Singlereis Zeilzwerftocht over de Zeeuwse Stromen

5 dagen
niveau 1 van 3
eigen vervoer
beoordeling: 8.9
vanaf € 485,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
19-08-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.,
max. € 30,- per boeking) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

samen zeilen, samen koken en veel gezelligheid
alle maaltijden inbegrepen
met enthousiaste scheepsbemanning

groep: minimaal 6 / maximaal 11 reizigers.

Vijf dagen genieten van water, wind en zeilen in en rondom het grootste Nationale Park van Nederland
Wat is er nu leuker dan een paar dagen lekker uitwaaien op een zeilschip en de Zeeuwse wateren te gaan verkennen? Samen met andere gelijkgestemde singles bent u een aantal dagen in een totaal andere wereld. Op deze zeilzwerftocht gaan we gezellig 5 dagen zeilen vanuit Tholen. Speciaal voor onze singlegroepen, hebben we de historische zeiltjalk Stoere Eenvoud (uit 1905!) gecharterd. Het wordt een echte ’mee-vaar-tocht’. Dat betekent dat van de deelnemers wordt verwacht dat ze helpen het schip te varen, onder begeleiding van de enthousiaste schippers. Het leuke is dat zeilervaring helemaal niet nodig is! De ervaren bemanning maakt u graag wegwijs aan boord. Ook zorgen we met z’n allen voor het eten, het dekken van de tafel, boodschappen doen en dergelijke. Een zeilvakantie als deze biedt door het actieve element en de noodzaak tot samenwerking alle ingrediënten om de individuele deelnemers samen een hechte en gezellige groep te laten worden.

Nationaal park de Oosterschelde
Het Nationaal Park Oosterschelde is het resultaat van de eeuwenoude strijd tussen mens en zee. Het inpolderen van schorgebieden en weer prijs moeten geven van eerder gewonnen land wisselen elkaar doorlopend af. Het is een wereld van getij, wind en vooral water, veel water. Door het getij is het landschap altijd anders. Bij eb zie je de platen en slikken, bij vloed is het een spel van wind en water. Achter de dijken herinneren karrevelden, inlagen en kreekgebieden aan de het leven van de Zeeuwen met de zee.

Welkom aan boord
De schipper Henk Dijkema, zijn vrouw Cora van de Koppel en de scheepsmaat Jop van Winsen heten u van harte welkom aan boord van de Stoere eenvoud. Ze nemen u graag mee in hun passie: het varen onder de bruine zeilen van een 115 jaar oud vrachtschip.

Aankomst
Alle deelnemers van deze singlereis in Nederland reizen op eigen gelegenheid af naar Tholen. Hier ligt het zeilschip de Stoere Eenvoud aan de kade al op ons te wachten. Er is gratis parkeergelegenheid aan de haven. Na de koffie en zeiluitleg kiezen we direct de eerste dag al het ruime sop! De unieke ligging van Tholen op ca. 35 minuten varen van het Nationaalpark De Oosterschelde maakt dat de plaats uitermate geschikt is als uitgangspunt voor een prachtige tocht over het water.

Het vertrek: maandag 10.00 uur
De terugkeer: vrijdag 17.30 uur

Wat is een zeilzwerftocht eigenlijk?
Een zeilzwerftocht is een tocht waarbij in samenspraak met de groep (en afhankelijk van de weersomstandigheden) een leuk en op de groep afgestemd programma wordt samengesteld. Waar we dus naartoe varen en wat we precies gaan doen beslissen we met de hele groep. Er zijn in ieder geval mogelijkheden te over in Zeeland, dat de meeste zonuren van Nederland telt! Hier vind je niet alleen volop rust, ruimte en natuur, maar ook de gezellige bruisende (monumentale) stadjes waar de provincie bekend om staat. Elke dag een andere tocht en iedere keer een nieuwe ervaring. Samen zorgen we ervoor dat deze zeilzwerftocht een onvergetelijke ervaring wordt! 

Om u tóch een idee te geven van wat u te wachten staat, volgen hier enkele suggesties van de schippers; naar een stadje varen en 's avonds gezellig stappen, aanleggen op een onbewoond eilandje en 's avonds samen genieten van een lekkere barbecue en nog even nakletsen onder de sterrenhemel, ergens even samen boodschappen doen voor het avondeten, naar een plekje varen waar kan worden gezwommen of waar een leuke strandwandeling gemaakt kan worden. Eén ding staat vast; iedere dag wordt er gezeild (behoudens extreme weersomstandigheden) en we zullen ons zeker niet vervelen!

Meehelpen aan boord
Deze reis bieden wij aan op basis van volpension. Dat betekent dat 4 ontbijten, 5 lunches en 4 eenvoudige diners zijn inbegrepen. De boodschappen worden door ons samen gedaan en ook worden de maaltijden natuurlijk gezellig door ons samen bereid en genuttigd. Voor deelname aan deze reis is zeilervaring niet nodig. De ervaren en gediplomeerde bemanning maakt u graag wegwijs aan boord en geeft aan wat er gedaan moet worden. Van de deelnemers wordt dus verwacht dat zij zowel actief meehelpen bij het zeilen als ook een handje uitsteken tijdens het koken of de tafel dekken en andere activiteiten aan boord.

Wat neemt u mee?
Een warme trui en jas • eventueel regenkleding • warme muts • camera • zonnebrandcrème • zonnebril • zonnehoed • eventueel zwemspullen • stevige schoenen met rubberzolen • waterschoenen • handdoek(en) • toiletspullen • slaapzak of deken • evt. oordopjes voor een goede nachtrust (i.v.m. de gehorigheid op het schip en het feit dat u het slaapgedeelte deelt met de medepassagiers) • een goed boek • natuurlijk een goed humeur.

Goed om te weten

  • Het schip beschikt over een tweetal toiletten en een douchecabine. Waar mogelijk is het echter, om praktische én milieutechnische redenen, de bedoeling dat er gebruik wordt gemaakt van de douche- en toiletfaciliteiten die in de havens aanwezig zijn.
  • Indien u vegetarisch bent of een ander dieet volgt horen we dat graag bij het maken van uw boeking zodat hier rekening mee gehouden kan worden tijdens de zeiltocht.

De Stoere Eenvoud

Het schip
De Stoere Eenvoud is een Zuid-Hollandse Paviljoentjalk. In 1905 als zeilend vrachtschip gebouwd onder de naam ‘De Verwisseling’.  In 1934 werden mast en zeilen verwijderd en werd een 40 pk, één cilinder, motor geplaatst. De naam werd veranderd in Zeelandia en met als thuishaven St. Annaland werden voornamelijk bulkgoederen vervoerd over de Zeeuwse en Zuid-Hollandse Stromen.

In 1977 werd het schip weer in haar oude luister hersteld. Ze werd weer voorzien van mast, tuigage en zwaarden. Het ruim werd ingetimmerd als passagiers-accommodatie met een grote gezamenlijk leefruimte en 15 slaapplaatsen. En zo ontstond een stoer en sfeervol zeilend passagierschip, waarmee nu al 40 jaar gasten enthousiast worden gemaakt voor het varen onder de bruine zeilen van historisch varend erfgoed.

Alle 11 slaapplaatsen die gebruikt worden bevinden zich in één gemeenschappelijke ruimte. Het schip beschikt over twee toiletten en een douche. De douche gebruiken we alleen voor noodgevallen. Normaal gesproken douchen we aan wal.

Stoer en Eenvoudig
Stoere Eenvoud staat voor een beleving die het beste te omschrijven valt als: terug naar de basis. We hebben geen luxe hutten maar de kooien slapen prima. Aan de grote houten stamtafel benedendeks kunnen we gezellig zitten en luisteren naar elkaars verhalen, lezen of spelletjes doen. Op het schip is het, samen met de schipper en de scheepsmaat, hard werken om de zeilen te hijsen, de schoten en bakstagen aan te halen of de zwaarden te bedienen bij het overstag gaan. Alle lieren worden met de hand bediend. We hebben een krachtige motor maar we laten ons leiden door de wind. Zeilen op zo’n grote tjalk is hollen en stilstaan. Bij overstag manoeuvres is het alle hens aan dek. Op andere momenten is er alle tijd om te genieten van de stilte, de natuur, het water en elkaar
 

Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs
Ma 15-07-2024
485,-
Ma 19-08-2024
485,-


inclusief:
* 4 nachten verblijf aan boord van de zeiltjalk de Stoere Eenvoud in een gedeelde slaapruimte met stapelbedden. Hoeslaken, kussen en kussensloop zijn aanwezig. U dient zelf een slaapzak mee te nemen.
* 4 x ontbijt, 5 x lunch en 4 x avondmaaltijd
* gedurende de hele dag koffie/thee, fruit en frisdranken
* havengelden en toeristenbelasting
* gratis parkeergelegenheid aan de haven

exclusief:
* vervoer naar/van Tholen
* wijnen, (alcoholvrij) bier en schippersbitter (€ 1,50 per consumptie)
* bijdrage SGR € 5,- per persoon
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking) 

10

Ook deze keer weer een superleuke zwerftocht geweest. Hele dikke hoera en dankjewel voor de bemanning die er weer alles aan heeft gedaan om er een mooie week van te maken!

Arie Don, reisperiode augustus 2023
9

anoniem, reisperiode augustus 2023
9

anoniem, reisperiode augustus 2023
5

Met 11 in 1 slecht geventileerde kleine ruimte, in een bed van maar 80 cm breed en maar 80 cm bovenruimte : lastig.

anoniem, reisperiode augustus 2023

Reactie van Aktiva Tours:
Hartelijk dank voor uw reactie. De slaapplaatsen op de Stoere Eenvoud zijn inderdaad in eenzelfde ruimte en niet extreem groot. U kunt dit ook terugvinden op de foto's op het tabblad 'accommodatie'.
10

Deze reis nu voor de 3e keer gedaan en het was nog meer top dan voorgaande keren. Allemaal nieuwe routes en bestemmingen ontdekt en Henk en Cora weten er weer een geweldige ervaring van te maken. Het weer en de wind zaten heel erg mee deze keer, maar dat is dan gewoon nog meer bonus!

Arie Don, reisperiode augustus 2022
8

anoniem, reisperiode augustus 2022
9

Een geweldige reis , gastvrijheid staat zeer hoog in het vaandel en daardoor een heel gezellige en ongedwongen sfeer , met een heel gevarieerde groep.

anoniem, reisperiode augustus 2022
9

Goed verzorgd zwerven met het zeilschip op de Oosterschelde. In Zierikzee aan de wal, ook een nacht voor anker. BBQ op het achterdek, mosselen eten in Yerseke. Lekker luieren en/of meezeilen. Heerlijk uitgewaaid, echt vakantie!

anoniem, reisperiode augustus 2022
10

Wat een gastvrijheid! Heerlijk gezeild volgens de wensen van ons allemaal. Genoten van de gezelligheid, de zon, de sfeer en het lekkere eten/ verwennerij tijdens onze reis.

anoniem, reisperiode augustus 2022
9

Begin augustus een paar heerlijke, gezellige dagen gehad op de Stoere Eenvoud. Genoten van het zeilen, op het water zijn, heerlijk weer, gezellige mensen en allemaal prima verzorgd door het bijzonder gastvrije en aardige schippersechtpaar Henk en Cora en scheepsmaat Jasper. Niet twijfelen, echt een aanrader!

Evelien , reisperiode augustus 2022
9

Het was echt een zeilzwerftocht. De windrichting, het ritme van eb en vloed, de doorgang door sluizen en onder bruggen, bepaalde waar en wanneer we ergens uitkwamen, begeleid door de ervaring crew. Henk en Cora, de eigenaars van De Stoere Eenvoud, waren naast zeer gastvrij ook heel behulpzaam en zorgzaam. Het toetje op deze prachtige zeilweek was toch wel voor anker gaan in het Grevelingenmeer, op de boot BBQ en plons het water in. In 1 woord: perfect!

Liesbeth , reisperiode augustus 2022
10

Het was fantastie's. De tour in overleg, fijne mensen van het schip zelf, Henk en Cora. Gezellige groep, nu 2x geweest en weer voor herhaling vatbaar.!!!

anoniem, reisperiode augustus 2022
9

Leuke reis ondanks slecht weer. De reisleiding was gezellig en behulpzaam!

anoniem, reisperiode juli 2021
9

Een geweldige zeilzwerftocht op een prachtig robuust schip in verrassend mooi Zeeland met superbemanning en -reisleiding en voortreffelijke maaltijden. Topweek ondanks de regen.

anoniem, reisperiode juli 2021

inclusief:
* 4 nachten verblijf aan boord van de zeiltjalk de Stoere Eenvoud in een gedeelde slaapruimte met stapelbedden. Hoeslaken, kussen en kussensloop zijn aanwezig. U dient zelf een slaapzak mee te nemen.
* 4 x ontbijt, 5 x lunch en 4 x avondmaaltijd
* gedurende de hele dag koffie/thee, fruit en frisdranken
* havengelden en toeristenbelasting
* gratis parkeergelegenheid aan de haven

exclusief:
* vervoer naar/van Tholen
* wijnen, (alcoholvrij) bier en schippersbitter (€ 1,50 per consumptie)
* bijdrage SGR € 5,- per persoon
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking) 

Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook