Singlereis Wandelen Sierra Nevada en Granada

8 dagen
niveau 3
vliegtuig
vanaf € 1.162,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 05-07-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

kleine groepen van maximaal 12 personen
schitterende bergwandelingen in de Alpujarras
uitgebreid de tijd om Granada te ontdekken

route: van gematigd tot kortstondig steil. Per wandeldag wordt gemiddeld 15 km afgelegd.
groep: minimaal 6 / maximaal 12 reizigers. 

Wandelreis naar de top van de Mulhacén in Andalusië
De Sierra Nevada, letterlijk: "besneeuwde bergketen", is het hoogste gebergte van Spanje. De toppen reiken tot bijna 3500 meter. Deze reis is een wandeltocht met als einddoel twee van Spanjes hoogste bergtoppen: de Mulhacén en de Veleta. De stijgingen - en dalingen, natuurlijk - tijdens de begeleide wandelingen variëren van gematigd tot kortstondig steil.

In het deel van de Sierra Nevada dat de Alpujarras heet, kan in de zomer fantastisch worden gewandeld. De eerste twee dagen van de wandelvakantie maakt u inloopwandelingen vanuit het stadje Cómpeta in de bergen en pas daarna gaat u écht het hooggebergte in. U overnacht één keer in de berghut Refugio Poqueira (ca. 2500 m) en loopt daarna verder na de beklimming van de Veleta (3394 m) naar het skidorp Pradollano (ca. 2100 m) aan de andere zijde van de bergketen. De laatste twee dagen van de reis verblijft u in Granada, aan de voet van de Sierra Nevada. In de stad bevindt zich een van de beroemdste monumenten van Spanje: het Alhambra, een gigantisch historisch paleiscomplex vol culturele schatten, daterend uit zowel de Arabisch-Moorse als de Spaans-katholieke tijd.

De bergen zijn grotendeels sneeuwvrij, de kans op slecht weer is in deze maanden kleiner en - ook al is het "beneden" in Spanje heel warm - door de grote hoogte is het er aangenaam wandelweer. Zowel de Mulhacén als de Veleta zijn zonder hulpmaterialen te beklimmen; het blijft dus bergwandelen en is beslist geen bergbeklimmen! De uitzichten tijdens de wandelingen zijn fantastisch: een flink deel van Spanje lijkt aan uw voeten te liggen en soms is in de verte zelfs ook Afrika te zien.

Een reis met uitsluitend hoogtepunten, in landschap en cultuur!
 

Dag 1
Amsterdam-Malaga per Transavia. Transfer (ca. 70 km) per taxi of busje naar Cómpeta, overnachting in een comfortabel appartement.

Dag 2
Transfer naar Fábrica de la Luz. Eerste inloopwandeling (ca. 15 km/5 uur) met een gids vanuit Cómpeta. Overnachting in Cómpeta.

Dag 3
Transfer naar Llanadas de Sedella (ca. 1600 m). Tweede inloopwandeling (ca. 15 km/5 uur) met een gids naar de top van de Maroma (ca. 2067 m). Overnachting in Cómpeta.

Dag 4
Transfer naar Capileira en Alto del Chorillo (ca. 2700 m). Aansluitend een onvergetelijke wandeling (ca. 14 km/7 uur, hoogteverschil ca. 980 m) met een gids naar de top van de Mulhacén (3478 m) en een afdaling door het dal van de Rio Mulhacén naar de Refugio del Poqueira. Overnachting in de prachtig gelegen berghut (meerpersoonskamers en centraal sanitair). U moet zelf de noodzakelijke bagage voor één overnachting meenemen in uw dagrugzak; de rest van de bagage wordt rechtstreeks naar Pradollano vervoerd.

Dag 5
Wandeling (ca. 16 km/8 uur, hoogteverschil ca. 1200 m) met een gids, een klim via het woeste dal van de Rio Seco naar de top van de Veleta (3396 m) en afdaling aan de andere zijde van de bergketen naar het skidorp Pradollano. Overnachting in een ruim appartement.

Dag 6
Transfer naar Granada (ca. 30 km). Wandeling met een gids boven het Alhambra langs het waterstelsel Acequia Real (ca. 8 km/2,5 uur, hoogteverschil ca. 150 m). Overnachting in Hotel Salvador, een goed 2-sterren hotel in een rustig straatje in het centrum van Granada.

Dag 7
Granada, vrij. Gelegenheid voor een bezoek aan het Alhambra. Overnachting in Hotel Salvador.

Dag 8
Transfer (ca. 140 km) per lijnbus naar de luchthaven van Malaga. Malaga-Amsterdam per Transavia.

Single Reis wandelen Sierra Nevada en Granada

De eerste twee dagen van de wandelvakantie maakt u inloopwandelingen vanuit het stadje Cómpeta in de bergen en pas daarna gaat u écht het hooggebergte in. U overnacht één keer in de berghut Refugio Poqueira (ca. 2500 m) en loopt daarna verder naar het skidorp Pradollano (ca. 2100 m) aan de andere zijde van de bergketen. De laatste twee dagen van de reis verblijft u in Granada, aan de voet van de Sierra Nevada. De verzorging van deze reis is op basis van halfpension, het ontbijt en het diner zijn dus inclusief (m.u.v. uw verblijf in Granada)

* 3 overnachtingen in Cómpeta: in 1-persoonskamer in een traditioneel dorpshuis (centrum van het stadje) met gedeelde douche/toilet
* 1 overnachting in de berghut Refugio Poqueira: in meerpersoonskamer met gedeelde douche/toilet
* 1 overnachting in Pradollano: in 1-persoonskamer in een appartement met gedeelde douche/toilet
* 2 overnachtingen in Granada: in 1-persoonskamer met eigen douche/toilet in Hotel Salvador **, in een rustig straatje in het centrum van Granada (logies)
 Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs


inclusief:
* Amsterdam-Malaga v.v. per Transavia
* transfer Malaga luchthaven-Cómpeta per taxi of taxibusje
* transfer Granada-Malaga luchthaven per lijnbus
* 3 overnachtingen in een dorpshuis (1-persoonskamer), 1 overnachting in een appartement (1-persoonskamer), 2 overnachtingen in een hotel (1-persoonskamer)
* 1 overnachting in een berghut in een meerpersoonskamer
* ontbijt en diner  met uitzondering van Granada: uitsluitend logies
* Nederlands sprekende reisleider/berggids
* transfer van Competa naar Capileira
* transfer van Capileira naar Alto del Dhorillo op dag 4
* transfer van het skidorp Pradollano naar Granada 
* alle lokale transfers rond Competa 
* bagagetransfers
* toeristenbelasting

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen een boeking) € 72,- (6 nachten, 1 nacht niet mogelijk in de berghut)
* in te checken bagage € 27,- per enkele reis (20 kg)
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* overige maaltijden (lunches)
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook