Wandelvakantie Albsteig

6 dagen
niveau 3
eigen vervoer
vanaf € 529,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 31-10-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

bagagevervoer inclusief
verblijf in prima hotels en gasthofen
wandel over het 'Balkon van het Zuiden' in Duitsland
route: bergachtig met af en toe pittige stijgingen en dalingen. Per wandeldag wordt ca. 19 tot 22 km afgelegd. De Albsteig goed gemarkeerd en gaat grotendeels over onverharde (bos-)wandelpaden.
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: dagelijks van 1 april t/m 31 oktober

Wandel over het 'Balkon van het Zuiden' in Duitsland
Beleef heerlijke dagen op een van de mooiste wandelroutes van Duitsland. De Albsteig is een 83,3 kilometer lange-afstandwandeling die zich uitstrekt van Albbruck in het zuiden tot aan Feldberg in het noorden. De wandelroute volgt grotendeels de loop van de rivier de Alb waarbij u onderweg kunt genieten van bruisende beekjes met talrijke watervalletjes. De smalle wandelpaden voeren door stille bossen maar soms ook langs akkers en weilanden, met prachtige uitzichtpunten.
 

Dag 1
Heenreis
Op eigen gelegenheid reist u naar Luttingen aan de Duits-Zwitserse grens. Na aankomst bij het starthotel kunt u een bezoek brengen aan het naastgelegen stadje Laufenberg. Gelegen aan beide zijde van de Rijn ligt Laufenburg in zowel Duitsland als Zwitserland. Maak een wandeling door de smalle straatjes met prachtige kleurrijke huizen. De meest bijzondere gebouwen zijn de gemeentehuizen van beide plaatsen en de Sankt Johannkirche.

Dag 2
Albbruck-Immeneich (ca. 21 km/7 uur)
U wordt met een shuttleservice rechtstreeks naar het startpunt van de Albsteig in Albbruck gebracht. Vanaf hier duikt u diep het historische Hotzenwald in. Diepe kloven, ruisende watervallen en schaduwrijke bospaden zijn het costante decor. De wandeling eindigt in Immeneich.

Noot: het is ook mogelijk om met de auto naar Albbruck te rijden. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid in de omgeving van de Mehrzweckhalle.

Dag 3
Immeneich-Sankt Blasien (ca. 20 km/7 uur)
De wandeletappe begint met een beklimming naar Wolpadingen. Eenmaal boven heeft u een prachtig uitzicht over de Zwitserse Alpen. U vervolgt de route door het Hotzenwald over een oud smokkelaarspad naar de Albstausee. De idyllische ligging nodigt uit voor een pauze. Vanuit hier is het nog maar een klein stukje wandelen voordat u wordt begroet door de imposante domkerk van Sankt Blasien. Deze voormalige abdijkerk heeft een indrukwekkende façade en één van de grootste koepels van Europa. De prachtige pilaren, samen met de schildering van de koepel is ronduit imponerend te noemen.

Dag 4
St. Blasien-Feldberg (ca. 19 km/5,5 uur) 
Wandeling met een eerste etappedeel over rustige bospaden en langs bloeiende weiden. Het pad klimt gestaag, maar dit is nauwelijks merkbaar. De uitdaging begint ongeveer halverwege, bij het dorp Menzenschwand met veel schapenhouderijen. Hier gaat het omhoog naar de Feldberg. Voordat u aan de klim begint, kunt u eerst nog even pauzeren bij de prachtige Menzenschwander-watervallen.

Dag 5
Feldberg-Sankt Blasien (ca. 20 km/5,5 uur)
De laaste wandeletappe zit boordevol hoogtepunten. Talrijke uitzichtpunten belonen de inspanningen van de afgelopen dagen. Met de Herzogenhorn op het programma wandelt u naar het hoogste punt van de Albsteig. Vanuit hier is het zeer de moeite waard om een omweg te nemen naar de rustieke Krunkelbachhütte voordat u via het mooie Bernauer Hochtal terugkeert naar Sankt. Blasien.

Dag 6
Terugreis
Vanuit Sankt Blasien reist u met het openbaar vervoer (gratis met de KONUS-Gästekarte) terug naar uw auto in Luttingen of Albbruck. Vanuit hier reist u op eigen gelegenheid naar huis.

Wandelvakantie Albsteig

Tijdens deze reis verblijft u in prima middenklasse hotels en gasthofen. Alle kamers hebben bad of douche en toilet. Het ontbijt in inbegrepen. Hieronder vindt u de meestgebruikte hotels tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reisbescheiden.
 
Dag(en) Plaats Hotel(s)
dag 1 Luttingen Hotel Kranz
dag 2 Immeneich Gasthof Adler
dag 3 Sankt Blasien Dom Hotel
dag 4  Feldberg Burg Hotel
dag 5 Sankt Blasien Dom Hotel


jul 2022 | aug 2022 | sep 2022 | okt 2022 |

Wat is er inbegrepen?


inclusief:
* 5 overnachtingen in een 2-persoonskamer 
* 5 x ontbijt
* dagelijkse toeristenbelasting
* Konus-Gästekarte voor gratis openbaar vervoer
* gedetailleerde wandelkaart en routebeschrijving

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* 5 x lunchpakket € 34,-
* transfer Sankt Blasien naar Albbruck € 70,-
* toeslag 1-persoonskamer € 120,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* parkeerkosten
* overige maaltijden
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook