Singlereis Zeilen Wadden

5 dagen
niveau 1
eigen vervoer
vanaf € 499,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 12-09-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

Heerlijk zeilen naar leuke havenplaatsjes rondom de Wadden en het IJsselmeer
Inclusief alle maaltijden en verblijf op een mooi zeilschip
Tevens gelegenheid om optioneel te wandelen of fietsen
groep: minimaal 6 / maximaal 6 reizigers.

Vijf dagen zeilen
De startlocatie is Enkhuizen. Vanaf hier varen we naar Makkum, Terschelling, Vlieland en Workum. We zijn dagelijks tussen de 2 en 6 uur op het water. U mag heerlijk ontspannen genieten tijdens het zeilen of lekker fanatiek meehelpen met afvaren, zeilen hijsen en strijken, overstag gaan, gijpen, sturen, afmeren en koers bepalen. Zeilen is de perfecte combinatie tussen ontspannen en actief bezig zijn! In elke havenplaats is er gelegenheid om lekker te wandelen of een fiets te huren en andere leuke dingen te ondernemen. De havens zijn veelal in het oude centrum van de stad gelegen, dus leuke cafés, restaurants, musea en parken zijn op loopafstand. Tevens kan gebruik gemaakt worden van een rubberboot met 4-pk buitenboordmotor (geen vaarbewijs nodig) en er zijn twee sub-boards aanwezig.

Dag 1
Enkhuizen - Makkum
Voor deze singlereis Nederland verwachten we u om 10.00 uur aan boord van de 'Lady Victoria' in de Buitenhaven van Enkhuizen. Na een korte kennismaking en verdeling van de slaapplaatsen maken we los en gaan we op avontuur naar onze eerste bestemming: Makkum! De ene dag wilt u misschien actief meehelpen en de andere dag lekker ontspannen genieten; alles is goed, zolang iedereen maar geniet; en dat lukt meestal best goed omdat we ons tussen de elementen van de natuur begeven. Het water, de wind, de zon en de rustige deiningen van het jacht wekken meteen ontspanning op. Vanmiddag lunchen we aan boord en vanavond bereiden we samen een smakelijke maaltijd met de boodschappen die de schipper al voor ons heeft gedaan. Vanavond kijken we alvast naar de zeestromingen (getijden) op de Waddenzee, zodat we kunnen plannen hoe laat we morgen naar Terschelling zullen varen!
 

Dag 2
Makkum - Terschelling
Als we gezellig samen aan de ontbijttafel zitten kijken we nog eens naar de windvoorspellingen en de te varen koers die dag. Na het ontbijt zetten we koers naar de sluizen van Kornwerderzand, via welke we de Waddenzee zullen bereiken. Vervolgens varen we, hopelijk met een goede stroming mee, richting Terschelling. Dit kan niet rechtstreeks, omdat we langs de routes met diepere geulen moeten varen zodat we niet vastlopen op een van de zandbanken om ons heen. Maar geen zorgen; de routes staan helder afgebakend met boeien die we ook op de digitale kaarten aan boord kunnen volgen. Het is altijd erg leuk om de boeien die op de kaart staan ook echt op het water te traceren. Met een beetje geluk zien we enkele zeehonden op een van de zandbanken! We hebben een goede verrekijker aan boord, daarmee kunnen we ze echt goed bekijken. Terschelling is al van een afstand goed te herkennen aan de beroemde vuurtoren 'Brandaris' op West-Terschelling. Maar let op, de zeelieden zeiden vroeger al; 'als je de toren van de overkant ziet, ben je er nog lange niet'. Voor de lunch warmen we lekker wat knakworsten op of leggen we iets lekkers in de oven en net als de komende dagen bereiden we samen in de haven aan boord een heerlijke maaltijd.
 

Dag 3
Terschelling - Vlieland
Na de wat langere tocht van gisteren, hebben we vandaag een korte tocht naar de haven van Vlieland. Als u hier al eens geweest bent, dan weet u dat je op dit eiland, ook direct vanuit de haven, fantastisch kunt wandelen en fietsen. U kunt deze dag na aankomst in de haven doen waar u zin in heeft. Huurt u een fiets en verkent u al fietsend het eiland, gaat u een wandeling maken of blijft u aan boord ontspannen genieten in de zon met een goed boek?
 

Dag 4
Vlieland - Workum
Vandaag varen we via de Waddenzee weer terug naar het IJsselmeer. De eindbestemming is het leuke havenplaatsje Workum. Mocht er nog tijd over zijn bij aankomst, dan kunnen we bijvoorbeeld het beroemde Jopie Huisman museum bezoeken.
 

Dag 5
Workum - Enkhuizen
We beginnen de dag met een heerlijk ontbijt. Ook vandaag maken we er weer een mooie dag van. Einddoel vandaag is de thuishaven van ons schip, Enkhuizen. U begint zich inmiddels al een aardige zeeman of -vrouw te voelen en daarom is het extra genieten van deze laatste trip. We lunchen natuurlijk weer gezellig samen in de kajuit of op het dek. Als we rond 17.30 uur van boord stappen kunnen we terugkijken op een fantastische ervaring en zult u merken dat u weer nieuwe vrienden heeft gemaakt. Omdat het schip weer aanmeert midden in het oude centrum van Enkhuizen, kunt u na afloop altijd nog even ergens iets gaan eten, een stukje lopen of een cafeetje opzoeken, maar u kunt natuurlijk ook meteen naar huis gaan. 

 

Goed om te weten
Waar mogelijk wordt daadwerkelijk gezeild. Mocht er écht te weinig wind staan, dan zal worden gevaren op de motor. Bij teveel wind kan worden besloten dat er niet wordt uitgevaren. Dan maken we er toch samen iets gezelligs van in de haven. De veiligheid van de opvarenden staat natuurlijk altijd voorop. Op de Waddenzee waait het altijd wat harder dan op het IJsselmeer. Het is dus mogelijk dat we bij te harde wind voor de veiligheid (en comfort) op het IJsselmeer blijven of juist naar het Markermeer (met bijvoorbeeld de Marker Wadden) of Friese meren varen. Maar geen zorgen; ook daar is het fantastisch vertoeven.
 

Klassieke tweemaster 'Lady Victoria'

We gaan zeilen op de luxe klassieke tweemaster 'Lady Victoria'. Het is een one off Singapore Clipper met een romp van tropisch hardhout en het dek en interieur zijn volledig van massief Birmees teakhout gemaakt. Het schip ligt door haar gewicht en vormgeving zeer stabiel in het water, zowel op het IJsselmeer als de (Wadden)zee. Door de opbouw met stuurinrichting kunnen we bij wat minder weer comfortabel binnen zitten. Met mooi weer is er op het achter- en voordek voldoende ruimte om heerlijk buiten te genieten van de elementen der natuur.

Aanvankelijk werd 'Lady Victoria' ingezet voor lange oceaantochten. Ze heeft onder meer van Singapore naar Canada gezeild, heeft meerdere keren de Atlantische Oceaan overgestoken, heeft in het Caribische gebied gezeild en meerdere plaatsen in Zuid-Amerika aangedaan. Een schip met een geschiedenis dus!

Indeling schip
Bij binnenkomst kom je in de 1e kajuit met zitbanken, tafel en de keuken (en tevens het binnen stuurwiel). De keuken beschikt over een fornuis, oven, koelkast, Nespresso-apparaat en een fluitketel voor thee.

Meer naar achteren (onder het achterdek) bevinden zich in de achterhut 2 ruime bedden (dit zijn feitelijk 2-persoonsbedden, maar ze worden voor deze trip als 1-persoonsbed gebruikt). Tevens is hier de 1e badkamer met douche en toilet. Aan de andere kant van de 1e kajuit bevindt zich de 2e kajuit met aan de ene kant een sfeervolle u-vormige zithoek met tafel en aan de andere kant de captains desk met kaartentafel. Verder naar voren bevindt zich een slaapcabine met 2 maal 2 stapelbedden. In de punt bevindt zich een 2e gecombineerde toilet/doucheruimte met aan weerszijden een wasbak. 

Rubberboot (RIB) met buitenboordmotor & sup-boards 
Het schip is uitgerust met een RIB en 4-pk buitenboordmotor. Hier heb je geen vaarbewijs voor nodig. Het is erg leuk om ook een keertje voor anker te gaan; we kunnen dan met de RIB naar de kant varen als we dat zouden willen. Tevens zijn er 2 sup-board met peddels aan boord!

Thuishaven Enkhuizen
Dit zeilschip heeft als thuishaven de Buitenhaven van Enkhuizen. Werkelijk een schitterende locatie; direct onder de historische Drommedaris en in het centrum van de oude stad. Tevens is het direct aan het treinstation gelegen, waar u ook gratis voor langere tijd kunt parkeren.

Wat neemt u mee?
Warme kleding • eventueel zwemspullen • eventueel regenkleding • zonnebrand • zonnebril • schoenen zonder harde hakken (in verband met schade aan het schip) • handdoek(en) • toiletspullen • 1-persoons dekbedovertrek of slaapzak en kussensloop (hoeslaken, dekbed en kussen aanwezig) • evt. oordopjes voor het slapen (u slaapt met meerdere mensen in één ruimte) • gebruik een tas (geen harde koffer) voor uw spullen.Wat is er inbegrepen?


inclusief:
* 4 nachten verblijf aan boord van het zeilschip 'Lady Victoria' in een gedeelde slaapruimte met stapelbedden of in een gedeelde slaapruimte met tweepersoonsbed voor alleengebruik
* gebruik hoeslaken, kussen en dekbed (kussensloop en 1-persoonsdekbedovertrek of een slaapzak zelf meenemen)
* 4 x ontbijt, 4 x lunch en 4 x avondmaaltijd
* gedurende de hele dag koffie en thee
* havengelden en toeristenbelasting
* gratis parkeergelegenheid bij het NS station Enkhuizen (op loopafstand van de kade waar het schip ligt)

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* vervoer naar/van Enkhuizen
* frisdrank, wijn en bier (ter plaatse af te rekenen bij de schipper)
* bijdrage SGR
* reserveringskosten
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook