Singlereis Zeilen IJsselmeer

3 dagen
niveau 1
eigen vervoer
vanaf € 319,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 02-09-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

Heerlijk zeilen naar leuke havenplaatsjes rondom het IJsselmeer
Inclusief alle maaltijden en verblijf op een mooi zeilschip
Tevens gelegenheid om optioneel te wandelen of fietsen
groep: minimaal 6 / maximaal 6 reizigers.

Drie dagen zeilen
De startlocatie is Enkhuizen. Afhankelijk van de wensen en windrichting varen we naar havenplaatsen als Medemblik, Lemmer, Volendam, Monnickendam, Makkum, Workum, Hindeloopen, Stavoren, Urk, Muiden, Amsterdam, Batavia Stad bij Lelystad of Hoorn. We zijn dagelijks tussen de 2 en 6 uur op het water. U mag heerlijk ontspannen genieten tijdens het zeilen of lekker fanatiek meehelpen met afvaren, zeilen hijsen en strijken, overstag gaan, gijpen, sturen, afmeren en koers bepalen. Zeilen is de perfecte combinatie tussen ontspannen en actief bezig zijn! In elke havenplaats is er gelegenheid om lekker te wandelen of een fiets te huren en andere leuke dingen te ondernemen. De havens zijn veelal in het oude centrum van de stad gelegen, dus leuke cafés, restaurants, musea en parken zijn op loopafstand. Tevens kan gebruik gemaakt worden van een rubberboot met 4-pk buitenboordmotor (geen vaarbewijs nodig) en er zijn twee sub-boards aanwezig.
 

Dag 1
Voor deze singlereis Nederland verwachten we u om 10.00 uur aan boord van de 'Lady Victoria' in de Buitenhaven van Enkhuizen. Na een korte kennismaking en verdeling van de slaapplaatsen maken we los en gaan we op avontuur naar onze eerste bestemming! De ene dag wilt u misschien actief meehelpen en de andere dag lekker ontspannen genieten; alles is goed, zolang iedereen maar geniet; en dat lukt meestal best goed omdat we ons tussen de elementen van de natuur begeven. Het water, de wind, de zon en de rustige deiningen van het jacht wekken meteen ontspanning op. Vanmiddag lunchen we aan boord en vanavond bereiden we samen een smakelijke maaltijd met de boodschappen die de schipper al voor ons heeft gedaan.

Dag 2
Na de eerste nacht aan boord, kijken we eens goed naar het weer en de windvoorspellingen als we gezellig samen aan de ontbijttafel zitten. Zo overleggen we samen waar we die dag heen zullen varen. Wellicht wordt het deze dag wel Volendam of Medemblik. Wie zal het zeggen! Onderweg warmen we lekker wat knakworsten op of we leggen iets lekkers in de oven. Net als gisteren bereiden we samen een heerlijke avondmaaltijd.
 

Dag 3
We beginnen de dag met een heerlijk ontbijt. Ook vandaag maken we er weer een mooie dag van. Einddoel vandaag is de thuishaven van ons schip, Enkhuizen. U begint zich inmiddels al een aardige zeeman of -vrouw te voelen en daarom is het extra genieten van deze laatste trip. We lunchen natuurlijk weer gezellig samen in de kajuit of op het dek. Als we rond 17.30 uur van boord stappen kunnen we terugkijken op een fantastische ervaring en zult u merken dat u weer nieuwe vrienden heeft gemaakt. Omdat het schip weer aanmeert midden in het oude centrum van Enkhuizen, kunt u na afloop altijd nog even ergens iets gaan eten, een stukje lopen of een cafeetje opzoeken, maar u kunt natuurlijk ook meteen naar huis gaan. 
 

Goed om te weten
Waar mogelijk wordt daadwerkelijk gezeild. Mocht er écht te weinig wind staan, dan zal worden gevaren op de motor. Bij teveel wind kan worden besloten dat er niet wordt uitgevaren. Dan maken we er toch samen iets gezelligs van in de haven. De veiligheid van de opvarenden staat natuurlijk altijd voorop.

Klassieke tweemaster 'Lady Victoria'

We gaan zeilen op de luxe klassieke tweemaster 'Lady Victoria'. Het is een one off Singapore Clipper met een romp van tropisch hardhout en het dek en interieur zijn volledig van massief Birmees teakhout gemaakt. Het schip ligt door haar gewicht en vormgeving zeer stabiel in het water, zowel op het IJsselmeer als de (Wadden)zee. Door de opbouw met stuurinrichting kunnen we bij wat minder weer comfortabel binnen zitten. Met mooi weer is er op het achter- en voordek voldoende ruimte om heerlijk buiten te genieten van de elementen der natuur.

Aanvankelijk werd 'Lady Victoria' ingezet voor lange oceaantochten. Ze heeft onder meer van Singapore naar Canada gezeild, heeft meerdere keren de Atlantische Oceaan overgestoken, heeft in het Caribische gebied gezeild en meerdere plaatsen in Zuid-Amerika aangedaan. Een schip met een geschiedenis dus!

Indeling schip
Bij binnenkomst kom je in de 1e kajuit met zitbanken, tafel en de keuken (en tevens het binnen stuurwiel). De keuken beschikt over een fornuis, oven, koelkast, Nespresso-apparaat en een fluitketel voor thee.

Meer naar achteren (onder het achterdek) bevinden zich in de achterhut 2 ruime bedden (dit zijn feitelijk 2-persoonsbedden, maar ze worden voor deze trip als 1-persoonsbed gebruikt). Tevens is hier de 1e badkamer met douche en toilet. Aan de andere kant van de 1e kajuit bevindt zich de 2e kajuit met aan de ene kant een sfeervolle u-vormige zithoek met tafel en aan de andere kant de captains desk met kaartentafel. Verder naar voren bevindt zich een slaapcabine met 2 maal 2 stapelbedden. In de punt bevindt zich een 2e gecombineerde toilet/doucheruimte met aan weerszijden een wasbak. 

Rubberboot (RIB) met buitenboordmotor & sup-boards 
Het schip is uitgerust met een RIB en 4-pk buitenboordmotor. Hier heb je geen vaarbewijs voor nodig. Het is erg leuk om ook een keertje voor anker te gaan; we kunnen dan met de RIB naar de kant varen als we dat zouden willen. Tevens zijn er 2 sup-board met peddels aan boord!

Thuishaven Enkhuizen
Dit zeilschip heeft als thuishaven de Buitenhaven van Enkhuizen. Werkelijk een schitterende locatie; direct onder de historische Drommedaris en in het centrum van de oude stad. Tevens is het direct aan het treinstation gelegen, waar u ook gratis voor langere tijd kunt parkeren.

Wat neemt u mee?
Warme kleding • eventueel zwemspullen • eventueel regenkleding • zonnebrand • zonnebril • schoenen zonder harde hakken (in verband met schade aan het schip) • handdoek(en) • toiletspullen • 1-persoons dekbedovertrek of slaapzak en kussensloop (hoeslaken, dekbed en kussen aanwezig) • evt. oordopjes voor het slapen (u slaapt met meerdere mensen in één ruimte) • gebruik een tas (geen harde koffer) voor uw spullen.

 Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs
Vr 03-06-2022 (niet meer beschikbaar)
€ 319,-


inclusief:
* 2 nachten verblijf aan boord van het zeilschip 'Lady Victoria' in een gedeelde slaapruimte met stapelbedden of in een gedeelde slaapruimte met tweepersoonsbed voor alleengebruik
* gebruik hoeslaken, kussen en dekbed (kussensloop en 1-persoonsdekbedovertrek of een slaapzak zelf meenemen)
* 2 x ontbijt, 2 x lunch en 2 x avondmaaltijd
* gedurende de hele dag koffie en thee
* havengelden en toeristenbelasting
* gratis parkeergelegenheid bij het NS station Enkhuizen (op loopafstand van de kade waar het schip ligt)

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* vervoer naar/van Enkhuizen
* frisdrank, wijn en bier (ter plaatse af te rekenen bij de schipper)
* bijdrage SGR
* reserveringskosten
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook