Singlereis Zeilzwerftocht over de Zeeuwse Stromen

5 dagen
niveau 1
eigen vervoer
vanaf € 379,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 27-07-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

samen zeilen, samen koken en veel gezelligheid
alle maaltijden inbegrepen
met enthouiaste scheepsbemanning

groep: minimaal 6 / maximaal 8 reizigers.

Heerlijk zeilen over de Zeeuwse wateren in het grootste Nationale Park van Nederland!
Wat is er nu leuker dan een paar dagen lekker uitwaaien op een zeilschip en de Zeeuwse wateren te gaan verkennen? Samen met andere gelijkgestemde singles bent u een aantal dagen in een totaal andere wereld. Op deze zeilzwerftocht gaan we gezellig een midweekje (5 dagen/4 nachten) zeilen vanuit Tholen met gasten die elkaar nog niet kennen. Speciaal voor onze singlegroepen, hebben we de historische zeiltjalk Stoere Eenvoud (uit 1905!) gecharterd* . Het wordt een echte ’mee-vaar-tocht’. Dat betekent dat van de deelnemers wordt verwacht dat ze helpen het schip te varen, onder begeleiding van de enthousiaste schippers. Het leuke is dat zeilervaring helemaal niet nodig is! De ervaren bemanning maakt u graag wegwijs aan boord. Ook zorgen we met z’n allen voor het eten, het dekken van de tafel, boodschappen doen en dergelijke. Een zeilvakantie als deze biedt door het actieve element en de noodzaak tot samenwerking alle ingrediënten om de individuele deelnemers samen een hechte en gezellige groep te laten worden.

De schipper Henk Dijkema, zijn vrouw Cora van de Koppel en de scheepsmaat Jop van Winsen heten u van harte welkom aan boord van de Stoere Eenvoud. Zij nemen u graag mee in hun passie: het varen onder de bruine zeilen van een 115 jaar oud vrachtschip.

Het Nationaal Park Oosterschelde is het resultaat van de eeuwenoude strijd tussen mens en zee. Het inpolderen van schorgebieden en weer prijs moeten geven van eerder gewonnen land wisselen elkaar doorlopend af. Het is een wereld van getij, wind en vooral water, veel water. Door het getij is het landschap altijd anders. Bij eb zie je de platen en slikken, bij vloed is het een spel van wind en water. Achter de dijken herinneren karrevelden, inlagen en kreekgebieden aan de het leven van de Zeeuwen met de zee.
 

Aankomst
Alle deelnemers reizen op eigen gelegenheid af naar Tholen, een gezellig stadje, zeker voor degenen die op zoek zijn naar ontspanning. Hier ligt het zeilschip de Stoere Eenvoud aan de kade al op ons ligt te wachten. Er is gratis parkeergelegenheid aan de haven. Om 10 uur maken we kennis met de schippers Henk en Cora en natuurlijk met de andere deelnemers. Na de koffie en zeiluitleg kiezen we direct de eerste dag al het ruime sop! De unieke ligging van Tholen ca. 35 minuten varen van het Nationaalpark De Oosterscheld maakt dat de plaats uitermate geschikt is als uitgangspunt voor een prachtige tocht over het water.

Het vertrek: dinsdag 10.00 uur
De terugkeer: zaterdag 17.30 uur

Wat is een zeilzwerftocht eigenlijk?
Een zeilzwerftocht is een tocht waarbij in samenspraak met de groep (en afhankelijk van de weersomstandigheden) een leuk en op de groep afgestemd programma wordt samengesteld. Waar we dus naartoe varen en wat we precies gaan doen, beslissen we met de hele groep. Er zijn in ieder geval mogelijkheden te over in Zeeland, dat de meeste zonuren van Nederland telt! Hier vindt u niet alleen volop rust, ruimte en natuur, maar ook de gezellige bruisende (monumentale) stadjes waar de provincie bekend om staat. Elke dag een andere tocht en iedere keer een nieuwe ervaring. Hoe langer de tocht, des te meer valt er te beleven. Samen zorgen we ervoor dat deze zeilzwerftocht een onvergetelijke ervaring wordt!

Om u tóch een idee te geven van wat u te wachten staat, volgen hier enkele suggesties van de schippers; naar een stadje varen en ’s avonds gezellig stappen, aanleggen op een onbewoond eilandje en ’s avonds samen genieten van een lekkere barbecue en nog even nakletsen onder de sterrenhemel, ergens even samen boodschappen doen voor het avondeten, naar een plekje varen waar kan worden gezwommen of waar een leuke strandwandeling gemaakt kan worden. Eén ding staat vast; iedere dag wordt er gezeild (behoudens extreme weersomstandigheden) en we zullen ons zeker niet vervelen!

Meehelpen aan boord
Deze reis bieden wij aan op basis van volpension. Dat betekent dat 4 ontbijten, 5 lunches en 4 eenvoudige diners zijn inbegrepen. De boodschappen worden door ons samen gedaan en ook worden de maaltijden natuurlijk gezellig door ons samen bereid en genuttigd. Voor deelname aan deze reis is zeilervaring niet nodig. De ervaren en gediplomeerde bemanning maakt u graag wegwijs aan boord en geeft aan wat er gedaan moet worden. Van de deelnemers wordt dus verwacht dat zij zowel actief meehelpen bij het zeilen (het schip kan eenvoudigweg niet varen zónder dat álle aanwezigen helpen!) als een handje uitsteken tijdens het koken en alle andere activiteiten aan boord.

Wat neemt u mee?
Een warme trui en jas • eventueel regenkleding • warme muts • camera • zonnebrandcrème • zonnebril • zonnehoed • eventueel zwemspullen • stevige schoenen met rubberzolen • waterschoenen • handdoek(en) • toiletspullen • slaapzak of deken • evt. oordopjes voor een goede nachtrust (i.v.m. de gehorigheid op het schip en het feit dat u het slaapgedeelte deelt met de medepassagiers) • een goed boek • en natuurlijk een goed humeur. Neem geen onnodige bagage en koffers mee, er is niet veel ruimte aan boord!

Goed om te weten
* Waar mogelijk wordt alle dagen daadwerkelijk gezeild. Mocht er écht te weinig wind staan, dan zal worden gevaren op de motor. Bij teveel wind kan worden besloten dat er niet worden uitgevaren. De veiligheid van de opvarenden staat namelijk altijd voorop.

* Indien u vegetarisch bent of een ander dieet volgt, dient u dit te vermelden bij het maken van uw boeking zodat hier rekening mee gehouden kan worden tijdens de zeiltocht.

* Het schip beschikt over een tweetal toiletten en een douchecabine. Waar mogelijk is het echter, om praktische én milieutechnische redenen, de bedoeling dat er gebruik wordt gemaakt van de douche- en toiletfaciliteiten die in de havens aanwezig zijn.

Bekijk hier een video van deze reis
 

De Stoere Eenvoud

De Stoere Eenvoud is een Zuid-Hollandse Paviljoentjalk. In 1905 gebouwd onder de naam ‘De Verwisseling’. In 1934 werden mast en zeilen verwijderd en werd een 40 pk, één cilinder, motor geplaatst. De naam werd veranderd in Zeelandia en met als thuishaven St. Annaland werden voornamelijk bulkgoederen vervoerd over de Zeeuwse en Zuid-Hollandse Stromen. In 1977 werd het schip weer in haar oude luister hersteld. Ze werd weer voorzien van mast, tuigage en zwaarden. Het ruim werd ingetimmerd als passagiers-accommodatie met een grote gezamenlijk leefruimte. En zo ontstond een stoer en sfeervol zeilend passagierschip, waarmee nu al 40 jaar gasten enthousiast worden gemaakt voor het varen onder de bruine zeilen van historisch varend erfgoed. Het schip is compact en eenvoudig van opzet. Het zeilschip heeft een gezellige algemene verblijfsruimte met zitgelegenheid voor alle gasten. Aan boord is een open slaapruimte waar alle (stapel)bedden zijn ondergebracht. Alle deelnemers (mannen en vrouwen) slapen hier. De slaapruimte is voorzien van daglicht en heeft raampjes die open kunnen om zo frisse lucht binnen te kunnen laten. Aan boord zijn 2 toiletten en een douchecabine. De toiletten kunnen tijdens het varen worden gebruikt. De douche wordt alleen in noodgevallen gebruikt. ’s Avonds ligt het schip in een haven en heeft u toegang tot douches en verder sanitaire voorzieningen.Vertrekdatum
Prijs


inclusief:
* 4 nachten verblijf aan boord van de zeiltjalk de Stoere Eenvoud in een gedeelde slaapruimte met stapelbedden op basis van zelf meegebrachte slaapzak (hoeslaken, kussen en kussensloop zijn voorzien)
* 4 x ontbijt, 5 x lunch en 4 x avondmaaltijd
* gedurende de hele dag koffie/thee, fruit en frisdranken
* havengelden en toeristenbelasting
* gratis parkeergelegenheid aan de haven

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* vervoer naar/van Tholen
* wijnen, (alcoholvrij) bier en schippersbitter (€ 1,50 per consumptie)
* bijdrage SGR
* reserveringskosten 

9 Leuke reis ondanks slecht weer. De reisleiding was gezellig en behulpzaam!

anoniem, reisperiode juli 2021
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook