Singlereis wandelen Sever Ceska kerstvakantie

8 dagen
niveau 2
trein
vanaf € 755,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 23-12-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

gratis 1-persoonskamer
bij een dik sneeuwdek: gratis sneeuwschoenen
Eerste Kerstdag: feestelijk 4-gangen kerstdiner, Oudjaar: feestelijke avondmaaltijd

route: wandelingen door heuvel- tot licht bergachtig terrein met kleine tot gematigde hoogteverschillen. Per wandeldag wordt ca. 12-15 km afgelegd. De reis is dus niet zwaar. Als er een dikke laag sneeuw zou vallen, worden ter plaatse gratis sneeuwschoenen beschikbaar gesteld en worden de wandelingen als sneeuwwandeltochten gemaakt.
groep: minimaal 10 / maximaal 18 reizigers
 

Wandelen of sneeuwwandelen in het noorden van Tsjechië
Tsjechië is een perfect wandelland: vanwege de combinatie van natuur en klimaat, de overzichtelijke hoogteverschillen en de uitstekende routemarkeringen. Niet te ver weg van de bewoonde wereld en niet te zwaar of te moeilijk. Dat gaat dus perfect in de bergen van het noorden van Tsjechië: letterlijk Sever Ceska, óók in de winter!

Uitvalsbasis voor deze afwisselende wandelweek is een gezellig familiehotel van sympathieke Nederlandse eigenaren. Het is een "Luftkurorthotel" uit het eind van de 19e eeuw maar fraai gerenoveerd, gelegen aan de bosrand bij het kleine dorp Bila Tremesna.

De ligging is dicht bij de voet van de berg Zvicina, in het voorland van het Reuzengebergte, waarnaar u op de tweede dag een inleidende wandeltocht maakt. De andere tochten zijn een gevarieerde mix van veel natuur en enige cultuur: Dvur Králové bijvoorbeeld, met de oudste stuwdam van Tsjechië, als in een tekening van Anton Pieck ingebed in het bosrijke landschap. Kuks, met de oude antieke apotheek. En het oude woonhuis van de Boheemse componist Krystof Harant (1564-1621).

Een toegewijde lokale (altijd Duits- of Engels-, maar vaak ook Nederlands-sprekende) gids die alle vijf wandeldagen meeloopt, maakt u deelgenoot van de spannende geheimen van het noorden van Tsjechië.

Dag 1
Elk Nederlands of Belgisch Station-Zittau (ca. 850 km) per trein, aankomst Zittau ca. 18.30 uur. Transfer (ca. 1 uur en 45 minuten) naar Bila Tremesna per minibus. 
 

Dag 2
Wandeling (ca. 10 km/4 uur) in de directe omgeving van het hotel naar het hoogste punt in de regio: de berg Zvicina en terug.  

Dag 3
Wandeling (ca. 15 km/5 uur) naar de plaats Kuks met een prachtig historisch ziekenhuis met een antieke apotheek en een beeldentuin van de Nederlandse beeldhouwer Bartholomeus Zweng (Unesco-monument) met het door Graaf Frantisek Spork in 1724 geopende Luftkurort. Heen en terug per boemeltrein (station 500 m. van het hotel).

Dag 4
Wandeling (ca. 20 km/6 uur, inkortbaar) rond Dvur Králové met de oudste stuwdam van Tsjechië (sinds 2010 Unesco monument) met een schitterende ligging midden in het bosrijke landschap. Per lokale bus terug naar het hotel (ca. 15 minuten). 

Dag 5
Vrij programma. Gelegenheid voor een bezoek per trein naar de provinciehoofdstad Hradec Králové (45 minuten, retour ca. € 7,50) of Praag (2,5 uur, retour ca. € 15,-). Het is ook mogelijk aan de hand van kaartmateriaal en uitgebreide uitleg een extra wandeling te maken. De reisleider loopt deze dag niet mee. 

Dag 6
Wandeling (ca. 12 km/4 uur) naar Pecka met o.a. een burcht, nu deels een ruïne. Binnen is een expositie over de voormalige eigenaar en bewoner Krystof Harant die zeven talen sprak, muziek componeerde en een boek schreef over zijn pelgrimage naar Jeruzalem. Per lokale bus terug naar het hotel. 

Dag 7
Wandeling (ca. 15 km/5 uur) naar Mostek midden in het boslandschap. Een klein plaatsje in het voorland van het Reuzengebergte, in de communistische tijd een kuuroord, een villa van een textielfabriek. Het communisme en het kuren zijn verdwenen maar de dichte bossen en de gezonde lucht zijn gebleven en daarom is het plaatsje geliefd bij natuurliefhebbers en wandelaars.

Dag 8
Transfer naar Zittau. Zittau-Elk Nederlands of Belgisch station per trein. 

Opmerking: voorlopig programma; afhankelijk van de weersomstandigheden kan de reisleider de volgorde van de wandelingen of de routes aanpassen. Bij een dik sneeuwdek worden de wandelingen uitgevoerd als sneeuwschoenwandelingen. 

Hotel Pod Zvicinou

ligging: rustig aan de bosrand, uitzicht op het Reuzengebergte, tussen 2 kleine dorpjes (w.o. Bila Tremesna) in, bij de berg Zvicina.
faciliteiten: bar, restaurant en wellness. Gratis wifi in het restaurant.
kamers: 1-persoonskamers met douche en toilet.
maaltijden: ontbijt (buffet) en diner inbegrepen. Het diner betreft een keuzemenu; op kerstavond een 4-gangen kerstdiner en met oudjaar een feestelijke maaltijd. Op de eerste dag bij aankomst (ca. 21.00 uur) een snack. Op de laatste dag een ontbijtbox (in verband met vertrek om ca. 07.00 uur).
extra: na een wandel- of langlauftocht kunt u tegen betaling heerlijk relaxen in de hot tub, infrarood sauna of gebruik maken van een fijne massage.

Vertrekdatum
Prijs
Do 30-12-2021 (niet meer beschikbaar)
€ 785,00


inclusief:
* Elk Nederlands of Belgisch station-Zittau v.v. per comfortabele ICE-trein incl. zitplaatsreservering
* Zittau-Bila Tremesna v.v. per minibus
* 7 overnachtingen op basis van halfpension (ontbijt en avondmaaltijd inbegrepen) in (GRATIS) 1-persoons kamer met douche en toilet
* lokale Engels-, Duits- of Nederlands-sprekende reisleiding
* 2 korte treinritten en 2 korte busritten
* bij een dik sneeuwdek: gebruik van sneeuwschoenen

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* reis- en annuleringsverzekering 

exclusief:
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook