Singlereis Wandelvakantie Catalonië Bloemen Special

8 dagen
niveau 2
vliegtuig
vanaf € 1.129,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 10-05-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

1-persoonskamer inclusief
beleef het bloemenfestival  in Girona
verblijf in een 4-sterrenhotel inclusief ontbijt en diner
route: In de stad Girona (2 dagen): overwegend wandelingen die vlak tot licht stijgend zijn, korte afstanden, veel pauzes. Tijdens de natuurwandelingen (2 dagen): heuvel- tot licht bergachtig, hoogteverschillen per dag variërend van 200 tot 550 meter.
groep: minimaal 12 reizigers, maximaal 16 reizigers.

Te voet door natuurparken en historische steden
Spanje - een land dat misschien niet álles heeft maar wél héél veel! Natuur, bergen en zee. Oude, maar ook moderne geschiedenis, cultuur en architectuur. Een levendige folklore en boeiende evenementen. Een vriendelijke bevolking, op het platteland en in de steden. Bovendien komen we in Spanje niet om van honger of dorst, en het eten en drinken is heel betaalbaar.

Nóg een prettige bijkomstigheid: de bestemming is zó bereikt, met een vliegduur vanuit Nederland van nauwelijks twee uur. Girona is de tweede stad van de autonome regio Catalonië, een landsdeel in het noordoosten van Spanje. Girona (98.000 inwoners) ligt globaal halverwege de Pyreneeën en de regionale hoofdstad Barcelona, zo’n 30 kilometer landinwaarts in een bergachtige omgeving. De stad wordt doorkruist door de rivieren de Riu Ter en de Riu Onyar.

Eén week per jaar, half mei, kleurt Girona helemaal bont door de ‘Temps de Flors’ (het ‘Bloemenfestival’) en is de binnenstad versierd met een kleurrijke zee van bloemen. Het evenement trekt bezoekers van heinde en verre, uit binnen- en buitenland. Het oh- en ah-gehalte van de kunstige bloemenversieringen is zo groot dat velen enkele dagen blijven. In deze wandelreis zijn de derde en de vierde dag gereserveerd voor een bezoek aan Girona met twee keer een dagvullende wandeling met veel stops.

Het centrale verblijf tijdens de wandelvakantie is in Pineda de Mar, op een afstand van enkele honderden meters tot de zee. In het centrum van het stadje staan enkele mooie historische panden uit de 16e en 17e eeuw. Er is een station met een directe treinverbinding naar het centrum van Barcelona.

Het noorden van Catalonië moet het óók hebben van de natuur. In een prachtige bergachtige setting ligt de meest mysterieuze (lees: heilige) berg van Spanje: de Montserrat met daar tegenaan gebouwd, op ruim 700 meter hoogte, het gelijknamige klooster Monastir de Montserrat. De reis naar boven gaat per kabelbaan. In de directe omgeving van het klooster maken we een ca. drie uur durende begeleide wandeling. Daarnaast kan ook de kloosterkerk bezocht worden.

Op slechts een half uurtje rijden van onze accommodatie ligt een regionaal natuurpark waar het goed toeven is: Park del Montenegre i el Corredor. Een bosrijk gebied met een mix van eiken- en dennenbomen dat uitnodigt tot het maken van een fraaie wandeling. Op ruim 500 meter hoogte ligt het dorpje Hortsavinya met een bezienswaardig middeleeuws kerkje.

In verband met het Bloemenfestival wordt deze reis naar de Costa Brava en het achterland ervan slechts één maal uitgevoerd, namelijk op 10 mei.

Dag 1
Amsterdam-Girona per Transavia. Transfer naar Sumus Hotel Stella & Spa in Pineda de Mar en daarna kennismaking met de groep en de lokale Engelssprekende reisleider. Vanavond eten we gezellig samen in het buffetrestaurant van het hotel.

Dag 2
Na het ontbijt zetten we per bus koers naar Monistrol de Montserrat en per tandradbaan vervolgen we de weg omhoog. We krijgen een rondleiding door het benedictijnse klooster dat gebouwd is in 1025 en nemen een kijkje bij 'de zwarte madonna'. Daarna volgt een fraaie wandeling (ca. 5 km/1,5 uur) naar beneden.

Dag 3
Vandaag staat de eerste wandeldag in Girona op het programma. Per trein reizen we naar Girona en volgen we te voet een rondleiding met de reisleider én een stadsgids door het centrum van de stad dat een week lang is opgetuigd met een kleurrijke bloemenzee. Al die geuren en kleuren is een prachtig gezicht! De wandelroute loopt over de de fraai intact gebleven/gerestaureerde vestingmuren en later passeren we o.a. de Kathedraal, het Arabische Badhuis, de Joodse Wijk El Call met het Joods Museum en diverse kerken, zoals de Basilica de Sant Feliu de Girona.
 

Dag 4
Wederom een wandeldag door het door geur en kleur verblindend mooie Girona. Per trein reizen we naar de stad en verkennen we samen met de reisleider de overige mooie gebouwen, pleinen en bruggen over de Riu Onyar. 
 

Dag 5
Geniet van een vrije dag die u naar eigen wens in kunt delen. Neem bijvoorbeeld de tijd voor een dagtocht (per trein) naar Barcelona. De wereldstad heeft tal van bezienswaardigheden en is een ware lust voor het oog! De Oude Stad (Barri Gòtic), het Columbus Monument, de Kathedraal, de nog altijd niet afgebouwde Sagrada Família en het huis van Gaudí, de Casa Mila, zijn allemaal een bezoekje waard. 

Dag 6
Vandaag wandelen we voor de eerste keer tijdens deze reis door Montenegre il el Corredor (ca. 7 km/2 uur, ca. 200 meter stijgen/dalen). Per bus rijden we naar het natuurpark waar we onder leiding van een lokale gids een wandeling door de vallei van een bergrivier maken. De gids zal hierbij interessante uitleg (in het Engels) geven over de vegetatie en de fauna in het gebied. De wandeling eindigt bij een typisch Catalaans berg/boerderij-restaurant waar we genieten van een lekkere late lunch (inclusief).
 

Dag 7
Voor de tweede maal reizen we per bus af naar natuurpark Montenegre i el Corredor. Hier maken we een wandeling (ca 12 km/6 uur, ca. 550 meter stijgen/dalen) naar het oude bergdorp Hortsavinya met de romaanse kerk Santa Eulalia, welke in de 10e eeuw gebouwd werd. Eens lag Hortsavinya op een handelsroute tussen de Pyreneeën en de Middellandse zee.
 

Dag 8
Helaas komt er vandaag een einde aan deze reis en vliegen we terug naar Amsterdam.

Noot: het is wegens organisatorische redenen mogelijk dat het dagprogramma in een andere volgorde wordt uitgevoerd dan hierboven staat beschreven. Het programma blijft inhoudelijk hetzelfde.

Sumus Hotel Stella & Spa ****

ligging: het 4-sterrenhotel ligt in Pineda de Mar, op enkele honderden meters van de zee en op 10 minuten lopen van het station.  
faciliteiten: zwembad in een mooie tuin met ligbedden, handdoekenservice, barservice en jacuzzi. Gezellig terras. De spa van het hotel is tegen een toeslag beschikbaar. Het hotel heeft een restaurant met uitgebreide buffetten en voor ieder wat wils.
kamers: de moderne kamers hebben airconditioning, wifi, een eigen gemeubileerd balkon, een televisie en een koelkastje. De badkamer heeft een douche of bad, toilet en een haardroger.

Vertrekdatum
Prijs


inclusief:
* Amsterdam-Girona v.v. per Transavia
* transfers luchthaven-hotel v.v.
* 7 overnachtingen in een 2-persoonskamer voor alleengebruik met douche en toilet
* 7 x ontbijt en diner (beide in buffetvorm)
* 1x lunch in een typisch Catalaans restaurant
* transfers per bus of trein naar Montserrat, Girona en het natuurpark Montenegre i el Corredor
* lokale Engelssprekende reisleiding
* lokale toeristenbelasting

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* in te checken bagage € 26 per enkele reis (20 kg)
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* niet genoemde maaltijden
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten
Een mooie gevari?erde reis. De binnenstad van Girona is buitengewoon schilderachtig. De kathedraal is echt de mooiste die ik in de laatst 10 jaar gezien heb. Het 10-daagse bloemenfestival van Girona was onverwacht bijzonder. Overal waren zowel binnen als buiten kunstzinnige bloemen?installaties? gemaakt die veel (ook Spaanse) bezoekers trekken. De stad en het festival zijn een bezoek van 2 dagen zeker waard. Het bezoek van het klooster Montserrat, spectaculair in de bergen gelegen. was zeer de moeite waard. Goed dat we veel tijd hadden voor het klooster. De dagindeling werd nogal bepaald door het optreden van het beroemde jongenskoor om 13.00 in de (stampvolle) kerk. Ik had het persoonlijk niet willen missen, maar er waren wel groepsleden die het jammer vonden dat de (prachtige) wandeling in het bergland achter het klooster daardoor vrij kort werd. De vrije dag is natuurlijk voor Barcelona. Een dag is uiteraard veel te kort voor zo?n stad, maar veel van ons waren daar al eens eerder geweest en dan is het een leuke aanvulling. De trein doet er lang over (18 stations...) maar het uitstapstation op Pla?a de Catalunya is vlakbij de meeste bijzondere locaties. Dr reis had een paar mooie (begeleide) wandelingen in een uitbundig begroeid heuvelland achter Pineda en in een kloof bij het klooster Montserrat. De wandelingen waren niet moeilijk en voor ons eigenlijk te kort. Daar moet de organisator nog maar eens naar kijken. Hotel in Pineda de Mar. Pineda is een niet erg bijzonder Costa Brava stadje. Situering van het hotel is prima, vlakbij het strand (waar in dit seizoen nog niets te doen is) en vlakbij het treinstation (naar Girona, Barcelona en andere plaatsen). Het hotel heeft niet veel sfeer, maar de service is prima, het eten (buffet) is uitstekend, alles is goed onderhouden en schoon en dat is toch het belangrijkste. De chloorlucht in de gemeenschappelijke ruimten vond ik wel behoorlijk storend. Vervoer ter plaatse prima. De beide reisbegeleidsters/wandelgidsen die wij hebben meegemaakt waren prima en hebben veel voor ons gedaan. Door het late vertrek van het vliegtuig terug was ook de laatste dag nog goed bruikbaar voor een extra uitstapje. Daarvoor gaf ze ook een aantal goede suggesties. Vliegreis. Voor een aantal van ons was het onverwacht dat de Transavia vlucht niet naar Girona, maar naar Barcelona ging. Beide ongeveer even ver van het hotel, maar de terugreis vanaf Barcelona komt op een onmogelijk laat tijdstip op Schiphol aan. Een onaangename verrassing bij de ontvangst van de tickets kort voor vertrek. Graag hadden wij dat in de reisbeschrijving gezien. En dan nog, overweeg dit in de toekomst te veranderen. Houd bij het inpakken rekening met behoorlijk wisselvallig weer in deze periode.
Martijn
Een aanrader! Een goed, afwisselende georganiseerde reis met prettige accurate begeleiding ter plaatse door enthousiaste hartelijke gids Veel gezien, bewandeld en vernomen. Hotel = prima kwaliteit.
Lisette Hazebroek
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook