Singlereis Wandelen Weerribben-Wieden en Giethoorn

4 dagen
niveau 1
eigen vervoer
beoordeling: 4,0
vanaf € 419,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 26-07-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

3 x ontbijt, lunchpakket en diner inbegrepen
meelopende Aktiva-reisleiding
verblijf in 1-persoonskamer met eigen sanitair inclusief

route: per wandeldag wordt ca. 12-26 km afgelegd. De Aktiva-reisleiding loopt alle routes met u mee. Een onderlinge afstand van 1,5 meter wordt aangehouden. Belangrijk om te weten: tijdens de gehele reis heeft u een eigen auto nodig.
groep: minimaal 7 / maximaal 15 reizigers.

Wandelreis in Overijssel speciaal voor singles 
Nederland is bij uitstek geschikt om er een heerlijk mid-weekje actief op uit te trekken. Zeker in deze periode! Neem bijvoorbeeld Overijssel. Vanuit onze standplaats Staphorst maken we verschillende leuke wandeltochten. We rijden met de auto naar de startpunten van de routes. Op dag 2 start de wandeling vanaf het hotel.

Vanuit Staphorst wandelt u zó Nationaal Park De Weerribben-Wieden in. Dit gaan we tijdens de reis dan ook zeker doen. De tocht begint in Kalenberg. De Weerribben- Wieden is een van de meest bijzondere gebieden van Nederland en het grootste laagveenmoeragebied van Noordwest-Europa. Dankzij de mensenhanden van turfstekers en rietsnijders ontstond een uniek landschap van meren, vaarten, rietlanden, moerasbossen en trilvenen. Een verleden vol veen, turf en riet levert een beeldschoon heden op. Adembenemende natuur, eindeloze waterpartijen en historische stadjes en dorpen.

Giethoorn mag uiteraard niet ontbreken in het programma. Giethoorn wordt ook wel het Groene Venetië genoemd en het doet die bijnaam volledig eer aan. De boerderijachtige huizen staan gerangschikt langs kanalen en zijn omringd door hoge bomen en dichte struiken.

De uitvalsbasis van de reis is het 3-sterren Hotel Waanders. Het ontbijt, een lunchpakket en een 3-gangen diner is inbegrepen.  

Kortom: alle ingrediënten zijn aanwezig voor een gezellig, afwisselend én sportief tussendoortje. Zet de wandelschoenen maar klaar en op naar Overijssel!

Dag 1
naar Staphorst
We starten bij Bezoekerscentrum De Wheem. In deze fraaie voormalige boerderij en herberg, midden in het Reestdal, is van alles te beleven. Behalve mooie exposities is er een leuke winkel en kunt u er terecht voor een kopje koffie met iets lekkers. Verzamelen tussen 13.00 en 13.30 uur. Uitleg over de reis en kennismaken met elkaar en de reisleider. We starten vervolgens met de eerste wandeling, door het Reestdal. De route is ca. 12 km/3 uur. We wandelen door het oeroude beekdallandschap langs het lieflijk kronkelende grensriviertje de Reest en door maar liefst drie natuurreservaten. Het kronkelige riviertje de Reest vormt de grens tussen Overijssel en Drenthe. Het Reestdal dankt niet alleen haar naam aan dit riviertje, maar ook haar kleinschalige cultuurlandschap. Het bruggetje over de Reest, wordt ook wel "het bruggetje van Bartje" genoemd. In de vroegere TV serie Bartje probeerde het ondeugende jongetje hier een eigenwijze bok de brug over te laten steken. 

Dag 2
Nationaal Park Weerribben-Wieden (ca. 18,6 km/ 4,5 uur)
Na het ontbijt maken we ons op voor de route in de Weerribben. We rijden met de auto naar het startpunt van de route, Hotel Café Restaurant Het Rietershuijs in Kalenberg. We wandelen langs de Kalenbergergracht, het brede vaarwater dat eeuwenlang de verkeersader van de Weerribben was. Als u al iets hoort, is het de wind die door het riet ruist of een rietzanger. Aan de rand van Ossenzijl komt u langs het Bezoekerscentrum Weerribben. U leert hier meer over dit prachtige natuurgebied. 

Dag 3
Rondje Staphorst: Museumboerderij en Zwarte Dennen (ca.20 km/4,5 uur)
De wandeling start bij het hotel en komt hier ook weer terug. Staphorst is een mooi oude dorpje, leuk om wandelend te ontdekken. Het heeft een beschermd dorpsgezicht en u ziet er de ene na de andere monumentale boerderij van het Staphorster type. Rietgedekt en meestal met deuren en luiken die in de authentieke kleur groen zijn geschilderd. Prachtig! Loop zeker ook even binnen bij de Gemeentelijke Museumboerderij. Vervolgens maken we een wandeling door Boswachterij Staphorst. Wat is het hier heerlijk stil. U ontdekt er verschillende plassen, zoals vijver Zwarte Dennen. Hier treft u zandstrandjes en een ligweide waar we ons lunchpakketje kunnen nuttigen. Daarna wandelen we weer terug naar het hotel. 

Dag 4
Giethoorn (ca.13,5 of 16 km/4 of 4,5 uur)
Een heerlijke rondwandeling van waterdorp Giethoorn naar waterdorp Dwarsgracht en terug. Karakteristieke houten bruggetjes, grachten en rietgedekte boerderijen vormen het schilderachtige decor van deze route. Niet voor niets wordt Giethoorn het ‘Venetië van het Noorden’ genoemd. Rust even uit en proef de sfeer op één van de vele terrassen langs de waterkant. Tip onderweg: stap eens binnen bij Museumboerderij ’t Olde Maat Uus. Einde programma tussen 15.30 en 16.00 uur. We nemen afscheid van elkaar en u keert huiswaarts per eigen vervoer.

Hotel Waanders ***

ligging: Hotel Waanders ligt in Staphorst. Gelegen op een centrale locatie (600 meter van het centrum) aan voormalige hoofdweg ‘de Diek’.
faciliteiten: het hotel heeft een modern restaurant, een bar, een receptie en een parkeerplaats met voldoende beschikbaarheid. 
maaltijden: ontbijt. lunch(pakket) en diner inbegrepen. Op dag 2, 3 en 4 wordt een lunchpakket meegegeven. 
kamers: mooi gerenoveerde en ingerichte slaapkamers met eigen gemoderniseerde badkamer met douche en toilet en airconditioning. Er is gratis wifi beschikbaar.

Vertrekdatum
Prijs


inclusief:
* verblijf in een 1-persoonskamer (met eigen douche/toilet) op basis van volpension (logies + ontbijt + lunchpakket + avondmaaltijd)
* meelopende Aktiva-reisleider
* toeristenbelasting

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* heen- en terugreis
* reis- en annuleringsverzekering
* bijdrage SGR
* reserveringskosten

8 Leuke, gevarieerde reis in een mooi, verrassend gebied in Nederland. Zoveel mogelijk Corona-proof uitgevoerd. Deskundige begeleiding. Hotel is wat gedateerd en eten was matig. Deze reis is zeker een aanrader door de gevarieerde wandelingen.

anoniem, reisperiode juli 2021
Leuke gezellige wandelvakantie met drie dagen prachtig weer helaas de vierde dag naar Giethoorn veel regen. Fijne reisleider Rolf !!! en veel prachtige natuur gezien. Heerlijk eten in Hotel Waanders en prima lunchpakket.
Jannie
Mooie wandelingen, wel wat veel asfalt. Hotel had ik me meer van voorgesteld. Ontbijt was middelmatig, het bed was smal, maar het avondeten vond ik lekker en het lunchpakket was goed.
Anneke Balder
Het was een leuke maar vooral mooie wandelreis. Vooral de wandeling vanuit Kalenberg was een echte Weerribbenwandeling: veel water, mooie doorkijkjes met rietgedekte huizen en veel groen. Maar ook het Reestdal was prachtig.
Nel
Ik maakte deel uit van de 2de groep die deelnam aan de Weerribben-reis. We vormden een gelijkmatige groep: de sfeer was ontspannen en we hadden leuke gesprekjes. Onze reisleider Rolf had zich ingezet om de wandelingen te optimaliseren, en vroeg na afloop van de tochten steeds belangstellend hoe wij de wandeling ervaren hadden. REISLEIDING Rolf had een prettige manier van organiseren/communiceren. Ik houd van zijn stijl: niet te nadrukkelijk op de voorgrond tredend, maar doelmatig opererend vanuit de achtergrond. Daar waar het kon &#8216,ieders eigen verantwoordelijkheid&#8217, en daar waar het moest &#8216,instrueren&#8217, zonder dominantie uit te stralen. Hij had er oog voor als iemand zich niet helemaal content voelde en ging dan ongedwongen een gesprekje aan om zonodig de situatie te verbeteren. Het is prettig als iemand op zo&#8217,n onopvallende manier de reis in goede banen leidt. WANDELINGEN De kop van Overijsel is voor mij minder bekend en het was goed om daar een paar dagen in te verblijven. De wandelingen gaven weidse uitzichten over veen- en heidegebied met ruime waterpartijen. Wat mij betreft hadden we nog meer over onverharde paden mogen lopen ipv de verharde (fiets)paden. HOTEL Kamer: Compacte 1-persoonskamer. Klein maar goed geoutilleerd. Ontbijt: voldoende keuze in brood en beleg. Ik waardeerde het enorm dat er verse koffie werd bereid uit een goede koffiemachine. Prima kwaliteit! Lunchpakket: zeer uitgebreid. Diverse broodsoorten, hartig en zoet beleg, sap, zuivel, fruit, candybar, etc. Dus geen geplette gesmeerde broodjes, maar alle ingredienten met zorg verpakt. Diner: Complimenten voor de heerlijke voorgerechten. Ook complimenten voor het bedienend personeel dat hoofdgerecht snel uit serveerde zodat de groep snel kon beginnen te eten voordat er iets afgekoeld was.
Marga
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook