. Per wandeldag wordt ca.7-11 km afgelegd, naar keuze zijn de wandelingen uit te breiden naar ca. 13-15 km.
accommodatie: hotels en bed & breakfast-accommodatie. Alle kamers hebben een eigen douche en toilet. De verzorging is op basis van logies en (uitgebreid Engels) ontbijt.
minimum aantal reizigers:

De rocks en cliffs van de South West Way
Cornwall is Engelands uiterste zuidwestelijke landtong, met geografisch gezien twee noemenswaardige punten: het meest westelijk in de Atlantische Oceaan gelegen Land’s End en in het zuiden Lizard Point, dat in deze reis bezocht wordt - minder bekend maar even markant. Cornwall heeft een uitgesproken zeeklimaat, waar de zachte invloed van de Golfstroom heel voelbaar is. Door het zachte klimaat groeien en bloeien er subtropische planten, de streek wordt  zelfs de “Engelse Rivièra” genoemd.

Een spannend gebied
In lang vervlogen tijden vond regelmatig een zeilreis per zeeschip haar einde op de cliffs van Conwall peninsula! En zelfs nu in de 21e eeuw is het graafschap Cornwall nog steeds een spannend gebied vol verrassingen: uit de zee stekende rotsen waarop de woeste golven uiteenspatten, stranden met van de zon genietende zeehondjes, een weelderige groene begroeiing van varens en eeuwenoude verlaten tin- en kopermijnen. Bij dromerige haventjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan, liggen sfeervolle pubs en inns….

Pleisterplaatsen onderweg
Gedeeltelijk gaat deze tocht over de South West Way, één van de bekendste Engelse langeafstandspaden die meestal langs de kust gaan; soms zijn er korte maar venijnige stijgingen en dalingen. Onderweg zijn genoeg pleisterplaatsen voor typisch Engelse lekkernijen: 'tea and Cornish pie' (een zoet taartje) of een 'pint of bitter' (ruim een halve liter donker bier zonder schuim). Een afwisselende en verrassende route: natuur, historie, en rust tegelijk....

Dag 1
Heenreis
U reist op eigen gelegenheid naar het starthotel in Helston (afstand Utrecht-Helston ca. 950 km). Wanneer u met de auto naar Helston reist moet u dit vooraf aan ons doorgeven omdat de B&B's maar een beperkt aantal parkeerplaatsen hebben.

Dag 2
Rondwandeling Helson (naar keuze ca. 11 km/3,5 uur of ca. 14 km/4,5 uur).
Een licht begin van de wandelreis met een gemakkelijke wandeling rond Loe Pool, Cornwall’s grootste zoetwaternatuurgebied met een rijke flora en fauna. De route gaat door het bos van de Penrose Estate en de kleine vissershaven van Porthleven.

Dag 3
Manacan-Saint Keverne (naar keuze ca. 9 km/3 uur of ca.15 km/5 uur).
Een korte taxitransfer (inbegrepen) brengt u over de Lizard naar Manacan, waar de wandeling start door de weldadig rustige Frenchman’s Creek waarover Daphne du Maurier een gelijknamige novelle schreef (1941). Vervolgens over het kustpad naar het zuiden langs mooie ruige kliffen en baaien, via de kleine haven bij Porthallow naar Saint Keverne.

Dag 4
Rondwandeling Saint Keverne (naar keuze ca. 10 km/3,5 uur of ca. 14 km/5 uur)
Over veldpaden naar Coverack met een markant haventje. Terug over het kustpad, afwisselend vlak en stijgend/dalend via het kiezelstrand van Lowlands Point  en The Manacles, de beruchte rotsen in de zee waar in de geschiedenis 150 schepen vergingen!

Dag 5
Saint Keverve-Mullion (ca. 13 km/4 uur)
Korte transfer (inbegrepen) naar Arrowan. Een binnenlandroute (dus niet direct langs de kust) die de akkers en heidevelden van Goonhilly Downs doorkuist. In het verlaten landschap staan prehistorische menhirs die grafheuvels omringen. Het is een nationaal natuurreservaat met een oorspronkelijke wilde flora en fauna. Eindpunt is de westkust van de Lizard bij Mullion, een levendig plaatsje met winkels,  horeca en enkele artistieke ateliers.

Dag 6
Rondwandeling Mullion (naar keuze ca. 10 km/3 uur of ca. 14 km/ 4,5 uur).
Per buurtbus (niet inbegrepen, ca. £15,-) naar de plaats Lizard, het zuidelijkste punt van het Britse vasteland. Een prachtige kustwandeling van de vuurtoren van Lizard Point naar Mullion over uitgestrekte stranden en langs de markante rotsformaties van Kynance Cove.

Dag 7
Terugreis
Na net ontbijt komt uw wandelreis ten einde. Wanneer u de auto heeft geparkeerd in Helston kunt u per buurtbus of taxi (niet inbegrepen) naar Helston.

Wandelvakantie Cornwall ***

Tijdens deze reis verblijft u in sfeervolle bed & breakfasts, hotels en inns (3 sterren). Het (Engelse) ontbijt is inbegrepen.

mei 2024 | jun 2024 | jul 2024 | aug 2024 | sep 2024 | okt 2024 | nov 2024 | dec 2024 |
inclusief:
* 6 overnachtingen in een 2-persoonskamer
* 6 x ontbijt
* bagagevervoer
* transfer op dag 3 naar Manaccan
* transfer op dag 5 naar Arrowan
* uitgebreide routebeschrijving en wandelkaart
* wandelapp met GPS data 

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 696,-

exclusief:
* heen- en terugreis
* overige maaltijden
* kosten openbaar vervoer op de terugreisdag
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
8

Afwisselende wandelroutes, maar wel zwaarder dan 1.5 ster. Door het Engelse ontbijt kun je een hele tijd vooruit!

anoniem, reisperiode augustus 2022

Reactie van Aktiva Tours:
Het niveau van de reis is aangepast van 1,5 naar 2.
inclusief:
* 6 overnachtingen in een 2-persoonskamer
* 6 x ontbijt
* bagagevervoer
* transfer op dag 3 naar Manaccan
* transfer op dag 5 naar Arrowan
* uitgebreide routebeschrijving en wandelkaart
* wandelapp met GPS data 

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 696,-

exclusief:
* heen- en terugreis
* overige maaltijden
* kosten openbaar vervoer op de terugreisdag
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook