Wandelen door Nationaal Park Drents-Friese Wold

5 dagen
niveau 1 van 3
eigen vervoer
vanaf € 359,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 29-11-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

verblijf in goede hotels 
diners op dag 1 & 3 inbegrepen
bos, zandverstuivingen, heide, moeras en meer 
route: vlakke route. Per wandeldag kunt u kiezen tussen verschillende routes die u loopt met een GPS. De afstanden die variëren van ca. 14 en 23 km. U krijgt dus geen routebeschrijving. Alle routes staan voor u in het GPS apparaat. De GPS ligt in het hotel voor u klaar.
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: zondag en dinsdag van 1 maart t/m 30 november

Wandel door de verschillende landschappen van het Nationaal Park Drents-Friese Wold
Het Drents-Friese Wold is een groot aaneengesloten natuurgebied op de grens van de provincies Drenthe en Friesland. De natuur in dit gebied is zeer gevarieerd en bestaat uit bos, veentjes en vennetjes, heide, moeras, beken en zandverstuivingen. Deze verschillende landschappen brengen ook een hoop diversiteit aan diersoorten met zich mee, dus wie weet spot u wel een zeldzame boommarter! Mocht u een dagje rustig aan willen doen en een wandeling over willen slaan, dan behoort dat ook tot de mogelijkheden. U kunt er namelijk voor kiezen om op dag 2 of 4 de Koloniën van Weldadigheid in Veenhuizen of Frederiksoord te bezoeken, welke in juli 2021 tot UNESCO Werelderfgoed zijn benoemd.

Dag 1
heenreis
Op eigen gelegenheid naar Diever, een bruisend brinkdorp met gezellige cafés en terrassen. Een brink is een open ruimte in een dorp waar vroeger het vee werd verzameld, om ze vervolgens naar de weide te brengen. Tegenwoordig zijn deze brinken vaak veranderd in pleinen met bomen en gras. De komende twee nachten verblijft u in Landhotel Diever waar vanavond het diner inbegrepen is. 

Dag 2
rondom Diever (ca. 14, 18 of 20 km)
Met meer dan zesduizend hectare is het Nationaal Park Drents-Friese Wold het op een na grootste bosgebied van Nederland. De wandeling van vandaag leidt u dan ook voornamelijk door de bossen. Onderweg komt u o.a. langs het openluchttheater van Diever, waar Shakespeare al 75 jaar tot leven wordt gebracht in toneelstukken die 's zomers worden opgevoerd. Vlak voor het einde van de route passeert u het middelgrote hunebed D52. Wist u dat hunebedden worden gezien als de oudste monumenten van Nederland? Ze werden gebouwd van zwerfkeien die in de ijstijd naar Drenthe zijn meegevoerd en deden dienst als grafkamer. 

Dag 3
van Diever naar Zorgvlied (ca. 15, 17 of 20 km)
Op naar Zorgvlied, waar u de komende twee nachten verblijft. In Diever vindt u het Oermuseum (gesloten op maandag) waar u een ontdekkingreis maakt door verschillende tijdperken, vanaf de laatste ijstijd en neanderthalers tot de brons- en ijzertijd. Verderop komt u langs het onderduikershol 'de wigwam'. Vanuit hier werden tijdens de Tweede Wereldoorlog door een verzetsgroep allerlei illegale activiteiten uitgevoerd. Op 22 november 1944 werden de vier aanwezige verzetsstrijders overvallen door de Duitsers en zij overleefden dit niet. De schuilplaats werd destijds vernield, maar is na de oorlog meerdere malen gerestaureerd. Na de wandeling is het heerlijk bijkomen in Hotel Villa Nova, waar u kunt genieten van het diner dat vanavond inbegrepen is. 

Dag 4
rondom Zorgvlied (ca. 16, 20 of 23 km)
Vandaag heeft u een prachtige rondwandeling ten zuiden van Zorgvlied door de bossen en over de landerijen van Boschoord, een bijzonder gebied aan de zuidflank van het Drents-Friese Wold. Het is 650 hectare groot en bestaat voor een groot deel uit bos, maar er zijn ook veentjes en vennetjes met hoge natuurwaarden te vinden. De route cirkelt rondom het landgoed Boschoord van de Maatschappij van Weldadigheid. Ooit bedoeld als een nieuwe landbouwkolonie, maar snel na de oprichting begin 19e eeuw werd het weer opgeheven vanwege de onvruchtbare grond. Door deze onvruchtbare grond besloot men over te gaan tot de aanplanting van bomen, waar het landgoed de naam aan dankt. Bijzonder zijn nog wel de getuigen in het veld, zoals diverse koloniehuisjes, een kolonieschool, de kolonievaart en ook de kenmerkende eikenlanen die nog rijkelijk aanwezig zijn. Daarnaast wandelt u ook nog over het uitgestrekte en vochtige heidereservaat Doldersummerveld. Op de langste route passeert u het kunstenaarsdorp Vledder waar u in de museums Vledder Valse Kunst, Hedendaagse Glaskunst en Noord-Nederlandse schilderkunst kunt bewonderen.

Dag 5
van Zorgvlied naar Diever (ca. 15, 18 of 21 km)
Een uitstapje over de grens naar Friesland! Vanuit Zorgvlied wandelt u vandaag over een uitgestrekt gebied met zandverstuivingen: het Aekingerzand, ook wel Kale Duinen genoemd. Deze afwisselende wandelroute leidt u langs prachtige plekken, bijvoorbeeld de Grenspoele waar u op de uitkijktoren een schitterend uitzicht op de omgeving heeft. Op de twee langere routes passeert u tevens het Canadameer of Aekingermeer. Wanneer u weer in Diever aankomt, eindigt uw wandelvakantie en reist u op eigen gelegenheid weer naar huis. 

Noot: Het is mogelijk dat de reist start in een andere plaats. Hierbij blijven de routes gelijk, maar worden ze in een andere volgorde gewandeld.

Wandelen door Nationaal Park Drents-Friese Wold ***

Tijdens deze reis verblijft u in de onderstaande 3-sterrenhotels waarbij het ontbijt is inbegrepen. Op dag 1 en 3 van het beschreven programma is tevens het diner inbegrepen. De hotels en de volgorde ervan zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren. Het bagagetransport tussen de hotels is inbegrepen.
 
 Dag 1 & 2  Landhotel Diever
 Dag 3 & 4  Hotel Villa Nova Zorgvlied


nov 2022 |

Wat is er inbegrepen?


inclusief:
* 4 nachten verblijf inclusief ontbijt
* 2x diner op dag 1 & 3
* GPS tracks en gebruik GPS + instructie  
* bagagevervoer tussen de hotels

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 180,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* toeristenbelasting (ca. € 2,50 p.p.p.n., ter plaatse te betalen)
* eventuele entreegelden
* niet genoemde maaltijden en dranken
* bijdrage SGR
* reserveringskosten
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook