Singlereis Wandelen Utrechtse Heuvelrug

3 dagen
niveau 1 van 3
eigen vervoer
beoordeling: 8.6
vanaf € 299,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
13-12-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.,
max. € 30,- per boeking) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug
1-persoonskamer inbegrepen
met meelopende Aktiva-reisleiding
belangrijk om te weten: tijdens de gehele reis heeft u een eigen auto nodig, of u kunt carpoolen met medereizigers. 
route: per wandeldag wordt ca. 12 - 14 km afgelegd waarbij het algehele niveau van de reis 1 is. De wandeling op dag 1 is een uitzondering hierop, met een zwaarte van 1,5. 
groep: minimaal 7 / maximaal 20 reizigers

Wandelen én genieten midden in het land 
Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug is één van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Een ideale bestemming dus voor deze wandelreis speciaal voor singles! 

Verblijf midden in de natuur!
Onze thuisbasis voor deze nieuwe reis is Hotel Kontakt der Kontinenten in Soesterberg. Een unieke locatie. Wat het hotel zo uniek en anders maakt? Dat ervaar je al bij aankomst met een blik op de karakteristieke gebouwen, het voormalige Missiehuis Sint Jan en Klooster Cenakel. In de loop der jaren zijn de gebouwen getransformeerd tot een eigentijds hotel, voorzien van alle gemakken en faciliteiten van nu én een drie sterren superior hotel classificatie.

U reist op eigen gelegenheid naar het hotel in Soesterberg, waar u gratis kunt parkeren. De accommodatie is ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Bushalte ‘Soesterberg-Oost’ bevindt zich tegenover het hotel. Vanaf deze bushalte zijn er verbindingen met Amersfoort, Driebergen / Zeist en Utrecht. U kunt dan eventueel carpoolen met medereizigers om naar de startpunten van de wandelingen te gaan. Graag ontvangen we u om uiterlijk 10.00 uur in het hotel, waar de reisleiding al aanwezig zal zijn. We trekken dan meteen de wandelschoenen aan voor de eerste wandeling.

Dag 1
Heenreis en wandeling Korte en Lange Duinen (ca. 14 km / niveau 1,5 / ca. 2 km met de auto naar het startpunt) 
Op eigen gelegenheid reist u naar het hotel, waar we om 10.00 uur verzamelen. Na een korte autorit van ca. 1,8 km naar het startpunt van de wandeling, beginnen we aan een fraaie boswandeling aan de rand van de Utrechtse Heuvelrug tussen Amersfoort en Soest, met mooi dennenbos en twee uitgestrekte zandvlaktes; de Korte en de Lange Duinen. De afwisseling tussen het bikkelen door het zand en de schitterende boslanen van onder andere Landgoed De Paltz maken deze tocht een verademing om te wandelen.

Dag 2
Pyramide van Austerlitz, Kozakkenput en De Krakeling (ca. 14 km / ca. 8 km met de auto naar het startpunt)
Een onvervalste boswandeling, zo kun je deze wandeling wel noemen. Bij het Beauforthuis steken we de provinciale weg over en dan laten we het asfalt 14 km achter ons. In het bos worden we voortdurend getrakteerd op mooie lanen, leuke doorkijkjes, heideveldjes en bijzondere plekken met historische betekenis. Meest bijzonder is natuurlijk de Pyramide van Austerlitz. Vanuit het dichte bos staan we ineens op een ronde, open vlakte met een enorme grassige pyramide in het midden. Als eerbetoon aan Napoleon liet de Franse generaal Marmont in 1804 dit indrukwekkende monument bouwen. Een groot deel van de 18.000 soldaten die in de legerkampen op de heuvelrug verbleven heeft aan de piramide bijgedragen, want de bouw was al in 27 dagen voltooid. Ook in het vervolg van de tocht komen we bijzonderheden van de Franse tijd tegen. Bij de Put van Wallenberg heeft de Franse hugenoot d'Amblé geprobeerd om de gigantische heide te ontginnen. Je ziet er de put en de wallen die hij om zijn akkers had opgeworpen. Verderop gaat de tocht langs de Kozakkenput, gegraven door de Frans-Bataafse troepen om de paarden te laven.

Dag 3
Biltse Duinen, Panbos, Beerschoten en Noord-Houdringe (ca. 12 km / ca. 10 km met de auto naar het startpunt)
Na het ontbijt checken we uit en rijden we naar landgoed Beerschoten. Hier start en eindigt onze laatste wandeling. Met kronkelende vijvers, stromende beek, weiden met boomgroepen en oude lanen vormt het een aantrekkelijk wandelgebied. Het aangrenzende Houdringe bestaat uit bos en open grasland. Er staan eiken en beuken waarvan de stam een diameter heeft van meer dan een meter. Het direct aan Beerschoten grenzende Panbos is een voormalig stuifzandlandschap. Hiervan resteert nog een aantal kleine zandvlaktes, maar het grootste deel van het gebied is begroeid met naaldbos. Karakteristiek voor het Panbos zijn de oude grove dennen die aan de rand van de zandvlaktes staan. Bos, akkers en weiden wisselen elkaar af. Kortom: een gevarieerde wandeling door fraaie bossen en langs landgoederen. Einde om ca. 16.00 uur. We nemen afscheid van elkaar en u keert huiswaarts per eigen vervoer.

Hotel Kontakt der Kontinenten ***

ligging: Hotel Kontakt der Kontinenten is in Soesterberg gelegen, omringd door de natuur van de Utrechtse Heuvelrug. 
faciliteiten: Natuurlijk is er aan alles gedacht voor een ontspannen verblijf. In de bostuin is er een oase van rust, ruimte en natuur. Verspreid in het bos en de tuinen vindt u hangmatten, zitzakken en picknicktafels: ideaal voor wie even een rustmomentje wil pakken. Maar ook in het hotel zelf is het heerlijk ontspannen. Neem plaats in de sfeervolle leeshoek en geniet van een ruim aanbod aan verse koffie, thee en verse koekjes in de koffiecorners waar u gedurende uw verblijf gebruik van kan maken. Er is gratis WiFi en uw auto kunt u kosteloos parkeren bij het hotel. Op de parkeerplaats zijn ook oplaadpunten voor elektrische auto’s voorhanden. 
kamers: De 130 hotelkamers zijn oorspronkelijk bewoond door missionarissen en nonnen en tegenwoordig nog steeds bescheiden van afmeting, en daarmee erg knus. Ze zijn voorzien van een badkamer met douche en toilet, een bureau, een telefoon, een televisie en gratis WiFi.
 Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs
Vr 12-07-2024
299,-
Ma 26-08-2024
299,-
Vr 04-10-2024
299,-
Vr 01-11-2024
299,-
Vr 13-12-2024
299,-


inclusief:
* 2 nachten verblijf in een 1-persoonskamer
* 2 x ontbijtbuffet en 3-gangendiner
* onbeperkt thee en koffie bij de koffiecorners
* meelopende Aktiva-reisleiding
* toeristenbelasting
* parkeerplaats

exclusief: 
* vervoer naar en van Soesterberg
* overige maaltijden en dranken
* bijdrage SGR € 5,- per persoon
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
8

Prachtige wandelingen in een mooie omgeving, prima kamer en heerlijk eten. Fantastische begeleiding. Enige minpuntje is de rumoerigheid van het gebouw.

anoniem, reisperiode mei 2024
8

Prima reisleider, prima onderkomen, prettige groep en fijne groepsgrootte. Een aanrader!

anoniem, reisperiode mei 2024
9

Mooie historische accomodatie, de kamer is heel netjes. Het eten was lekker maar klein na een hele dag wandelen. De uitgestippelde wandelingen waar variërend en niet te lang (+/- 19 km).

anoniem, reisperiode mei 2024
9

Supergezellig weekend met een aardige en betrokken gids die met iedereen rekening houdt, leuke gevarieerde groep en prima locatie met heerlijk eten.

Angela Visser, reisperiode maart 2024
9

Heel mooie wandelingen over onverharde paden door fraaie natuur, goed hotel met praktische kamers en heerlijk eten en drinken, leuke medewandelaars die heel goed werden begeleid door reisleider Bas.

Hans, reisperiode maart 2024
8

Mooie wandelroutes, goede accommodatie, aardige en uitstekende reisleider, leuke groep.

anoniem, reisperiode maart 2024
7

Ik heb genoten van de mooie wandelingen, reisleider Bas was top.Ook locatie en eten was uitst ekend,ook voldoende ruimte voor privacy. Doen dus

anoniem, reisperiode februari 2024
9

3 prachtige wandelingen, fijn hotel met heerlijk eten. Gezellige groepsgenoten. Reisleider Bas is een toppertje!!

Helga , reisperiode februari 2024
9

Drie hele leuke dagen met 3 hele leuke wandelingen. Waarvan de mooiste die van omgeving Austerlitz is. Reisleider Bas weet de weg in de omgeving. En geeft elke ochtend en avond kort en bondig de info die nodig is voor de desbetreffende dag. Prima hotel waarbij ontbijt zeer uitgebreid en het diner zeer voortreffelijk is. Mooiste was om deze drie dagen te mogen lopen met al die fijne mensen. Dank hiervoor!

Marcel, reisperiode februari 2024
8

anoniem, reisperiode februari 2024
8

anoniem, reisperiode februari 2024
9

Reisleider Bas wist zonder enige uitzondering feilloos de weg door de bossen! Hij is een prettige man die bescheiden zeer goed leiding gaf! Ik heb zeer genoten van de tochten en de natuur. Ik wist niet dat we zoveel mooie bossen hebben in Nederland.

Anne C. Schoon, reisperiode februari 2024
9

anoniem, reisperiode februari 2024
8

Leuke lokatie, fijn kamertje, super eten! Hele fijne groep, liep perfect tijdens de wandelingen en daarna. Ik ga zeker vaker mee!

Harriët, reisperiode februari 2024
9

anoniem, reisperiode februari 2024
9

Een geslaagd weekend weg in een goed hotel met heerlijke maaltijden, met mooie en afwisselende wandelingen.

Karin, reisperiode februari 2024
8

Een heel leuk weekeinde met een leuk gezelschap. Mooie wandelingen en zeker voor herheling vatbaar.

anoniem, reisperiode februari 2024
10

Zeer goed accomodatie en maaltijden. Er was voldoende keuze in het vegetarische aanbod. De wandelingen waren heel gevarieerd. Reisleiding was uitstekend. Heb al eerder zeer geode ervaring gehad met deze reisleidster!

anoniem, reisperiode augustus 2023
8

Super locatie, mooie wandelingen en een fijne reisleidster. Echt een aanrader.

Anita Willemse, reisperiode augustus 2023
9

Het was een prima 4 daagse wandeling met mooie wandelingen onder plezierige begeleiding van Monique. Het hotel is mooi gelegen met kamers die alles bevatten wat je nodig hebt. Het personeel was zeer vriendelijk. Kortom het verblijf was heel goed!

anoniem, reisperiode augustus 2023
10

Een hele mooie locatie voor een wandelvakantie. Heel lekker gegeten in een heel mooi verblijf, kamers zijn prima. Enorm enthousiaste meelopend wandelaarster. Groep was heel harmonieus en heel gezellig.

Erwin, reisperiode augustus 2023
8

Prachtige wandelingen; eind augustus en de heide bloeide volop. Fijne begeleiding. Geweldig hotel.

anoniem, reisperiode augustus 2023
9

Een nieuwe reis van Aktiva Tours, in een prachtig stukje Nederland. Utrechtse heuvelrug, geweldig. In een mooi hotel. Min punt was het aanreizen naar de verschillende wandelingen.

anoniem, reisperiode juli 2023
8

Hele mooie tochten, grotendeels door de bossen. Erika is een prettige, enthousiaste reisleidster en heeft oog voor de hele groep.

anoniem, reisperiode juli 2023
9

anoniem, reisperiode juli 2023
9

anoniem, reisperiode mei 2023
9

Aanrader: mooi hotel, lekker eten en prachtige wandelingen.

anoniem, reisperiode mei 2023
8

anoniem, reisperiode mei 2023
inclusief:
* 2 nachten verblijf in een 1-persoonskamer
* 2 x ontbijtbuffet en 3-gangendiner
* onbeperkt thee en koffie bij de koffiecorners
* meelopende Aktiva-reisleiding
* toeristenbelasting
* parkeerplaats

exclusief: 
* vervoer naar en van Soesterberg
* overige maaltijden en dranken
* bijdrage SGR € 5,- per persoon
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook