Wandelen Zuid-Tiroler wijn- en weidepad

7 dagen
niveau 1.5 van 3
eigen vervoer
beoordeling: 7
vanaf € 769,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
05-10-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.,
max. € 30,- per boeking), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

bagagevervoer inclusief
verblijf in 3- en 4-sterrenhotels
wandelen over de Südtiroler Weinstraße

route: de wandelroutes voeren over goede wandelpaden, over oude irrigatiekanalen en gedeeltelijk over bospaden en stukjes geasfalteerde paden. De paden zijn allemaal goed bewandelbaar. Omdat u per dag tussen de 4 en 5,5 uur aan het wandelen bent adviseren we een goede basisconditie.
minimum aantal reizigers: 1.
aankomst: elke zaterdag en zondag van 4 mei t/m 5 oktober
hond mee: het is bij deze reis mogelijk om uw hond mee te nemen, indien u dit bij boeking aangeeft in het veld 'opmerkingen'. Geef hier ook het ras en de grootte van uw hond aan ons door. Eventuele extra kosten dienen ter plaatse betaald te worden.

Wandelen over de Südtiroler Wein- & Almenweg
Bloeiende wijngaarden en appelboomgaarden zover het oog reikt wachten op u in het eerste deel van uw wandelweek. Vanuit het bekende kuuroord Merano wandelt u over de Zuid-Tiroolse wijnroute langs historische kastelen en paleizen. De idyllische wijndorpen op de route nodigen altijd uit voor een korte pauze en het proeven van de talrijke Zuid-Tiroolse specialiteiten van wijn en appels. Een ander hoogtepunt van de reis is een omweg naar de provinciehoofdstad Bolzano. De stad wordt gekenmerkt door haar Italiaanse flair in de kronkelende straatjes en de drukte op het 'Piazza Walther'. Nadat u de stadslucht heeft opgesnoven, biedt de zonnige hoogvlakte van Mölten heerlijke rust en pure natuur! Prachtig bloeiende alpenlandschappen, lichte lariksbossen en grazende koeien waarvan de melk op de alpenweiden wordt verwerkt tot smakelijke specialiteiten. Gedurende de wandelweek wordt u begeleid door talloze panoramische uitzichten op de ruige toppen van de Dolomieten, de Sarntaler Alpen, de vruchtbare Adige-vallei en het meer van Caldaro.

Dag 1
heenreis naar Merano
U reist op eigen gelegenheid naar Merano. Ontdek de talrijke betoverende plekjes van Merano tijdens een wandeling door het centrum van de stad, waar het Kurhaus het absolute symbool van is. Ook de promenade langs de rivier de Passer nodigt uit voor een ontspannen wandeling.

Dag 2
van Merano naar Nals (ca. 19 km / 5,5 uur / 550 meter stijgen / 550 meter dalen)
Na het ontbijt zet u de bagage af bij de receptie en kunt u beginnen aan de eerste wandeling van deze week. Vanuit Merano volgt u de Marlinger Waalweg naar de 'appelmetropool' Lana. Onderweg geniet u van prachtige uitzichten over Merano en de Adige-vallei tot aan Bolzano. U wandelt omhoog door loofbossen naar Tisens, dat bekend staat om zijn tamme kastanjes. Het tweede deel van de etappe begint in een gebied dat rijk is aan kastelen. Nals wacht op u met de kastelen van Stachelburg, Schwanburg en Payrsberg.

Dag 3
van Nals naar Bolzano (ca. 11 km / 4 uur / 480 meter stijgen / 400 meter dalen)
De route gaat verder langs paleizen en kastelen op bergpaden met fantastische uitzichten. Een deel van de weg brengt u op de 'Drei-Burgen-Route' naar de bekende wijnstad Eppan met uitgestrekte wijngaarden en de typische flair van de Zuid-Tiroolse Wijnroute. Hierna volgt een korte busrit (niet inbegrepen) naar de provinciehoofdstad Bolzano. Geniet op z'n Italiaans met een cappuccino op de Waltherplatz.

Dag 4
van Bolzano naar Mölten (ca. 11 km / 4,5 uur / 480 meter stijgen / 420 meter dalen)
In de ochtend neemt u de bus naar Jenesien. Hier geniet u van een van de mooiste panoramische uitzichten van Zuid-Tirol. Uw wandeling voert door uitgestrekte weiden met paarden en koeien en wordt afgewisseld met bossen met eeuwenoude lariksen. De eindbestemming van vandaag is Mölten op het hoogplateau van de Tschöggelberg.

Dag 5
rondwandeling Mölten (ca. 14 kilometer / 4 uur / 610 meter stijgen / 910 meter dalen)
Het pittoreske dorpje Mölten, gelegen op ruim 1.100 m hoogte, wordt omgeven door een adembenemend natuurlandschap. De met bloemen bezaaide weiden en geurige lariksbossen nodigen uit voor ontspannende wandelingen. Puur natuur, maar ook adembenemende vergezichten over de Adige-vallei en talrijke indrukwekkende bergtoppen vergezellen u tijdens uw rondwandeling.

Dag 6
van Mölten naar Merano (ca. 13 kilometer / 5 uur / 580 meter stijgen / 440 meter dalen)
De laatste etappe van deze reis voert door een prachtig alpenlandschap met weelderige bergweiden waar koeien grazen, naar de Leadner-Alm. Probeer hier zeker een van de zelfgemaakte Knödelspecialiteiten! Vanaf hier wandelt u verder naar het 'Knottnkino', waar u wordt beloond met een adembenemend uitzicht over de tegenoverliggende bergen. Een korte busrit brengt u naar Schloss Trauttmansdorff. Een bezoek aan de prachtige tuinen mag u niet missen voordat u terugkeert naar Merano.

Dag 7
terugreis
Na het ontbijt komt deze wandelweek ten einde en reist u op eigen gelegenheid weer naar huis. Of boekt u nog een nachtje bij?

Wandelen Zuid-Tiroler wijn- en weidepad

Tijdens deze reis verblijft u in prima 3-sterrenhotels en gasthofen. In Bolzano verblijft u in een 4-sterrenhotel. Alle kamers zijn voorzien van bad of douche en toilet. Hieronder vindt u de meestgebruikte hotels tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.

Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen in Merano of Bolzano. Deze kunt u direct bij boeken opgeven. 
 
Dag(en) Plaats Hotel(s) Prijzen verlengingsnacht **
dag 1 Merano Hotel Flora 2-persoonskamer (19 juni t/m 27 augustus) € 109,-
2-persoonskamer (overige periodes) € 95,-
toeslag 1-persoonskamer € 29,-
dag 2 Nals Hotel Traubenheim -
dag 3 Bolzano Scala Stiegl 2-persoonskamer € 129,-
toeslag 1-persoonskamer € 79,-
dag 4 en 5 Mölten Hotel Zum Löwen -
dag 6 Merano Hotel Flora 2-persoonskamer (19 juni t/m 27 augustus) € 109,-
2-persoonskamer (overige periodes) € 95,-
toeslag 1-persoonskamer € 29,-
** de genoemde prijzen voor de verlengingsnachten zijn per persoon per nacht inclusief ontbijt


jul 2024 | aug 2024 | sep 2024 | okt 2024 |
inclusief:
* 6 overnachtingen in een 2-persoonskamer
* ontbijt
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* busrit Bozen-Jenesien
* gedetailleerde Engels- of Duitstalige routebeschrijving
* navigatieapp met GPS-data (op aanvraag)

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag halfpension € 175,- 
* toeslag 1-persoonskamer € 199,-

exclusief:
* kosten voor de lokale busritten (Eppan - Bolzano en Vöran - Merano) ca. € 6,-
* toeristenbelasting
* parkeerkosten (ca. € 80 per week)
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
10

Wij hebben de wijnroute in Zuid-Tirol gelopen. De organisatie van deze reis was uitstekend! De hotels waren prettig om te verblijven. De zwaarte van de wandelingen viel de eerste 2 dagen nogal tegen vanwege de steile klimmetjes en steile afdalingen langs soms moeilijk begaanbare paden. Het uitzicht over het dal (de eerste 2 dagen) waar de boeren allemaal grijze netten over hun landerijen hadden gespannen vonden we eerlijk gezegd niet zo aantrekkelijk. Dag 3 hebben wij daarom niet gewandeld en zijn we in het prachtige stadje Bolzano gebleven en met de bus naar het volgende hotel gegaan. De wandeling op dag 4 was fantastisch! De klimmetjes waren geleidelijker en de omgeving was geweldig. Op dag 5 hebben wij de wandeling ingekort. Dat is zo fijn aan deze reis, dat je elke dag verschillende opties hebt om je wandelingen eventueel in te korten of soms nog een stukje extra te lopen. De app werkte uitstekend waardoor wij met de GPS op de telefoon steeds op de juiste route bleven.

anoniem, reisperiode juni 2024
7

Een leuke wandelvakantie met mooie routes. Alleen de hotels zijn erg wisselend van kwaliteit. Een hotel in Bolzano was erg goed, maar een ander hotel onderweg echt onder de maat.

anoniem, reisperiode mei 2024
inclusief:
* 6 overnachtingen in een 2-persoonskamer
* ontbijt
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* busrit Bozen-Jenesien
* gedetailleerde Engels- of Duitstalige routebeschrijving
* navigatieapp met GPS-data (op aanvraag)

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag halfpension € 175,- 
* toeslag 1-persoonskamer € 199,-

exclusief:
* kosten voor de lokale busritten (Eppan - Bolzano en Vöran - Merano) ca. € 6,-
* toeristenbelasting
* parkeerkosten (ca. € 80 per week)
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook