Wandelreis Het Franse Pad 9 dagen

9 dagen
niveau 2
eigen vervoer
vanaf
€ 895 per persoon
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 31-10-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

 bijzondere accommodaties van Nederlandse eigenaren
 geniet van nieuwe ontmoetingen en gezelligheid 
 ontbijt, lunchpakket en diner is inclusief 

minimum aantal reizigers: 2
aankomst: dagelijks, het gehele jaar door
huisdieren: honden zijn in overleg welkom bij drie van de vier accommodaties. Let op: in de maanden juli en augustus worden er geen honden toegelaten.

Wandelvakantie met verblijf in bijzondere accommodaties van gastvrije Nederlandse eigenaren
Uw koffers pakken en uw droom achterna reizen. Een groot avontuur dat maar weinigen onder ons aandurven. Maar zij deden het. De eigenaren van enkele bijzondere accommodaties in Le Berry en de Bourbonnais, het groene hart van Frankrijk. Ze vielen als een blok voor de ongerepte natuur van de streek en de rust die hier heerst. Over rustige weggetjes en paden wandelt u van het ene huis naar het andere. Waar u dagelijks warm welkom geheten wordt in een huiselijke sfeer, uiteraard met een lekker welkomstdrankje. Ook zorgen de enthousiaste gastheren- en vrouwen voor een uitgebreid ontbijt en lunch voor onderweg. In de avond schuift u aan tafel voor een 3-gangendiner, nieuwe ontmoetingen en gezelligheid. Ook fijn om te weten: de bagage wordt naar het volgende verblijf gebracht.

De wandelmogelijkheden in deze streek zijn eindeloos. Het Franse Pad bezit tientallen zelfgemaakte routes, die de accommodaties van Het Franse Pad onderling met elkaar verbinden. De routes zijn afhankelijk van uw begin- en eindpunt en het door u gekozen arrangement; wandelt u vandaag een route vanuit één accommodatie of vertrekt u naar het volgende logeeradres? Eén ding staat vast: de omgeving is altijd even mooi.

Dag 1
U reist op eigen gelegenheid naar Domaine Bonneblond. Hier wordt u vanaf 16.00 uur welkom geheten door de gastvrije Nederlanders Helen en Willem met een welkomstdrankje. Tussen 19.00 en 19.30 uur gaat u aan tafel en kunt u genieten van een smakelijk 3-gangendiner wat in Frankrijk table d’hôte heet. Eet u vegetarisch, heeft u een dieet, voedsel-intolerantie of allergie? Wij houden daar graag rekening mee, u kunt dit tot een week voor aankomst aan ons doorgeven, zodat u zorgeloos mee kunt dineren. Voor het slapen gaan, kunt u na een prachtige zonsondergang de heldere sterrenhemel bewonderen, zelfs de Melkweg is zichtbaar! In een van de sfeervolle comfortabele kamers of studio's is het fijn slapen en staat u morgen goed uitgerust op.

Reist u liever met de trein?  In overleg kunt u worden opgehaald op het station Montluçon of Vallon en Sully. Uiteraard wordt u ook op de dag van vertrek weer naar het station gebracht. 

De komende dagen staan in het teken van genieten. Heerlijk wandelen en bijzondere ontmoetingen. In deze regio bent u één met de natuur. De wandelmogelijkheden zijn eindeloos. Alle tochten gaan door een prachtig glooiend coulisselandschap. Massatoerisme kennen ze hier niet. De tochten zijn goed te doen. Enige wandelervaring en een goede conditie zijn wel vereist.

Dag 2
Naar Gîte Puur Berry (ca. 19,5 km)
Vandaag de eerste etappe van uw wandelvakantie. Eerst maar eens rustig wakker worden en met het ontbijt een goede bodem leggen voor de actieve dag die voor u ligt. Uw lunchpakket maakt u vanaf de ontbijttafel, er is fruit en lekkere versnaperingen voor onderweg om de energie weer op peil te brengen. Iedere ochtend bij het ontbijt ontvangt u een duidelijke uitgebreide routebeschrijving met routekaarten of de route in gpx. Nadat Helen en Willem u een eindje met de auto op weg hebben gebracht loopt u via de wandelpaden van de GR 41 en de paden van Sur Les Pas de Maître Sonneurs zuidwaarts. Vandaag wandelt u door de ongerepte natuur en zult u waarschijnlijk bijna niemand onderweg tegenkomen. De hectiek van het dagelijks leven glijdt zo van u af! Deze streek staat bekend om zijn graanvelden, afgewisseld met zonnebloemen en het knalgele koolzaad, ieder seizoen heeft zijn charme in dit nog niet echt door toerisme ontdekt gebied. De vergezichten zijn adembenemend en de heggen die de weilanden omzomen zijn typerend voor het coulisselandschap van de Berry. Het bruggetje, met onder u het kabbelende water van de rivier de La Joyeuse, is een fijne plek om uw lunchpakket te nuttigen of even pootje te baden. Aan het eind van de middag komt u aan bij Judith en Paul van van Gîte Puur Berry. En uw bagage? Die staat al klaar in de gîte, dat is toch echt genieten met een grote G, u hoeft alleen maar te wandelen en wij zorgen voor de rest! Ook vanavond schuift u weer lekker aan om een vorkje mee te prikken.

Dag 3
Gîte Puur Berry
U verblijft vandaag een extra dagje bij Gîte Puur Berry. Maakt u een mooie wandeling in de natuur? Of doet u lekker rustig aan en geniet u van een rustdag bij de accommodatie?

Dag 4
Naar La Cour d’Enchère (ca. 15,7 km)
Na een goed ontbijt en een lekker lunchpakket te hebben ingepakt, trekt u de wandelschoenen weer aan en gaat u op pad naar uw volgende overnachtingsadres: La Cour d’Enchère. Al snel doorkruist u een bos waar veel wild leeft waaronder vossen, reeën en wilde zwijnen. U kunt precies zien waar hun looproute het bos uitgaat. Niet veel verder komt u op het hoogste punt van de streek en het departement de Cher aan, le Magnoux gelegen op 504 m. hoogte. Achter de watertoren is een mooi uitkijkpunt met oriëntatietafel, bij goed weer kunt u zelfs de Puy de Dôme zien! Via slingerende weggetjes, een oude spoortunnel, langs meertjes en beekjes, wandelt door verstilde dorpjes en gehuchten waar het lijkt of de tijd hier heeft stilgestaan. Onderweg de mooiste picknickplekjes om in alle rust van uw kopje koffie, die wij iedere ochtend in een thermosfles meegeven, of van uw lunch te genieten. Nadat u enkele oude wasplaatsen gepasseerd bent, loopt u het  departement Allier in. De rivier de Arnon zult u meerdere keren tijdens uw wandelvakantie tegenkomen, ze kronkelt net zoals de rivier de La Joyeuse en de rivier de Indre door dit gebied. In de loop van de middag arriveert u bij La cour d’Enchère alwaar Ron en Ellen uw gastheer en gastvrouw u hartelijk welkom heten met een lekker drankje en in de avond een smakelijk 3-gangendiner. 

Dag 5
La Cour d'Enchère
U verblijft vandaag een extra dagje bij La Cour d'Enchère. Gaat u nog wandelen vandaag? Of rust u lekker uit? De keus is aan u. 

Dag 6
Naar Le Chant-Hibou (ca. 20,5 km)
Uw dag begint met een heerlijk ontbijt en vers brood. Daarna pakt u uw koffertje weer in en gaat u met een goedgevulde rugzak op pad naar Le Chant-Hibou. Met de routebeschrijving, bijbehorende kaarten of gpx route start u uw wandeling direct vanaf het terrein van Ellen en Ron. Binnen no-time komt u op wandelpaden terecht die afwisselend door bos en langs weilanden gaan met prachtige vergezichten en koeien die u nieuwsgierig aankijken. U passeert het dorpje Chambérat, bekend om zijn bijzondere kaas met eigen feestdag. Verderop doorkruist u de vallei van de Meuzelle, een beschermd natuurgebied, richting het dorp Chapelaude. In Chapelaude tref je een terrasje vlak bij de kerk, een drogist en een bakker. Dit is tevens het eindpunt van de wandeling. Nadat u Irene en Ton gebeld heeft wordt u opgehaald door Irene of Ton voor een gastvrij onthaal en een heerlijke maaltijd bij hun thuis op Le Chant-Hibou. 

Dag 7
Le Chant-Hibou
U verblijft vandaag een extra dagje bij Irene en Ton om een prachtige duidelijk beschreven wandeling te maken in de omgeving. Of neemt u een rustdag en plonst u in het verwarmde zwembad? Een aanrader is om een uitstapje te maken naar het musée van Canal du Berry onderaan de heuvel, waar ook een restaurant vlakbij te vinden is. Deze dag is uiteraard voorzien van een ontbijt, lunchpakket, een drankje wanneer de 5 in de klok zit en een smakelijk diner.

Dag 8
Naar Domaine Bonneblond (ca. 21 km)
Vandaag de allerlaatste etappe van 'Het Franse Pad avontuur’ en na het ontbijt gaat u op weg naar Helen en Willem op Domaine Bonneblond. Al snel als u de poort uit bent gelopen bij Irene en Ton, wandelt u langs de rand van het bos van Audes, waar veel reeën te spotten zijn, richting de ruïne en het chateau de la Crête. Over bospaden, karresporen en landweggetjes en soms stukjes verharde weg komt u onderweg langs het Chateau de la Bouchatte, wat na het zien van het chateau de la Crête is Bouchatte meer een landhuis. Opeens slaat u linksaf een pad in en staat u even verderop op een heuvel van de kapel van Sainte-Agathe met een schitterend uitzicht. Op een heldere dag is het zicht wel 100 kilometer en kunt u net zoals tijdens de tweede wandeldag de Puy de Dome zien liggen. Een bijzondere plek om wat uit te rusten, te drinken en een versnapering te nemen uit uw rugzak. Het is vanaf de kapel nog 10 kilometer naar Domaine Bonneblond, dus geniet nog maar even met volle teugen van het laatste stukje van uw wandelvakantie. Helen en Willem ontvangen u wederom met een welkomstdrankje en in de avond heeft u een 3-gangendiner. Ze horen heel graag hoe u het gehad heeft!

Dag 9
Na het ontbijt zit het er op. U kunt hopelijk op een fantastische week terug kijken. U keert op eigen gelegenheid weer huiswaarts. U mag uiteraard nog een lunchpakket voor onderweg maken. Au revoir!

Belangrijke informatie

Het kan voorkomen dat niet Domaine Bonneblond, maar een van de andere genoemde accommodaties het begin- en eindpunt van het rondje vormen. Dit is afhankelijk van de beschikbaarheid. Wegens organisatorische redenen is het niet mogelijk om op eigen initiatief een start- en eindplaats te kiezen. Bij de reispapieren ontvangt u de accommodatielijst die voor uw reis van toepassing is.

In drukke periodes is het mogelijk dat door een beperkte beschikbaarheid van de deelnemende accommodaties er geen vier maar drie accommodaties bezocht worden. Dit betekent dat u in een accommodatie twee nachten verblijft. U wandelt dan de ene dag van de ene naar de andere accommodatie en de volgende dag wandelt u een tocht in de omgeving van de accommodatie waar u op dat moment verblijft. De ochtend er op vertrekt u weer naar de volgende accommodatie. 

Wandelreis Het Franse Pad 9 dagen

Vier koppels of families reisden hun droom achterna. Het bracht hen naar het groene hart van Frankrijk, de Berry en de Bourbonnais. Verspreid over de streek kochten ze optrekjes die na veel verbouwingen en renovaties werden omgetoverd tot sfeervolle gîtes, chambres d’hôtes en woonboerderijen. Op de pedalen trekt u door het Franse boerenland van de ene accommodatie naar de andere. De eigenaren stellen zichzelf en hun accommodatie graag aan u voor. Klik hierokt 2021 | nov 2021 | dec 2021 | jan 2022 | feb 2022 | mrt 2022 | apr 2022 | mei 2022 | jun 2022 | jul 2022 | aug 2022 | sep 2022 | okt 2022 |inclusief:
* 8 overnachtingen in de bijzondere accommodaties van het Franse Pad
* 8 x ontbijt, lunchpakket en driegangendiner met huiswijn
* bagagevervoer (max. gewicht per koffer of tas 10 kg. Per persoon twee tassen of koffers)
* Nederlandstalige routebeschrijving met kaarten of de routes als gpx
* Hand-out met algemene informatie over de omgeving
* gratis parkeerplaats

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag eenpersoonskamer € 200,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten 
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook