Wandelen in de voetsporen van Van Gogh

5 dagen
niveau 1
vanaf € 349,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 05-11-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

verblijf in goede hotels inclusief ontbijt
bagagevervoer tussen de accommodaties inbegrepen
met o.a. Nuenen, Eindhoven en Gijzenrooise Zegge
route: vlakke routes. Per wandeldag kunt u kiezen uit verschillende wandelroutes met afstanden die variëren tussen ca.14 en 22 km.
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: elke zaterdag van 5 maart t/m 26 november

Beleef Brabant door de ogen van Nederlands bekendste kunstschilder
Vincent van Gogh is geboren in Brabant en woonde en werkte hier het grootste deel van zijn leven. Tijdens deze wandelvakantie ontdekt u zelf de bijzondere plekken welke een betekenis hadden in het leven van Van Gogh. Naast vele monumenten en gebouwen rond Nuenen en Eindhoven, kunt u ook genieten van de mooie natuur. Zo wandelt u langs de Dommel en door de kop van de Gijzenrooise Zegge, wat ook wel wordt gezien als een levend schilderij van Vincent van Gogh. Treed in de voetsporen van deze Meesterschilder en beleef een onvergetelijke vakantie!

Dag 1
heenreis
Op naar Nuenen, waar u per eigen vervoer naartoe reist. In 1883 liet van Gogh Drenthe achter zich om tijdelijk bij zijn ouders in Nuenen te komen wonen. Gedurende deze twee jaar heeft hij ruim 300 schilderijen gemaakt, waaronder de bekende Aardappeleters. In het museum Vincentre ondekt u meer over de tijd waarin de kunstschilder leefde en hoe hij opgroeide (niet inbegrepen, maandag gesloten). 

Dag 2
rondom Nuenen (ca. 14, 17 of 21 km)
Vandaag staat de Van Gogh wandelroute op het programma, waarbij u langs alle Van Gogh monumenten in Nuenen wordt geleid. Denk hierbij aan o.a. het Van Goghkerkje, de pastorie met tuin en het Van Gogh monument. Mocht u de route verder uit willen breiden, dan kunt u door de Stiphoutse bossen naar Lieshout wandelen. Hier vindt u de Vogelenzang Molen, die twee keer door de schilder op papier is gezet. 

Dag 3
van Nuenen naar Eindhoven (ca. 17, 19 of 20 km)
Onderweg van Nuenen naar Eindhoven komt u langs de Watermolen van Opwetten. Van Gogh kwam hier regelmatig langs en deze keert dan ook terug in zijn werk. U kunt hier een korte stop maken en genieten van de schilderachtige en nostalgische plek. Wanneer u de korte route kiest passeert u ook de Collse watermolen, welke tevens door Van Gogh werd geschilderd. Vervolgens wandelt u over het Van Gogh-Roosegaarde Fietspad, dat bezaaid is met duizenden fonkelende steentjes die ’s avonds gaan branden. Een magische beleving geïnspireerd door De Sterrennacht. Tijdens de lange route wandelt u door Nederwetten en langs de Dommel die u tot vlakbij het hotel blijft volgen.

Dag 4
rondom Eindhoven (ca. 14 of 21 km)
Een mooie wandeling door de bruisende stad en de stadsparken van Eindhoven. Natuurlijk worden hierbij de van Gogh bezienswaardigheden niet vergeten. Zo komt u langs de Genneper Watermolen, de woning van Antoon Hermans waar Vincent schilderlessen gaf, en de Sint Catharinakerk. Mocht u meer willen zien van Eindhoven als innovatieve design en technologie stad, dan wandelt u de korte route langs de wijk Strijp-S en het Evoluon. Wanneer u de lange wandeling kiest, vervolgt u de route langs de Dommel tot u de stad uit bent. Door de bossen, langs het Gat van Waalre en de Meerheide wandelt u langs rivier de Tongelreep de stad weer in.

Dag 5
van Eindhoven naar Nuenen (ca. 16, 17 of 22 km)
Deze laatste dag neemt u mee door de kop van de Gijzenrooise Zegge. Dit gebied wordt ook wel gezien als een levend schilderij van Vincent van Gogh. De route vervolgt naar Geldrop, langs het gelijknamige kasteel. Tijdens de korte wandelroute komt u (wederom) langs de Collse Watermolen. Via een bosrijke omgeving arriveert u weer in Nuenen, waar het arrangement ten einde komt en u op eigen gelegenheid huiswaarts keert. 

Wandelen in de voetsporen van Van Gogh ***

Tijdens deze reis verblijft u in de onderstaande 3- of 4-sterrenhotels inclusief. De hotels en de volgorde ervan zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren. Het bagagetransport tussen de hotels is inbegrepen.

Parkhotel Auberge Vincent *** in Nuenen
www.aubergevincent.com

Inntel Hotels Art Eindhoven **** in Eindhoven
www.inntelhotelsarteindhoven.nl

Hotel Parkzicht **** in Eindhoven
www.hotelparkzicht.nlokt 2022 | nov 2022 |

Wat is er inbegrepen?


inclusief:
* 4 nachten verblijf in 3-of 4-sterrenhotels
* 4 x ontbijt
* bagagevervoer tussen de hotels

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 240,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* toeristenbelasting (ca. € 2,50 p.p.p.n., ter plaatse te betalen)
* eventuele entreegelden en niet genoemde maaltijden
* bijdrage SGR
* reserveringskosten
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook