Wandelreis Dordognevallei - 5 dagen

5 dagen
niveau 2 van 3
eigen vervoer
beoordeling: 8.8
vanaf € 443,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
30-09-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.,
max. € 30,- per boeking), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

bijzondere accommodaties van Belgische eigenaren
geniet van nieuwe ontmoetingen en gezelligheid 
ontbijt, lunchpakket en diner inclusief

route: de wandelingen zijn geschikt voor iedereen met een normale conditie. Ze gaan over zowel (goed begaanbare) boswegen, onverharde veldwegen als asfaltwegen en variëren van 18 tot 21 kilometer, met hoogteverschillen tussen 400 meter en 700 meter.
minimum aantal reizigers:  2
aankomst: dagelijks in de maanden april, mei, juni en september

Wandelvakantie met verblijf bij Belgen in Frankrijk!
In het noorden van het departement Lot meandert de Dordognerivier door het kalkstenenplateau van de Haut-Quercy. Naast de rivier vormen in dit grensgebied tussen Perigord, Lot en Corrèze drie B&B’s de leidraad van dit wandelprogramma.

Drie bevriende Nederlandstalige Belgische koppels runnen er op wandelafstand van elkaar een sfeervolle B&B: in Souillac, Saint Sozy en Payrac. U wandelt van gastenkamer naar gastenkamer, en zij zorgen ervoor dat uw bagage naar het volgende adres gaat. Ze ontvangen u ‘s avonds aan tafel voor een heerlijk 3-gangenmenu (huiswijn inbegrepen) en laten u de volgende ochtend niet vertrekken zonder uitgebreid ontbijt. Bovendien krijgt u elke dag een stevig picknickpakket mee.

Tijdens het wandelen trekt u over heuveltoppen, ’pechs’ in het Occitaans, door eikenbossen en langs de meanderende Dordogne. U trekt ook door ‘les Causses du Quercy’, de glooiende kalkplateaus die de Dordognevallei omgeven, waarbij open vergezichten afwisselen met een dicht boslandschap.

De wandelingen variëren van 18 tot 21 km. Na de wandelingen kunt u genieten van de vele charmes van uw gastenverblijf, het zwembad (bij 2 van de 3 verblijven), de schaduwrijke tuin of een spelletje petanque, alvorens aan tafel te gaan voor een heerlijke maaltijd met een streekwijntje.

Reist u graag met de trein?  De eigenaar van de eerste accommodatie haalt u graag op bij het treinstation van Souillac. Na de reis brengt hij u dan weer terug naar het station voor de treinrit richting Nederland. 

Deze reis is er ook in een 8-daagse variant; klik hier voor meer informatie. 

Dag 1
heenreis
Vandaag begint uw wandelvakantie in Frankrijk! U reist op eigen gelegenheid naar Souillac, Saint-Sozy of Payrac. Hier wordt u vanaf 16.00 uur verwelkomd door de gastvrije Nederlandstalige Belgen met een drankje en een lekker 3-gangendiner. Reist u graag met de trein?  De eigenaar van de eerste accommodatie haalt u graag op bij het treinstation van Souillac. De komende dagen staan in het teken van genieten. Heerlijk wandelen en bijzondere ontmoetingen. De tochten zijn ongeveer 18 tot 21 km per dag. Bij de reisbescheiden (ca. 14 dagen voor vertrek) ontvangt u het adres van de accommodatie waar u de eerste dag zult overnachten. Er zijn 3 accommodaties aangesloten, de reis wordt ingedeeld op basis van hun beschikbaarheid. Ter plaatse ontvangt u iedere ochtend de route die u die dag gaat wandelen.  

In dit dagprogramma nemen we als voorbeeld Souillac als punt van vertrek.

Dag 2
Souillac - Saint-Sozy  (ca. 18 km /5 uur/hoogteverschil ca. 440 m stijgen en ca. 428 m dalen)
U start vanuit Souillac, de stad met 7 viaducten. Naast de viaducten dankt Souillac zijn bekendheid aan de steegjes vol geschiedenis en de prachtige abdij van Sainte-Marie, waar u het beroemde beeldhouwwerk van de profeet Jesaja kunt bewonderen. Al wandelend ontdekt u tijdens deze route het Regionaal Natuurpark van ‘les Causses du Quercy’, een schapen- en geitenteeltgebied, dat zich uitstrekt over 175.717 hectare. Kliffen, grotten, valleien en kalkplateaus maken dit gebied magnifiek. Een afwisseling tussen open vergezichten en gesloten boslandschap. 

Dag 3
Saint-Sozy - Payrac (ca. 20 km/5,5 uur/hoogteverschil ca. 661 m stijgen en ca.508 m dalen)
Na een goed ontbijt is het tijd om de wandelschoenen aan te doen. Een wandeling van ‘pech’ naar ‘pech’ (zo weet u meteen hoe ‘heuvel’ in het Occitaans klinkt) om af te dalen richting de Dordogne en het water te volgen alvorens opnieuw flink te klimmen richting Le Roc de la Dame. 

Dag 4
Payrac - Souillac (ca. 21 km/6 uur/hoogteverschil ca. 553 m stijgen en ca. 698 m dalen)
Een wandeling door eikenbossen, typisch voor de Quercy, naar Souillac, om daar de Dordogne over te steken. Een nieuwe klim leidt u langs een al in de oudheid gebruikt pad, geflankeerd door dolmen en tumuli.

Dag 5
terugreis
Na het ontbijt komt uw wandelvakantie in Frankrijk ten einde en neemt u afscheid van de gastheer en gastvrouw en gaat u per eigen vervoer weer huiswaarts. Reist u per trein? De eigenaar van de laatste accommodatie brengt u graag terug naar het station. Geef dit dan bij de boeking aan. De kosten zijn 22 euro per rit. 

Wandelreis Dordognevallei - 5 dagen

U overnacht in drie verschillende comfortabele gastenkamers, die door Belgen worden uitgebaat. Twee ervan hebben een - niet verwarmd - zwembad (niet in gebruik in het vroege voorjaar en het late najaar). Alle kamers hebben een privé-badkamer met douche. 

Jan en Marion / Le Manoir in Souillac
Ontvangen u in hun authentieke 19de eeuwse woning in de vallei van de Borrèze, een zijrivier van de Dordogne. Het gastenverblijf met zwembad ligt temidden van de groene heuvels in een gehuchtje met nog geen handvol huizen. En omdat Jan een grote wijnliefhebber is, is dit het ideale adresje voor wie op een wandelreis wil kennismaken met een assortiment aan bekende en minder bekende streekwijnen.

Carine en Stef / Le Pech Grand in St-Sozy
Ontvangen hun gasten bij voorkeur op het terras, waar ze worden beloond met een schitterend en wijds uitzicht over zowel de vallei als de omgevende kalkrotsen. Er zijn vijf gelijkvloerse kamers en in de zonnige, bloemrijke tuin veel zithoekjes en de mogelijkheid om te petanquen. Stef stelt zijn passie voor koken helemaal ten dienste van zijn gasten en samen zorgen ze voor sfeer bij elke maaltijd. Ook hier aan Belgische biertjes geen gebrek.

Gert en Sabrina / La Chêneraie in Payrac
U verblijft in een dorpje van ruim 600 inwoners ca. 15 kilometer ten zuiden van Souillac. Het gastenverblijf biedt vijf comfortabele kamers aan met elk een badkamer, eigen terras en privé ingang. Na een flinke wandeling is het heerlijk genieten in de schaduwrijke tuin, al behoort ook een spelletje petanque of een duik in het zwembad (10 bij 5 meter) tot de mogelijkheden. Een plaatselijk wijntje of een Belgisch biertje kunnen dan echt niet ontbreken.

Verlenging van de reis
Wenst u extra nachten bij te boeken vóór, tijdens of na de reis? Laat ons dit dan zeker weten zodat we samen de mogelijkheden kunnen bespreken. Deze kunt u direct bij boeken opgeven. Mocht u het reisverloop willen wijzigen en kan dat niet via de website? We helpen u graag, u kunt dit telefonisch aans ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl. Prijs per persoon voor een extra nacht in volpension in Souillac, Saint-Sozy of Payrac: € 106,- in een 2-persoonskamer en € 151,-  in een 1-persoonskamer. 

sep 2024 |
inclusief:
* 4 overnachtingen in een 2-persoonskamer
* 4 x ontbijt en 3-gangendiner met huiswijn
* 3 x picknickpakket
* bagagevervoer naar het volgende adres
* Nederlandstalige routebeschrijving met kaarten
* gratis parkeerplaats 
* GPS-tracks beschikbaar op aanvraag

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1- persoonskamer € 213,-
* vervoer treinstation Souilliac - accommodatie v.v. € 44,- (max. 2 personen)

exclusief:
* overige maaltijden en dranken
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking) 

goed om te weten:
* veganistisch eten is niet mogelijk

9

Goede georganiseerde reis. Leuke gastkamers waar je verblijft. Vriendelijke eigenaren die Nederlands spreken. Mooie wandelingen de afstanden waren prima te doen.

anoniem, reisperiode september 2023
9

In een woord fantastisch! Sfeervolle accomodaties, mooie wandelroutes en gastheren en -vrouwen die heerlijk voor je koken.

Frank Leijtens, reisperiode september 2023
9

Een fantastische wandelvakantie met verassende wandelroutes, uitzichten en natuurbelevingen. Om hierna warm ontvangen te worden door de gastheer en gastvrouw van de ieder op zich unieke verblijven die je verwennen met een heerlijk diner, ontbijt en picknick voor onderweg. Echt een aanrader!

Joyce van der Vorst, reisperiode april 2023
8

Een mooie wandelreis door de natuur van de streek de Dordogne, met idylische plekjes om te overnachten. (geen terrasjes onderweg/geen koffie). Alles is goed geregeld.

anoniem, reisperiode juni 2022

inclusief:
* 4 overnachtingen in een 2-persoonskamer
* 4 x ontbijt en 3-gangendiner met huiswijn
* 3 x picknickpakket
* bagagevervoer naar het volgende adres
* Nederlandstalige routebeschrijving met kaarten
* gratis parkeerplaats 
* GPS-tracks beschikbaar op aanvraag

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1- persoonskamer € 213,-
* vervoer treinstation Souilliac - accommodatie v.v. € 44,- (max. 2 personen)

exclusief:
* overige maaltijden en dranken
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking) 

goed om te weten:
* veganistisch eten is niet mogelijk

Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook