Wandelvakantie Algarve van Silves naar Sagres

8 dagen
niveau 1
eigen vervoer óf
vliegtuig
vanaf
€ 419 per persoon
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 13-10-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

combineer wandelen met strand & cultuur
wandel van plaats naar plaats en verblijf in 5 verschillende dorpen
inclusief bagage transfers en gedetailleerde routebeschrijving

route: overwegend vlak tot glooiend, 1 wandeldag (Monchique) een stijging van 250 m. Per wandeldag wordt ca. 8-17 km afgelegd in ca. 3 tot 5,5 uur
minimum aantal reizigers: 2
aankomst: dagelijks van 1 januari t/m 30 juni en van 1 september t/m 31 oktober

Genieten in het Portugese zuiden!
De Algarve is een verrassend wandelgebied: romantische vissershaventjes, stille stranden en indrukwekkende kerkjes en kloosters, maar ook kurk-, olijf- en sinaasappelbomen komt u tegen op de route. Dit zonovergoten land is een heerlijke bestemming voor uw wandelvakantie.

De wandelvakantie start in het mooie plaatsje Silves, ooit de hoofdstad van de Algarve. Aan dat feit heeft de stad haar herenhuizen en haar rode kasteel te danken dat zeker de moeite waard is om te ontdekken. Het kasteel wordt beschouwd als het mooiste militaire bouwwerk in Portugal en het is bovendien ook het grootste van de Algarve. De torens en de vestingmuren zijn gebouwd op een heuvel van de Serra de Monchique met uitzicht over de vruchtbare akkers en gaarden aan de oevers van de rivier de Arade. 

Monchique, ongeveer 15 km landinwaarts gelegen, is de volgende overnachtingsplaats. Het is één van de hoogste plaatsjes in Portugal, gelegen in de bergen. Monchique is met haar natuurlijke bron vooral bekend als wellnessoord. Het plaatsje kenmerkt zich door smalle kleine straatjes die omhoog slingeren. Het is een mooi dorpje met vele 18e en 19e eeuwse huizen. Het centrale plein is heel sfeervol met fonteinen en mooie bloemenperken. 

Hierna gaat de reis naar het aan de kust gelegen stadje Lagos met haar vele oude kerken, de oude stadsmuren en mooie oude patriciërshuizen. Een bezoek aan de vismarkt is zeker de moeite waard.

Na een overnachting in Salema, met pootafdrukken van dinosaurussen in platte stenen op het strand, arriveert u voor de laatste 2 nachten in Sagres in het uiterste zuidwesten van Europa. De naam van het dorp is afgeleid van ’Sagrado’ dat ’heilig’ betekent. De schoonheid van de strandjes en de hoge klippen die direct in zee afdalen zijn spectaculair om te zien. 

De Algarve heeft voor West-Europese begrippen heel veel zonne uren: zo’n 3000 per jaar, verdeeld over 300 dagen. Het voor- en najaar, en ook de milde winter, zijn de beste jaargetijden om de streek al wandelend te verkennen. Februari bijvoorbeeld telt gemiddeld slechts 5 regendagen en de temperatuur kan dan overdag gemakkelijk oplopen tot zo’n 20 graden.

Dag 1
Aankomst in Silves 
Silves was ooit de hoofdstad van de Algarve. Aan dat feit heeft de stad haar herenhuizen en haar rode kasteel te danken dat zeker de moeite waard is om te ontdekken. Het kasteel wordt beschouwd als het mooiste militaire bouwwerk in Portugal en het is bovendien ook het grootste van de Algarve. De torens en de vestingmuren zijn gebouwd op een heuvel van de Serra de Monchique met uitzicht over de vruchtbare akkers en gaarden aan de oevers van de rivier de Arade. Twee overnachtingen in hotel Colina dos Mouros of gelijkwaardig. 

Vliegreis
Wanneer u de vliegreis bij ons boekt dan vliegt u van Amsterdam, Rotterdam of Eindhoven (direct bij boeking op te geven in het veld opmerkingen) naar Faro met Transavia. Aansluitend volgt de transfer naar uw hotel in Silves.

Dag 2
Rondwandeling (ca. 15 km/5 uur, 75 m stijgen en dalen)
Trek de wandelschoenen maar aan! Vanuit Silves maakt u een mooie wandeling door een ongerept natuurgebied en door kleine dorpjes. Op de terugweg wandelt u over stille landweggetjes en door sinaasappelboomgaarden. Sluit u de wandeling af met een verkoelend drankje op een van de gezellige terrassen in Silves of neemt u een frisse duik in het zwembad van het hotel? 

Dag 3
Wandeling (ca. 17 km/5,5 uur, 250 m dalen en stijgen) van Silves naar Monchique
Na het ontbijt transfer naar de bergen voor een wandeling naar de op één na hoogste berg van de Serra de Monchique (de Picota) met een spectaculair uitzicht. Monchique is met haar natuurlijke bron vooral bekend als wellnessoord. Het plaatsje kenmerkt zich door smalle kleine straatjes die omhoog slingeren. Het is een mooi dorpje met vele 18e- en 19e-eeuwse huizen. Het centrale plein is heel sfeervol met fonteinen en mooie bloemenperken. Overnachting in Caldas de Monchique. 

Dag 4
Wandeling (ca. 8 km/3 uur) bij de monding van de Alvor
Vandaag kunt u het wat rustiger aan doen want er staat een korte wandeling over een bijna volledig vlak terrein op het programma. U wordt naar de riviermonding van de Alvor gebracht, waar u een grote verscheidenheid aan vogels aantreft. Met de lokale trein reist u binnen 10 minuten verder naar Lagos voor de overnachting. Lagos heeft mooie stranden, vele oude kerken, oude stadsmuren en mooie oude patriciër huizen. Een bezoek aan de vismarkt is ook zeker de moeite waard!

Dag 5
Wandeling in de buurt van Salema (ca. 14 km/4,5 uur)
Transfer naar Salema, waar de wandeling begint. U wandelt vandaag over het kustpad langs middeleeuwse forten en Romeinse ruïnes. Vergeet niet de platte stenen op het strand te bekijken met daarin pootafdrukken van dinosaurussen. Overnachting in Salema.

Dag 6
Wandeling (ca. 16 km/5 uur) door het Cabo de Sao Vicente Natural Park
Via het kustpad, over eeuwenoude paden en via zanderige baaien wandelt u naar Sagres voor de laatste 2 nachten. Sagres ligt in het uiterste zuidwesten van Europa. De naam van het dorp is afgeleid van ’Sagrado’ dat ’heilig’ betekent. De schoonheid van de strandjes en de hoge klippen die direct in zee afdalen zijn spectaculair om te zien. 

Dag 7
Wandeling naar Cabo de Sao Vicente (ca. 14 km/4 uur) 
Vandaag wandelt u naar het ’einde van de wereld’ - dit is hoe de Romeinen de Cabo de Sao Vicente noemden: de meest zuidwestelijke punt van Europa, beroemd om de spectaculaire kliffen en wilde zee. U kunt de bus naar het hotel terugnemen (op maandag t/m vrijdag € 1,50) of de taxi (€ 10,-). Het is natuurlijk ook mogelijk om terug te wandelen. Overnachting in Sagres. 

Dag 8
Vertrek uit Sagres.

Vliegreis
Wanneer u de vliegreis bij ons boekt dan wordt u naar de luchthaven van Faro gebracht voor de vlucht voor de vlucht naar Amsterdam, Rotterdam of Eindhoven per Transavia.

Wandelvakantie Algarve van Silves naar Sagres ***

Tijdens deze reis verblijft u in 3 en 4-sterrenhotels. Alle kamers hebben bad of douche en toilet. Het ontbijt is inclusief. In alle hotels heeft u wifi en airco. Hieronder vindt u de meestgebruikte hotels tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.
 
Silves Hotel Colina dos Moures
Caldas der Monchique Hotel Unlock Central
Hotel Don Carlos
Lagos Hotel Montemar
Vila do Bispo Hotel Mira Sagres
Sagres Hotel Casa Azul


okt 2021 |inclusief:
* 7 overnachtingen in een 2-persoonskamer met bad of douche en toilet
* ontbijt
* lokale transfers zoals beschreven
* bagagetransfers
* gedetailleerde routebeschrijving incl. kaarten

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* vlucht Amsterdam/Rotterdam/Eindhoven - Faro v.v. incl. luchthavenbelasting en transfer luchthaven - hotel v.v. € 310,-
* ruimbagage € 26,- per stuk per enkele reis
* transfer luchthaven Faro- Silves/Sagres-luchthaven Faro € 120,- (ter plaatse te betalen)
* toeslag 1-persoonskamer
* reis- en annuleringsverzekering 

exclusief:
* bus of taxi terug naar Sagres op dag 7
* overige maaltijden
* plaatselijke toeristenbelasting
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten

Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook