Wandelvakantie Andalusië vanuit Cómpeta - Casa Hadriano

8 dagen
niveau 2 van 3
vliegtuig
beoordeling: 10
vanaf € 719,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
26-10-2023. Excl. reserveringskosten (€ 15,00 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

inclusief vluchten en luchthaventransfers
plaatselijke Nederlandse Aktiva-vertegenwoordiging
verblijf in het gezellige centrum van Cómpeta
route: van matig tot flink stijgend, hoogteverschillen van 200 tot 1000 meter. Per wandeldag wordt ca. 9-17 km afgelegd, in 3-5 uur. Keuze uit 30 verschillende wandelingen; allen zijn door de lokale vertegenwoordiger van Aktiva Tours voorgelopen en beschreven (in het Nederlands)
minimum aantal reizigers: 2
aankomst dagelijks van 1 januari t/m 31 december.

De natuur als achtertuin
Het Zuid-Spaanse bergplaatsje Cómpeta bevindt zich in de streek Axarquia in de zuidelijke provincie Andalucia (Andalusië). Het ligt verscholen aan het einde van een langgerekt dal en ver weg van het massatoerisme. Het ´witte dorp´ heeft de pure natuur letterlijk als achtertuin: de Tejada- en Almijara-bergketens en het enorme natuurpark met de indrukwekkende berg Maroma (2063 m) als achtergrond.

Vooral het voor- en najaar zijn ideale jaargetijden om er te wandelen met dagtemperaturen van 20-25 graden. Ook in de winter zijn de temperaturen op het midden van de dag nog aangenaam. De natuur is in het voorjaar op haar mooist wanneer de amandelbomen uitbundig wit bloeien en de sinaasappels rijp zijn. In deze regio schijnt de zon maar liefst 325 dagen per jaar!

De natuur van Axarquia heeft veel te bieden: beboste bergen die worden afgewisseld met open terrein en boomgaarden waar olijven, amandelen en andere zuidvruchten groeien. De wandelingen, vaak over voet- en ezelpaden, gaan naar hoogtes van 1000 tot bijna 1800 meter, vanuit Cómpeta dat op een kleine 700 meter ligt.

Onze Nederlandstalige vertegenwoordiger ter plaatse zal u met raad en daad terzijde staan, u wijzen op de mooiste plekjes in de bergen en u enkele malen per terreinauto wegbrengen naar de hoger gelegen plaatsen.

Het plaatsje Cómpeta telt maar liefst 20 restaurantjes! Een 3-gangendiner kost ca. € 10,- tot € 12,-, een kopje koffie of een glas bier ca. € 1,40. Er is een gemeentezwembad inclusief een binnenbad in het plaatsje, dat dagelijks geopend is (entree ca. € 2,-). Een plaatselijk museum (gratis) toont op interessante en realistische manier hoe er vroeger in Cómpeta geleefd en gewerkt werd. Het is goed toeven in Cómpeta!

Tijdens deze reis verblijft u in Casa Hadriano. Het is een authentiek gerestaureerd en comfortabel ingericht dorpshuis in het centrum van Cómpeta. Uw verblijf is hier op basis van logies in een 2-persoonskamer. U kunt deze wandelvakantie verlengen met een 2-daags verblijf in Granada o.a. om het wereldberoemde Alhambra te bezoeken.

Noot: wilt u deze reis boeken op basis van eigen vervoer neem dan contact met ons op via info@aktivatours.nl. Natuurlijk kunt u ons ook altijd bellen via 088-633 20 60.

Dag 1
Heenreis
Vandaag begint uw wandelreis in Spanje en vliegt u vanaf Amsterdam, Rotterdam of Eindhoven naar Malaga met Transavia. Na aankomst reist u per privé taxi naar Cómpeta (inbegrepen) waar u wordt ontvangen door onze Nederlandse vertegenwoordiging. Indien de vluchttijden het toelaten kunt u vandaag al een korte oriëntatiewandeling boven het dorp maken (ca. 4 km/1 uur).

Dag 2
Wandeling Cómpeta-Canillas-Archez-Cómpeta (ca. 9 km/3 uur)
Vanuit het centrale plein in Cómpeta wandelt u langs een irrigatiekanaaltje over een prachtig oud pad met mooie vergezichten naar Canillas. Via een rustig weggetje dalend naar het Moorse dorp Archez met een eeuwenoude minaret. Vervolgens via smalle ezelpaden en wijngaarden weer terug naar Cómpeta.

Dag 3
Wandeling Cómpeta-Casa de la Mina-Cómpeta (ca. 13 km/4 uur)
Bij het eerste deel van deze rondwandeling gaat het gelijk omhoog. Al snel heeft u een mooi uitzicht over Cómpeta in de diepte. De wandeling gaat over een bergkam (1030 m). Hier kunt u even van de route af om naar de uitkijkhut boven op de Cerro Gavilan te lopen. De wandeling duurt dan ca. 30 minuten langer, maar bij goed zicht zijn zelfs Gibraltar en het Rif gebergte in Marokko te zien! Via de bergkam zet u via een geitenpad de afdaling in naar de gastvrije herberg Casa de la Mina (860 m). Vervolgens wandelt u via de Puerto del Collado (890 m) terug naar Cómpeta.

Dag 4
Wandeling Canillas de Albaida en omgeving (ca. 12 km/3,5 uur)
Een afwisselende tocht waarvan u het grootste deel door een natuurgebied met drie verschillende vegetaties loopt. Vanuit Canillas de Albaida volgt u de rivier stroomopwaarts. Via stapstenen steekt u de rivier enkele keren over. De begroeiing is hier rijk door de rijkdom aan water. De kloof waardoor u loopt wordt nauwer en de route scheidt zich van de rivier. Het pad gaat nu langzaam omhoog en u wandelt door een landschap met olijfboomgaarden en avocadoplantages. Via een bos bereikt u het hoogste punt van de wandeling. Hier heeft u een bijzonder mooi uitzicht over de dorpen Sayalonga en Corumbela. Hierna daalt het voetpad verder af en voert de route door een mooie droge mediterrane vegetatie met o.a. wilde rozemarijn en tijm.

Dag 5
Vrije dag in Cómpeta
Gelegenheid voor een bezoek aan Malaga, met bijvoorbeeld een bezoek aan het Museo Picasso, het Centre Pompidou, de Kathedraal die tot de drie mooiste van Spanje behoort, het Alcazaba of de boulevard aan de Middellandse Zee. Alternatief: een extra wandeling in de omgeving van Cómpeta.

Dag 6
Wandeling van Rio Torrox naar Cerro Verde en Acebuchal (ca. 17 km/5 uur)
Een prachtige natuurwandeling die u ook kunt maken als de bergen in de wolken gehuld zouden zijn. Eerst per landrover naar de Torrox-rivier waar de wandeling begint bij een ‘onvindbaar’ voetpad. U komt door een gebied waar begin jaren 90 grote bosbranden zijn geweest. Inmiddels heeft de natuur zich weer aardig hersteld. Via smalle paden gaat het omhoog naar 780 meter. Daarna verder door de Collado Panduro, een smalle pas die u een wijds uitzicht biedt op het dal waar de wandeling begon. Via een slingerende route loopt u het dorp Acebuchal in. Na een pauze daalt u weer het dal van de Rio Torrox in tot u tenslotte uitkomt bij het beginpunt. Wandelt u terug naar Cómpeta dan duurt de wandeling ca. 1,5 uur langer.

Dag 7
Wandeling van Fabrica de Luz via Puerto Blanquillo naar Cómpeta (ca. 17 km/5 uur)
Eerst een transfer (ca. 15 minuten) naar Fabrica de Luz. Deze voormalige waterkrachtcentrale van Canillas de Albaida is nu een picknickplaats waar de Spanjaarden vooral in het weekend komen. Over een wondermooi voetpad wandelt u naar Puerto Blanquillo (‘witte pas’) en via een eeuwenoude muilezelroute (handelsverkeer Granada-kust) terug naar Cómpeta. Onderweg passeert u verschillende watervallen en enkele venta’s (voormalige herbergen voor drijvers en hun muilezels).

Dag 8
Terugreis
Aan al het goeds komt een eind, zo ook aan deze wandelvakantie in Spanje. Per privé taxi wordt u van Compéta naar de luchthaven van Malaga gebracht voor uw vlucht van Malaga terug naar Amsterdam/Rotterdam of Eindhoven. Of kiest u voor de verlenging in Granada?

Verlenging Granada

Dag 8

Transfer naar Granada per lijnbus (niet inbegrepen). Hotelovernachting.Dag 9
Granada, vrij. Gelegenheid voor een uitgebreid bezoek aan het oude Moorse vestingcomplex Alhambra (niet inbegrepen), het bekendste gebouw van Andalusië. Hotelovernachting.

Dag 10
Transfer naar Malaga per lijnbus (niet inbegrepen, direct naar de luchthaven: 4 x per dag, naar de stad Malaga: 16 x per dag). Vlucht van Malaga terug naar Amsterdam/Rotterdam of Eindhoven.


Let op: dit is een overzicht van de meest gemaakte wandelingen. Een andere keuze uit ca. 25 wandelingen, of een persoonlijke aanpassing, of extra transfers kunnen altijd overlegd worden met de Aktiva-vertegenwoordiging ter plaatse.

Casa Hadriano

ligging: het prachtige gerestaureerde dorpshuis bevindt zich midden in het centrum op een steenworp afstand van het dorpsplein met alle gezellige terrassen, tapasbarretjes en restaurantjes. De supermarkt is om de hoek en u kunt desgewenst hier zelf koken in de 2 keukens en eten op het dakterras met uitzicht op de Middelandse Zee. Gratis wifi is aanwezig.
faciliteiten: gerestaureerd authentiek dorpshuis met drie ruime 2-persoonskamers, iedere kamer heeft een eigen badkamer met douche en toilet.

sep 2023 | okt 2023 | nov 2023 | dec 2023 |
inclusief: 
* retourvlucht Amsterdam/Rotterdam/Eindhoven - Malaga per Transavia
* privétransfer luchthaven Malaga - Cómpeta v.v.
* 7 overnachtingen in een 2-persoonskamer
* digitaal routeboek met 30 verschillende wandelingen, GPX-tracks en kaart
* plaatselijke Nederlandstalige vertegenwoordiging
* 3 of 4 lokale transfers per terreinauto
* toeristenbelasting

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* ruimbagage € 33,- per enkele reis voor 20 kg
* 1-persoonskamertoeslag: € 105,-
* 2 nachten verlenging Granada in een 2-persoonskamer o.b.v. logies € 60,-
* 2 nachten verlenging Granada in een 1-persoonskamer o.b.v. logies € 90,-
* reis- en annuleringsverzekering  

exclusief:
* maaltijden
* bij verlenging Granada: buskosten Cómpeta - Granada - Malaga ca. € 20,- (ter plaatse te betalen)
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 15,- per persoon (max. € 25,- per boeking)

** Noot: wilt u deze reis boeken op basis van eigen vervoer neem dan contact met ons op via info@aktivatours.nl. Natuurlijk kunt u ons ook altijd bellen via 088-633 20 60.
10

Een heerlijke week gehad in het leuke dorpshuis midden in het dorp Competa. Pittige maar schitterende wandelingen gemaakt in de omgeving. Joost en Onno van de wandelingen kunnen prima adviseren. Zijn zeer behulpzaam. Genoten van het ook nog eens prachtige weer en de kneuterige terrasjes in het dorp waar je heerlijk kunt eten.

anoniem, reisperiode februari 2023
inclusief: 
* retourvlucht Amsterdam/Rotterdam/Eindhoven - Malaga per Transavia
* privétransfer luchthaven Malaga - Cómpeta v.v.
* 7 overnachtingen in een 2-persoonskamer
* digitaal routeboek met 30 verschillende wandelingen, GPX-tracks en kaart
* plaatselijke Nederlandstalige vertegenwoordiging
* 3 of 4 lokale transfers per terreinauto
* toeristenbelasting

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* ruimbagage € 33,- per enkele reis voor 20 kg
* 1-persoonskamertoeslag: € 105,-
* 2 nachten verlenging Granada in een 2-persoonskamer o.b.v. logies € 60,-
* 2 nachten verlenging Granada in een 1-persoonskamer o.b.v. logies € 90,-
* reis- en annuleringsverzekering  

exclusief:
* maaltijden
* bij verlenging Granada: buskosten Cómpeta - Granada - Malaga ca. € 20,- (ter plaatse te betalen)
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 15,- per persoon (max. € 25,- per boeking)

** Noot: wilt u deze reis boeken op basis van eigen vervoer neem dan contact met ons op via info@aktivatours.nl. Natuurlijk kunt u ons ook altijd bellen via 088-633 20 60.
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook