Singlereis Wandelen Vietnam

13 dagen
niveau 1 van 3
vliegtuig
vanaf € 2.879,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
22-09-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.,
max. € 30,- per boeking), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

met lokale Engelssprekende gids
trek door de rijstvelden, bergen en bossen van Sapa
inclusief bagagevervoer
groep: minimaal 11 / maximaal 17 reizigers

Trek door de rijstvelden, bergen en bossen van Sapa
Deze reis zit boordevol afwisseling. In 13 dagen tijd maakt u kennis met de miljoenenstad Hanoi, wandelt u door een spectaculair en beeldschoon landschap met rijstterrassen en maakt u kennis met de lokale bevolking, vaak in kleurrijke traditionele kelderdracht, op de markt van Bac Ha. Als klap op de vuurpijl maakt u per boot en kajak uitgebreid kennis met Halong Bay. U overnacht u zelfs op de boot in Halong Bay en sluit de reis af met de bekende waterpoppenshow in Hanoi.
 

Dag 1
Heenreis Amsterdam - Hanoi
Vandaag vliegen we van van Schiphol naar Hanoi (met overstap).

Dag 2
Aankomst Hanoi
Welkom in Vietnam! Indien de vluchttijden het toelaten kunnen we na het inchecken alvast Hanoi ontdekken. Het diner is vanavond inbegrepen.

Dag 3
Hanoi - Muong Lo (ca. 6 km / 1,5 tot 2 uur)
Vanuit Hanoi vertreken we per bus via de Rode Rivierdelta en de bergen van de provincie Yen Bai naar Nghia Lo. Hier vinden we het op een na grootste rijstveld in Noordwest-Vietnam. Onderweg maken we een stop voor een theeplukervaring in Thu Cuc en leren we hoe we traditionele thee met de hand kunnen maken. Bij aankomst in Muong Lo maken we een korte wandeling van 1,5 tot 2 uur (ca. 6 km) door de dorpjes in de omgeving. We overnachten vanavond bij een homestay.

Dag 4
Nghia Lo - Mu Cang Chai (ca. 14 km / 5,5 uur)
Een korte bustransfer brengt onsnaar het startpunt van de wandeling van vandaag. Trek dus uw wandelschoenen aan en geniet van het prachtige landschap in de omgeving van Mu Cang Chai voordat u het dorp van de Thai en H'mong bereikt. We wandelen vandaag door een spectaculair en beeldschoon landschap met rijstterrassen. Hier komt nog maar een handjevol toeristen, dus we maken kennis met het echte Vietnam en zijn getuige van de eeuwenoude landbouwtradities van de locals.

Dag 5
Mu Cang Chai - Sapa (ca. 12 km / 4 uur)
De dag begint met een wandeling in de omgeving van Mu Can Chai. De prachtige rijstterrassen rollen in linten over de heuvels. Een uitzicht wat nooit zal gaan vervelen. Vervolgens worden we naar Sapa gebracht. Na 2 uur rijden komen we over de Tram Ton Pass, de hoogste pas van Vietnam (2047 m). Vanaf hier kunnen we ook de Fanxipan-berg - 'het dak van Indochina' (3143 m) - zien liggen. Overnachting in Sapa.

Dag 6
Sapa (ca. 13 km / 5 uur)
Vandaag beginnen we aan een lichte trektocht naar de Muong Hoa-vallei waarbij we door enkele dorpen van de H'mong komen. Via de Muong Hoa-rivier bereiken we het dorp Lao Chai. Hoe verder op de route, hoe kleiner de dorpjes worden. Via een aangename afdeling bereiken we Muong Hoa Valley, de hoofdstad van etnische minderheidsgroepen in deze regio. De wandeling eindigt in het charmante dorpje Ta Van.

Dag 7
Sapa - Bac Ha (ca. 10 tot 12 km / 3,5 tot 4 uur)
Na ons ontbijt gaan we op weg naar Bac Ha. Na aankomst volgt nog een korte transfer naar het dorp Thai Giang Pho, vanwaar we aan onze wandeling van vandaag te beginnen. De tocht voert over paden langs groene moestuinen en rijstterrassen, terwijl we vriendelijk begroet worden door dorpelingen in traditionele klederdracht. Het eindpunt van vandaag is het dorp Nalo. 

Dag 8
Bac Ha - Hanoi
Na ons ontbijt gaan we op weg naar Bac Ha om de zondagsmarkt te bezoeken. Het is de grootste markt in de regio, en er komen veel etnische groepen vanuit de bergen naartoe om handel te drijven. De markt begint langzaam tussen 8 en 10 uur, en daarna is het een kleurrijke drukte tot aan de lunch. Vooral de ongelooflijk mooi geklede Flower Hmong-vrouwen zoeken naar accessoires voor hun kleding. De Bac Ha markt heeft een veemarkt, groente- en vleesstalletjes, wijnverkopers en verkopers van landbouwspullen. Na het bezoek aan de markt nemen we afscheid van de Sapa-regio en reizen terug naar het bruisende Hanoi. Het zal weer even wennen zijn aan de drukte van de stad nadat we hebben genoten van de rust op het platteland.

Dag 9
Hanoi - Ninh Binh (ca. 12 km fietsen / 1,5 tot 2 uur)
Vanuit Hanoi vertrekken we richting de provincie Ninh Binh waar we een bezoek brengen aan Hoa Lu, de voormalige hoofdstad van Vietnam. We bezoeken twee tempels gevolgd door een kort bezoek aan het oude paleis van de stad. Vervolgens stappen we op de fiets naar Tam Coc voor een tocht door mooie natuur met prachtige kalksteenpieken. Ook maken we een tocht per roeiboot langs de kalksteenpieken en rijstvelden van Tam Coc. Een onvergetelijke ervaring! Als laatste brengen we  ook een bezoek aan de Bich Dong Pagoda. Overnachting in Tam Coc.

Dag 10
Ninh Binh - Ha Long Bay
Transfer naar Ha Long City waar we aan boord stappen van een houten boot voor een cruise door Ha Long Bay. Met meer dan 2000 kalkstenen eilanden die uit het smaragdgroene water oprijzen ziet het er sprookjesachtig uit. Tijdens een 1-uur durende kajak- of mandenboottocht kunnen we nog dichterbij komen en kunnen we door de smalle lagunes en tunnelgrotten varen. Eenmaal terug op de boot wordt het anker uitgegooid in het kalme water zodat we kunnen genieten van een diner terwijl de zon ondergaat tussen de prachtige bergen. We keren vanavond niet terug aan land, want we slapen aan boord van de boot, een bijzondere ervaring!

Dag 11
Ha Long Bay - Hanoi 
Geniet 's ochtends van het prachtige uitzicht op de baai met een kopje thee of koffie. Terwijl we langs de rotsformaties richting de haven varen wordt er een brunch geserveerd. Na het ontschepen keren we terug naar Hanoi voor de overnachting. 

Dag 12
Hanoi
Vandaag staat er een stadstour op ons programma. Er is genoeg te zien in deze opvallend groene stad. Vanwege de langdurige Franse overheersing ademt het nog altijd een typisch koloniale sfeer uit. Door de hele stad verrijzen steeds meer moderne huizen en kantoorgebouwen, terwijl we in de Old Quarter (oude wijk) van Hanoi nog veel koloniale gebouwen vinden met om de paar meter een eettentje. We beginnen met een bezoek aan de Tempel van de Literatuur, die in 1070 werd gebouwd en diende als de eerste Koninklijke Nationale Universiteit van Vietnam. We brengen ook een bezoek aan de Tran Quoc Pagode en de Quan Thanh Tempel. In de middag bezoeken we het Etnografisch Museum, dat een goed gedocumenteerde tentoonstelling heeft over de 54 etnische groepen van het land. Later in de middag genieten we van de bekende waterpoppenshow in het centrum.

Dag 13
Vertrek Hanoi
Afhankelijk van de vluchttijden hebben we vandaag nog tijd om Hanoi te verkennen voordat we vanuit het hotel naar de luchthaven gebracht worden voor de vlucht naar Amsterdam.

Singlereis Wandelen Vietnam

Tijdens deze reis verblijft u in hotels in de genoemde plaatsen in het dagprogramma en verblijft u een nacht op een boot in Ha Long Bay. Hieronder vindt u de meestgebruikte hotels tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.
 
Dag(en) Plaats Hotel(s)
dag 2 Hanoi Hong Ngoc Dynastie Hotel ***
dag 3 Nghia Lo Homestay Stilt house of Thai etnic people (verblijf in een slaapzaal)
dag 4 Mu Cang Chai Homestay Stilt house of Thai etnic people (verblijf in een slaapzaal)
dag 5 & 6 Sapa Sapa Relax***
dag 7 Bac Ha Cong Fu Hotel **
dag 8 Hanoi Hong Ngoc Dynastie Hotel ***
dag 9 Ninh Binh Nam Hoa Hotel **
dag 10 Ha Long Bay Victory cruise
dag 11 & 12 Hanoi Hong Ngoc Dynastie Hotel ***
Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs
Zo 22-09-2024
2.879,-


inclusief:
* retourvlucht Amsterdam - Hanoi
* ruimbagage (max. 25 kg)
* 9 x overnachting in een 1-persoonskamer
* 2 x overnachting in een homestay (in een slaapzaal in een huis op palen, het sanitair bevindt zich buiten)
* 1 x boottocht Ha Long Bay incl. overnachting in een eigen hut
* 11 x ontbijt, 7 x lunch en 4 x diner
* alle transfers zoals genoemd in het programma
* 1 x waterpoppenshow in Hanoi
* entreegelden van de genoemde activiteiten in het programma
* lokale Engelssprekende reisleiding

exclusief:
* overige maaltijden
* fooien en persoonlijke uitgaven
* entreegelden in Hanoi en Ho Chi Minh City
* het visum voor Vietnam (klik hier voor meer informatie)
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
inclusief:
* retourvlucht Amsterdam - Hanoi
* ruimbagage (max. 25 kg)
* 9 x overnachting in een 1-persoonskamer
* 2 x overnachting in een homestay (in een slaapzaal in een huis op palen, het sanitair bevindt zich buiten)
* 1 x boottocht Ha Long Bay incl. overnachting in een eigen hut
* 11 x ontbijt, 7 x lunch en 4 x diner
* alle transfers zoals genoemd in het programma
* 1 x waterpoppenshow in Hanoi
* entreegelden van de genoemde activiteiten in het programma
* lokale Engelssprekende reisleiding

exclusief:
* overige maaltijden
* fooien en persoonlijke uitgaven
* entreegelden in Hanoi en Ho Chi Minh City
* het visum voor Vietnam (klik hier voor meer informatie)
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook