Wandelvakantie Bayern en de Zugspitze

7 dagen
niveau 2
eigen vervoer óf
trein
vanaf
€ 579 per persoon
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 02-10-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

wandel helemaal rond de Zugspitse
grote hoogteverschillen worden met liften overbrugd
routes kunnen ook verlengd worden

route: bergachtig met af en toe een pittige stijging. Hoogteverschillen van 200 tot 750 m per dag, grote hoogteverschillen worden met transfers of lilften overbrugd. Per wandeldag wordt ca. 9 tot 17 km afgelegd. De wandelroutes gaan grotendeels over bewegwijzerde wandel- en bospaden. 
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: vrijdag, zaterdag en zondag van 21 mei t/m 3 oktober.

Wandelreis van Garmisch naar de top van Duitsland
De Zugspitze is met 2962 meter de hoogste berg van Duitsland en ligt in het zuiden van Beieren, op de grens van Duitsland en Oostenrijk. Het gebied is één van de mooiste en bekendste wandelgebieden van Duitsland en Oostenrijk.

De route gaat van Duitsland naar Oostenrijk over bergkammen en het prachtige Seefelder Hochplateau, het mooiste gedeelte van het Wettersteingebergte. Klimmen is niet nodig tijdens deze reis want de hoogteverschillen worden met liften overbrugd. De wandelingen brengen u helemaal rond de Zugspitze.

Tijdens deze vandelvakantie passeert u bekende dorpen als Garmisch, Mittenwald, Leutasch en Seefeld. U wandelt over lieflijke almen, door indrukwekkende kloven, langs kristalheldere bergmeertjes en door een afwisselend boslandschap.

De wandelingen gaan afwisselend over bospaden en zijn altijd bewegwijzerd. Indien u de beschreven route te kort vindt dan bestaat altijd de mogelijkheid voor een langere variant.

 

Dag 1
heenreis
U reist op eigen gelegenheid naar Garmisch-Partenkirchen (afstand Utrecht-Garmisch-Partenkirchen ca. 850 km). U kunt uw auto gratis parkeren bij het hotel (beperkt aantal plaatsen geen reservering mogelijk) of gratis parkeren op de openbare parkeerplaatsen. Betaald parkeren is mogelijk in de openbare parkeergarage, kosten ca. € 20,- per week (geen reservering mogelijk).

Treinreis
Wanneer u de treinreis via Aktiva Tours reserveert reist u vandaag vanaf elk station in Nederland of België naar Garmisch-Partenkirchen. Vanaf het station van Garmisch-Partenkirchen reist u op eigen gelegenheid (niet inbegrepen, ter plaatse te betalen) naar het hotel.

Dag 2
wandeling van Garmisch naar Mittenwald/Klais (ca. 16 km/5 uur, 640 m stijgen/430 m dalen)
Tijd om de wandelschoenen aan te trekken. U begint vandaag meteen met een indrukwekkende wandeling door de Partnachkloof (natuurmonument) waar de watermassa uit het Wetterstein-gebergte samenstroomt. Vervolgens voert de wandeling over heuveltjes en bergweides naar Klais of Mittenwald op de grens van Duitsland en Oostenrijk. 

Dag 3
wandeling van Mittenwald/Klais naar Leutaschtal (ca. 14 km/4 uur, 220 m. stijgen/ 30 m. dalen)
De wandeling van vandaag gaat door de Geisterkloof. De wandelpaden door de kloof zijn met de grootste precisie in de rots uitgehouwen. De diverse loopruggen lopen tot 40 meter boven het water. Eenmaal door de kloof vervolgt u de wandeling langs het stroompje van de Leutascher Ache naar Leutasch. Onderweg komt u langs kleine dorpjes en bloemenweiden met het Wettersteingebergte als decor.

Dag 4
vrije dag of wandeling rond Seefeld (ca. 9 km/3 uur, 300 m stijgen/220 m dalen)
Vandaag kunt u de benen wat rust geven. Er zijn volop mogelijkheden om de omgeving te verkennen. Zo kunt u een wandeling maken naar de meren rondom Seefeld van ca. 9 km. In Seefeld kunt u de kabelbaan nemen naar de top van de berg en genieten van een schitterend uitzicht over de regio. Vanuit Seefeld reist u dan per bus terug naar Leutasch (niet inbegrepen).

Dag 5
wandeling van Leutasch naar Ehrwald (ca. 17 km/5 uur, 440 m. stijgen/290 m. dalen)
Vanuit Leutasch stapt u op de bus voor een korte rit naar Gaistal (niet inbegrepen). Vanuit hier voert de wandeling u over de Ganghoferweg naar de Ehrwalder Alm. Het typische alpenlandschap wordt gevormd door bergweiden met Hafflinger paarden en Schotse Galloway runderen. Vanuit Ehrwalder Alm neemt u de lift (inbegrepen) naar het dal en wandelt u naar de eindbestemming voor vandaag, Ehrwald.

Dag 6
wandeling van Ehrwald naar Garmisch (ca. 12 km/4,5 uur, 540 m stijgen/510 m dalen)
Na het ontbijt wandelt u stap voor stap omhoog naar de uitlopers van de Zugspitze en de beroemde Eibseeblick. De route eindigt vandaag in Eibsee. De inspanning van vandaag wordt beloond met een prachtig uitzicht van grote hoogte. Vanuit Eibsee neemt u de lift (Zugspitzbahn) naar Garmisch-Partenkirchen. 

Dag 7
terugreis
Vandaag reist u op eigen gelegenheid terug naar huis. Of verlengt u de reis om de omgeving verder te verkennen?

Treinreis
Indien u de treinreis via Aktiva Tours reserveert reist u vandaag vanaf Garmisch-Partenkirchen terug naar het door u opgegeven station in Nederland of België.

Wandelvakantie Bayern en de Zugspitze ***

Tijdens deze reis verblijft u in prima 3-sterrenhotels en gasthofen. Alle kamers zijn voorzien van bad of douche en toilet. Hieronder vindt u de meestgebruikte hotels tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.

Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen in Garmisch-Partenkirchen aan het einde van de reis. Deze kunt u direct bij boeken opgeven. Mocht u het reisverloop willen wijzigen en kan dat niet via de website? We helpen u graag, u kunt dit telefonisch aans ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.
 
Dag(en) Plaats Hotel(s) Prijzen verlengingsnacht **
dag 1 Garmisch-Partenkirchen Hotel Vier Jahreszeiten  
dag 2 Mittenwald Hotel Post  
dag 3 en 4 Leutasch Hotel Tirolerhof  
dag 5 Ehrwald Hotel-Restaurant Stern  
dag 6 Garmisch-Partenkirchen Hotel Vier Jahreszeiten 2-persoonskamer (14 juni t/m 12 september) € 79,-
2-persoonskamer (overige periodes) € 69,-
toeslag 1-persoonskamer € 29,-
** de genoemde prijzen voor de verlengingsnachten zijn per persoon per nacht o.b.v. logies/ontbijt


inclusief:
* 6 overnachtingen in een 2-persoonskamer
* ontbijt
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* liftkaartje Ehrwald
* transfer Zugspitzbahn Eibsee-Garmisch
* gedetailleerde Engels- of Duitstalige routebeschrijving
* service hotline
* GPS-data (op aanvraag)

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* treinreis elk station Nederland of Belgie - Garmisch-Partenkirchen v.v. (incl. zitplaatsreservering) € 197,-
* toeslag halfpension € 119,- 
* toeslag 1-persoonskamer € 119,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* lokale kosten (ca. € 25,-) voor entree natuurparken, treinticket Klais- Mittenwald, busticket Seefeld-Leutasch en Leutasch-Gaistal
* parkeerkosten
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten
Mooie routes, duidelijke routebeschrijvingen. De zwaarte klopte ook goed. Bij half pension matig eten. Mittenwald en Ehrland waren gezellige plaatsjes waar je een nacht verbleef. Leutasch was niet zo&#8217,n gezellige plaats en daar ben je twee nachten. Erg genoten van de reis.
Sven Meijer
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook