Wandelen in Zuid-Limburg vanuit Hotel De Plank Noorbeek

4 dagen
niveau 1.5 van 3
eigen vervoer
vanaf € 290,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
15-12-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

3 x ontbijt en diner (van topkwaliteit) inbegrepen
keuze uit 9 wandelroutes, goed beschreven, met GPX-bestanden
Zuid-Limburg op zijn mooist
route: heuvels (hoogte max. ca. 200 m) afgewisseld met plateaus en rivierdalen. Per wandeldag kunt u vrij kiezen uit 9 verschillende wandelroutes die in lengte variëren van 11 tot 20 kilometer.

Een reis van hoog niveau!
Zuid-Limburg oogt voor de meeste Nederlanders als een stukje buitenland. Het landschap is er heuvelachtig, de mensen spreken wat zangerig met een flink zachte g, en qua genieten van eten en drinken weten de bewoners van wanten. Zuid-Limburg bezoeken is als een soort schoolreisje van vroeger: bijzonder, verrassend en de herinnering blijft. Deze reis vindt plaats in de verste zuidoosthoek van Nederland, dat ook het hoogste deel van ons land is. Epen bijvoorbeeld is hoog gelegen en verder zuidelijker in Nederland kan men niet komen. De Plank, de naam van het buurtschap, het grenspunt én het hotel, ligt zelfs op ruim 200 meter hoogte. Die hoog(s)tepunten liggen aan tegen de slingervormige grens Nederland-België, de rafelrand van Zuid-Limburg.

De meest romantische riviertjes van Nederland
De Gulp en ook de Geul zijn romantische riviertjes die juist over de grens met België ontspringen en al kronkelend hun weg landinwaarts volgen om bij Gulpen (ja, van de Gulpener pils) samen verder te stromen richting de Maas. Enkele wandelingen, bijvoorbeeld bij het Groote Bosch, gaan afwisselend door de bochtige Gulpvallei maar ook iets bovenlangs met mooie uitzichten naar beneden en naar opzij. Op de plateaus liggen afwisselend kleine stukjes bos en dan weer akkers en weiden, waardoor en -langs de smalle wandelpaadjes lopen. Wandelen doet u steeds in het groen, maar zonder heel ver van de bewoonde wereld weg te raken.

Ook nog een snipper van de Voerstreek 
Twee mooie wandelingen pikken ook nog een snipper van de Voerstreek in België mee. De Belgische Voerstreek is een verhaal op zich. Het gebiedje bestaat uit één gemeente: Voeren, met vijf kerkdorpen, compleet ingeklemd tussen Nederland en Franssprekend Wallonië. Grenspalen in overvloed hier op de grens, soms wel elke 200 meter eentje! Het landschap van de Voerstreek oogt hetzelfde als het zuiden van Limburg: een zachtgolvend heuvellandschap doorkliefd met romantische riviertjes en talloze kleine - en vaak "holle" - zandweggetjes en paden. Nóg zo’n typische overeenkomst van die twee: de wandelpaden steken meermaals koeienweiden over, gebruikmakend van hekjes en draaideurtjes aan weerszijden van het grasland.

 

Dag 1
Heenreis en inloopwandeling  (ca. 9 km / 2,5 uur)
U reist op eigen gelegenheid naar De Plank. U kunt inchecken v.a. 16.00 uur, maar u kunt natuurkijk gerust al eerder arriveren, een wandeling maken en daarna inchecken. De inloopwandeling gaat naar het dorpje Ulvend, gelegen op de Belgische grens, en Noorbeek. U wandelt afwisselend door weilanden en stukjes bos. Op de avond nuttigt u een heerlijke maaltijd (zoals alle drie de avonden)!
 

Dag 2
Wandeling naar Teuven en Epen (ca. 18,5 km / 5,5 uur)
Na het ontbijt wandelt u naar Teuven in de Belgische Voerstreek. De neogotische Sint-Pieters-kerk uit 1870 steekt opvallend hoog boven de rest van het dorp uit. Teuven bezit ook twee kastelen, nu in particulier bezit. We wandelen ook door het 'Onderste Bosch', dat net een stukje buitenland lijkt. Voor liefhebbers van natuur, bos en landschap is het Onderste bos het einde! Hier ruiken we als het ware de Ardennen en de Eifel. U passeert vandaag ook het schilderachtige en gezellige plaatsje Epen, gelegen boven het Geuldal. 

Dag 3
Wandeling naar Banholt en Margraten (ca. 20 km / 5,5 uur)
Wandeling via Banholt met enkele markante vakwerkhuizen naar Margraten met het Amerikaanse soldatenkerkhof. U wandelt terug via Reijmerstok met de recreatieboerderij De Puthof, het pand stond er al in de Middeleeuwen! We wandelen vandaag over plateaus met mooie vergezichten.
 

Dag 4
Wandeling Hoogcruts en Slenaken (ca. 11,5 km / 3 uur) en terugreis
Na het ontbijt loopt u via Hoogcruts met een 15e-eeuwse kloosterruïne die nu gerestaureerd wordt, het plateau bij Heijenrath en het Groote Bosch naar Slenaken en terug naar De Plank. In het begin en het midden van de route loopt udoor en boven het dal van de Gulp.
 

Noot:
Bij uw reisbescheiden ontvangt u nog 5 andere wandelingen (kaartje, beschrijving, GPX-bestand):

  • naar Ulvend, Noorbeek, Bergenhuizen, Terlinden en Beutenaken (ca. 12 km/3,5 uur)
  • naar het Grote Bosc, Heyenrath en Slenaken (ca. 6 km/2 uur of ca. 11 km/3,5 uur)
  • naar De Plank (grens) en Sint Martens-Voeren (ca. 13 km/4 uur)
  • naar Noorbeek, Mheer en Terhorst (ca. 11 km/3,5 uur)
  • naar Reijmerstok en Breutenaken (ca. 12 km/4 uur)

Hotel De Plank

ligging: in de gemeente Noorbeek, ca. 3 km buiten de plaats. Het buurtschap De Plank ligt aan de doorgaande weg tussen Margraten en de grens en het hotel ligt vlak voor de grens van Nederland en België (ca. 500 m).
faciliteiten: restaurant, leeshoek met boeken en spelletjes, brasserie, panoramaterras (aan de achterzijde) met bij helder weer een uitzicht van wel 20 km ver over het Limburgse en Belgische heuvellandschap.
kamers: mooi gerenoveerde en ingerichte kamers met gemoderniseerde badkamer met douche en toilet. Er is gratis wifi beschikbaar.
maaltijden: ontbijt en 3-gangen avondmaaltijd inbegrepen. Keuze uit 3 varianten: vlees, vis en vegetarisch (kan bij aankomnst worden doorgegeven).

bereikbaarheid:
* per auto: 
aan de weg van Margraten naar de grens, navigatie Schilberg, gratis parkeren op het eigen terrein van het hotel. 
* per OV: trein NS naar Maastricht, bus Arriva lijn 57 richting Gulpen, uitstappen halte Hoogcruts, 600 meter (7 min.) lopen.
Alle (4) wandelingen gaan vanuit Hotel de Plank. U heeft ter plaatse uw auto dus niet nodig om naar de wandelingen te rijden.

Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Deze kunt u direct bij boeken opgeven. Mocht u het reisverloop willen wijzigen en kan dat niet via de website? We helpen u graag, u kunt dit telefonisch aan ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.
 
Plaats Hotel(s) Prijzen verlengingsnacht **
Noorbeek Hotel de Plank 2-persoonskamer € 84,-
toeslag 1-persoonskamer € 43,-
** de genoemde prijzen voor de verlengingsnachten zijn per persoon per nacht o.b.v. halfpension


apr 2024 | mei 2024 | jun 2024 | jul 2024 | aug 2024 | sep 2024 | okt 2024 | nov 2024 | dec 2024 |
inclusief:
* 3 nachten verblijf in een 2-persoonskamer
* 3 x ontbijt en diner
* route-uitleg (beschrijving, kaart, GPX-bestand + wandelkaart Heuvelland Oost van de VVV Visit Zuid-Limburg)
* toeristenbelasting

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 130,-
 
exclusief:
* overige maaltijden en dranken
* bijdrage SGR € 5,- per persoon
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
inclusief:
* 3 nachten verblijf in een 2-persoonskamer
* 3 x ontbijt en diner
* route-uitleg (beschrijving, kaart, GPX-bestand + wandelkaart Heuvelland Oost van de VVV Visit Zuid-Limburg)
* toeristenbelasting

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 130,-
 
exclusief:
* overige maaltijden en dranken
* bijdrage SGR € 5,- per persoon
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook