Singlereis Wandelen Sentier du Nord

5 dagen
niveau 2.5 van 3
trein
beoordeling: 7.9
vanaf € 589,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
21-10-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.,
max. € 30,- per boeking), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

verblijf in een fijn hotel met een binnenzwembad
inclusief dagelijks 3-gangendiner met streekgerechten
meelopende reisleiding
groene reis met heen- en terugreis per trein en lokale transfers per plaatselijke stoptrein
route: op de aankomstdag 7 kilometer met een geleidelijke stijging, op de dagen 2 3 en 4 wandelingen van 15-22 kilometer met regelmatig relatief steile stijgingen en dalingen, op de vertrekdag een korte (6 kilometer) maar toch pittige uitloopwandeling.   
groepminimaal 8 / maximaal 11 reizigers

Wandelklassieker door deLuxemburgse Ardennen
Hoe zouden we beter dan te voet het onbedorven landschap van het kleinste landje op het Europese continent kunnen ontdekken? De klassieke wandelroute Sentier du Nord ('Noordpad') van Weiswampach naar Diekirch gaat dwars door de Luxemburgse Ardennen. We wandelen door dichte bossen en via kronkelende rivierdalen, langs snelstromende riviertjes en over plateaus met oneindige vergezichten. Langs stille kloosters, landelijk gelegen watermolens, eeuwenoude kastelen en ingeslapen boerendorpjes. De Luxemburgse Ardennen staan ook bekend onder de naam Oesling of - op zijn Lëtzebuergisch - Eisleck, met als hoogste punt de Burgplatz op 559 meter boven zeeniveau. Ter referentie: de dalen liggen op ca. 300 meter. In de lente, de zomer en de herfst is deze streek heel aantrekkelijk voor een wandelvakantie.
In het drietalige Luxemburg, inclusief het Lëtzebuergisch dat er gesproken wordt, kunnen we met Duits of Frans uit de voeten. Maar veel Luxemburgers, zoals ook de hoteleigenaar, verstaan - en spreken soms - ook Nederlands. Het buitenland is ook in dit opzicht heel dichtbij!

Aan het einde van iedere dag keren we terug naar het mooie hotel van de familie Gindt in Clervaux, waar we genieten van een uitgebreide en smakelijke 3-gangen maaltijd met streekgerechten. Het hotel ligt perfect in het midden van het plaatsje, en toch rustig, aan het riviertje de Clerf en aan de voet van het middeleeuwse kasteel.

De lokale spoorbaan, die loopt van het noordelijkste puntje van Luxemburg naar Ettelbrück en Diekirch in het midden, is nooit ver weg en heeft op elke 5 kilometer een stationnetje. Dus als het tegenzit met de de wandelroute of de weersomstandigheden is inkorting indien nodig altijd mogelijk, 5 minuutjes per spoor verkort de afstand al met ca. 6 kilometer! Trouwens, ook vanaf het spoor zullen we zeker genieten van het mooie landschap, het lijkt alsof de trein constant door een levend schilderij rijdt. En: sinds kort is al het openbaar vervoer in Luxemburg zelfs helemaal gratis!
 

Dag 1
Heenreis en inleidende wandeling (ca. 7 km/2 uur)
Elk Nederlands of Belgisch station-Clervaux per trein (richttijden vertrek Groningen 06.00 uur, Amsterdam 08.00 uur, Eindhoven 09.30 uur, Maastricht 10.30 uur, aankomst Clervaux 14.00 uur), te voet naar het hotel (ca. 10 min.). Inchecken. We beginnen deze wandelreis voor singles met een inleidende oriëntatiewandeling in de directe omgeving (lokale wandeling nummer CL2, ca. 7 km/2 uur). De route gaat o.a. door de dichte bossen van Jonkerbësch en naar de hooggelegen benedictijnse abdij Abbaye Saint Maurice. Het start- en eindpunt van de wandeling is tegenover het hotel.
 

Dag 2
Wandeling van Troisvierges naar Clervaux (ca. 15 km/5 uur)
Clervaux-Troisvierges per trein (ca. 8 min.), waar de wandeling start. Hier bezoeken we eventueel even de kerk, waar we de beeldjes van de ’Trois Vierges’ (drie maagden) kunnen bewonderen: Fides, Caritas en Spes (trouw, liefdadigheid en hoop). De wandeling van Troisvierges naar Clervaux voert ons door het fraaie dal van het riviertje de Woltz. Onderweg komen we langs de watermolen van Maulusmillen, die gebouwd is rond 1824.
 

Dag 3
Wandeling van Goebelsmühle naar Drauffelt (ca. 18 km/5 uur)
We nemen eerst de trein naar Goebelsmühle (17 inwoners en een station!) (18 min.). We wandelen door het dal van de Clerf via de kleine dorpjes Lellingen en Pintsch (met een mooie kerk met barok interieur uit 1737) naar Drauffelt. Iets voor Kautenbach met het hoog boven het stadje gelegen kasteel is de samenvloeiing van de  Wiltz en de Sûre. Vanuit Drauffelt met de trein terug naar Clervaux (6 min). 
 

Dag 4
Wandeling van Goebelsmühle naar Diekirch (ca. 22 km/6 uur) 
We nemen de trein naar Goebelsmühle (18 min.) en wandelen vervolgens via Lipperscheid naar Diekirch, vanwaar we de trein terug naar Clervaux (5 + 28 min.) nemen. Voordat we de trein terug nemen, is het interessant om even rond te kijken in de provincieplaats Diekirch. Het kleine maar mooie Nationaal museum voor militaire geschiedenis (MNHM) toont een interessante expositie o.a. over het Ardennenoffensief (kerstmis 1944).
 

Dag 5
Eindwandeling (ca. 6 km/2 uur) en terugreis
Uitchecken, bagage kan geplaatst worden in de bagagekamer. Eerst nemen we nog één keertje de trein naar Drauffelt (6 min.). De route terug naar Clervaux rondt de heuveltoppen Routapel (444 m.) en Bambësch (450 m.) (Clervaux ligt op 358 m.). De route komt via het mooi aangelegde en onderhouden kerkhof uit bij het hotel. Clervaux-elk Nederlands of Belgisch station per trein waarna deze singlereis ten einde komt.

Hotel du Commerce ***

ligging: in het hartje van Clervaux (op loopafstand van het station), aan de voet van het gelijknamige kasteel Chateau de Clervaux en aan de oever van het riviertje de Clerf.
faciliteiten: het hotel beschikt over een receptie, lift, bar, lounge (Lounge 352), restaurant (La Table de Clervaux), wellness afdeling met binnenzwembad (gratis 08.00-19.00 uur), sauna (gratis 15.00-19.00 uur), infraroodcabine en fitness.
kamers: alle kamers beschikken over bad of douche en toilet. Gratis wifi. 
maaltijden: tijdens uw verblijf zijn een uitgebreid ontbijt en een 3-gangen diner (voorgerecht, hoofdgerecht, nagerecht) met streekproducten inbegrepen. 
 Wat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs
Ma 21-10-2024
589,-


inclusief
* elk Nederlands of Belgisch station-Clervaux v.v. per trein
* lokale transfers per stoptrein
* 4 overnachtingen in een 1-persoonskamer met douche en toilet (toeristenbelasting inbegrepen)
* 4 x ontbijt en diner
* meereizende en -lopende Aktiva-reisleider

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 60,-

exclusief:
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
9

anoniem, reisperiode april 2024
8

Fantastisch hotel met nette kamers en zeer uitgebreid en lekker diner. Mooie wandelingen gemaakt met een ontzettend leuke groep mensen onder begeleiding van een zeer goede reisleider. Kortom aanrader!

anoniem, reisperiode april 2024
8

anoniem, reisperiode april 2024
9

Een goede ervaring met Aktiva. Maar dat wist ik wel, want ik ben al meerdere keren met Aktiva op pad geweest. Altijd okay en dus een aanrader

heddy verwoerd, reisperiode april 2024
7

anoniem, reisperiode oktober 2023
7

anoniem, reisperiode oktober 2023
8

Fijne vakantie gehad, veel regen maar ondanks dat erg genoten. leuke reisgenoten en een kundige reisleidster ( Ellen ). Goed hotel maar bij het avondeten was het vaak zoeken op het bord waar de groente was gebleven.

Herman de Mare, reisperiode oktober 2023
8

Mooie afwisselende routes die eenvoudig in te korten of te verlengen zijn. Goede accommodatie. Het reizen met openbaar vervoer is mij goed bevallen. Aanrader.

Ineke Evenhuis, reisperiode april 2023
8

Heel afwisselend. Door lengte van routes de dag meer dan goed gevuld. Door het mooie droge weer stijgingen en dalingen goed te doen. Prima hotel.

Nellie Bechtold, reisperiode oktober 2022
8

anoniem, reisperiode oktober 2022
8

Dennen en loofbossen afgewisseld met open landschap met prachtige uitzichten. Verschillende uitdagende stijgingen en afdalingen. Prima hotel, goed eten.

Hans Dijkhof, reisperiode oktober 2022
8

anoniem, reisperiode oktober 2022
7

Het is ontzettend jammer dat in deze periode - ondanks het prachtige weer - er zó weinig groen in de bomen te bespeuren viel, dát mit ik enorm. Daarnaast is het klimmen een beproeving gebleken...

anoniem, reisperiode april 2022
inclusief
* elk Nederlands of Belgisch station-Clervaux v.v. per trein
* lokale transfers per stoptrein
* 4 overnachtingen in een 1-persoonskamer met douche en toilet (toeristenbelasting inbegrepen)
* 4 x ontbijt en diner
* meereizende en -lopende Aktiva-reisleider

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 60,-

exclusief:
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook